За района

  Дървени навеси, цени

  Колко струва дървен навес? Цените на тези навеси зависят от конструкцията, големината, материалите и покривното покритие. Конзолните навеси са по правило по-скъпи от самостоятелните. Навес за два автомобила, с размери 6 на 5 m, чиято конструкция e от масивна дървесина, може да има цена от 7 500 лв и повече. Набавяне на материали и монтиране на двускатен навес покрит с битумно, метално или поликарбонатно покривно покритие варира от 250 до 300 лв/m2.

  На кого да се доверите за изработка на дървен навес? Изпратете запитване до подходящи и надеждни дърводелци във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени на дървени навеси


  Цени на дървени навеси. Доставка на материали и монтаж на навеси с два ската, покрити с тегола, метално или поликарбонатово покритие.

  240.00 лв/м2

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  250.00 лв/м2

  СРЕДНA ЦЕНА
  280.00 лв/м2

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Дървени навеси

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  приблизителна цена
  лв
  изпратете търсене >

  Метални навеси


  Колко струват металните навеси? Цената на метален навес зависи от много фактори. Според предназначен...

  Проверете и: Метални навеси за веранди, автомобили, цени

  Навеси от неръждаема стомана


  Колко струват навесите от неръждаема стомана? Неръждаемата стомана е много по-скъпа от поцинкованата...

  Проверете и: Навеси от неръждаема стомана Цени

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Дървени навеси - всичко, което трябва да знаете

  1. Дървени навеси - какво трябва да знаете?

  Дървени навеси често се използват за покриване на местата за паркиране до къщата
  Дървени навеси често се използват за покриване на местата за паркиране до къщата

  1.1. Предимства на дървените навеси

  В сравнение с металните навеси, направата на дървени навеси е по-бърза и лесна. Тъй като дървото се обработва по-лесно, има много възможности за самия навес. Именно поради тази привлекателност, дървените навеси са не само функционални, но и декоративен елемент за всяка къща и двор. В случай, че има нужда, поправката на дърво е много по-лесна от поправката на метал. Ако навесът е напълно занемарен и не се поддържа с години, неговият живот ще бъде по-кратък от металния, въпреки че поддръжката изобщо не е сложна. Ако всяка година пребоядисвате дървените части на навеса и по този начин подновявате защитата им, тя може да продължи 50 години или повече. Затова трябва да се обърне голямо внимание на метода на обработка и първото импрегниране на дървото - само по този начин ще си спестите много труд и грижи през следващите години. За да бъде дървеният навес дълготраен, първото условие е, разбира се, добър избор на качествен дървен материал; за качествена дървесина се счита тази, която се реже през зимата (тогава тя има най-малко сок), изсушена е за определено време и по определен начин според вида ѝ, както и е рязана и обработена също по правилния начин. Що се отнася до елементите, които са изложени на атмосферни условия, най-важното е водата да не се задържа върху тях и дървените части да не влизат в контакт със земята. Всички напречно или челно рязани елементи също трябва да имат допълнителна химическа или механична защита. Правилното и навременно импрегниране на дървесината предотвратява развитието на гъби и плесени, образуването на петна от различен произход и отблъсква вредителите. Защитно покритие или боя ще предпазят дървото и в същото време ще го направят по-красиво и блестящо.

  1.2. Недостатъци на дървените навеси

  Ако дървените навеси са постоянно изложени на слънце на и лоши атмосферни условия, а наред с това лошо се поддържат или въобще не се поддържат, продължителността на живота им може да бъде значително намалена. Големите колебания на външната температура и влажност не са особено вредни. Правилната и редовна поддръжка и защита са най-важни за дълголетието на дървените навеси.

  2. Видове дървени навеси

  2.1. Серийно произведени или изработени по поръчка

  Масово произвежданите дървени навеси се произвеждат във фабрики, машинно. Те са с предварително определени размери (така наречения стандарт) и материалът, от който са направени, също е от определен вид и качество. Можете сами да монтирате такъв навес, а също така можете да наемете професионалист. Ако решите да имате уникален дървен навес, той ще бъде изработен от дърводелец точно според мярката и вашите изисквания. Същият дърводелец също ще го монтира с няколко подготвителни работи: подготовка на основата, настилка и други подобни.

  2.2. Носеща конструкция

  Навесите обикновено се разделят на свободно стоящи и конзолни (фиксирани към стената) към фасадата на съществуващата сграда. Те могат да имат опора във всичките четири ъгъла или само от едната страна. И четирите страни на навеса могат да бъдат отворени, но най-много две са затворени.

  2.3. Видове покриви

  В зависимост от различни обстоятелства (вида на земята, външния вид на къщата, в градска или природна среда и т.н.), навесът винаги се вписва в околната среда, както по стил, така и по конструкция. В планинските райони винаги е по-добре покривът да е по-стръмен, за да не се задържат снега, а в градските райони обикновено се избира по-съвременен дизайн. Можете да изберете навес с един, два или повече ската, а плоският покрив не може да бъде напълно равен - той трябва да има наклон от най-малко 2%.   

  2.4. Видове покривни покрития

  Поликарбонатите и стъклото напоследък са сред най-търсените покривни покрития за дървени навеси. Най-голямото им предимство е, че те пропускат светлина и представляват защита от атмосферните влияния. Това е особено подходящо в случаите, когато покривът на навеса е на фасадата на къщата до прозореца. Тогава светлината, която прониква през прозрачния покрив, осветява и тези прозорци. Ако яркостта на мястото, където ще бъде навесът, не е под въпрос, тогава могат да се използват други, многобройни и много различни материали като керемиди, метал,  битум, асфалт и така нататък.

  3. Как да изберем изпълнител?

  Изборът на майстор със сигурност е една от най-трудните части от целия проект. Къде да намерим добър и надежден майстор, който работи професионално и качествено? Във всеки случай е важно той да е местен майстор. Последният въпрос, но не по-маловажен, е цената. Ако не познавате такъв човек лично и нито приятели, нито колеги могат да ви препоръчат, препоръчваме ви да направите запитване на нашия портал на системата Daibau (Дайбау) и заинтересованите майстори ще се свържат с вас и ще ви изпратят оферта; така ще получите представа и ще направите селекция по бърз и лесен начин. Всички майстори и компании, които си сътрудничат с нас, са с голям опит и знания, истински професионалисти с подходящи инструменти и оборудване; на нашия уебсайт можете да разгледате техните работи, да видите коментари и оценки на клиенти и лесно ще изберете някой.

  3.1. Оставете конструкцията и монтажа на професионалисти

  Независимо дали мислите за обикновен навес над входната врата, такъв за кола или пергола, съветваме ви първо да се консултирате с професионалисти. Те ще знаят как да ви препоръчат най-целесъобразното решение според съществуващите условия и вашите възможности и желания. Често се случва домашен, обучен майстор да започне да монтира навеса и той веднага да се повреди и да не издържи натоварването от първия сняг. Инвестирането в добре проектиран и добре поставен навес, със сигурност ще ви се изплати, най-вече защото ще го използвате безпроблемно години.

  3.2. Монтаж и ремонти

  Препоръчваме ви да избирате измежду многото доставчици въз основа на това, дали те предлагат цялостна услуга, което на практика означава, че изпълнителят може да дойде и да види какво иска, да измери и оцени всичко, да ви посъветва за подходящото решение и след това да направи навес, да го монтира и по-късно, евентуално, да извърши ремонт или поддръжка. Не вярвайте на тези, които предлагат само монтиране. Има много производители на навеси, които се занимават само с продажби и ако предлагат услуга за монтаж, те я оставят на подизпълнителите, което прехвърля отговорността на другите и по този начин я намалява. В случай, че има проблем, ще има взаимни обвинения и вина.

  3.3. Проверете предишните проекти на изпълнителя

  Проверете това, което даден изпълнител вече е приключил, опитайте се да посетите тези предишни клиенти и да говорите с тях и да чуете полезни съвети и мнения - как е протекло монтирането, доколко са доволни, дали е имало проблеми и дали са били необходими ремонти и най-важното, дали майсторите са отговаряли всеки път и са изпълнили договореното.

  4. Процес на изработка на дървен навес

  Навес се прави много по-лесно в сравнение с гараж. Съгласно промяна в Закона за устройство на територията от 2021 г., не се изисква разрешение за строеж на навеси, независимо от размерите и височината им. Така че, навесът може да бъде готов за по-кратко време, защото няма да е необходимо да се чака разрешение или някакви специални строителни работи. Следват следните елементи:

  4.1. Височина

  Ако искате да предпазите оборудването на терасата или автомобила си от вредното въздействие на ултравиолетово лъчение, дъжд, сняг, градушка и други подобни, тогава височината на навеса трябва да бъде точно определена. Колкото по-висок е навесът, толкова по-висок е ъгълът на проникване на валежите или слънчевата светлина и по-малка е защитата. Следователно, по-ниският навес е относително по-добра защита. Обикновено се изчислява, че височината на входа за обикновена кола е и най-ниската препоръчителна (като за тераси, балкони или перголи), т.е. 2,1 или 2,2 m.     

  4.2. Ширина и дължина

  Размерът на навеса се определя чрез добавяне на най-малко 50 сm към ширината и дължината на обикновена кола от всяка страна; ако навесът е за две коли, трябва да се добави разстояние между тях от най-малко 80 сm . Така стигаме до извода, че най-малкият навес за автомобил трябва да бъде 3 x 5 m, а за два автомобила - 5,15 x 5,00 m.

  4.3. Товароносимост

  Една от най-важните характеристики на дървения навес е неговата носеща способност, където отново най-значителният товар е снегът. В случай на грешка в изчислението, последствията могат да бъдат много опасни и не бива да пропускаме данните за средния снеговалеж във вашия район. Ако живеете в район с обилен и дълготраен снеговалеж, тогава конструкцията и носещата способност на навеса трябва да бъдат коригирани, за да може покривът да издържа на натоварването.

  4.4. Подготовка на основата

  Преди да монтирате навеса, основите и подложката трябва да бъдат подготвени. Ако е ново строителство, би било чудесно да се проектира навес като част от плана за дизайн на външната страна на къщата, тоест на двора. Във всеки случай, когато се прави конзолен навес, е необходима стоманобетонна основа, която ще носи по-голямата част от тежестта. Конзолите, които ще държат конструкцията, трябва да се завинтват преди завършване на фасадата, за да се избегне по-късното й пробиване; когато завършената фасада се пробива по-късно, на тези места се получават т.нар. топлинни мостове, т.е. места, където топлината се губи. Самостоятелните навеси с три или четири подпори изискват точкова бетонна основа. Размерите на основата се определят от размера на навеса. Препоръчваме ви да оставите изчисленията и монтажа на професионалисти. По-малки навеси, като тези за входната врата или балкона, се монтират конзолно - само чрез завинтване във фасадата, без поддържащи колони.

  4.5. Поставяне

  Модерните дървени навеси са предимно типови и се произвеждат фабрично, а на място само се сглобяват завинтват. За тях, обаче, трябва да се направят подходящи основи и настилка. Добре координираният екип от майстори се нуждае от около 10 часа работа, за да монтира навес за две коли. Предимството при монтирането на типови навеси е, че те не изискват подготвителни или допълнителни строителни работи или механизация. Освен това, няма отпадъци или петна, защото всички части в завода вече са боядисани или окончателно обработени.

  Търсене на добри изпълнители за областта Дървени навеси?

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  малко дървено навесче което да ползвам за времмена работилница и склад

  едноскатен и да е без разрешително, трябва ми временна конструкция която да мога да разглобя при проблем с властите 4410 лв дo 7350 лв

  ........

  Двускатен навес с неправилна форма

  Двускатен навес с неправилна форма, покрив дървена обшивка,ламарина колоните в поцинковани метални пети, 1764 лв дo 2940 лв

  ........

  Навес от дърво и покриване с битомни керемиди

  Едноскатен. има част от материала като греди. битумни керемиди ще се наредят.

  Възможен оглед на 1,2 и 3 май. 1764 лв дo 2940 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, Дървен навес за автомобил, 4м/6м/2.5
  Дървени навеси, Варна

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, дървен/метален навес с покритие поликарбонат, 2,80 х 3,60 х 3,05
  Дървени навеси, Пловдив

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, Дървен навес за веранда пред къща с покрив от поликарбонат, 5,70 М. / 4,00 М.
  Дървени навеси, Русе

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Изграждане на дървена веранда с декинг, включително изливане на основи, 3.5 x 14m (г-образно)
  Дървени навеси, Варна

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, Изграждане на сцена / едноскатен навес с битумен покрив, 4м. на 5м.
  Дървени навеси, Сливен

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Дървен навес с покритие от битумни или класически керемиди, 50 кв.м.
  Дървени навеси, Елешница

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, Изработка на дървен навес, 8 кв., 8 кв м
  Дървени навеси, Плевен

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, Дървен навес на тераса- от март месец, Терасата е с размер 2м 90см х 4м 90 см.
  Дървени навеси, Свети Влас

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Навес на 2 балкона- дървен или метален, 7-8 кв.м.
  Дървени навеси, Шумен

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Спешно изграждане на дървена градинска беседка, 2.50 на 2.50
  Дървени навеси, Добрич

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Дувар 22 м.,навес 12 кв.м., 12kvm
  Дървени навеси, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Дървен навес от импрегрирана дървесина за съхранение на градински инст, 1 брой с размери височина 230 см / дължина 300 см / широчина 120 см
  Дървени навеси, Гоце Делчев

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, навес, 15-20 кв. метра
  Дървени навеси, Милево

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, Навес над веранда на къща, Около 10 м2 , евентуално и от другата страна
  Дървени навеси, Марково

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, навес, 35
  Дървени навеси, Окоп

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Навес на тераса 3,7х6.75 с. Червена Вода, Русенско,
  Дървени навеси, Русе

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Дървен навес, 20 квадрата
  Дървени навеси, Димитровград

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Дървен навес трискатен, 60
  Дървени навеси, Лесичово

  6750 лв дo 11250 лв

  Цeнa, Дървен навес 4/6 метра, 24квм
  Дървени навеси, Цалапица

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, дървен навес към къща, около 40 кв.м.
  Дървени навеси, София

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, под от бичмета+дървен парапет, веранда 7.00м2+парапет 3.00м2
  Дървени навеси, Смолян

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Беседка- моля да ми пишете в платформата или мисе обадете по whats up., 3х3
  Дървени навеси, Кошарица

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Навес на малка тераса, на 4 последен етаж, 6 м2
  Дървени навеси, Сливен

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, дървен навес за веранда, 25
  Дървени навеси, Жиленци

  5625 лв дo 9375 лв

  Цeнa, Навес 5х6м опрян на съществуваща гаражна на стена, 30квм
  Дървени навеси, Манастирски ливади

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Навес на тераса Велико Търново- дървен или метален,
  Дървени навеси, Велико Търново

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Дървен навес-после ще го остъкляваме, Po popisu
  Дървени навеси, Рударци

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Изработвене на дървена пергола за тераса, 7 метра дължина 1,20 дълбочина
  Дървени навеси, Ботевград

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Изграждане на дървен навес 16м2 като продължение на покрива, 16м2 на буква г
  Дървени навеси, Асеновград

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Едноскатен навес , има фундамент....размери 4 на 3,
  Дървени навеси, Нови Искър

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Обновяване покрив на тераса, 10 кв .м.
  Дървени навеси, София

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Навес, 36
  Дървени навеси, Градница

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Навес над тераса 30 м2 от дърво, OSB, посипка, 30 м2
  Дървени навеси, Гълъбник

  4050 лв дo 6750 лв

  Цeнa, Дървен навес за тераса на последен етаж на жилищна сграда, 9кв.м
  Дървени навеси, Бургас

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Навес, 10-12 кв м
  Дървени навеси, Бяла

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Изграждане на навес за открит паркинг за 10 паркоместа, 125 кв.м.
  Дървени навеси, Варна

  18000 лв дo 30000 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Дървени навеси ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  368+ ФИРМИ ЗA Дървени навеси
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА