С няколко кликвания до
надеждни изпълнителиВече препоръчах Daibau на приятелите си. На едно място имате преглед на това кой от околните изпълнители извършва определени работи. Освен това е изключително полезно да придобиете представа и ориентация за това колко ще ви струва определана строителна работа. - Урош Ж.


Изпращаме контакти в рамките на максимум един ден

Кой изпълнител е подходящият? Имат ли препоръчаните компании интерес или свободен капацитет? Как да получа контакти с надеждни изпълнители? Въпреки потока от информация, днес е трудно да се намери подходящ изпълнител. Ние сме тук, за да съкратим и улесним процеса на търсене на изпълнители и да намалим рисковете при подбора.

1

Предаване и потвърждаване на проекта

Когато попълните и изпратите формуляра правилно, ние ще потвърдим вашия проект веднага на следващия работен ден. Проверяваме подробностите по телефона. Ако не сте отговорили на всички въпроси, моля, добавете липсващата информация. В случай, че не сме намерили изпълнители за вашия проект, ние ще Ви информираме за това.

Проверяваме подробностите по телефона. Ако не сте отговорили на всички въпроси, моля, предоставете допълнителна информация. В случай, че не успеем да намерим изпълнители за вашия проект, ние ще Ви информираме за това.

2

Информираме Ви за проекта, препоръчваме Ви на клиентите

Веднага след като потвърдим проекта, ние Ви свързваме с поне трима изпълнители. Можете да се уговорите за изпълнение в същия ден.

Предоставяме Ви цялата информация и данни за контакт. В рамките на една седмица, обикновено, към вашия проект се присъединяват още повече изпълнители. Можете да проследите кой проявява интерес към проекта и Ви съветваме, по телефона да проверите капацитета им в желаното време за изпълнение на работите.

3

Приемате да прегледате състоянието и офертата

След като сте съгласували всички подробности по проекта, вие се договаряте с изпълнителите за оферта.

Можете да организирате преглед на състоянието и срещи с всички изпълнители. Когато сте се договорили за всички подробности по проекта, поискайте от изпълнителите оферти. Можете да ги сравните въз основа на техните оценки и други фактори.

4

Изпълнение и оценка

Следва подборът на изпълнителите. Съветваме Ви да не избирате изпълнител само въз основа на най-ниската цена, а да погледнете цената и препоръките. След подписване на офертата или договора с избраната компания, вие изпълнявате проекта. Когато изпълнителят завърши работата, моля, оценете неговото качество и коректност. Като давате оценка, вие помагате на системата и другите потребители при избора на фирма, както и на вашата репутация като потребител.

След подписване на офертата или договора, които сключвате с компанията, започвате изпълнение на проекта. Когато изпълнителят завърши проекта, ние ще Ви помолим да оцените неговото качество и коректност. Като давате оценка, вие помагате при избора на компании и за вашата репутация на потребител.

Работим върху прозрачността на строителния пазар.

Въпреки публично достъпните бази данни, не можете да знаете за каква дейност е специализирана компанията. В повечето случаи, дори не можете да се доверите на препоръките. Някой, който се е справил добре вчера, може значително да намали качеството на услугата днес. Стремим се да съберем цялата тази информация на едно място.

Безплатно, без комисионна!

Ние не взимаме комисионни. Затова, изпращането на търсене и изборът на предложен изпълнител не създават никакви допълнителни или скрити разходи за вас.

Ние винаги ще останем безплатна система за строителство за всички инвеститори.

Предварителен подбор на изпълнители

За да намалим вашите рискове, ние проверяваме работата на компанията, опита им на пазара и публикуваме техните препоръки. Също така, събираме вашите оценки и професионалните препоръки и измерваме отговора на изпълнителите.

Обективно добавяме качествата на компанията към оценки от 1 до 10. Изключваме некоректни изпълнители.

Реален опит на потребителите

Вашето мнение е основата, върху която изграждаме доверието на нашите потребители. Всяко мнение влияе върху оценката на изпълнителя. Всяка компания в системата вече е оценена.

Изпълнителите не могат да пишат оценки за себе си. Оценки могат да оставят само потребители, извършвали работа с тях.

Специалисти в строителството

Оставаме верни на строителство, при което можем да Ви помогнем с нашите професионални знания и опит. При нас можете да намерите повече от 300 специализирани категории в областта на строителството, ремонтирането и проектирането.

Daibau.bg е основана от архитекти в отговор на личните ни проблеми при намирането на подходящ изпълнител.

Ще се радваме да отговорим на вашите въпроси

Ако имате въпрос относно проекта, оставете заявка и ние ще Ви се обадим, най-късно, в рамките на един ден. За всички други неясноти вижте често задаваните въпроси и отговори. Ако все още не сме отговорили на въпроса ви, обадете ни се.

Общи въпроси

1. Защо да използвам Daibau.bg?


Daibau улеснява намирането на изпълнители и намалява рисковете за всеки, който строи или ремонтира. Само с няколко кликвания направете вашето търсене, а ние ще Ви свържем с подходящи и надеждни фирми. Това ще Ви спести много време и ще избегнете възможни проблеми при изпълнението.

2. Тази услуга струва ли ми нещо?


Услугата е напълно безплатна за потребителите. Освен това не взимаме никаква комисионна. Платформата се финансира от абонаментните пакети на изпълнителя.

3.Изпълнява ли Daibau.bg строителство и ремонт?


Daibau.bg не е нито строител, нито изпълнител на занаяти и не предлага услуги по проектиране и планиране. Daibau.bg се грижи за информиране, обучение и свързване на инвеститорите с изпълнители.

4. Защо бих Ви поверил данни за мен и моя проект?


Вашите данни са в безопасност при нас. Цялата информация, свързана с проекта и вашите контакти, е видима само за изпълнителите, които сме избрали и които считаме за подходящи за вашия проект. Колкото повече информация публикувате, толкова по-голям отговор се очаква на заинтересованите компании и толкова по-бързо можете да се договорите за изпълнението.

Търсене

Как мога да изпратя търсене?


Изпращането на търсенето е просто. Всичко, което трябва да направите, е да попълните онлайн формуляр. За всеки прозорец във формуляра, въз основа на избраната категория, ще съставим въпроси, които ще Ви помогнат да опишете по-добре своя проект.

Защо се нуждаете от моя телефонен номер и имейл?


Изисква се телефонен номер, защото проверяваме всяко търсене, като се обаждаме. Ще Ви зададем допълнителни въпроси и ще допълним информацията, ако е необходимо. Освен това телефонният номер, до който сте на разположение, е важен, за да могат изпълнителите да Ви се обадят. Функционален имейл е задължителен, защото получавате всички известия, свързани с вашия проект. Не забравяйте да посочите контактите на хората, които са запознати в детайлите на проекта и които са отговорни за изпълнението.

За кои дейности мога да подам заявка?


На Daibau.bg обхващаме 220 категории за строителство и ремонт. Можете да подавате заявки за практически всички услуги, свързани със строителството и проектирането. За определени категории се нуждаем от повече информация за публикуване на търсенето (чертежи, описи на строителните работи ...)

Не знам точно какво ми трябва. Мога ли да изпратя заявка?


Daibau.bg е предназначен за изпълнението. Ако все още не сте решили от какво имате нужда, можете да се свържете с нашия медиен център, който е предназначен за насоки и поддръжка преди строителството и ремонта. В случай, че се нуждаете само от съвет, можем да Ви свържем с изпълнител, който ще Ви помогне.

Интересува ме само цената. Трябва ли да изпратя търсенето?


Ако се интересувате само от приблизителната цена, ние ще Ви насочим към калкулатора на инвестиционните цени за всички 220 категории в системата. В случай че планирате изпълнение и първо искате да знаете разликите между различните варианти, можете да подадете заявка. Разбира се, ако имате достатъчно данни за това, което искате.

Не съм сигурен, че бих искал да изпълня проекта. Интересен ли е такъв проект?


Ако сте на ранен етап от решението дали изобщо да изпълните проект, ние Ви насочваме към медийния център и калкулатора на инвестиционната цена. Когато решите да извършите строителство или ремонт, ще Ви поканим да подадете заявката си още веднъж. Ако вече сте подали заявка и сме установили, че изпълнението все още не е актуално, няма да препращаме проекта към базата данни и можете да отбележите датата, когато искате да Ви се обадим отново и да актуализираме проекта.

Молбата ми все още не е публикувана, всичко наред ли е?


Ежедневно получаваме голям брой търсения, така че може да се случи, че сме пропуснали вашия проект, за което се извиняваме предварително. В този случай, моля, обадете се днес. Възможно е вече да сме Ви се обаждали през предходните дни, но да не сме успяли да се свържем с вас. В този случай ние ще Ви изпратим имейл веднага след неуспешното обаждане. Ако ни се обадите, можем незабавно да публикуваме търсенето.

Получих съобщение, че не сте намерили изпълнител, какво да направя?


Въпреки голямата мрежа от изпълнители, които активно си сътрудничат с нас, може да се случи така, че да не сме намерили интерес сред изпълнителите. Като цяло, компаниите се интересуват по-малко от проекти в пика на сезона, особено ако те са с по-ниска стойност. В някои случаи, ако имате нужда от много специфична дейност или вашият проект е труден за изпълнение, може да се случи така, че изобщо да нямаме подходящ изпълнител в мрежата. Ако искате, можете да се свържете с нашия администратор и ние ще направим всичко възможно да направим такъв проект успешно изпълнен в бъдеще

Получих съобщение, че нямате достатъчно данни, какво да направя?


Подробното описание е много важно за успеха на намирането на правилните компании. Ако установим, че не сте предоставили достатъчно информация за проекта, за да отговорят изпълнителите, ще Ви поканим да попълните заявката. Обширно, жалко описание, скица и снимки на съществуващата ситуация или референтни примери са достатъчни, за да могат съответните компании да реагират бързо. След като смятате, че сте отговорили на всички наши допълнителни въпроси, можете да поканите администратор да публикува заявка с едно щракване.

Днес подадох подобно искане като преди, защо не го публикувахте?


Ако сте подали нова заявка, тъй като няма отговор от изпълнителя, обединяваме двете заявки и добавяме нови потенциални компании. Винаги търсим подходящи и местни фирми и затова не можем да гарантираме, че с ново търсене ще намерите нови изпълнители и значително ще подобрите реакцията. Daibau.bg не е обява, при която многократното публикуване би донесло по-добри резултати.

Все още чакам чертежите и списъците, мога ли да ги добавя по-късно?


В случай на ново строителство или на проекти, за които се изисква документация, можете да добавите чертежи по-късно и да ги поръчате на изпълнителите. Можете да изтриете прикачени файлове и да ги добавите чрез процеса на съгласуване с изпълнителите.

Няколко изпълнители се интересуват от проекта, каква е следващата стъпка?


Във всеки случай Ви съветваме да се обадите на изпълнителите, които се интересуват и да проверите дали изпълнението е възможно в желаното време. Ако имате много изпълнители, можете да изберете най-добрия въз основа на техните оценки, като кликнете върху звездата. Можете да изтриете тези, които не Ви подхождат, от списъка, като кликнете върху „изтриване“ и изберете причината за изтриването.

Нито един изпълнител не се е свързал с мен, интересуват ли се изобщо фирмите?


Особено през пиковия сезон изпълнителите са много заети. Въпреки факта, че ги информирахме за вашия проект по имейл, SMS съобщение или чрез мобилно приложение, те може да пропуснат проекта. Ако в продължение на няколко дни нито един от изпълнителите не се е свързал с вас, съветваме Ви да им се обадите още веднъж. Ако това е проект с по-висока стойност и отговорът е недостатъчен, свържете се с вашия администратор и той ще провери къде е възникнал проблемът.

Има твърде голям интерес към моя проект, можете ли да премахнете търсенето?


Ако към вашия проект има твърде голям интерес и много изпълнители са Ви се обадили, можете да спрете търсенето на нови проекти, като кликнете върху „спиране на търсенето“. Търсенето вече няма да бъде видимо за други подходящи изпълнители, които не участват в проекта. Можете да възобновите търсенето, като кликнете отново. Ако търсенето вече не е актуално, моля уведомете изпълнителите чрез съобщение и завършете търсенето.

Изпълнителите не са подходящи за проекта, можете ли да помогнете по някакъв начин?


В случай, че разберете, че изпълнителите не са подходящи за проекта, свържете се с администратора, който ще Ви намери по-подходящи изпълнители.

Бих искал/а други изпълнители, какво да правя?


Винаги предлагаме изпълнители, които са местни и отговарят на спецификациите и обема на проекта. Ако смятате, че изпълнителите не са подходящи за изпълнение на вашия проект, можете да уведомите администратора, който ще ги замени. В случай, че искате други изпълнители, за да съберете повече оферти, не можем да Ви осигурим нови изпълнители. (условия за използване). В съответствие с промяната в качеството, ние проверяваме всяка писмена жалба чрез изпълнителя и клиента. Ако разберем, че изпълнителят е получил две обосновани жалби, ние го изключваме от системата.

Изпълнение и оценка

Кой изпълнител да избера?


Когато изберете изпълнител, не се фокусирайте само върху най-ниската офертна цена. В Daibau.bg ние вярваме в качеството и затова Ви съветваме да изберете компания, на основа на професионализма, сравнение на препоръките и тяхната оценка, в допълнение към най-оптималната оферта.

Ако вземете предвид качеството и професионализма на изпълнителя, ще избегнете много проблеми и допълнителни разходи за отстраняване на грешки в бъдеще.

Избрах изпълнител, какво сега?


Ако сте избрали изпълнител, следващата стъпка е да подпишете неговата писмена оферта. За проекти с по-висока стойност Ви съветваме да сключите договор за строителство. Повечето изпълнители ще изискват плащане на аванс или разходи за материали.

Трябва ли да поискам фактура за услугата?


Определено е необходимо да поискате фактура за всяка извършена услуга. Не само поради законовото задължение, но и защото сметката Ви защитава като потребител. Фактурата е доказателство за изпълнение на услугата. Само с фактура можете да рекламирате грешки, както очевидни, така и скрити, които се появяват чак по-късно.

Изпълнителят започна работата, какво трябва да направя?


За работи, за които по закон не се изисква документация и надзор, Ви съветваме да се доверите на изпълнителя и периодично да проверявате съответствието на извършеното с уговореното. Ако разберете, че по време на работите е възникнала грешка, незабавно предупредете изпълнителя и той е длъжен да поправи грешката. За фасадни и покривни работи поискайте доказателство за използването на системни решения. Не е препоръчително, разбира се, да наблюдавате всеки аспект от работата на изпълнителя до степен, в която да го ограничите и да му пречите, тъй като това ще доведе до още повече грешки.

Изпълнителят е завършил работата, как да дам оценката?


Ако изпълнителят е приключил работата, моля, завършете търсенето, уведомете ни кой изпълнител искате да оцените и дайте оценка. Моля, оценете неговото качество, препоръчителност и цена. Необходимо е и кратко описание както на положителните, така и на отрицателните аспекти.

Защо се нуждаете от оценки?


Daibau.bg е система, която упорито работи върху прозрачността на българския строителен пазар. Всяка оценка, дори и отрицателна, помага да се класифицират компаниите на висококачествени и нискокачествени. Вашата оценка ще помогне на всички други потребители, които строят или ремонтират, да повторят вашия добър опит и да избегнат лощия.

Защо все още получавам имейлите ви, ако вече съм завършил проекта?


Ако не сте завършили търсенето, като щракнете върху бутона край на търсенето, това означава, че не сте уведомили системата, че проектът вече не е актуален. Тъй като не знаем това, Ви изпращаме имейл, за да ни уведомите за състоянието на проекта. Когато завършите търсенето и оцените изпълнителя, системата спира да изпраща имейли за вашия проект.

Кой е отговорен за грешки в изпълнението?


Daibau.bg не извършва проектиране, строителство или ремонтни дейности, поради което не носим отговорност за грешки. Събирайки оценки и изключвайки нискокачествени изпълнители от системата, ние се грижим в базата данни да са само доказани фирми. Не можем да гарантираме работата на тези компании. Изпълнителят, който е извършил работите, е отговорен за отстраняването на грешките. Условието за поканата за отстраняване на грешки е фактурата, договорът и документацията.

Всичко необходимо зa вашето строителство и ремонт

Подайте заявка безплатно: