За района

  Интериорен дизайн, цени

  Колко струва проект за интериорен дизайн? Искате ли да направите своя дом по-красив, и нека да струва, колкото ще!? Цената на проект за интериорен дизайн зависи от големината на помещението, обема на необходимата работа, броя на триизмерните снимки или модели, както и от броя възможни решения. Мебели изработени по поръчка със сигурност увеличават разходите за дизайн, на затова пък помещението ще бъде напълно използвано и организирано. Основните проекти са с цена от 35 лв/ м2 до 45 лв/ м2; детайлни, качествени <>проекти за интериорен дизайн с триизмерни модели и съвети варират според вашите желания. Препоръчваме ви, без да взимате предвид цената, внимателно да изберете професионалист, с който ще можете да се споразумеете и уговорите, защото от неговите идеи ще зависи помещението, в което ще трябва да живеете и, преди всичко, да се чувствате добре. Много е важно, домът да бъде „лика-прилика” с вашия стил на живот, навици и нужди, защото само така ще се чувствате добре у дома си.

  На кого да се доверите за изготвяне на проект за интериорен дизайн? Изпратете запитване до подходящи и надеждни интериорни дизайнери във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Бързо получаване на оферта– лесно и безплатно!
  Изпратете запитване

  Цени за интериорен дизайн


  Цени на проект за интериорен дизайн. Проект за интериорен дизайн на къща или апартамент, който включва определяне на съществуващото състояние, проект на съществуващата мебелировка, каталог с материали и проекти за изработка на мебели по поръчка.

  60.00 лв/м2

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  м2
  70.00 лв/м2

  СРЕДНA ЦЕНА
  м2
  75.00 лв/м2

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  м2
  Искам оферта на изпълнител

  Други цени за Интериорен дизайн (2024)

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Определяне на съществуващата ситуация

  Измерване и скициране на съществуващото състояние и снимки на ключови части. Определяне на състава на стените и таваните, както и разположението на инсталациите.


  м2

  лв/м2

  лв

  Цени на идеен проект на апартамент

  Цени на идеен проект на апартамент. Цени на идеен проект на апартамент, заедно с разпределенията на етажите в мащаб 1: 100 и разположението на мебелите.


  м2

  лв/м2

  лв
  приблизителна цена
  лв
  Изпратете търсене >

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Интериорен  дизайн - всичко което трябва да знаете

  1. Интериорен дизайн – какво трябва да знаете?

  Уморени сте от вида на апартамента, имате неизползвано таванско помещение или просто това, което ви заобикаля, вече не отговаря на нуждите или желанията на настоящия момент? Премоделирането на интериора ще възстанови функционалността и привлекателността на вашия дом. Въпреки това, преди да започнете работа, би било добре да се запознаете с някои основни правила в областта на строителството и дизайна, като най-много може да ви помогне архитект или специалист по интериорен дизайн. Прочетете по-нататък какво можем да ви кажем по тази тема.

  С опитен специалист по дизайн вашият дом ще надмине всички очаквания
  С опитен специалист по дизайн вашият дом ще надмине всички очаквания

  2. Професионалист, който ще разбере вашите желания

  Вече си представяте мечтания дом, просто трябва да намерите някой, който ще може да го направи както трябва - къде да го намерите? Всяко преустройство на жилищно пространство е уникален проект. Със сигурност няма да навреди да разгледате някои от изпълненията и мненията на хора, които вече са преминали през този процес, въпреки че няма да знаете всички подробности за новия си дом, преди да получите първите чернови и преценка на разходите. За да можете да сравнявате офертите, трябва да потърсите повече изпълнители. На платформата Daibau.bg ще намерите списък с тези експерти, с които можете да се свържете.

  Всеки специалист по интериорен дизайн има свой собствен стил и може повече или по-малко да се пригоди към вашите желания. Преди да сключите договор с някой от тях, трябва да се срещнете лично и да прецените доколко се разбирате, какви са очакванията и професионалния опит. Архитектите също ще имат възможност да се запознаят с вас, да чуят какво и как искате; затова подгответе и донесете възможно най-много скици, рисунки, снимки или каталози и други материали.

  2.1. Интериорен дизайн, цени

  Колко обаче ще струва всичко това? Цените наистина може да варират от проектант до проектант, но изчислението може да се направи по два начина: или на час работа, или на квадратен метър от проекта. Знак, че сте намерили подходящия професионалист е подробен бюджет с точно определени и изчерпателно изброени позиции – планирани работи, видове и количества материали, разходи и срокове. За да останете доволни от свършеното, със сигурност е необходима добра комуникация по време на изпълнение на работите.

  3. Интериорен дизайн

  3.1. Преустройство на апартамента

  Смята се, че животът на една къща е около 100 години; това е период, за който могат да издържат обикновени, средно качествени материали, а също и през който да се промени вкусът на епохата. Бихме казали, че това е точният момент за обновяване на интериора. Можете да направите това по различни начини. Ако решите просто да освежите помещенията, това може да стане чрез боядисване и поставяне на нова мебел. Ако обаче, решите да извършите цялостен ремонт, това е нещо друго. Такъв проект е сложен и скъп, тъй като включва събаряне, зидане, нови инсталации, нова баня и/или кухня, сглобяване и монтаж на нови мебели и т.н.

  Всичко обаче започва с план за преустройство. Цената зависи от архитекта.

  Преустройство според вашите желания
  Преустройство според вашите желания

  3.2. Преустройство на таванско помещение

  Таванските жилища, тоест мансардите, някога се смятаха за по-нискокачествени, бедни. Днес, напротив, това може да бъде най-скъпото място. Поради покачването на цените на недвижимите имоти, липсата на жилища в градовете, но и поради по-чистия въздух и повече светлина, таваните са все по-търсени. Освен това самото пространство под покрива има специфики, които го правят много интересно и желано. Самият покрив трябва да бъде добре изолиран и затворен с кнауф панели. За да има достатъчно светлина, трябва да се монтира оптималният брой прозорци и отново, точно заради прозорците на покрива и наклонените стени ще са необходими мебели по поръчка. Така ще се осигури максимално използване на всеки сантиметър пространство. Особено добре е, че всички геометрично "странни места" могат да станат идеални за съхранение и по този начин да допринесат и за естетиката, и за функционалност.

  3.3. Мебели по поръчка

  За да изглежда всичко в тавана като от най-добрите списания, може да се каже, че мебелировката, тоест мебелите по поръчка, са незаменими. Можете да поръчате някои от тях на дърводелец, но ще е още по-добре да оставите цялото обзавеждане на дизайнера. Мебелите по поръчка са особено подходящи за помещения с неправилни форми и нестандартни размери – тавани, стълбища и други подобни. Особено стилно и впечатляващо могат да бъдат стилни бюра, столове, легла или врати и всичко подобно.

  4. Процес на преустройството

  Как да превърнете идеалния дом от мечтите си в реалност? Ремонтът има няколко фази, които гарантират максимално качество на идеята и реализацията. Вижте:

  4.1. Измерване на пространството

  Проектантът първо трябва да измери цялото пространство и да провери задълбочено съществуващото състояние. Въз основа на това ще бъде направено идейно решение. Трябва да се изготви списък на всички необичайни неща, нередности и пропуски, според който да се проектира цялото преустройство.

  4.2. Вашите желания

  Когато намерите архитект по ваш избор, трябва заедно с него да прегледате всичко, което искате, очаквате и можете да си позволите, за да знаете точно какво правите. Много зависи от навиците, начина на живот на домакинството, предпочитанията, очакванията; дали живееш сам, с деца, домашни любимци, дали постоянно събираш приятели или не, има ли някакви специални нужди или не и т.н. При бъдещи срещи с интериорния дизайнер ще вземете решение за вариациите и десените, които е подготвил, оформлението на стаите и мебелите, цветовете, външния вид, материалите.

  4.3. Вътрешно обзавеждане и детайли по поръчка

  Дизайнът е много важен, но не по-важен от функционалността на дома. Каква е връзката между кухнята и трапезарията? Има ли достатъчно поверителност? Къде ще стоят обувките? Това са само част от милионите въпроси, които ще трябва да бъдат разгледани. Първата стъпка е да вземете решение за практичните и функционални елементи на целия апартамент. За целта се обмисля събаряне и преместване на преградни стени, нови врати, подпори и други работи. Не забравяйте да се консултирате с строителен инженер-конструктор, за да пробивате или събаряте носещите стени, за което ще е необходимо и разрешение за строеж. Следващата стъпка е формата и предназначението на всяка отделна стая, със специален акцент върху подходящите мебели. Ако финансите позволяват, поръчайте всичко да бъде изработено по поръчка и проект.

  4.4. Цветове

  Цветовете на стените силно влияят на възприемането на едно пространство. Светлите правят всичко по-голямо, а тъмните - по-малко. Следователно, привидно можете да промените дължината, ширината и височината на стаята. Цветовете наистина влияят и на усещането за топлина. Студените го правят по-студено, а топлите го правят по-горещо. В апартамента можете да комбинирате нюанси от един цвят или просто да акцентирате върху една стена. Никога не можете да сбъркате с бели или пастелни нюанси. За да получите напълно модерно и хармонично помещение, нека цветовете на стените да си подхождат с тези на подовете и дограмата - така че да изглежда така, че всички нюанси и всички елементи да преливат един в друг.

  4.5. Чертежи

  Въз основа на цялата информация, която архитектът ще получи от вас, той ще може да направи скици и чертежи на апартамента според очакванията. С помощта на двуизмерни и триизмерни изображения и анимации, той ще покаже облика на бъдещия ви дом, детайли на баните, кухните, стаите - накратко, горещо препоръчваме да не пропускате тази стъпка в работата. Само когато сте напълно доволни от това, което виждате, проектантът ще направи чертежи и за майсторите.

  4.6. Планирайте

  Сега е моментът да се премине към математиката и стереометрията. Идейният проект съдържа всички чертежи, етажни планове, детайли, материали, инсталации и други, въз основа на които ремонтът може да започне. Необходими са и строителни, технически проекти и количествено-стойностна сметка, както и дърводелски поръчки за отделни мебели.

  4.7. Помощ при ремонт

  Ако за първи път се сблъсквате с ремонт или просто нямате време, препоръчваме ви да наемете същия архитект като координатор на проекта. Редица професионалисти имат „свои“ майстори и занаятчии, тези, с които си сътрудничат дълго време, така че могат да гарантират качество и срокове. Освен това, той ще ви помогне, ако искате да търсите някои неща в специализираните магазини.

  Адаптация в съответствие с най-новите тенденции и материали
  Адаптация в съответствие с най-новите тенденции и материали

  5. Съвременни жилища - стилове и тенденции

  5.1. Цветове на стените

  Модерните цветове на стените оказват голямо влияние върху атмосферата във вашия дом. Ярките, топли цветове просто оживяват пространството, докато по-тъмните го успокояват. Намирането на правилната комбинация никак не е лесно, затова ви препоръчваме да се обърнете към специалист, който ще може да избере. Внимателно разгледайте всички цветове и десени в двуизмерните и триизмерните изображения, които ще видите, защото е възможно в действителност да изглежда различно от това на екрана или от модела.

  5.1.1. Цветове в банята

  Банята се счита за много лично помещение и е много важно тук да се чувствате свободно и спокойно. Затова избягвайте ярките и наситени цветове. От друга страна, напълно бяла баня няма да е съвсем подходяща, защото ще имате впечатлението за пълна показност. Най-подходящи са нежните, пастелни тонове на топли цветове, които ще ви накарат да се чувствате комфортно, и студените, за да се отпуснете напълно.

  5.1.2. Цветове в спалнята

  Спалнята е място за почивка, така че нека стените ѝ да са възможно най-нежни. Може да се използват и по-тъмни нюанси и материали, за да изглежда стаята по-малка, по-тъмна, тоест по-топла и по-уютна. В такава среда ще заспите много по-лесно.

  5.1.3. Цветове в хола или всекидневната

  Във всекидневната се прекарва по-голямата част от времето през деня. Нека има топли и весели цветове, които изпълват с енергия. Цялата стая може да бъде пастелна, но ако изберете наситен цвят или текстура, нека да бъде само една стена.

  5.1.4. Цветове в кухнята

  Ако сте любител на готвенето и обичате да стоите в кухнята сред вкусовете и миризмите, то със сигурност ще искате да я „подправите“ с подходящия цвят. Комбинациите от умерени и ярки цветове вървят чудесно тук, но не прекалявайте. Ако акцентът е върху кухненските елементи, нека стените са неутрални и обратно. Можете също да използвате фототапети.

  5.2. Мебели в стил по поръчка

  Стилните мебели се завръщат в модерните домове като контраст на съвременните мебели. Тенденциите диктуват разнообразието, така че минимализъм и рококо, бароков и индустриален дизайн, леки и тежки, груби форми и опростени линии стоят едни до други. В никакъв случай не изхвърляйте мебелите на баба и дядо, а напротив, включете ги в своето решение. Ако нямате такова оригинално, семейно наследство, поръчайте на дърводелеца да го направи.

  5.3. Стайни растения

  Стайните растения се отличават с редица предимства: пречистват въздуха, охлаждат пространството, имат успокояващ ефект и украсяват всяка стая. Те са чудесна алтернатива на липсата на градина или озеленен балкон. Всъщност, не всяко растение е за всяко пространство. Основното условие за стайните растения е да виреят главно при липса на светлина. Ако не сте любител на цветята или нямате време да се занимавате с тях, препоръчваме непретенциозна и устойчива зеленина. Популярни стайни растения от този вид са фикус, монстера, кротон, филодендрон, потос, сансеверия и всички други полупустинни и пустинни растения или дори екзотични от джунглата.

  5.4. Отворено пространство

  Съвременното жилище се характеризира и с големи, свързани помежду си помещения, тоест едно цяло. В този случай санирането означава разрушаване на преградни и пробиване на носещи стени. В същото време не трябва да пренебрегвате мнението на инженерите-конструктори. Отвореното помещение е пълно със светлина, изглежда по-голямо и със сигурност по-приятно, така че ще можете да дишате с пълни дробове.

  Търсене на добри изпълнители за областта Интериорен дизайн?

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  Искам оферта на изпълнител
  Последни проекти

  Интериорен дизайн

  Цялостен или частичен дизайн на еднофамилна къща 12348 лв дo 20580 лв

  ........

  проект в 3D на фоае, дегустационна, апартамент

  Проект в 3D на обзавеждане за фоае с лоби бар, дегустационна и апартамент на хотел към винарна.Проекта е изпълнен на аутокад с посочено обзавеждане. Необходимо е визуализация в 3D и разгъвки на помещенията 1764 лв дo 2940 лв

  ........

  Интериорен дизайн на хотел

  Дизайн и реализеране на хотел 26460 лв дo 44100 лв

  ........

  Искам оферта на изпълнител

  Цeнa, Идеи за обзавеждане - интериорен проект, 28
  Интериорен дизайн, Студена

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Проектиране на детска стая,
  Интериорен дизайн, София

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, дизайн на кухня и дневна,
  Интериорен дизайн, Карлово

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, проект за стълбище от дърво,
  Интериорен дизайн, Чавдар

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, интериорен дизайнер, 50 кв.
  Интериорен дизайн, Плевен

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Навес, веранда към къща- Проект, 30 кв.м.
  Интериорен дизайн, Божичен

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Външен дизайн за кулинарен магазин,
  Интериорен дизайн, Казанлък

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Интериорен дизайн на нов апартамент 60 кв, 60
  Интериорен дизайн, Стара Загора

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, Проектиране на интериорен дизайн в къща подлежаща на ремонт, 200кв
  Интериорен дизайн, Йонково

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Проект кухненско обзавеждане, 4 кв, 4 кв.м
  Интериорен дизайн, Раднево

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Консултация с интериорен дизайнер за изготвяне на проект за интериорен дизайн на етаж от къща с площ около 60 кв. м., Около 60 кв.м., в които е включена и приобщена тераса.
  Интериорен дизайн, Дупница

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Интериорен дизайн за бзавеждане на хол с кухня- чертеж, 43 кв.м
  Интериорен дизайн, Силистра

  585 лв дo 975 лв

  Цeнa, Идея за обзавеждане на нов апартамент, 80
  Интериорен дизайн, Бургас

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Интериорен дизайн, 95
  Интериорен дизайн, Бургас

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, идеи за обзавеждане на ново жилище, 71,3 кв, м,
  Интериорен дизайн, Плевен

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Да се направи дизайн на помещение за бързо хранене (две нива)от 388кв.,
  Интериорен дизайн, Видин

  9000 лв дo 15000 лв

  Цeнa, Дизайн на двустаен апартамента в Сентрал Парк,
  Интериорен дизайн, Бургас

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Интериорен дизайн, ремонт, избор на мебели, 101 м2
  Интериорен дизайн, Пампорово

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Дизайн на етаж от къща, 80
  Интериорен дизайн, Кладница

  540 лв дo 900 лв

  Цeнa, Оформление на входа, оформление на стената над стеляжя до тавана, зад, 100
  Интериорен дизайн, Радомир

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Цена за интериорен дизайн на апартамент, 70
  Интериорен дизайн, Пловдив

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Разположение на мебели и Ел уреди, ~100кв м
  Интериорен дизайн, Сливен

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Ремонт но кухня, около 12 квадратни метра
  Интериорен дизайн, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, дизайнерска помощ за оформление на тераса, 10 кв.м
  Интериорен дизайн, Поморие

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, интериорен дизайн на къща, 4 стаи -100м2 грубо
  Интериорен дизайн, Плевен

  225 лв дo 375 лв

  Цeнa, Вътрешна дървена стълба , 40
  Интериорен дизайн, Дряново

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Подреждане на мебелировка , 90кв
  Интериорен дизайн, Плевен

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Консултация за разпределението в стаите на етаж от къща , 75 м2
  Интериорен дизайн, Благоевград

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Дизайн и изпълнение на проекта за малък апартамент ., 40кв.м
  Интериорен дизайн, Сливен

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Трябва ми съдействие за изготвяне на дизайн за магазинче , 130 кв.м2
  Интериорен дизайн, Созопол

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Podresdane na mebelite, 80 kv
  Интериорен дизайн, Асеновград

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Интериорен дизайн и реализация, 185 кв.м. Двуетажна кьща - ново строителство
  Интериорен дизайн, Лясковец

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Максимално Оптимизирано и функционално студио, 47м2
  Интериорен дизайн, Стара Загора

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, кухня, 4 долни шкафа и 2 горни
  Интериорен дизайн, Пловдив

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Интериорен дизайн и частично изпълнение, 83кв.м.
  Интериорен дизайн, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Проект за обзавеждане на баня и кухня, Кухня 9 кв. Баня 5 кв.
  Интериорен дизайн, Раднево

  270 лв дo 450 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Интериорен дизайн ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  394+ Фирми зa Интериорен дизайн
  Безплатни услуги
  Без комисионна
  Вземете оферта