За района

  Дървени прозорци, дървена дограма Цени

  Колко струват дървени прозорци? Дървените прозорци обикновено са най-добрият избор, въпреки че са с около 30 % по-скъпи от прозорци от други материали. Цената на дървените прозорци може да бъде намалена и с помощта на субсидии за ЕКО строителство, затова ви предлагаме да се поинтересувате. Иначе, цената им зависи от няколко фактора: размерът и формата на прозорците увеличават или намаляват инвестицията. Стандартните прозорци са по-евтини от панорамните прозорци. Триъгълните или полукръгли прозорци може да бъдат с до 40 % по-скъпи от правоъгълните. Включва се и цената на обкова, който може да бъде с по-добро или по-ниско качество, скрит или класически. Имайте предвид, че плъзгащият се обков е с 50 % по-скъп от класическия. При монтиране на нови прозорци се използва все повече RAL монтаж, който е 2-3 пъти по-скъп от стандартния, защото ако се направи според правилата и с добро качество, няма да има топлинни загуби, тъй като прозорците са напълно непропускливи. Към цените на самите прозорци трябва да се добавят и цените на външни или вътрешни щори, особено на южната фасада. Срокът за доставка на тези прозорци е от 2 до 4 месеца. Цената на квадратен метър дървен прозорец с двоен стъклопакет, подпрозоречен перваз и монтаж, варира между 150 и 170 лв/m2.

  На кого да се доверите за поставяне на дървени прозорци? Изпратете запитване до подходящи и надеждни производители на дървени прозорци във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени на дървена дограма


  Цени на дървен прозорец. Цени на дървен прозорец за m2, с двоен стъклопакет, подпрозоречен перваз и монтаж.

  200.00 лв/м2

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  250.00 лв/м2

  СРЕДНA ЦЕНА
  350.00 лв/м2

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Дървени прозорци

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Дървен прозорец, неотваряем, двоен стъклопакет, 100х100 cm

  Цени на неотваряем дървен прозорец 100х100 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


  бр

  лв/бр

  лв

  Дървен прозорец, еднокрилен, двоен стъклопакет, 100х100 cm

  Цени на еднокрилен дървен прозорец 100х100 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


  бр

  лв/бр

  лв

  Дървен прозорец, еднокрилен, двоен стъклопакет, 150х150 cm

  Цени на еднокрилен дървен прозорец 150х150 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


  бр

  лв/бр

  лв

  Двукрила дървена балконска врата, двоен стъклопакет

  Цени на двукрили дървени балконски врати, 180х210 cm, двоен стъклопакет.


  бр

  лв/бр

  лв

  Двукрила дървена балконска врата, троен стъклопакет

  Цени на двукрили дървени балконски врати, 180х210 cm, троен стъклопакет.


  бр

  лв/бр

  лв

  Дървена балконска врата

  Дървена балконска врата, двоен стъклопакет, 100х220 cm. Цени на еднокрила дървена балконска врата 100х220 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


  бр

  лв/бр

  лв

  Еднокрила дървена балконска врата, троен стъклопакет

  Цени на еднокрила дървена балконска врата, 110х210 cm, троен стъклопакет.


  бр

  лв/бр

  лв

  Еднокрила дървена балконска врата, троен стъклопакет

  Цени на еднокрила дървена балконска врата, 110х210 cm, троен стъклопакет.


  бр

  лв/бр

  лв
  приблизителна цена
  лв
  изпратете търсене >

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Дървени прозорци - всичко, което трябва да знаете

  1. Дървени прозорци - какво трябва да знаете?

  Прозорците са дългосрочна инвестиция и затова е много важно да изберете подходящите, точно според вашите нужди. Когато решите да купите, поинтересувайте се добре и научете възможно най-много за различните видове и характеристики на прозорците, както и тяхната издръжливост и цени. Многобройни нови технологии направиха прозорците по-функционални, енергийно ефективни и издръжливи и дори по-красиви. Когато избирате нови прозорци, вземете предвид материала на рамката, свойствата на използваното стъкло и пълнежния газ, както э и общите характеристики на целия прозорец.

  Дървените прозорци са отлична изолация, но изискват редовна поддръжка
  Дървените прозорци са отлична изолация, но изискват редовна поддръжка

   

  1.1. Топлоизолация

  По-добрата термична устойчивост на дограмата допринася за цялостната енергийна ефективност, особено UV защитния фактор. Материалите, от които са направени рамките, имат своите предимства и недостатъци, но дървото (включително винил, фибростъкло и някои други композити) осигурява по-голяма топлоустойчивост от метала. Дървените прозорци са отлични изолатори, но изискват редовна поддръжка. Ако външната част е покрита с алуминий, поддръжката е малко по-лесна, но изолацията е по-слаба.

  1.2. Звукоизолация

  Ако живеете в гъсто населен градски район, до оживени пътища или железопътни линии, е много важно прозорците да ви осигурят защита от шума.

  1.3. Вършен вид на прозореца

  Прозорците са ясно видими елементи на фасадата, колкото и вашият дом, и те трябва да бъдат съгласувани по цвят и размер с него и околната среда. Пазарът предлага дървени прозорци с различни форми и цветове, затова ние сме сигурни, че ще намерите прозорците в такъв асортимент, който търсите.

  1.4. Дълготрайност

  Качествените прозорци, които се използват правилно и се поддържат, могат да издържат много, много дълго време - до 30 години. Съветваме ви да потърсите такива, чиято гаранция е минимум 10 години.

  1.5. Защита срещу взлом

  Качествени прозорци са тези, които предотвратяват навлизането с взлом. Много лесно може да се нахлуе през прозорци с обикновен обков и панти, особено в приземния етаж, сутерена, мазето или гаража и подобни места.

  2. Избор на доставчици и изпълнители

  Покупката на прозорци е голяма инвестиция, така че ви съветваме да се осведомите добре и да разберете всичко, което можете за доставчиците, както и внимателно да разгледате получените оферти.

  2.1. Гаранционен срок

  Гаранционният период е най-добрият показател за качеството на всеки продукт. Качествените прозорци трябва да издържат дълго време, така че очаквайте поне 10-годишна гаранция. В рамките на този период прозорците, които се използват и поддържат съгласно инструкциите, не трябва да показват никакви дефекти.

  2.2. Монтаж и поправка

  Прозорците ще изпълнят предназначението си, само ако са добре и професионално изработени и монтирани. Непрофесионалният монтаж може да доведе до появата на т.нар. термични мостове, тоест места около рамката, през които въздухът тече безпрепятствено, което губи енергия по време на отопление и охлаждане. Ето защо, препоръчваме ви внимателно да проверите професионализма на изпълнителя и дали ще извършва последващи поправки.

  2.3. Документация

  Когато монтирането приключи, изпълнителят трябва да ви остави документация, която може да включва екологичен или енергиен сертификат, технически спецификации и други подобни.

  3. Различни видове прозорци

  3.1. Видове дърво за прозорци

  Може да се каже, че няколко фактора влияят върху това коя дървесина би се считала за най-добра за прозорци. Една от най-важните е плътността на дървесината, тъй като тя е от решаващо значение за устойчивостта на прозореца на външни влияния. По-твърдата дървесина има по-висока плътност, но е по-трудна за обработка; има обаче видове с по-ниска плътност, които са напълно подходящи за тази цел. Дървесината, получена от широколистни дървета, е с висока плътност (дъбът например има 900 kg/m3), докато плътността на вечнозелените дървета като бор или смърч е почти два пъти по-ниска (470 kg/m3). Дървесните видове като лиственица, бор и смърч са защитени и строго контролирани европейски и северноамерикански видове. Лиственица е особено подходяща за дограми, тъй като има отлични механични характеристики поради своята твърдост.

  3.2. Типове прозорци

  3.2.1. Прозорци за стена

  Неотваряеми прозорци

  Прозорецът, всъщност, е фиксиран прозорец, който не се отваря. Той служи само за осветяване на пространството и се поставя там, където не се изисква проветрение, което да се извършва през прозореца или по други начини. Тъй като няма обков, панти, крилото не се отваря, цената му може да бъде на половината от цената на другите видове прозорци.

  Еднокрилни прозорци

  Този прозорец има рамка и крило, което се отваря наляво или надясно. Обикновено може да се отваря и косо, тоест в положение „кип“. Ако искате добра вентилация на пространството, е необходимо да го правите 3 пъти на ден по около 10 минути. Ако прозорецът е отворен на "кип", тогава вентилацията е постоянна. Тази функция е много полезна, особено когато вали или духа вятър и стаята не може да се проветри чрез класическо отваряне на прозореца.

  Двукрилни прозорци

  Този прозорец е изграден от две крила в рамка. Крилата могат да бъдат с еднакъв размер (симетрични) или различни (асиметрични). Двукрилият прозорец между крилата обикновено има поддържаща шпрпосна, но има и типове без нея. Ако има, и двете крила могат да се отварят и затварят хоризонтално и вертикално. Ако няма поддържащ стълб, крилата се отварят само хоризонтално, а в положение "кип" може да се отваря само едното крило.

  3.2.2. Прозорци за покрив

  Класически прозорец за покрив (капандура)

  Класическият прозорец има дръжка за отваряне само в горната част на рамката. Това позволява различни неща да се държат под прозореца, тъй като те не пречат на движението на крилото на прозореца.

  Панорамен прозорец за покрив

  Панорамният прозорец има дръжка само от долната страна на рамката. Тези панорамни прозорци осигуряват по-добра гледка и пропускат повече въздух и дневна светлина в пространството.

  4. Монтаж и поддръжка на прозорци

  4.1. Монтаж

  Ако искате новите прозорци да са дълготрайни и да осигуряват енергийна ефективност, трябва да се уверите, че са монтирани правилно. При монтажа най-важното е да съедините и уплътните отвора между стената и рамката. Също така е важно крилата да се отварят и затварят съвсем лесно, без да задират или провисват.

  Процес на монтиране

  Когато прозорците пристигнат, майсторите първо се грижат да защитят мебелите и обзавеждането; след това старите прозорци се свалят. Отворите в стените, в които са били прозорците, обикновено изискват допълнително дообработване, така че всички ръбове отново да са равни, прави и правоъгълни, а височината и ширината да съответстват на новите прозорци. Когато прозорците се фиксират в отворите, е време да запълните отворите, тоест да ги уплътните с подходящи материали. Когато всичко приключи, проверете функционалността. Преди да си тръгнат, монтажистите ще ви оставят сертификати за качество и инструкции за употреба.

  Видове монтаж на прозорци:

  Класически монтаж

  Този тип е най-често срещаният у нас. Отворите около прозорците са уплътнети с полиуретанова пяна.

  Еко-монтаж

  В този случай, запечатването се извършва с гъвкава, екологична, еластична пяна. Такава пяна се приспосоляба към външните атмосферни условия и по този начин осигурява пестене на енергия. Тази пяна е особено подходяща и препоръчителна при ремонт на стари сгради.

  RAL монтаж

  Този тип монтиране на прозорци винаги се използва при изграждането на нискоенергийни и пасивни сгради и особено при ново строителство. Монтажът RAL осигурява най-добрата топлоизолация и минимални топлинни загуби. От вътрешната страна прозорците са уплътнени с паропропусклива маса, а отвън с еластична полиуретанова (слабо разширяваща се) пяна, която позволява парата да напуска пространството, но не може да влезе. RAL монтажът, също така, предотвратява проникването на вода в стените и по този начин образуването на конденз.

  4.2. Поддръжка

  Още при производството си, дървените прозорци са покрити със защитни средства, така че когато се монтират, е достатъчна минимална, но редовна поддръжка. Това всъщност означава, че те се нуждаят поне веднъж годишно от добро измиване със слаб препарат и мека кърпа и след това смазване на обкова, пантите и механизма за отваряне/затваряне. Във връзка с това, доколко са изложени на атмосферно влияние, те трябва да бъдат боядисани, смазани или пребоядисани след първите десет години (в зависимост от оригиналния краен слой). По-късно това трябва да се повтаря на всеки пет години. Освежаването и новата защита ще удължат живота на прозорците и ако искате, можете да промените цвета им. Дървените прозорци обикновено много по-лесно се поправят, отколкото PVC или алуминиевите прозорци.

   

  Търсене на добри изпълнители за областта Дървени прозорци?

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  отремонтиране и освежаване на дървена дограма

  Отремонтиране на дограмата, така, че да се затваря добре, премахване на старото покритие (шкурене), полагане на ново и уплътняване със силикон.Общо три прозореца- 1 бр.трикрилен двоен, 2 бр.двукрилни двойни прозорци. Размер на едно крило - 105 на 50 см.Врата дървена (външна)- трябва да се отнеме от долната страна, защото ще се слагат плочки на пода и нивото ще се качи, при което вратата няма да може да се затваря. 264.6 лв дo 441 лв

  ........

  3 призореца, размери 1,4 ширина/0,8 височина. Дватанротваряеми

  3 броя. 1,4 ширина/0,8 височина всеки един. Двата неотваряеми. 1764 лв дo 2940 лв

  ........

  Дървена дограма

  1200/1200 -7, 400/800 -2 дървена дограма 2646 лв дo 4410 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, дограма за прозорци, 4 броя 70 см. ширина и 130 см. височина
  Дървени прозорци, Троян

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, Сваляне на боя и маджун от дървена дограма, лакиране и уплътняване, 50 линейни метра
  Дървени прозорци, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, дървена дограма, 2 бр. 70 + 135 и 2 бр. врати 70/210
  Дървени прозорци, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Кръгло дървено прозорче, 1, 70 см
  Дървени прозорци, Велико Търново

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Рамки с обикновено стъкло за 10 прозореца, Приблизителна обща квадратура 10 кв метра
  Дървени прозорци, Габрово

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Необходими са ни 6 дървени прозорци и балконска врата със стъклопакет., 7,8кв.м
  Дървени прозорци, Кръвеник

  0 лв дo 0 лв

  Цeнa, 5 бр.прозорци и 2 бр.врати за тераса, 13 -15 кв.м
  Дървени прозорци, Кюстендил

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Два големи прозореца с по 4 крила, 2 прозореца Широчина 295, височина 179
  Дървени прозорци, София

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Двойна балконска врата със стъкла 170/200 см, 170/200 см
  Дървени прозорци, Правец

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Реновиране на дървени врати и прозорци + демонтаж + монтаж, 23 м2
  Дървени прозорци, Габрово

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Изработка на 3 бр. прозорци 1.20- 0.8 отварящи се от вътре на вън, 3 бр. прозорци 1.20- 0.8
  Дървени прозорци, Тутракан

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Изработка на дървени дограма- 3 прозорци и 1 врати, 20 m2
  Дървени прозорци, Разград

  1170 лв дo 1950 лв

  Цeнa, Обновяване на стара дървена дограма със смяна на прозорци, 10 бр прозореца
  Дървени прозорци, София

  540 лв дo 900 лв

  Цeнa, Прозорец за спалня северна,с дървена дограма, 3.5кв
  Дървени прозорци, Варна

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Крила за дървена дограма, 1 Двукрила балконска врата, 3 прозореца (2 отваряеми, 1 неотваряем)
  Дървени прозорци, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, дървена дограма, 2бр.1,40-1,50м единичен трикрил
  Дървени прозорци, Априлци

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Ремонт на двойни дървени прозорци и изработка на нова входна врата, снимки - прикачи
  Дървени прозорци, Първенец

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Изработка и монтаж на дървена дограма в каса на старинна къща без къртен, 18 кв.м.
  Дървени прозорци, Самоков

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Дървена дограма за чардак на реставрирана къща, 15-20 кв м
  Дървени прозорци, Сандански

  585 лв дo 975 лв

  Цeнa, Пет дървени дограми троен стъклопакет, виж снимки
  Дървени прозорци, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Дървените прозорци не се затварят плътно, 2 двойни прозореца, 1 двойна врата на балкон
  Дървени прозорци, Априлци

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Дървени прозорци, 8 бр с размери 160/140 общо 17 кв.м
  Дървени прозорци, Смолян

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Дървени капаци /кепенци за прозорец от Ал. ДОГРАМА, 222ш/122в
  Дървени прозорци, Стара Загора

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, 13 броя дървени прозореца, 4 бр - 70/187 (2 с отваряне); 9 бр - 70/156 (6 с отваряне)
  Дървени прозорци, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Стандартен еднокрилен прозорец с комарник, 1.5
  Дървени прозорци, Враца

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Боя и смяна на стъкла дървена дограма с единично стъкло., 2х2м прозорци, с външен и вътрешен прозорец - 4 позиции
  Дървени прозорци, София

  225 лв дo 375 лв

  Цeнa, Грунд и лак на прозорци и врати в 3-етажна къща, всеки етаж по 300кв.м. и ремонти по дървенията на барбекю, 3 етажа къща
  Дървени прозорци, Пловдив

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Плъзгащи панорамни врати, капандури, прозорци, 6 м2 капандури6 м2 прозорци6 м2 панорамни/плъзгащи
  Дървени прозорци, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Изработка на прозорец - двустранно отваряне, 1бр.103 см. х 130 см.
  Дървени прозорци, Томпсън

  225 лв дo 375 лв

  Цeнa, Ремонт на дървена дограма, 1 вратопрозорец и 2 четири крилни прозореца.
  Дървени прозорци, Сливен

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Прозорци и врати от дървен стъклопакет, 20 кв.м
  Дървени прозорци, Мездра

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Гумени уплътнения за дървена дограма, 30 л.м.
  Дървени прозорци, Варна

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, цена за подмяна на прозорци и дограмата, 1530/2710 мм.= 4.1463 м2
  Дървени прозорци, Стара Загора

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Прозорец, 1 брой прозорец 3,2 кв.м
  Дървени прозорци, Полски Тръмбеш

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, дървен прозорец 1,9м х 1,9м, 190 sm x 180 sm
  Дървени прозорци, Велико Търново

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Смяна само на прозорците без каса, 6×3 бр.прозорци на всяка каса с р-р 140/160
  Дървени прозорци, Петрич

  1080 лв дo 1800 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Дървени прозорци ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  79+ ФИРМИ ЗA Дървени прозорци
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА