За района

  Ремонт на апартамент, Цени

  Колко струва ремонтиране на апартамент? Ако купувате недвижим имот с намерение да го ремонтирате изцяло, препоръчваме ви да изберете много внимателно. Санация или ремонт на апартамент може да се окаже по-взискателен от новото строителство и със сигурност много по-скъп. Разбира се, много зависи от това, какво трябва да се направи, какво качество и количество ще бъдат материалите, кои са изпълнителите и така нататък. Цената на цялостен ремонт: разрушаване на преградни и поставяне на нови стени, смяна на електрически инсталации, монтаж на нова отоплителна система, както и сухо монтиране, поставяне на паркет и теракот и боядисване може да струва между 250 и 650 лв/m2. Накратко, за цялостното ремонтиране на 65 m2 трябва да бъдат заделени 42 250 лв. Ако искате помощта на архитект или интериорен дизайнер, това ще ви струва допълнително между 3.50 и 4.80 лв/m2; когато става въпрос за по-малък апартамент, може би по-малко, но като се имат предвид общите разходи, тази сума е несравнима с полученото по отношение на естетическия и визуален резултат и времето и нервите, които ще спестите.

  На кого да се доверите за ремонт на апартамент? Изпратете запитване до подходящи и надеждни майстори за ремонт на апартамент във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени за обновяване на апартамент


  Цени за ремонт на апартамент. Цени за цялостен ремонт: разрушаване на преградни и изграждане на нови стени, смяна на електрически инсталации, монтаж на нова отоплителна система. Изчислението включва също сух монтаж, редене на паркет и керамика и боядисване.

  250.00 лв/м2

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  лв/м2

  СРЕДНA ЦЕНА
  650.00 лв/м2

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Ремонт на апартамент

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Ремонт на апартамента – всичко, което трабва да знаете

  1. Ремонт на апартамента - какво трябва да знаете?

  Добрата подготовка е най-важна за ремонта на апартамента
  Добрата подготовка е най-важна за ремонта на апартамента

  1.1. Обем на ремонта

  Преди да започнете работа, трябва да решите какво точно искате да обновите. Съществуващите електрически и механични инсталации са с добро качество или са по-нови, или трябва да бъдат заменени? Ако е необходимо, трябва ли да се сменят всички или само някои части? Искате ли да боядисате целия апартамент и да купите нови мебели или всичко ще остане почти същото? Мислите ли да събаряте някои от носещите стени? Има много въпроси и обхватът и видът на работата зависи от вашите отговори, а оттам и общите разходи.

  1.2. Вдъхновение

  Външният вид на апартамента е въпрос на личен вкус и избор, така че винаги е препоръчително да се подготвите преди срещата с архитекта в смисъл, че имате поне груба представа какво искате. Разгледайте специализирани списания за архитектура и интериорен дизайн или потърсете в интернет снимки, които ви харесват, и направете колаж от тези, които са най-близо до вашите желания.

  1.3. Разбиране от страна на съседите

  Препоръчваме Ви да информирате съседите си своевременно, преди да започнете работа. Освен това, според новия Закон за управление не етажната собственост от 2009 г. и поддържането на сгради от 2019 г., вие имате задължението да информирате управителя на сградата и съседите за това. Работите винаги са придружени от повишен шум и прах, а в случай че смените водопровода, ще е необходимо да затворите главния клапан, тоест да изключите водата в цялата сграда. Любезно формулирано известие за вида работа и очакваната продължителност с искане за разбиране и вашия телефонен номер може да предотврати евентуално недоволство от съседите. Също така трябва да се погрижите за ежедневното почистване на общи части на сградата и спазването на домашния ред. Със споразумение и малко толерантност всичко може да върви както трябва.

  1.4. Резервни средства

  Ремонтът на апартамент, особено в по-старите сгради, е като правило почти непредсказуем. Определени проблеми могат да се появят само когато подовете, стените и таваните се отворят и когато се вземе предвид реалната ситуация, която е трудно да се знае предварително. Това, разбира се, включва допълнителни разходи, които обикновено не се вземат предвид. Ето защо е важно да имате 15-30% повече в резерв от сумата, предвидена за ремонт. Ако не се случат непредвидени ситуации, тези пари ще останат и ако се появи нещо, ще се радвате, че то ще може да бъде поправено незабавно.

  1.5. Добра подготовка

  Добрата подготовка е много важна при ремонт на апартамента. За нея най-важното е сътрудничеството с опитен архитект и изпълнители. Преди самите работи, всички необходими подробни планове за изпълнение трябва да са завършени и готови за майсторите. Препоръчително е до този момент всички необходими материали да бъдат закупени или поне поръчани.

  2. Избор на изпълнители

  Когато ремонтирате апартамент, винаги е желателно работата да се върши от опитни специалисти, които знаят как да предвидят голяма част от „невидимите проблеми“ и, което е още по-важно, ако възникнат такива ситуации, те знаят как да реагират.

  2.1. Консултиране и проектиране в специализираните магазини

  Що се отнася до незначителни ремонти, особено когато се прави само част от апартамента, винаги можете да се обърнете към консултанти в магазините за мебели за съвет и дизайн. В различни магазини (за мебели, керамика, бани, кухни, осветление) консултациите са предимно безплатни. Някои предлагат скица на баня, кухня или друго помещение, което, в случай че станете техен клиент, е включено в цената на услугата. Измерването на помещенията и скиците на съществуващото състояние (с маркираното положение на прозорци, врати, инсталации, контакти и ключове) обаче трябва да се извършва от вас. Ето защо е добре да помислите предварително за всички детайли на дизайна, тоест стила и подредбата на мебелите и цялостната визия. Консултант в салон може да ви помогне с идеи и скици, но ще предложи само това, което в момента е в асортимента.

  2.2. Архитект / специалист по интериорен дизайн

  Ако става въпрос за по-голям обем работа или цялостен ремонт на целия апартамент, съветваме ви да наемете специалист, който ще знае как да подреди всичко според вашите желания, като същевременно се възползва максимално от наличното пространство; освен това ще направи необходимите скици, чертежи и планове за изпълнителите. За професионалистите намирането на иновативни и уникални решения винаги е предизвикателство, когато с радост бъдат приети; освен това те знаят как да съчетаят всички елементи - вашите желания, финансови и пространствени условия с функционални и практически идеи и да поставят срокове. Нито архитектите, нито експертите по интериорен дизайн се стремят да продават възможно най-много и възможно най-скъпо като продавачи, а да направят това, което ви предлагат, най-оптималното и целенасочено в даден момент. В допълнение към изготвянето на всички планове (проекти на електрически и механични инсталации, осветление и др.), те се грижат за надзора и координацията на изпълнителите и по този начин всичко планирано да е реално и реализирано. Имайте предвид старото правило, че красотата се крие в детайлите!

  2.3. Изпълнители

  Ремонтът на апартамент е относително взискателна работа, която включва почти всички фази на строителството и изисква участието на майстори от различни профили. Освен това всички те трябва да бъдат добре координирани, за да могат работите да протичат по план. Следователно всички планове за изпълнители трябва да бъдат разработени до най-малките подробности предварително.

  ЗИДАРСКИ РАБОТИ

  Зидарските работи включват разрушаване, изсичане на отвори за инсталации в стени, саморазливна замазка или циментова замазка, зидария или изравняване на стени и подове, хидроизолация и други подобни.

  МЕХАНИЧНИ ИНСТАЛАЦИИ

  Тези работи включват всичко, свързано с водоснабдителни и канализационни инсталации - разпределителни тръби, тоалетни канали, подови сифони, фитинги, монтаж и свързване на тоалетни, съшо така и централно отопление, независимо дали е подово или с радиатори. Механичните инсталации включват също вентилационни и климатични системи.

  ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИИ

  Работата, свързана с обновяването на електрическите инсталации, всъщност е премахване на стари линии, монтаж на нови, свързване на бяла техника, перални и сушилни машини и миялни машини и монтаж на осветление, контакти и ключове, както и всички подобни работи.

  КЕРАМИЧНИ РАБОТИ И ДРУГИ ДОВЪРШИТЕЛНИ РАБОТИ

  В допълнение, към поставянето на плочки с всички съпътстващи работи има и други материали и решения за довършителни слоеве. Вместо керамика може да се използва микротопинг за подове и стени или водоустойчив тапет (те дори могат да бъдат под душа). Тези задачи се извършват от тясно специализирани майстори.

  ДЪРВОДЕЛСКИ РАБОТИ

  Изработка, сглобяване и монтаж на мебели по поръчка.

  СТЪКЛАРСКИ РАБОТИ

  Производство и монтаж на стъклени врати или стени или врати за душ, огледала, остъкляване на витрини, производство на стъклени мебели или оборудване и други подобни.

  БОЯДЖИЙСКИ РАБОТИ

  Шпакловка, изглаждане, шлайфане и боядисване, защита по ъглите и многослойно варосане на стени, както и други подобни работи.

  ПОСТАВЯНЕ НА ПОДОВА НАСТИЛКА

  Подготовката на основата, изработка или поставяне на подови настилки и покрития, както и тяхната обработка и поставяне на подовите первази са задачи, които спадат към направата на пода.

  2.4. "До ключ"

  Различни изпълнители, но също и архитекти предлагат ремонт или адаптация на апартаменти като цялостна услуга и такава оферта се нарича "до ключ". В такива случаи изпълнителите носят цялата отговорност за изпълнението на целия проект - от чернови и планове, възможно получаване на разрешителни, изпълнение на строителни работи, поръчки и качество на материалите и монтажа им, заедно с крайните работи на договорената цена и в рамките на посочен период. При такава сделка клиентът е там само, за да вземе накрая ключовете за готовия апартамент.

  3. Видове ремонт на апартамента според обем на работата

  3.1. Повърхностен, т.нар. "козметичен" ремонт

  Има ситуации, когато малки промени могат да постигнат много във външния вид и функционалността на пространството. Банята може да се освежи, като се замени плота или душ кабината. Керамичните плочки могат лесно да бъдат покрити с нов материал, вместо да бъдат заменени. Страхотен ефект във всяко пространство, дори без помощта на майстор, може да бъде постигнат само чрез боядисване или смяна на мебели. Ако етажният план на помещенията не се промени значително, няма да е необходимо да се заменя инсталацията или, да речем, да се разрушават стените. Следователно, с относително прости и по-евтини работи може да се получи напълно нов облик.

  3.2. Частичен ремонт

  Ако ВиК, електрическите и механичните инсталации в апартамента са по-нови или с добро качество, няма да е необходимо да бъдат напълно променени, а само приспособени към новите изисквания. Така, например, ако искате душ кабина вместо вана или нови кухненски елементи на старото място, експертните съвети ще ви бъдат от голяма полза. И ако знаете точно какво искате, можете много лесно да се споразумеете за всичко директно с изпълнителите.

  3.3. Цялостен ремонт

  Понякога поради разруха, промени в условията на живот или нещо друго е необходимо цялостно обновяване на апартамента. В този случай е най-практично временно да се изнесете. Препоръчваме също така да се подготвите добре и задълбочено за подобно начинание и затова наемането на архитект би ви било от голяма помощ.

  4. Процес за извършване на работата по етапи

  4.1. Етапи на ремонта

  Когато апартаментът е напълно празен, първото нещо, което трябва да направите, е разрушаване и груби строителни работи. Във втората фаза следват грубите водопроводни и механични работи и подовата конструкция. След това е фазата на разпределение на електрически и ВиК инсталации и монтаж на подово отопление. Тогава се прави мазилката на стени и тавани. С това част от най-грубите строителни работи са завършени. Следват фини довършителни работи, като изглаждане, шлайфане и боядисване на стени и тавани, а след това - полагане на паркет. Последната фаза се състои от работи по монтаж на осветление, контакти, ключове и други елементи, както и връщане и поставяне на мебелите.

  4.2. Разрушителни работи, зидария и обработка на пода

  Всяко цялостно обновяване на помещенията включва някои строителни работи. Колко от инвестицията ще отнеме, зависи от това, дали носещите стени се събарят или не. Разрушенията са сред основните строителни работи. Първо обаче трябва да изпразните апартамента, да премахнете и демонтирате всички инсталации, да премахнете стенни и подови настилки като паркет, керамични плочки, кофраж и т.н., а след това дограми и прозорци. Според плановете за електрически и механични инсталации (ВиК, отопление, охлаждане), изпълнителите ще монтират и опори за планираното оборудване. След това целият строителен отпадък трябва да бъде отнесен на сметището. Отворите за врати и прозорци трябва да бъдат обработени и подготвени за новата дограма и да се направи нова циментова замазка или замазка за пода. Когато монтажът на всички инсталации и устройства приключи, следват зидария и измазване.

  4.3. Смяна на механичните инсталации

  Майсторите за механични инсталации (водопровод, отопление, охлаждане) в първата фаза, фазата на строителните работи, се занимават със сваляне и отстраняване на тръби, радиатори, климатици и всички други машинни части. След това те инсталират носачите и новата инсталация и оборудване. В последната фаза на ремонта те извършват по-фини монтажни работи (инсталиране на санитария, климатици и други системи).

  4.4. Смяна на електроинсталациите

  В по-старите сгради смяната на всички електропроводи и разпределителни кутии е почти задължителна по време на ремонта. Когато премахне всички стари инсталации, електротехникът ще извади, въз основа на плана, местата за новите контакти, ключове и връзки, тъй като в първата фаза на строителството стените се измазват и се поставят ПВЦ тръби за електрическите инсталации. Монтирането на нови контакти, ключове и връзки за осветителни и електрически уреди, както и тяхното изпитване, се извършва в крайна сметка, в последните фази на ремонта.

  4.5. Банята

  Нова баня е един от най-големите разходи при всеки ремонт. Модернизацията на банята изисква обширна и прецизна работа на няколко различни майстори. Наред с новите водопроводни и електрически инсталации и съоръжения трябва да се направи хидроизолация на подове и стени и да се монтират подови и стенни керамични плочки или други видове облицовки. И накрая, се монтира санитарията, батериите и се поставят мебелите, които сте закупили от магазин или сте поръчали.

  4.6. Бояджийски работи

  Бояджийските работи се извършват накрая, когато апартаментът вече е започнал да получава контурите на красив и удобен дом. Задачата на бояджията е първо да изшлайфа и заглади стените. Ъглите трябва да се прегледат и да бъдат специално защитени, особено на оживени места, чрез залепване на предпазни елементи. Бояджията трябва да шпаклова евентуални пукнатини около рамките на прозорците и вратите. Последното, което прави, е да боядиса стените и тавана в два слоя. Добре е, когато има възможност вторият слой боядисване да бъде направен непосредствено преди да се нанесете, когато всички ремонтни дейности приключат. Случва се, при редене на паркет и сглобяване на мебели, монтаж на осветлението и други подобни, стените да се замърсят или напръскат.

  4.7. Редене на паркет

  Подовите настилки съставляват най-голямата площ в апартамента и следователно силно влияят на външния вид на цялото пространство. Освен това те са най-натоварената част от мебелите, затова е много важно да изберете качествен паркет и той да бъде поставен от много добър майстор. Паркетът се реди в последната фаза на ремонта, когато всички останали работи са завършени, а мебелите все още не са поставени. Майсторът на паркет ще подготви основата и ще нареди паркета; ако той е от масивна дървесина, след това се цикли и нанася масло или лак. Когато купувате готов паркет, последваща обработка няма да е необходима, защото това е напълно завършен продукт във фабриката. След полагането на паркета, обаче, не трябва да стъпваме по него няколко дни. Когато сглобяването и монтирането на мебелите приключи, производителят на паркет отново ще дойде, за да монтира преходните и ъгловите подови первази.

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  Ремонт на къща- ел, вик, бетониране, ремонт на стаи

  Възстановяване на селски имот.
  1. Бетонови пътеки покрай къщата и вик тръби
  2. ел инсталация-частично
  3 Вътрешен ремонт-мазилка,подменяне на греди 35280 лв дo 58800 лв

  ........

  Окачен таван от гипсокартон кнауф система с вата

  2 етажа обща площ 150 кв.м. Без формии, със скрито LED осветление по перваза на места. 3528 лв дo 5880 лв

  ........

  Основен ремонт на баня в апартамент. Смяна на мивка вана душ плочки.

  Банята се нуждае от основен ремонт с подмяна на вана, мивка душ и поставяне на нова керамика. 4410 лв дo 7350 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, Ремонт на кухня- теч в стената, 2м2
  Ремонт на апартамент, Перник

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Основен ремонт,2 бани,кухня,2 спални,2 балкона,ел. вик инсталации и др, 102
  Ремонт на апартамент, Стара Загора

  13500 лв дo 22500 лв

  Цeнa, Поставяне на винил в коридора, 6
  Ремонт на апартамент, Пазарджик

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Изграждане на преградни стени гипскартон, 65
  Ремонт на апартамент, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Поставяне на мокет, 70
  Ремонт на апартамент, Кюстендил

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Мазилка на стени, 90
  Ремонт на апартамент, Севлиево

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Майстор фаянс и терикот-СПЕШНО, 25
  Ремонт на апартамент, Несебър

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Цялостен ремонт на апартамент и среща с вас на място за консултация ,, 64 кв.м
  Ремонт на апартамент, Пловдив

  11700 лв дo 19500 лв

  Цeнa, Търся майстор който работи с микроцимент за обновяване на баня без кър, Банята е приблизително 2 Х 2
  Ремонт на апартамент, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Цялостен ремонт на баня в панелен апартамент, 200/140
  Ремонт на апартамент, Видин

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Завършване на нов апартамент на шпакловка и замазка., 45
  Ремонт на апартамент, София

  9000 лв дo 15000 лв

  Цeнa, боядисване на апартамент, грундиране и облепване, 230квм
  Ремонт на апартамент, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Ремонт на апартамент-, 35-40 м2
  Ремонт на апартамент, Враца

  9000 лв дo 15000 лв

  Цeнa, Лепене на гранитогрес и фаянс, 300 кв.м. под + 4 бани
  Ремонт на апартамент, Черни връх

  6750 лв дo 11250 лв

  Цeнa, Ремонт на тераса в жилищен блок на 7 етаж., Не съм мерила с точност, но размерите на пода са около 3,5м дължина и 1м ширина.
  Ремонт на апартамент, Хасково

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, мазилка на балкон висок етаж 8ми- 9ти и 10ти етаж, 20
  Ремонт на апартамент, София

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Зидане на нова стена,към разширение на къща и покрив,
  Ремонт на апартамент, Своге

  18000 лв дo 30000 лв

  Цeнa, смяна на тапети, 80 кв.м.
  Ремонт на апартамент, Плевен

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, лепене на тапети, 2 метра на 2,50м.
  Ремонт на апартамент, Плевен

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, Фугирана зидария, 400 кв. метра
  Ремонт на апартамент, Самоков

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Местене на 2 врати, обръщане на 1, къртене на мозайка, 10кв
  Ремонт на апартамент, София

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Хидроизолация на покрив, ремонт на тераса., 5
  Ремонт на апартамент, Троян

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, къртене и поставяне на плочки, 55
  Ремонт на апартамент, Варна

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Премахване на гипсокартон и мшинна мазилка, 30 кв, 30 кв
  Ремонт на апартамент, Пазарджик

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Сваляне на тапети, мазилка, шпакловка - 50 кв, 50 кв
  Ремонт на апартамент, Орландовци

  675 лв дo 1125 лв

  Цeнa, Боядисване на вход и парапети на 8 етажен блок, 1
  Ремонт на апартамент, Добрич

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, Ремонт на баня, 20 кв- март/април, 20 квадрата
  Ремонт на апартамент, София

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Шпакловане, шлайфане и боядисване- апартамент, Хол - 15,6 кв.м и спалня 3 кв.м
  Ремонт на апартамент, София

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Цялостен ремонт на баня, Около 6 кв. м.
  Ремонт на апартамент, Габрово

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Поетапен основен ремонт на 3 стаен апартамент, в който се живее, 75 кв приблизително
  Ремонт на апартамент, Габрово

  9000 лв дo 15000 лв

  Цeнa, Слагане на мивка, душ кабина,
  Ремонт на апартамент, Нова Загора

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Шпаковка и боядисване, 10кв
  Ремонт на апартамент, Момчилград

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Наливане на плоча около 15 кв.м върху земя в една стая, 25
  Ремонт на апартамент, Хасково

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Довършителни дейности за ново жилище - баня, кухня, коридор,
  Ремонт на апартамент, Казанлък

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Монтаж на ламинат,
  Ремонт на апартамент, Борован

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Поставяне на теракот в кухнята (12 кв. под) и коридора (6 кв. под), 12 + 6 квадратни метра
  Ремонт на апартамент, Бургас

  540 лв дo 900 лв  Търсене на добри изпълнители за областта Ремонт на апартамент?
  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Ремонт на апартамент ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  985+ ФИРМИ ЗA Ремонт на апартамент
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА