За района

  Прозорци, цени

  Колко струват прозорците? Цената на прозореца зависи от няколко фактора: форма, размери, материали на прозореца (дърво, ПВЦ, алуминий), каса, остъкление и начина на отваряне на прозореца (фиксиран, крилен или плъзгащ се). Пропорционално на цената на прозорците е тяхното качество, така че особено когато купувате нови прозорци, изберете нещо по-добро и по-скъпо, защото ще бъде по-трайно; в същото време ще уплътнява по-добре и разходите за отопление ще бъдат по-ниски, а отоплението - по-добро. Прозорецът може да струва между 100 и 1000 лв, а ако е панорамен - и повече, но нека цената не е единствената ви мярка. Преди покупка се консултирайте с архитект или опитен търговец на прозорци.

  На кого да се доверите за покупка на врати и прозорци? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на врати и прозорци във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Бързо получаване на оферта– лесно и безплатно!
  Изпратете запитване

  Цени на прозорци


  Цени на прозорци. Цени на стандартни двускатни ПВЦ, алуминиеви или дървени прозорци и первази, с монтаж.

  115.00 лв/м2

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  140.00 лв/м2

  СРЕДНA ЦЕНА
  170.00 лв/м2

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  Искам оферта на изпълнител

  Други цени за Прозорци (2024)

  Входни врати


  Колко струва входна врата? Цената на входна врата зависи от вида на материалите, размерите, остъклен...

  Проверете и: Входни врати цени,

  Прозорци от алуминий


  Колко струват алуминиевите прозорци? Те са малко по-скъпи от PVC прозорците, въпреки че са по-здрави...

  Проверете и: Алуминиеви прозорци, цени

  Панорамни прозорци и стени


  Колко струват панорамни прозорци? Единственият недостатък на панорамните прозорци и стени е тяхната ...

  Проверете и: Панорамни прозорци и стени, Цени

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Прозорци - всичко, което трябва да знаете

  1. Прозорци – какво трябва да знаете?

  Правилният и професионален монтаж е най-важен за издръжливостта на прозорците
  Правилният и професионален монтаж е най-важен за издръжливостта на прозорците

  Правилният избор на прозорец е много важен. Препоръчваме ви да се информирате подробно за различните видове прозорци, техните характеристики и цена, преди да замените или закупите нови. Обърнете внимание дали доставчиците осигуряват монтаж, поддръжка и гаранция. Имайте предвид, че прозорците са дългосрочна инвестиция и трябва да издържат от 10 до 30 години.

  1.1. Teрмоизолация

  Качествените прозорци могат да намалят топлинните загуби с до 30%. Дебелината и топлопроводимостта на рамката плюс топлопроводимостта на стъклото, правят общата непропускливост на прозореца, тоест определят качеството на изолацията на прозорците. Енергийната ефективност се влияе най-вече от доброто уплътнение на прозорците - най-добрите са направени от троен стъклопакет. Монтирането на качествени прозорци може да намали разходите за отопление с повече от една трета!

  1.2. Звукоизолация

  Ако къщата или апартаментът ви се намират в градска среда, в близост до основни пътища или железопътни линии, добрата звукоизолация на прозорците несъмнено е много важна. Съотношението на звукоизолацията се обозначава с Rw.

  1.3. Поддръжка

  Дълголетието на прозорците със сигурност се влияе от редовната им поддръжка. В зависимост от материала, се различават начинът и честотата на поддръжка. ПВЦ прозорците са най-лесни за поддръжка (избърсване с мокра кърпа от време на време), подобно на алуминиевите. Има повече работа при дървените прозорци, особено намаслените, тъй като те се нуждаят от повторно покриване с масло всяка година. Дървените прозорци, които са лакирани или боядисани, също се нуждаят от обновяване на всеки няколко години, в зависимост от това колко са изложени на атмосферните влияния.

  1.4. Хармоничен изглед

  Не е добре да се пренебрегва как прозорците се вписват в естетическото впечатление, независимо дали става дума за сграда или къща. За щастие днес разполагаме с безброй цветове, форми и материали, и хармонията с околната среда е лесно разрешима задача.

  1.5. Трайност

  Качествените прозорци, които се поддържат правилно, могат да издържат повече от 30 години. Когато купувате, обърнете внимание на гаранцията, която не трябва да е по-малка от 10 години.

  1.6. Сигурност и защита от взлом

  Обковът на прозорците е с такова качество, че прозорците да не могат да бъдат повдигнати или отворени със сила.

  2. Доставчици за прозорци - избор

  Покупката на прозорци не е нищожна инвестиция, затова препоръчваме първо да се информирате подробно за доставчиците и да съберете по-сериозни оферти.

  2.1. Гаранция

  Дългият гаранционен период за закупените прозорци е добър показател за качество. Производител или доставчик, който е уверен в качеството, винаги дава многогодишна гаранция. Докато трае гаранцията, при правилно използване и поддръжка, прозорците трябва да са в отлично състояние.

  2.2. Монтаж и поддръжка

  Един от най-важните фактори за оптимална издръжливост на прозорците е правилното и професионалното им монтиране. В противен случай, бързо ще се появят т.нар. топлинни мостове, които ще унищожат всички предимства, постигнати чрез закупуване на качествени прозорци. Следователно, предлагаме винаги да избирате измежду възможните доставчици, тези, които имат свои собствени майстори за монтаж и поддръжка.

  2.3. Документация

  Когато монтажът приключи, продавачът на прозорци трябва да ви предостави документация - сертификати за качество, енергийна ефективност, гаранция за експлоатация и качество, както и технически спецификации.

  3. Прозорци - според материалите

  Естетиката и ефективността на закупените прозорци зависят, наред с други неща, от материала, от който са изработени. Комбинациите от различни материали, както и броят на цветовете и нюансите, но и формите, позволяват на прозорците да се впишат в почти всяка среда.

  3.1. Дървени прозорци

  За дървените прозорци, може би повече, отколкото за други, качествената изработка и качеството на материалите (дървото трябва да бъде правилно и своевременно нарязано, изсушено по специфичен начин и т.н.) са от решаващо значение. В противен случай прозорците няма да изпълнят задоволително предназначението си. Препоръчваме качествени прозорци от слепен дървен материал, защитени със средства, които ги предпазват и не нарушават естествения вид или свойствата на материала. Освен че създават много приятна атмосфера и влияят на комфорта, дървените прозорци са отличен топло- и шумоизолатор. Ако те се поддържат редовно и правилно, а в това отношение са по-взискателни от другите материали, те могат да издържат десетилетия. Ако прозорците не са от качествен материал, през годините, поради влиянието на метеорологичните условия, те бързо ще се разсъхнат, напукат, деформират и ще започнат да пропускат въздух. Разбира се, винаги има опасност от влага, плесен, гъбички, дървояди и други вредни ефекти. Дървените прозорци са слаба противопожарна защита и в крайна сметка не е за пренебрегване, че те са с около 30% по-скъпи от, да речем, алуминиевите прозорци.

  3.2. ПВЦ прозорци

  Предлагането на прозорци от изкуствени смеси на пазара е значително и на много приемлива цена. В същото време ПВЦ прозорците осигуряват солидна топло и звукоизолация, както и здравина и стабилност в сравнение с тези от други материали. Те са устойчиви на външни влияния, лесни за поддръжка и много дълготрайни. За разлика от дървените прозорци, те трудно се запалват и изгарят слабо и са по-добра противопожарна защита. Тъй като на пазара има безброй акрилни бои и шарки, които са имитация на дърво, няма да е толкова трудно да се намерят такива, които точно отговарят на това, което търсите. От гледна точка на околната среда, ПВЦ прозорците са частично приемливи, тъй като някои части могат да бъдат рециклирани, а други не, тъй като са неразградими и невъзобновяеми. ПВЦ прозорците реагират на температурните колебания и през лятото могат да се разхлабят в жегата, а през зимата се отварят и затварят по-трудно, ако не са по-добре защитени. Вярно е, че ултравиолетовите лъчи също влияят на издръжливостта на ПВЦ прозорците.

  3.3. Прозорци от дърво и алуминий

  Тези прозорци са чудесна комбинация от естествен материал и издръжливост. Красотата на естественото дърво, което внася комфорт и топлина във всяко пространство, в комбинация със защитно алуминиево покритие, осигуряват предимствата и на двата материала. Прозорците от дърво и алуминий се характеризират с отлична защита от ултравиолетово лъчение, изолация, минимална поддръжка (понякога вътрешната, дървената страна на прозореца трябва да бъде лакирана или пребоядисана) и трайност. Външните алуминиеви рамки могат да бъдат намерени във всички цветове и нюанси на палитрата RAL, тоест имитация на дърво. Такъв алуминий, като дървото, се рециклира на 100%. Единствената слабост на тези прозорци, всъщност, е тяхната цена, 60% по-висока от цената на ПВЦ прозорците.

  3.4. Алуминиеви прозорци

  От всички материали за прозорци, алуминият е най-здравият и издръжлив. Ето защо е най-ценен. От друга страна, въпреки че алуминиевите прозорци са най-скъпи, те си струват всеки лев, защото остават непроменени през годините. Те са много стабилни, добре защитени и лесни за използване и поддръжка. Те се използват предимно за остъкляване на големи площи. При полагане на повърхностния слой, те могат лесно да бъдат боядисани във всеки цвят, така че да са напълно в съответствие с вашия дом. Единственият им недостатък е високата цена (в сравнение с ПВЦ дограмата инвестицията е два пъти по-висока) и малко по-слабата топлоизолация.

  4. Метод на монтаж

  4.1. Какво всъщност означава качествен монтаж?

  Професионалният монтаж и вграждане на прозорците гарантира тяхната издръжливост и енергийна ефективност. В този смисъл най-важен е „контактът“ на стената и прозореца, защото тази фуга трябва да бъде напълно запечатана. Рамката на прозореца също не трябва да се повреди никъде, както и крилото на прозореца. Когато се отварят и затварят, те не бива да засядат или да има „празен ход“ някъде.

  4.2. Как се извършва монтирането?

  1)    Прозорците се доставят в определен ден.

  2)    Майсторите ви обясняват как ще се работи.

  3)    Поставя се защита за стени, подове и други открити повърхности.

  4)    Съществуващите прозорци се премахват.

  5)    Извършва се поставянето и изравняването на касата в стенните отвори. Определят се ъгълът, височината и дълбочината на монтажа на прозореца.

  6)    Прозорците се монтират в отвора и се запечатват с определени средства в зависимост от избрания тип монтаж (класически, екологичен или RAL).

  7)    Последни са прегледът и проверката на свършената работа.

  8)    Майсторите ви оставят инструкции за правилна употреба и поддръжка, както и съответните сертификати и гаранция.

  4.3.  Видове монтаж

  4.3.1. Класически монтаж

  Най-често срещаният начин за монтиране на прозорци. Съединението между стената и прозореца е изпълнено с пяна.

  4.3.2.   Еко-монтаж

  Съединението между стената и прозореца е изпълнено с екологична, еластична пяна, която постоянно „работи“ - тя се разтяга и свива, в зависимост от атмосферните условия, като по този начин осигурява отлична енергийна ефективност. Този монтаж се препоръчва особено за адаптиране на по-стари сгради.

  4.3.3. RAL монтаж

  Монтажът по RAL е задължителен при монтиране на прозорци в нискоенергийни и пасивни къщи, но определено се препоръчва за всяка нова сграда, тъй като осигурява най-добрата топлоизолация, практически без никакви възможности за топлинни загуби. От вътрешната страна прозорците са запечатани с паропропусклива маса, а отвън с еластична полиуретанова (слабо разширяваща се) пяна, която позволява парата да напуска пространството, но не може да влезе. RAL инсталацията също така предотвратява проникването на вода в стените и по този начин образуването на кондензация.

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  Искам оферта на изпълнител
  Последни проекти

  Двойни Стъклопакети 20мм. с размери 160/330см. Три броя с монтаж

  Изработка и монтаж на три броя Двойни Стъклопакети с размери 160/330мм.на Партер в София 882 лв дo 1470 лв

  ........

  Двустранно отваряем прозорец

  Петкамерен профил с двоен стъклопакет 352.8 лв дo 588 лв

  ........

  подмяна на стъкло

  подмяна на външно спукано стъкло на аптека 176.4 лв дo 294 лв

  ........

  Искам оферта на изпълнител

  Цeнa, дървен стъклопакет, 6м2
  Прозорци, София

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Оранжерия със стъклено покритие, 20кв.м. или 8х2,5м
  Прозорци, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Ремонт на крило на пвц дограма, 1
  Прозорци, Шумен

  9 лв дo 15 лв

  Цeнa, Подмяна на пвс прозорец с нов отваряем, 1.3м2
  Прозорци, Смолян

  72 лв дo 120 лв

  Цeнa, Изработка на дограма, 15 кв.м.
  Прозорци, Ботевград

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Дограма , 25 кв
  Прозорци, Велико Търново

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Вратопрозорци, 6м2
  Прозорци, Долни чифлик

  9 лв дo 15 лв

  Цeнa, Прозорци, 5квадр.метра
  Прозорци, Велинград

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Прозорци , 20
  Прозорци, София

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Hов прозорец Rehau не е отваряем да стане на половина да се отваря., Прозорец 1.30m X 1.30m
  Прозорци, Варна

  90 лв дo 150 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Прозорци ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  133+ Фирми зa Прозорци
  Безплатни услуги
  Без комисионна
  Вземете оферта