За района

  Гипсови работи; цени

  Колко струва сухо строителство? Монтирането на преградна стена е лесно и бързо, а цената може да се повиши най-вече заради дебелината на стената и евентуалната шумоизолация. Цената на обикновена преградна стена варира между 35 и 39 лв/m2, а на двойна стена – от 45 до 52 лв/m2. Окаченият таван „кнауф“ може да се монтира за 45 до 49 лв/m2.

  На кого да се доверите за сухо строителство? Изпратете запитване до подходящи и надеждни майстори за гипсови работи във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Бързо получаване на оферта– лесно и безплатно!
  Изпратете запитване

  Други цени за Гипсови работи (2024)

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Цени за доставка и поставяне на изолация от каменна вата с дебелина 30 cm, осигуряваща пароизолация


  м2

  лв/м2

  лв

  Подова изолация, EPS стиропор 70,5 cm

  Цени за поръчка и поставяне на бяла EPS стиропорна изолация, твърдост 70, с PE фолио.


  м2

  лв/м2

  лв

  Подова изолация, EPS стиропор 100,5 cm

  Цени за доставка и монтаж на бяла EPS стиропорна изолация, твърдост 100, с PE фолио.


  м2

  лв/м2

  лв

  Eдинична преградна стена с дебелина:

  Изработване на единична преградна стена, изолация от минерална вата, поцинкована подконструкция, 12,5 mm Knauf/Rigips затварящ панел с шпакловка и бандажиране, заедно с доставката на материали.


  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  Двойна преградна стена с дебилина:

  Изработване на двойна преградна стена, изолация от минерална вата, поцинкована подструктура, затваряне с двойна плоча Knauf/Rigips 12,5 mm с шпакловка и бандажиране, заедно с доставка на материали.


  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  Облицовка на стени с водоустойчиви гипсокартонени плочи

  Изработване на едностранна стенна облицовка от водоустойчиви гипсокартонени плочи, стенeн профил 100.


  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  Окачен таван Knauf за:

  Окачен таван с поцинкована подконструкция, затворен с 12,5 мм огнеупорни Knauf/Rigips гипсокартонени плоскости с бандажиране и шпакловка. Съединенията са подсилени и фуговани два пъти. Заедно с набавянето на материали.


  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  Стенна облицовка с гипсокартон:

  Изработване на едностранна стенна облицовка от гипсокартонени плочи, стенни профили 100.


  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв

  м2

  лв/м2

  лв
  приблизителна цена
  лв
  Изпратете търсене >

  Целулозна изолация


  Колко струва изолация с нагнетяване? Цената на целулозна изолация с нагнетяване зависи най-вече от к...

  Проверете и: Целулозна изолация; цени

  Суха замазка


  Колко струва сухата замазка? Сухата замазка е два пъти по-скъпа от класическата замазка, но предлага...

  Проверете и: Суха замазка, цени

  Изолация на мансарда


  Колко струва изолацията на мансарда? Най-общо казано, покривът трябва да бъде много добре изолиран, ...

  Проверете и: Изолация на мансарда, цени

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Сухо строителство - всичко, което трябва да знаете

  1. Сухо строителство - какво трябва да знаете?

  1.1. Бързо строителство с координация на работата

  Монтирането на панели knauf (кнауф) е бърз и ефективен начин на работа, тъй като са възможни модификации още преди монтажа. Необходимо е обаче да се придържате към определен план и начин на работа. Изпълнителят може да ви посъветва за повечето неща, но ние сме подготвили някои съвети по тези теми.

  Тъй като сухото строителство винаги е преплетено с работа по монтиране на инсталации, изглаждане, боядисване или залепване на тапети, определена координация ще бъде необходима за изпълнението на целия проект.

  1.2. Имате ли нужда от план?

  Винаги е препоръчително да имате план. С вашият архитект можете да правите чертежи и скици на мансарди, тавани или интериор на апартамента, така че това да е основа за списък с работите и материалите, т.нар. количествена сметка. Това ще улесни изпълнителите при съставянето на офертите, а вие ще можете да ги сравнявате по елементи и да следвате тази информация. Да имаш добър план винаги означава да избягваш проблеми и изненади.

  И за поставянето на кнауф е необходим добър план
  И за поставянето на кнауф е необходим добър план

   

  1.3. В коя част от проекта е сухото строителство?

  Чудесно е, когато знаете състоянието на обекта, защото той определя вида и реда на работа. Например звукът се предава през подструктурата и може да бъде доста силен. За да се избегне това, при полагане на замазка е много важно преградните панели да се поставят директно върху бетонната плоча, а под кнауф профила да се постави гума. Също така, при просто полагане на замазката, важно е панелите кнауф да са на поне 10 cm над ръба на пода. Инсталирането на подово отопление трябва да се направи след монтиране на подконструкцията, защото може да се случи, отоплителната тръба да се пробие по време на нейното завинтване.

  Разбира се, преградни стени могат да се поставят и върху завършени подове с паркет или теракота, само внимавайте да не повредите съществуващите покрития.

  1.4. Не забравяйте инсталациите

  Вентилационните и канализационните тръби обикновено са с голям диаметър, до 20 cm. Конзолните кутии за подово отопление също са с такива размери, че не могат да бъдат пренебрегнати. Следователно, при определяне на дебелината на преградните стени трябва да се има предвид, че всички кабели и тръби се покриват, защото в противен случай по -късно би трябвало да се направят канали и решетки, което със сигурност би нарушило вече замисления вид на помещението. Доброто планиране би ви спестило много проблеми и в този случай.

  Сухото строителство е ключът към обновяването на жилищно пространство
  Сухото строителство е ключът към обновяването на жилищно пространство

   

  2. Избор на изпълнители

  2.1. Как да намерим добър майстор за knauf?

  Сухото строителство е сравнително лесна работа и затова се приема от много изпълнители. Поради бързината на работа мнозина дори решават да работят сами, а напоследък има все повече бояджии, които предлагат гипсови работи. Фактът, че има много от тях на пазара, не означава, че всички работят добре. Съветваме ви да се свържете само с онези изпълнители, на които специалността е сухо строителство, тоест гипсови работи, и имат определени препоръки, а и които могат да ви покажат по -ранни проекти.

  2.2. Кога да търсите майстор?

  Точното време за търсене на майстор зависи от състоянието на вашия имот и обема на планираната работа. Ако трябва само да затворите няколко квадратни метра, можете да се уговорите с майсторите да се свържат с вас, когато имат малко свободно време. Ако става въпрос за монтиране на knaufs в целия апартамент, отзивите ще бъдат много повече. В такъв случай, майсторите могат да дойдат при вас същата седмица.

  През лятото, когато строителните работи са в ход, изпълнителите обикновено са много заети и цените на сухото строителство са по -високи. Затова ви препоръчваме да насрочите работите за самото начало или края на лятото. Монтирането на кнауф в къща с площ около 150 m2 може да отнеме до три седмици.

  3. Проекти: къде се използват панели от гипсокартон?

  Тъй като са много прости и пригодими, панелите от гипсокартон в конструкцията се използват в различни проекти за ново строителство, адаптация и саниране.

  Сухото строителство е особено подходящо за изграждане на преградни стени и тавани в сглобяеми сгради. То е отлично за саниране на влага и за стенни покрития при всички видове ремонти, тъй като не пречи на носещата конструкция, нито се използва вода по време на строителството.

  3.1. Knauf и гипсокартон

  Гипсокартонът е в основата на сухото строителство. Самите панели са направени като сандвич от гипс и два картонени листа; много лесно се реже и завинтва. Стандартните им размери са 200х125 сm, с дебелина 12,5 mm.

  Има няколко вида панели, в зависимост от производителя, но панелите най-често са „обикновени“ или в сив цвят, подходящи за помещения без влага. Зелените панели knauf са водоустойчиви и се използват за бани и покриви. Огнеупорни панели от гипсокартон се монтират най-често в котелни помещения, а могат да се предлагат и панели с дебелина 25 mm, които съдържат допълнителни влакна от различни материали, за да ги направят по-здрави.

  Зелените панели от гипсокартон са за баня, защото са водоустойчиви
  Зелените панели от гипсокартон са за баня, защото са водоустойчиви

   

  3.2. Профили на Knauf

  Основа на всяко сухо строителство е конструкцията. В миналото тази конструкция се е правила от дървени греди и те също са имали определени предимства, тъй като предават по-малко звук и са масивни. Алуминиевите профили за knauf, от друга страна, позволяват бързо рязане и свързване, те са много по -леки и по -евтини, така че повечето изпълнители сега ги предпочитат. Те се предлагат в различни размери и големина и могат да се използват за всякакви цели.

  Профилите на knauf са в основата на всяко сухо строителство
  Профилите на knauf са в основата на всяко сухо строителство

   

  3.3. Knauf стени, преградни стени

  Преградни стени от гипсокартон са отлично решение за организиране на пространството при ремонт или при ново строителство. В зависимост от това, от което се нуждаете, можете да изберете няколко различни метода на монтиране, различни основи и профили, с панели в един или повече слоеве.

  Най -тънката преградна стена е около 75 mm, стените, в които се полагат инсталациите, са между 15 и 20 сm; обаче изборът пада главно върху плочи с дебелина 12,5 mm, тъй като в тях се побират и вертикалите на канализацията. Препоръчително е такива преградни стени да бъдат изолирани, за предпочитане с мека каменна вата. За преградни стени, които ще понасят определен товар, като например кухненски окачени елементи, се препоръчва те да са двойни, тоест направени от два слоя панели knauf, за да бъдат по -издръжливи.

  Затваряне на тавана с кнауф; завинтване на панели от гипсокартон в конструкцията
  Затваряне на тавана с кнауф; завинтване на панели от гипсокартон в конструкцията

   

  3.4. Таван Knauf

  Затварянето на тавана или изравняването на тавана почти винаги може да бъде решено чрез т.нар. окачен таван. На алуминиевите профили, които са внимателно изравнени, се завинтва гипсокартон и се получава нов таван.

  Таванът Knauf е бърз, лесен и много ефективен начин да скриете инсталации за вентилация, електричество или водопровод.

  Окаченият таван, направен по този начин, е идеален и за стилистични преустройства, тъй като в него могат да се поставят осветителни тела (LED лампи или ленти), драперии или завеси.

  При монтаж на гипсокартон се монтират и кутии за електроинсталации
  При монтаж на гипсокартон се монтират и кутии за електроинсталации

   

  3.5. Knauf като стенно покритие

  При ремонта най -често се срещат неравни и влажни стени. Отлично решение в такива случаи е поставянето на облицовки от knauf в профилите. Много често преместването на инсталации не е осъществимо дори с помощта на изсичане, тоест дълбаене и изчукване на стените, защото те са направени от бетон или къщата е сглобяема. Облицовките се завинтват директно към стената, когато, например, се санира измазана стена, която се е изронила.

  Армирането и двойното изглаждане са задължителни, ако искате равни повърхности без пукнатини
  Армирането и двойното изглаждане са задължителни, ако искате равни повърхности без пукнатини

   

  4. Процес: правилно сухо строителство

  Въпреки че изпълнението на сухо строителство е лесно и бързо, не препоръчваме да се захващате сами с тази работа; винаги е добре професионалист да се занимава с такива неща. За да разберете по -добре целия процес, ето как трябва да изглеждат стъпките за поставяне на knauf в обикновения график по етапи, в което ще участват и други майстори.

  4.1. Завинтване на профила

  Започва се от профила за преградни стени, тъй като първо конструкцията трябва да бъде поставена точно и прецизно според проекта. Първо, профилът се завинтва в тавана и страничните стени, за да се направи рамка. В същото време на пода се поставя изолационна лента, която трябва да заглушава звуците. Ако знаете къде минават инсталациите, не забравяйте да подчертаете това на майсторите, за да няма евентуални повреди или течове.

  След това, следва завинтването на хоризонтални и вертикални връзки - профили, в които ще се поставят панелите, на определени интервали. Майсторите ще направят профили около прозорците и ще подготвят конструкции за отворите на вратите или ще монтират касети, в които ще има плъзгащи се врати.

  Конструкцията на тавана се извършва след полагане на основата за преградни стени чрез завинтване директно в носещата конструкция. Следва фиксиране на профила, нивелиране и окончателно фиксиране.

  4.2. Водопроводи, канализация, електричество и други инсталации

  След завинтване на профила, водопроводчикът може да положи тръбите за водоснабдяване и канализация, да инсталира вграден котел или конзолни кутии за подово отопление. На същия етап от строителството електротехникът трябва да постави кабелите за своите инсталации. Съветваме ви да помислите внимателно къде контактите и ключовете ще бъдат най -достъпни за вас, тъй като по -късните модификации изискват допълнителни разходи.

  4.3. Затваряне с кнауф

  На този етап гипсокартонът се завинтва в основата. Първо се затваря едната страна на стената, така че електротехникът да може да постави контактите и ключовете на предвидените места. След това идва затварянето на другата страна. По това време електротехникът и монтажистът работят заедно.

  Когато панелите са фиксирани към преградните стени, таванът се затваря.

  Монтажистът ще монтира алуминиеви профили за knauf по ъглите и поддържащите колони.

  4.4. Армиране и изглаждане на колони

  Свързването на панелите от гипсокартон винаги е натоварено и цялата конструкция се движи малко. За да се предотврати напукване, съединенията трябва да бъдат защитени чрез армиране. В средата на връзката първо се залепва армировъмната мрежа. След това съединенията се изглаждат. Когато всичко изсъхне, е необходимо да се нанесе друг слой. Когато изглаждането приключи, повърхността трябва да е равна; специално се внимава за китване на тези места, на които са винтовете. Профилите също трябва да бъдат изгладени, така че изобщо да не се виждат.

  Окаченият таван knauf дава почти неограничени възможности за инсталиране на led осветление
  Окаченият таван knauf дава почти неограничени възможности за инсталиране на led осветление

   

  Търсене на добри изпълнители за областта Гипсови работи?

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  Искам оферта на изпълнител
  Последни проекти

  преустройка на стая в кухня и баня с тоалетна

  преградна стена, голяма на две и разделвме на кухня и баня с тоалетна. трябва да се избие отвор за прозорец в тухлена стена 12348 лв дo 20580 лв

  ........

  Гипсокартон на стени и таван, изграждане на преградна стена от гипсока

  Гипсокартон с изолация на външни стени,а вътрешни стени лепене на гипсокартон 882 лв дo 1470 лв

  ........

  гипскартон, боядисване, ламинат

  Ремонт на стая 3528 лв дo 5880 лв

  ........

  Искам оферта на изпълнител

  Цeнa, Ремонт на покрив иприлежащата стреха на магазин.Подмяна на стъклопакет, не мога да определя
  Гипсови работи, Пловдив

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Поставяне на гипсо картон с вата, ВиК и плочки, 60
  Гипсови работи, Пловдив

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Топлоизолация на таван, 70
  Гипсови работи, Варна

  2520 лв дo 4200 лв

  Цeнa, ремонт влажна стена от теч на радиатор, 2 кв.м.
  Гипсови работи, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Ремонт на баня,
  Гипсови работи, Стара Загора

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Окачен таван от гипсокартон кнауф система с вата, 150
  Гипсови работи, Бистрица

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Окачен декоративен таван в хол, 20
  Гипсови работи, София

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Изграждане на преградни стени гипскартон, 65
  Гипсови работи, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Мазилка на стени, 90
  Гипсови работи, Севлиево

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Гипсов корниз с размери 50/100/1000 мм. Желая да го закупя.,
  Гипсови работи, Елин Пелин

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Мазилка, шпакловка и гипсокартон, размерите на 2те стени са 6.27 и 3.57( с прозорец и врата за тераса) м
  Гипсови работи, Слънчев бряг

  810 лв дo 1350 лв

  Цeнa, Преградна стена от гипсокартон, 9 кв.
  Гипсови работи, Ново село

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Монтаж на френска чугунена камина от 10 киловата, смяна на кюнци, полагане на гипс картон и вата, 1
  Гипсови работи, Банкя

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Поставяне на гипсокартон, шпакловане и боядисване, 20
  Гипсови работи, Троян

  495 лв дo 825 лв

  Цeнa, Таван гипскартон и минерална вата, боядисване на цялата стая, 23м2
  Гипсови работи, Мездра

  315 лв дo 525 лв

  Цeнa, Вътрешна изолация с каменна вата, гипс картон, шпакловка, боядисване,
  Гипсови работи, Свиленград

  315 лв дo 525 лв

  Цeнa, Доставка и монтаж на растерен окачен таван, 2х 15 кв.м.
  Гипсови работи, София

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Довършителни работи в подпокривно пространство- доиззидване, гипсокартон, шпакловка, 20
  Гипсови работи, Владо Тричков

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Ремонт на малък офис, гипсокартон, окачен таван, боядисване, 50
  Гипсови работи, София

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Преградна стена, 2
  Гипсови работи, Монтана

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Гипсокартон в хотел-Мюнхен, Германия, 3 месеца по 50 часа месечно
  Гипсови работи, София

  9 лв дo 15 лв

  Цeнa, Поставяне на гипсокартон и измазване на стени ,на новопостроена къща ., 100 кв .м
  Гипсови работи, Варна

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Вътрешни неносещи преградни стени, на 75 мм конструкция, 407 кв.м
  Гипсови работи, София

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, поставяне на картон на стени и таван,
  Гипсови работи, Ловеч

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Гипсокартон на Хол(кухня),Спалня Коридор+ Вата + боядисване.,
  Гипсови работи, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Гипсокартон и вик инсталация- молим за оглед до края а седмицата, 200 м2
  Гипсови работи, Мина Черно море

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, окачен таван и плочки на пода, тавана - 260 квм -пода теракот
  Гипсови работи, Долна Митрополия

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Ремонт тоалетна, сухо строителство, Габарити на помещението :1,2 х 2,2 х 2,7 м
  Гипсови работи, Варна

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Вътрешна облицовка на къща- гипсокартон, 200
  Гипсови работи, Долна Диканя

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Предстенна обшивка от гипскартон единичен с вата, шпаклован и изшкурен, 25квм
  Гипсови работи, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Изграждане на вътрешна баня в къща , 10 кв.
  Гипсови работи, Пазарджик

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Таван, гипсокартон, 15
  Гипсови работи, София

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Изработка на таван на баня, 5 кв.
  Гипсови работи, Драгалевци

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Лепене на плочки и гипсокартон, 25 м2
  Гипсови работи, София

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, шпакловка, 200
  Гипсови работи, Русе

  2520 лв дo 4200 лв

  Цeнa, Шпакловка и Боядисване , 70
  Гипсови работи, Враца

  630 лв дo 1050 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Гипсови работи ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  731+ Фирми зa Гипсови работи
  Безплатни услуги
  Без комисионна
  Вземете оферта