Гипсови работи; цени

Колко струва сухо строителство? Монтирането на преградна стена е лесно и бързо, а цената може да се повиши най-вече заради дебелината на стената и евентуалната шумоизолация. Цената на обикновена преградна стена варира между 35 и 39 лв/m2, а на двойна стена – от 45 до 52 лв/m2. Окаченият таван „кнауф“ може да се монтира за 45 до 49 лв/m2.

На кого да се доверите за сухо строителство? Изпратете запитване до подходящи и надеждни майстори за гипсови работи във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
Изпратете запитване
Гипсови работи; цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Гипсови работи

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Подова изолация, EPS стиропор 70,5 cm

Цени за поръчка и поставяне на бяла EPS стиропорна изолация, твърдост 70, с PE фолио.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Подова изолация, EPS стиропор 100,5 cm

Цени за доставка и монтаж на бяла EPS стиропорна изолация, твърдост 100, с PE фолио.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Цени за доставка и поставяне на изолация от каменна вата с дебелина 30 cm, осигуряваща пароизолация


лв

лв/м2

м2
търсене>

Eдинична преградна стена с дебелина:

Изработване на единична преградна стена, изолация от минерална вата, поцинкована подконструкция, 12,5 mm Knauf/Rigips затварящ панел с шпакловка и бандажиране, заедно с доставката на материали.


лв

лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2
търсене>

Двойна преградна стена с дебилина:

Изработване на двойна преградна стена, изолация от минерална вата, поцинкована подструктура, затваряне с двойна плоча Knauf/Rigips 12,5 mm с шпакловка и бандажиране, заедно с доставка на материали.


лв

лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2
търсене>

Окачен таван Knauf за:

Окачен таван с поцинкована подконструкция, затворен с 12,5 мм огнеупорни Knauf/Rigips гипсокартонени плоскости с бандажиране и шпакловка. Съединенията са подсилени и фуговани два пъти. Заедно с набавянето на материали.


лв

лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2
търсене>

Стенна облицовка с гипсокартон:

Изработване на едностранна стенна облицовка от гипсокартонени плочи, стенни профили 100.


лв

лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2
търсене>

Облицовка на стени с водоустойчиви гипсокартонени плочи

Изработване на едностранна стенна облицовка от водоустойчиви гипсокартонени плочи, стенeн профил 100.


лв

лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2

лв


лв/м2

м2
търсене>
ЗАЕДНО:
изпратете търсене >

Целулозна изолация


Колко струва изолация с нагнетяване? Цената на целулозна изолация с нагнетяване зависи най-вече от к...

Проверете и: Целулозна изолация; цени

Суха замазка


Колко струва сухата замазка? Сухата замазка е два пъти по-скъпа от класическата замазка, но предлага...

Проверете и: Суха замазка, цени

Изолация на мансарда


Колко струва изолацията на мансарда? Най-общо казано, покривът трябва да бъде много добре изолиран, ...

Проверете и: Изолация на мансарда, цени

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Сухо строителство - всичко, което трябва да знаете

1. Сухо строителство - какво трябва да знаете?

1.1. Бързо строителство с координация на работата

Монтирането на панели knauf (кнауф) е бърз и ефективен начин на работа, тъй като са възможни модификации още преди монтажа. Необходимо е обаче да се придържате към определен план и начин на работа. Изпълнителят може да ви посъветва за повечето неща, но ние сме подготвили някои съвети по тези теми.

Тъй като сухото строителство винаги е преплетено с работа по монтиране на инсталации, изглаждане, боядисване или залепване на тапети, определена координация ще бъде необходима за изпълнението на целия проект.

1.2. Имате ли нужда от план?

Винаги е препоръчително да имате план. С вашият архитект можете да правите чертежи и скици на мансарди, тавани или интериор на апартамента, така че това да е основа за списък с работите и материалите, т.нар. количествена сметка. Това ще улесни изпълнителите при съставянето на офертите, а вие ще можете да ги сравнявате по елементи и да следвате тази информация. Да имаш добър план винаги означава да избягваш проблеми и изненади.

И за поставянето на кнауф е необходим добър план
И за поставянето на кнауф е необходим добър план

 

1.3. В коя част от проекта е сухото строителство?

Чудесно е, когато знаете състоянието на обекта, защото той определя вида и реда на работа. Например звукът се предава през подструктурата и може да бъде доста силен. За да се избегне това, при полагане на замазка е много важно преградните панели да се поставят директно върху бетонната плоча, а под кнауф профила да се постави гума. Също така, при просто полагане на замазката, важно е панелите кнауф да са на поне 10 cm над ръба на пода. Инсталирането на подово отопление трябва да се направи след монтиране на подконструкцията, защото може да се случи, отоплителната тръба да се пробие по време на нейното завинтване.

Разбира се, преградни стени могат да се поставят и върху завършени подове с паркет или теракота, само внимавайте да не повредите съществуващите покрития.

1.4. Не забравяйте инсталациите

Вентилационните и канализационните тръби обикновено са с голям диаметър, до 20 cm. Конзолните кутии за подово отопление също са с такива размери, че не могат да бъдат пренебрегнати. Следователно, при определяне на дебелината на преградните стени трябва да се има предвид, че всички кабели и тръби се покриват, защото в противен случай по -късно би трябвало да се направят канали и решетки, което със сигурност би нарушило вече замисления вид на помещението. Доброто планиране би ви спестило много проблеми и в този случай.

Сухото строителство е ключът към обновяването на жилищно пространство
Сухото строителство е ключът към обновяването на жилищно пространство

 

2. Избор на изпълнители

2.1. Как да намерим добър майстор за knauf?

Сухото строителство е сравнително лесна работа и затова се приема от много изпълнители. Поради бързината на работа мнозина дори решават да работят сами, а напоследък има все повече бояджии, които предлагат гипсови работи. Фактът, че има много от тях на пазара, не означава, че всички работят добре. Съветваме ви да се свържете само с онези изпълнители, на които специалността е сухо строителство, тоест гипсови работи, и имат определени препоръки, а и които могат да ви покажат по -ранни проекти.

2.2. Кога да търсите майстор?

Точното време за търсене на майстор зависи от състоянието на вашия имот и обема на планираната работа. Ако трябва само да затворите няколко квадратни метра, можете да се уговорите с майсторите да се свържат с вас, когато имат малко свободно време. Ако става въпрос за монтиране на knaufs в целия апартамент, отзивите ще бъдат много повече. В такъв случай, майсторите могат да дойдат при вас същата седмица.

През лятото, когато строителните работи са в ход, изпълнителите обикновено са много заети и цените на сухото строителство са по -високи. Затова ви препоръчваме да насрочите работите за самото начало или края на лятото. Монтирането на кнауф в къща с площ около 150 m2 може да отнеме до три седмици.

3. Проекти: къде се използват панели от гипсокартон?

Тъй като са много прости и пригодими, панелите от гипсокартон в конструкцията се използват в различни проекти за ново строителство, адаптация и саниране.

Сухото строителство е особено подходящо за изграждане на преградни стени и тавани в сглобяеми сгради. То е отлично за саниране на влага и за стенни покрития при всички видове ремонти, тъй като не пречи на носещата конструкция, нито се използва вода по време на строителството.

3.1. Knauf и гипсокартон

Гипсокартонът е в основата на сухото строителство. Самите панели са направени като сандвич от гипс и два картонени листа; много лесно се реже и завинтва. Стандартните им размери са 200х125 сm, с дебелина 12,5 mm.

Има няколко вида панели, в зависимост от производителя, но панелите най-често са „обикновени“ или в сив цвят, подходящи за помещения без влага. Зелените панели knauf са водоустойчиви и се използват за бани и покриви. Огнеупорни панели от гипсокартон се монтират най-често в котелни помещения, а могат да се предлагат и панели с дебелина 25 mm, които съдържат допълнителни влакна от различни материали, за да ги направят по-здрави.

Зелените панели от гипсокартон са за баня, защото са водоустойчиви
Зелените панели от гипсокартон са за баня, защото са водоустойчиви

 

3.2. Профили на Knauf

Основа на всяко сухо строителство е конструкцията. В миналото тази конструкция се е правила от дървени греди и те също са имали определени предимства, тъй като предават по-малко звук и са масивни. Алуминиевите профили за knauf, от друга страна, позволяват бързо рязане и свързване, те са много по -леки и по -евтини, така че повечето изпълнители сега ги предпочитат. Те се предлагат в различни размери и големина и могат да се използват за всякакви цели.

Профилите на knauf са в основата на всяко сухо строителство
Профилите на knauf са в основата на всяко сухо строителство

 

3.3. Knauf стени, преградни стени

Преградни стени от гипсокартон са отлично решение за организиране на пространството при ремонт или при ново строителство. В зависимост от това, от което се нуждаете, можете да изберете няколко различни метода на монтиране, различни основи и профили, с панели в един или повече слоеве.

Най -тънката преградна стена е около 75 mm, стените, в които се полагат инсталациите, са между 15 и 20 сm; обаче изборът пада главно върху плочи с дебелина 12,5 mm, тъй като в тях се побират и вертикалите на канализацията. Препоръчително е такива преградни стени да бъдат изолирани, за предпочитане с мека каменна вата. За преградни стени, които ще понасят определен товар, като например кухненски окачени елементи, се препоръчва те да са двойни, тоест направени от два слоя панели knauf, за да бъдат по -издръжливи.

Затваряне на тавана с кнауф; завинтване на панели от гипсокартон в конструкцията
Затваряне на тавана с кнауф; завинтване на панели от гипсокартон в конструкцията

 

3.4. Таван Knauf

Затварянето на тавана или изравняването на тавана почти винаги може да бъде решено чрез т.нар. окачен таван. На алуминиевите профили, които са внимателно изравнени, се завинтва гипсокартон и се получава нов таван.

Таванът Knauf е бърз, лесен и много ефективен начин да скриете инсталации за вентилация, електричество или водопровод.

Окаченият таван, направен по този начин, е идеален и за стилистични преустройства, тъй като в него могат да се поставят осветителни тела (LED лампи или ленти), драперии или завеси.

При монтаж на гипсокартон се монтират и кутии за електроинсталации
При монтаж на гипсокартон се монтират и кутии за електроинсталации

 

3.5. Knauf като стенно покритие

При ремонта най -често се срещат неравни и влажни стени. Отлично решение в такива случаи е поставянето на облицовки от knauf в профилите. Много често преместването на инсталации не е осъществимо дори с помощта на изсичане, тоест дълбаене и изчукване на стените, защото те са направени от бетон или къщата е сглобяема. Облицовките се завинтват директно към стената, когато, например, се санира измазана стена, която се е изронила.

Армирането и двойното изглаждане са задължителни, ако искате равни повърхности без пукнатини
Армирането и двойното изглаждане са задължителни, ако искате равни повърхности без пукнатини

 

4. Процес: правилно сухо строителство

Въпреки че изпълнението на сухо строителство е лесно и бързо, не препоръчваме да се захващате сами с тази работа; винаги е добре професионалист да се занимава с такива неща. За да разберете по -добре целия процес, ето как трябва да изглеждат стъпките за поставяне на knauf в обикновения график по етапи, в което ще участват и други майстори.

4.1. Завинтване на профила

Започва се от профила за преградни стени, тъй като първо конструкцията трябва да бъде поставена точно и прецизно според проекта. Първо, профилът се завинтва в тавана и страничните стени, за да се направи рамка. В същото време на пода се поставя изолационна лента, която трябва да заглушава звуците. Ако знаете къде минават инсталациите, не забравяйте да подчертаете това на майсторите, за да няма евентуални повреди или течове.

След това, следва завинтването на хоризонтални и вертикални връзки - профили, в които ще се поставят панелите, на определени интервали. Майсторите ще направят профили около прозорците и ще подготвят конструкции за отворите на вратите или ще монтират касети, в които ще има плъзгащи се врати.

Конструкцията на тавана се извършва след полагане на основата за преградни стени чрез завинтване директно в носещата конструкция. Следва фиксиране на профила, нивелиране и окончателно фиксиране.

4.2. Водопроводи, канализация, електричество и други инсталации

След завинтване на профила, водопроводчикът може да положи тръбите за водоснабдяване и канализация, да инсталира вграден котел или конзолни кутии за подово отопление. На същия етап от строителството електротехникът трябва да постави кабелите за своите инсталации. Съветваме ви да помислите внимателно къде контактите и ключовете ще бъдат най -достъпни за вас, тъй като по -късните модификации изискват допълнителни разходи.

4.3. Затваряне с кнауф

На този етап гипсокартонът се завинтва в основата. Първо се затваря едната страна на стената, така че електротехникът да може да постави контактите и ключовете на предвидените места. След това идва затварянето на другата страна. По това време електротехникът и монтажистът работят заедно.

Когато панелите са фиксирани към преградните стени, таванът се затваря.

Монтажистът ще монтира алуминиеви профили за knauf по ъглите и поддържащите колони.

4.4. Армиране и изглаждане на колони

Свързването на панелите от гипсокартон винаги е натоварено и цялата конструкция се движи малко. За да се предотврати напукване, съединенията трябва да бъдат защитени чрез армиране. В средата на връзката първо се залепва армировъмната мрежа. След това съединенията се изглаждат. Когато всичко изсъхне, е необходимо да се нанесе друг слой. Когато изглаждането приключи, повърхността трябва да е равна; специално се внимава за китване на тези места, на които са винтовете. Профилите също трябва да бъдат изгладени, така че изобщо да не се виждат.

Окаченият таван knauf дава почти неограничени възможности за инсталиране на led осветление
Окаченият таван knauf дава почти неограничени възможности за инсталиране на led осветление

 

Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия домИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Последни проекти

Довършителни работи в подпокривно пространство- доиззидване, гипсокартон, шпакловка

Имаме нов покрив, но между стената и покрива е останала дупка, която желаем да се доиззида, да се сложи гипсокартон и да се шпаклова 1764 лв дo 2940 лв

........

Ремонт на малък офис, гипсокартон, окачен таван, боядисване

Облицоване на стрените с гипсокартон, боядисване на съществуващия окачен таван, боядисване на пода или евентуално поставяне на теракот 1411.2 лв дo 2352 лв

........

Гипсокартон в хотел-Мюнхен, Германия

Местоположение (държава), (град): Мюнхен, Германия
Кога ще започне проектът (приблизително)?: Приблизително през септември.
Продължителност на проекта: 3 месеца
Заглавие на обявата: "Daibau Jobs" - Сухо строителство в хотел
Детайлно опишете работата: Проектът включва полагане на гипсо картон в рамките на реновацията на хотел.
Плащане €/час: 19
Месечно плащане приблизително €: 3800
Как е организирана работата (смени, очаквани часове, свеработни часове,...)?: Работното време е планирано между 8:00 и 17:00, приблизително 9 часа на ден или 50-50 часа на седмица.
Включено ли е настаняването и какъв вид настаняване е това?: Настаняването е включено (платено), стаи за 2 човека в апартаменти.
Организиран ли е транспортът, какъв вид транспорт и къде е мястото на събиране?: Собствен транспорт (кола, микробус), разходите за транспорта се покриват от компанията. Ако някой (или екип) работи по-дълго време, осигуряваме и кола или микробус.
Са възможни и организирани връщания у дома (на колко често, кога, и т.н.)?: На всеки 4-6 седмици.
Можете ли да опишете местоположението на проекта (отопляемо, вътрешно/външно, и т.н.) и какви ще бъдат задачите в детайли?: Работата ще се извършва в затворено пространство вътре в сградата.
Какви квалификации са необходими (стандарти, SIST EN, ISO, и т.н.)?: Не са необходими специални квалификации.
Какъв език изисквате?: Присъствието на поне един член от екипа, който говори немски, е желателно, но не е задължително. 17.64 лв дo 29.4 лв

........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

Цeнa, Вътрешни неносещи преградни стени, на 75 мм конструкция, 407 кв.м
Гипсови работи, София

3600 лв дo 6000 лв

Цeнa, поставяне на картон на стени и таван,
Гипсови работи, Ловеч

900 лв дo 1500 лв

Цeнa, Гипсокартон и вик инсталация- молим за оглед до края а седмицата, 200 м2
Гипсови работи, Мина Черно море

2700 лв дo 4500 лв

Цeнa, окачен таван и плочки на пода, тавана - 260 квм -пода теракот
Гипсови работи, Долна Митрополия

1350 лв дo 2250 лв

Цeнa, Ремонт тоалетна, сухо строителство, Габарити на помещението :1,2 х 2,2 х 2,7 м
Гипсови работи, Варна

720 лв дo 1200 лв

Цeнa, Вътрешна облицовка на къща- гипсокартон, 200
Гипсови работи, Долна Диканя

1350 лв дo 2250 лв

Цeнa, Предстенна обшивка от гипскартон единичен с вата, шпаклован и изшкурен, 25квм
Гипсови работи, София

450 лв дo 750 лв

Цeнa, Изграждане на вътрешна баня в къща , 10 кв.
Гипсови работи, Пазарджик

1800 лв дo 3000 лв

Цeнa, Таван, гипсокартон, 15
Гипсови работи, София

630 лв дo 1050 лв

Цeнa, Изработка на таван на баня, 5 кв.
Гипсови работи, Драгалевци

180 лв дo 300 лв

Цeнa, Лепене на плочки и гипсокартон, 25 м2
Гипсови работи, София

720 лв дo 1200 лв

Цeнa, шпакловка, 200
Гипсови работи, Русе

2520 лв дo 4200 лв

Цeнa, Шпакловка и Боядисване , 70
Гипсови работи, Враца

630 лв дo 1050 лв

Цeнa, Подмяна на преградна стена с гипсокартон такава, 250/350см
Гипсови работи, Бургас

450 лв дo 750 лв

Цeнa, възстановяване на таван от гипсокартон и боядисване, 20
Гипсови работи, Панагюрище

630 лв дo 1050 лв

Цeнa, отстраняване на следи от течове, подмяна на гипсокартон в коридор;, 270
Гипсови работи, Варна

630 лв дo 1050 лв

Цeнa, Гипсова шпакловка, 15 кв.м.
Гипсови работи, Бузема

270 лв дo 450 лв

Цeнa, Фирма, която се занимава с гипсокартон , 270 кв.м
Гипсови работи, Ябланица

1350 лв дo 2250 лв

Цeнa, Изработка и монтаж на растерен таван , 37 кв. м.
Гипсови работи, Самоков

360 лв дo 600 лв

Цeнa, Боядисване , гипс катрон за 4 тавана, ремонт на 2 пропукали се стени , 60
Гипсови работи, Пудрия

900 лв дo 1500 лв

Цeнa, изграждане на две външни стени за оформяне на баня в къща, две стени- 6 кв.м.+5,4 кв.м.
Гипсови работи, Сливен

1080 лв дo 1800 лв

Цeнa, 40 м.кв. таван с гипсокартон и електро инсталация за 4 стаи, 40 кв.
Гипсови работи, Девин

1350 лв дo 2250 лв

Цeнa, окачени тавани, 65 кв
Гипсови работи, Провадия

225 лв дo 375 лв

Цeнa, Окачен таван от гипсокартон, Коридор 6 кв.м.
Гипсови работи, Горна Оряховица

270 лв дo 450 лв

Цeнa, окачен таван, 10
Гипсови работи, Карнобат

360 лв дo 600 лв

Цeнa, ЦЯЛОСТЕН РЕМОНТ ВЪТРЕШНИ ПОМЕЩЕНИЯ ЗА ОБЕКТ ОФИС, 150
Гипсови работи, Ловеч

900 лв дo 1500 лв

Цeнa, Окачен таван , 17 квадрата
Гипсови работи, Стара Загора

450 лв дo 750 лв

Цeнa, Гипсова шпакловка на таван, 3 - 4 кв.м.
Гипсови работи, София

90 лв дo 150 лв

Цeнa, Окачен таван от гипсокартон, едно ниво без изолираща вата, 35 кв.м
Гипсови работи, София

270 лв дo 450 лв

Цeнa, Гипсокартон на 1 стена са свали, да се сложи изолация и итонг , 12
Гипсови работи, Созопол

9 лв дo 15 лв

Цeнa, Грундиране, шпакловка и боя,
Гипсови работи, Пловдив

900 лв дo 1500 лв

Цeнa, Шпакловка на къща, 300м2
Гипсови работи, Варна

540 лв дo 900 лвВижте други завършени проекти и цени

Гипсови работи ценоразпис

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

564+ ФИРМИ ЗA Гипсови работи
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

Търсене на добри изпълнители за областта Гипсови работи?

 • Гипсови работи София
 • Гипсови работи Бургас
 • Гипсови работи Варна
 • Гипсови работи Пловдив
 • Гипсови работи Русе
 • Гипсови работи Асеновград
 • Гипсови работи Благоевград
 • Гипсови работи Велико Търново
 • Гипсови работи Видин
 • Гипсови работи Враца
 • Гипсови работи Габрово
 • Гипсови работи Горна Оряховица
 • Гипсови работи Димитровград
 • Гипсови работи Добрич
 • Гипсови работи Дупница
 • Гипсови работи Казанлък
 • Гипсови работи Кърджали
 • Гипсови работи Кюстендил
 • Гипсови работи Ловеч
 • Гипсови работи Монтана
 • Гипсови работи Пазарджик
 • Гипсови работи Перник
 • Гипсови работи Петрич
 • Гипсови работи Плевен
 • Гипсови работи Разград
 • Гипсови работи Сандански
 • Гипсови работи Свищов
 • Гипсови работи Силистра
 • Гипсови работи Сливен
 • Гипсови работи Смолян
 • Гипсови работи Стара Загора
 • Гипсови работи Търговище
 • Гипсови работи Хасково
 • Гипсови работи Шумен
 • Гипсови работи Ямбол
 • Гипсови работи Самоков