За района

  Дървени прозорци, дървена дограма Цени

  Колко струват дървени прозорци? Дървените прозорци обикновено са най-добрият избор, въпреки че са с около 30 % по-скъпи от прозорци от други материали. Цената на дървените прозорци може да бъде намалена и с помощта на субсидии за ЕКО строителство, затова ви предлагаме да се поинтересувате. Иначе, цената им зависи от няколко фактора: размерът и формата на прозорците увеличават или намаляват инвестицията. Стандартните прозорци са по-евтини от панорамните прозорци. Триъгълните или полукръгли прозорци може да бъдат с до 40 % по-скъпи от правоъгълните. Включва се и цената на обкова, който може да бъде с по-добро или по-ниско качество, скрит или класически. Имайте предвид, че плъзгащият се обков е с 50 % по-скъп от класическия. При монтиране на нови прозорци се използва все повече RAL монтаж, който е 2-3 пъти по-скъп от стандартния, защото ако се направи според правилата и с добро качество, няма да има топлинни загуби, тъй като прозорците са напълно непропускливи. Към цените на самите прозорци трябва да се добавят и цените на външни или вътрешни щори, особено на южната фасада. Срокът за доставка на тези прозорци е от 2 до 4 месеца. Цената на квадратен метър дървен прозорец с двоен стъклопакет, подпрозоречен перваз и монтаж, варира между 150 и 170 лв/m2.

  На кого да се доверите за поставяне на дървени прозорци? Изпратете запитване до подходящи и надеждни производители на дървени прозорци във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени на дървена дограма


  Цени на дървен прозорец. Цени на дървен прозорец за m2, с двоен стъклопакет, подпрозоречен перваз и монтаж.

  140.00 лв/м2

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  лв/м2

  СРЕДНA ЦЕНА
  200.00 лв/м2

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Дървени прозорци

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Дървен прозорец, неотваряем, двоен стъклопакет, 100х100 cm

  Цени на неотваряем дървен прозорец 100х100 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


  бр

  лв/бр

  лв

  Дървен прозорец, еднокрилен, двоен стъклопакет, 100х100 cm

  Цени на еднокрилен дървен прозорец 100х100 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


  бр

  лв/бр

  лв

  Дървен прозорец, еднокрилен, двоен стъклопакет, 150х150 cm

  Цени на еднокрилен дървен прозорец 150х150 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


  бр

  лв/бр

  лв

  Двукрила дървена балконска врата, двоен стъклопакет

  Цени на двукрили дървени балконски врати, 180х210 cm, двоен стъклопакет.


  бр

  лв/бр

  лв

  Двукрила дървена балконска врата, троен стъклопакет

  Цени на двукрили дървени балконски врати, 180х210 cm, троен стъклопакет.


  бр

  лв/бр

  лв

  Дървена балконска врата

  Дървена балконска врата, двоен стъклопакет, 100х220 cm. Цени на еднокрила дървена балконска врата 100х220 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


  бр

  лв/бр

  лв

  Еднокрила дървена балконска врата, троен стъклопакет

  Цени на еднокрила дървена балконска врата, 110х210 cm, троен стъклопакет.


  бр

  лв/бр

  лв

  Еднокрила дървена балконска врата, троен стъклопакет

  Цени на еднокрила дървена балконска врата, 110х210 cm, троен стъклопакет.


  бр

  лв/бр

  лв
  ЗАЕДНО:
  лв
  изпратете търсене >

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Дървени прозорци - всичко, което трябва да знаете

  1. Дървени прозорци - какво трябва да знаете?

  Прозорците са дългосрочна инвестиция и затова е много важно да изберете подходящите, точно според вашите нужди. Когато решите да купите, поинтересувайте се добре и научете възможно най-много за различните видове и характеристики на прозорците, както и тяхната издръжливост и цени. Многобройни нови технологии направиха прозорците по-функционални, енергийно ефективни и издръжливи и дори по-красиви. Когато избирате нови прозорци, вземете предвид материала на рамката, свойствата на използваното стъкло и пълнежния газ, както э и общите характеристики на целия прозорец.

  Дървените прозорци са отлична изолация, но изискват редовна поддръжка
  Дървените прозорци са отлична изолация, но изискват редовна поддръжка

   

  1.1. Топлоизолация

  По-добрата термична устойчивост на дограмата допринася за цялостната енергийна ефективност, особено UV защитния фактор. Материалите, от които са направени рамките, имат своите предимства и недостатъци, но дървото (включително винил, фибростъкло и някои други композити) осигурява по-голяма топлоустойчивост от метала. Дървените прозорци са отлични изолатори, но изискват редовна поддръжка. Ако външната част е покрита с алуминий, поддръжката е малко по-лесна, но изолацията е по-слаба.

  1.2. Звукоизолация

  Ако живеете в гъсто населен градски район, до оживени пътища или железопътни линии, е много важно прозорците да ви осигурят защита от шума.

  1.3. Вършен вид на прозореца

  Прозорците са ясно видими елементи на фасадата, колкото и вашият дом, и те трябва да бъдат съгласувани по цвят и размер с него и околната среда. Пазарът предлага дървени прозорци с различни форми и цветове, затова ние сме сигурни, че ще намерите прозорците в такъв асортимент, който търсите.

  1.4. Дълготрайност

  Качествените прозорци, които се използват правилно и се поддържат, могат да издържат много, много дълго време - до 30 години. Съветваме ви да потърсите такива, чиято гаранция е минимум 10 години.

  1.5. Защита срещу взлом

  Качествени прозорци са тези, които предотвратяват навлизането с взлом. Много лесно може да се нахлуе през прозорци с обикновен обков и панти, особено в приземния етаж, сутерена, мазето или гаража и подобни места.

  2. Избор на доставчици и изпълнители

  Покупката на прозорци е голяма инвестиция, така че ви съветваме да се осведомите добре и да разберете всичко, което можете за доставчиците, както и внимателно да разгледате получените оферти.

  2.1. Гаранционен срок

  Гаранционният период е най-добрият показател за качеството на всеки продукт. Качествените прозорци трябва да издържат дълго време, така че очаквайте поне 10-годишна гаранция. В рамките на този период прозорците, които се използват и поддържат съгласно инструкциите, не трябва да показват никакви дефекти.

  2.2. Монтаж и поправка

  Прозорците ще изпълнят предназначението си, само ако са добре и професионално изработени и монтирани. Непрофесионалният монтаж може да доведе до появата на т.нар. термични мостове, тоест места около рамката, през които въздухът тече безпрепятствено, което губи енергия по време на отопление и охлаждане. Ето защо, препоръчваме ви внимателно да проверите професионализма на изпълнителя и дали ще извършва последващи поправки.

  2.3. Документация

  Когато монтирането приключи, изпълнителят трябва да ви остави документация, която може да включва екологичен или енергиен сертификат, технически спецификации и други подобни.

  3. Различни видове прозорци

  3.1. Видове дърво за прозорци

  Може да се каже, че няколко фактора влияят върху това коя дървесина би се считала за най-добра за прозорци. Една от най-важните е плътността на дървесината, тъй като тя е от решаващо значение за устойчивостта на прозореца на външни влияния. По-твърдата дървесина има по-висока плътност, но е по-трудна за обработка; има обаче видове с по-ниска плътност, които са напълно подходящи за тази цел. Дървесината, получена от широколистни дървета, е с висока плътност (дъбът например има 900 kg/m3), докато плътността на вечнозелените дървета като бор или смърч е почти два пъти по-ниска (470 kg/m3). Дървесните видове като лиственица, бор и смърч са защитени и строго контролирани европейски и северноамерикански видове. Лиственица е особено подходяща за дограми, тъй като има отлични механични характеристики поради своята твърдост.

  3.2. Типове прозорци

  3.2.1. Прозорци за стена

  Неотваряеми прозорци

  Прозорецът, всъщност, е фиксиран прозорец, който не се отваря. Той служи само за осветяване на пространството и се поставя там, където не се изисква проветрение, което да се извършва през прозореца или по други начини. Тъй като няма обков, панти, крилото не се отваря, цената му може да бъде на половината от цената на другите видове прозорци.

  Еднокрилни прозорци

  Този прозорец има рамка и крило, което се отваря наляво или надясно. Обикновено може да се отваря и косо, тоест в положение „кип“. Ако искате добра вентилация на пространството, е необходимо да го правите 3 пъти на ден по около 10 минути. Ако прозорецът е отворен на "кип", тогава вентилацията е постоянна. Тази функция е много полезна, особено когато вали или духа вятър и стаята не може да се проветри чрез класическо отваряне на прозореца.

  Двукрилни прозорци

  Този прозорец е изграден от две крила в рамка. Крилата могат да бъдат с еднакъв размер (симетрични) или различни (асиметрични). Двукрилият прозорец между крилата обикновено има поддържаща шпрпосна, но има и типове без нея. Ако има, и двете крила могат да се отварят и затварят хоризонтално и вертикално. Ако няма поддържащ стълб, крилата се отварят само хоризонтално, а в положение "кип" може да се отваря само едното крило.

  3.2.2. Прозорци за покрив

  Класически прозорец за покрив (капандура)

  Класическият прозорец има дръжка за отваряне само в горната част на рамката. Това позволява различни неща да се държат под прозореца, тъй като те не пречат на движението на крилото на прозореца.

  Панорамен прозорец за покрив

  Панорамният прозорец има дръжка само от долната страна на рамката. Тези панорамни прозорци осигуряват по-добра гледка и пропускат повече въздух и дневна светлина в пространството.

  4. Монтаж и поддръжка на прозорци

  4.1. Монтаж

  Ако искате новите прозорци да са дълготрайни и да осигуряват енергийна ефективност, трябва да се уверите, че са монтирани правилно. При монтажа най-важното е да съедините и уплътните отвора между стената и рамката. Също така е важно крилата да се отварят и затварят съвсем лесно, без да задират или провисват.

  Процес на монтиране

  Когато прозорците пристигнат, майсторите първо се грижат да защитят мебелите и обзавеждането; след това старите прозорци се свалят. Отворите в стените, в които са били прозорците, обикновено изискват допълнително дообработване, така че всички ръбове отново да са равни, прави и правоъгълни, а височината и ширината да съответстват на новите прозорци. Когато прозорците се фиксират в отворите, е време да запълните отворите, тоест да ги уплътните с подходящи материали. Когато всичко приключи, проверете функционалността. Преди да си тръгнат, монтажистите ще ви оставят сертификати за качество и инструкции за употреба.

  Видове монтаж на прозорци:

  Класически монтаж

  Този тип е най-често срещаният у нас. Отворите около прозорците са уплътнети с полиуретанова пяна.

  Еко-монтаж

  В този случай, запечатването се извършва с гъвкава, екологична, еластична пяна. Такава пяна се приспосоляба към външните атмосферни условия и по този начин осигурява пестене на енергия. Тази пяна е особено подходяща и препоръчителна при ремонт на стари сгради.

  RAL монтаж

  Този тип монтиране на прозорци винаги се използва при изграждането на нискоенергийни и пасивни сгради и особено при ново строителство. Монтажът RAL осигурява най-добрата топлоизолация и минимални топлинни загуби. От вътрешната страна прозорците са уплътнени с паропропусклива маса, а отвън с еластична полиуретанова (слабо разширяваща се) пяна, която позволява парата да напуска пространството, но не може да влезе. RAL монтажът, също така, предотвратява проникването на вода в стените и по този начин образуването на конденз.

  4.2. Поддръжка

  Още при производството си, дървените прозорци са покрити със защитни средства, така че когато се монтират, е достатъчна минимална, но редовна поддръжка. Това всъщност означава, че те се нуждаят поне веднъж годишно от добро измиване със слаб препарат и мека кърпа и след това смазване на обкова, пантите и механизма за отваряне/затваряне. Във връзка с това, доколко са изложени на атмосферно влияние, те трябва да бъдат боядисани, смазани или пребоядисани след първите десет години (в зависимост от оригиналния краен слой). По-късно това трябва да се повтаря на всеки пет години. Освежаването и новата защита ще удължат живота на прозорците и ако искате, можете да промените цвета им. Дървените прозорци обикновено много по-лесно се поправят, отколкото PVC или алуминиевите прозорци.

   

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  Ремонт на двойни дървени прозорци и изработка на нова входна врата

  Здравейте,

  Имам къща в с. Първенец с дървени прозорци и врати. Мисля, че прозорците са в добро състояние, но бих искал някой да ги погледне и пристегне къдетo е необходимо, за да се отварят и затварят по-лесно и по-плътно. Занимавате ли се с такава дейност? Също така, бих искал да изработя нова дървена входна врата. 882 лв дo 1470 лв

  ........

  Пет дървени дограми троен стъклопакет

  Става дума за дървени дограми, троен стъклопакет:
  Четири дограми с еднакви(или почти еднакви) форми и размери както и една пета дограма с по-различна форма. Прикачам две снимки с приблизителни размери. Едната снимка е за четирите еднакви дограми, а другата е за единичната бройка. 3528 лв дo 5880 лв

  ........

  Дървени прозорци

  Дървен стъклопакет 1234.8 лв дo 2058 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, 13 броя дървени прозореца, 4 бр - 70/187 (2 с отваряне); 9 бр - 70/156 (6 с отваряне)
  Дървени прозорци, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Стандартен еднокрилен прозорец с комарник, 1.5
  Дървени прозорци, Враца

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Боя и смяна на стъкла дървена дограма с единично стъкло., 2х2м прозорци, с външен и вътрешен прозорец - 4 позиции
  Дървени прозорци, София

  225 лв дo 375 лв

  Цeнa, Грунд и лак на прозорци и врати в 3-етажна къща, всеки етаж по 300кв.м. и ремонти по дървенията на барбекю, 3 етажа къща
  Дървени прозорци, Пловдив

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Плъзгащи панорамни врати, капандури, прозорци, 6 м2 капандури6 м2 прозорци6 м2 панорамни/плъзгащи
  Дървени прозорци, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Изработка на прозорец - двустранно отваряне, 1бр.103 см. х 130 см.
  Дървени прозорци, Томпсън

  225 лв дo 375 лв

  Цeнa, Ремонт на дървена дограма, 1 вратопрозорец и 2 четири крилни прозореца.
  Дървени прозорци, Сливен

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Прозорци и врати от дървен стъклопакет, 20 кв.м
  Дървени прозорци, Мездра

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Гумени уплътнения за дървена дограма, 30 л.м.
  Дървени прозорци, Варна

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, цена за подмяна на прозорци и дограмата, 1530/2710 мм.= 4.1463 м2
  Дървени прозорци, Стара Загора

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Смяна само на прозорците без каса, 6×3 бр.прозорци на всяка каса с р-р 140/160
  Дървени прозорци, Петрич

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, трикрилен прозорец, 200/130
  Дървени прозорци, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, два прозореца,
  Дървени прозорци, Перущица

  810 лв дo 1350 лв

  Цeнa, Оферта за дървена дограма, 10 броя
  Дървени прозорци, Плаково

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Darven dvykrilen dvoen prozorets s razmeri - l 140 sm, h 160 sm, 1 prozorets/2,240 kv.sm
  Дървени прозорци, Габрово

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Ремонт на дървена дограма,
  Дървени прозорци, Панчарево

  540 лв дo 900 лв

  Цeнa, дървена дограма, 25 м2
  Дървени прозорци, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Поставяне на маджун за прозорци на дървена дограма, Един прозорец
  Дървени прозорци, Търговище

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Смяна на 6 прозореца и една балконска врата, Общо 14 кв.м
  Дървени прозорци, Трекляно

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Изработване, демонтаж на стара дограма и монтаж на нова дървена дограм- 1 стъкларник, 10кв м
  Дървени прозорци, София

  540 лв дo 900 лв

  Цeнa, Три броя прозорци в стар стил., 15
  Дървени прозорци, Велико Търново

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Дървени прозорци , Около 40 кв. 10 прозоера
  Дървени прозорци, Полски Тръмбеш

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, дървен стъклопакет, 6м2
  Дървени прозорци, София

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Трикрили прозорци със средно отваряемо, 200/160 - 2 прозореца
  Дървени прозорци, София

  540 лв дo 900 лв

  Цeнa, Нови прозорци , 6
  Дървени прозорци, Кестен

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, смяна на дървена врата с налична и ремонт на каса, 2 кв м
  Дървени прозорци, Габрово

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, Дървени прозорци , 3 интериорни врати , входна врата , врата на баня , 6 квадрата прозорци
  Дървени прозорци, Брестовица

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, 7 прозореца 3 балконски врати, 25м2
  Дървени прозорци, Силистра

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, смяна на крила, 150/130см.
  Дървени прозорци, Исперихово

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Прогонване на дограма, смяна на механизмите, евентуално смяна на стъкл, 3 прозореца, около 4.5-5.00 кв.м. общо
  Дървени прозорци, Троян

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, Четири прозореца, от качествено дърво, което не допуска конденз., Около 12кв.м
  Дървени прозорци, Русе

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, 5 прозореца,може и беэ монтаж профили смърч, 4,2 метра квадратни
  Дървени прозорци, Правец

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Еднокрил прозорец с размери 0.50 х 0.50 см,
  Дървени прозорци, София

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Изработка на прозорци и врати, 65бр врати и прозорци
  Дървени прозорци, Шумен

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Стъкла за прозорци 4 мм, 21
  Дървени прозорци, Берковица

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, дървена дограма, приблизителни размери: 1. височина 120 х ширина 123 см 2. височина 143 х ширина 125 см 3. височина 143 x ширина 130 cm x 2 4. височина 2085 x ширина 1
  Дървени прозорци, Свиленград

  900 лв дo 1500 лв  Вижте други завършени проекти и цени
  Търсене на добри изпълнители за областта Дървени прозорци?

  Дървени прозорци ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  77+ ФИРМИ ЗA Дървени прозорци
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА