Дървени прозорци, дървена дограма Цени

Колко струват дървени прозорци? Дървените прозорци обикновено са най-добрият избор, въпреки че са с около 30 % по-скъпи от прозорци от други материали. Цената на дървените прозорци може да бъде намалена и с помощта на субсидии за ЕКО строителство, затова ви предлагаме да се поинтересувате. Иначе, цената им зависи от няколко фактора: размерът и формата на прозорците увеличават или намаляват инвестицията. Стандартните прозорци са по-евтини от панорамните прозорци. Триъгълните или полукръгли прозорци може да бъдат с до 40 % по-скъпи от правоъгълните. Включва се и цената на обкова, който може да бъде с по-добро или по-ниско качество, скрит или класически. Имайте предвид, че плъзгащият се обков е с 50 % по-скъп от класическия. При монтиране на нови прозорци се използва все повече RAL монтаж, който е 2-3 пъти по-скъп от стандартния, защото ако се направи според правилата и с добро качество, няма да има топлинни загуби, тъй като прозорците са напълно непропускливи. Към цените на самите прозорци трябва да се добавят и цените на външни или вътрешни щори, особено на южната фасада. Срокът за доставка на тези прозорци е от 2 до 4 месеца. Цената на квадратен метър дървен прозорец с двоен стъклопакет, подпрозоречен перваз и монтаж, варира между 150 и 170 лв/m2.

На кого да се доверите за поставяне на дървени прозорци? Изпратете запитване до подходящи и надеждни производители на дървени прозорци във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

ЦЕНИ НА ДЪРВЕНА ДОГРАМА


Цени на дървен прозорец. Цени на дървен прозорец за m2, с двоен стъклопакет, подпрозоречен перваз и монтаж.

140.00 лв/м2

МНОГО НИСКА ЦЕНА
лв/м2

СРЕДНA ЦЕНА
200.00 лв/м2

НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Дървени прозорци, дървена дограма Цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА ДЪРВЕНИ ПРОЗОРЦИ

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Дървен прозорец, неотваряем, двоен стъклопакет, 100х100 cm

Цени на неотваряем дървен прозорец 100х100 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


лв

лв/бр

бр
търсене>

Дървен прозорец, еднокрилен, двоен стъклопакет, 100х100 cm

Цени на еднокрилен дървен прозорец 100х100 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


лв

лв/бр

бр
търсене>

Дървен прозорец, еднокрилен, двоен стъклопакет, 150х150 cm

Цени на еднокрилен дървен прозорец 150х150 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


лв

лв/бр

бр
търсене>

Дървена балконска врата

Дървена балконска врата, двоен стъклопакет, 100х220 cm. Цени на еднокрила дървена балконска врата 100х220 cm, двоен стъклопакет (топлопроводимост U=1,2 W/mK).


лв

лв/бр

бр
търсене>

Еднокрила дървена балконска врата, троен стъклопакет

Цени на еднокрила дървена балконска врата, 110х210 cm, троен стъклопакет.


лв

лв/бр

бр
търсене>

Еднокрила дървена балконска врата, троен стъклопакет

Цени на еднокрила дървена балконска врата, 110х210 cm, троен стъклопакет.


лв

лв/бр

бр
търсене>

Двукрила дървена балконска врата, двоен стъклопакет

Цени на двукрили дървени балконски врати, 180х210 cm, двоен стъклопакет.


лв

лв/бр

бр
търсене>

Двукрила дървена балконска врата, троен стъклопакет

Цени на двукрили дървени балконски врати, 180х210 cm, троен стъклопакет.


лв

лв/бр

бр
търсене>
ЗАЕДНО:
ИЗПРАТЕТЕ ТЪРСЕНЕ >

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Дървени прозорци - всичко, което трябва да знаете

1. Дървени прозорци - какво трябва да знаете?

Прозорците са дългосрочна инвестиция и затова е много важно да изберете подходящите, точно според вашите нужди. Когато решите да купите, поинтересувайте се добре и научете възможно най-много за различните видове и характеристики на прозорците, както и тяхната издръжливост и цени. Многобройни нови технологии направиха прозорците по-функционални, енергийно ефективни и издръжливи и дори по-красиви. Когато избирате нови прозорци, вземете предвид материала на рамката, свойствата на използваното стъкло и пълнежния газ, както э и общите характеристики на целия прозорец.

Дървените прозорци са отлична изолация, но изискват редовна поддръжка
Дървените прозорци са отлична изолация, но изискват редовна поддръжка

 

1.1. Топлоизолация

По-добрата термична устойчивост на дограмата допринася за цялостната енергийна ефективност, особено UV защитния фактор. Материалите, от които са направени рамките, имат своите предимства и недостатъци, но дървото (включително винил, фибростъкло и някои други композити) осигурява по-голяма топлоустойчивост от метала. Дървените прозорци са отлични изолатори, но изискват редовна поддръжка. Ако външната част е покрита с алуминий, поддръжката е малко по-лесна, но изолацията е по-слаба.

1.2. Звукоизолация

Ако живеете в гъсто населен градски район, до оживени пътища или железопътни линии, е много важно прозорците да ви осигурят защита от шума.

1.3. Вършен вид на прозореца

Прозорците са ясно видими елементи на фасадата, колкото и вашият дом, и те трябва да бъдат съгласувани по цвят и размер с него и околната среда. Пазарът предлага дървени прозорци с различни форми и цветове, затова ние сме сигурни, че ще намерите прозорците в такъв асортимент, който търсите.

1.4. Дълготрайност

Качествените прозорци, които се използват правилно и се поддържат, могат да издържат много, много дълго време - до 30 години. Съветваме ви да потърсите такива, чиято гаранция е минимум 10 години.

1.5. Защита срещу взлом

Качествени прозорци са тези, които предотвратяват навлизането с взлом. Много лесно може да се нахлуе през прозорци с обикновен обков и панти, особено в приземния етаж, сутерена, мазето или гаража и подобни места.

2. Избор на доставчици и изпълнители

Покупката на прозорци е голяма инвестиция, така че ви съветваме да се осведомите добре и да разберете всичко, което можете за доставчиците, както и внимателно да разгледате получените оферти.

2.1. Гаранционен срок

Гаранционният период е най-добрият показател за качеството на всеки продукт. Качествените прозорци трябва да издържат дълго време, така че очаквайте поне 10-годишна гаранция. В рамките на този период прозорците, които се използват и поддържат съгласно инструкциите, не трябва да показват никакви дефекти.

2.2. Монтаж и поправка

Прозорците ще изпълнят предназначението си, само ако са добре и професионално изработени и монтирани. Непрофесионалният монтаж може да доведе до появата на т.нар. термични мостове, тоест места около рамката, през които въздухът тече безпрепятствено, което губи енергия по време на отопление и охлаждане. Ето защо, препоръчваме ви внимателно да проверите професионализма на изпълнителя и дали ще извършва последващи поправки.

2.3. Документация

Когато монтирането приключи, изпълнителят трябва да ви остави документация, която може да включва екологичен или енергиен сертификат, технически спецификации и други подобни.

3. Различни видове прозорци

3.1. Видове дърво за прозорци

Може да се каже, че няколко фактора влияят върху това коя дървесина би се считала за най-добра за прозорци. Една от най-важните е плътността на дървесината, тъй като тя е от решаващо значение за устойчивостта на прозореца на външни влияния. По-твърдата дървесина има по-висока плътност, но е по-трудна за обработка; има обаче видове с по-ниска плътност, които са напълно подходящи за тази цел. Дървесината, получена от широколистни дървета, е с висока плътност (дъбът например има 900 kg/m3), докато плътността на вечнозелените дървета като бор или смърч е почти два пъти по-ниска (470 kg/m3). Дървесните видове като лиственица, бор и смърч са защитени и строго контролирани европейски и северноамерикански видове. Лиственица е особено подходяща за дограми, тъй като има отлични механични характеристики поради своята твърдост.

3.2. Типове прозорци

3.2.1. Прозорци за стена

Неотваряеми прозорци

Прозорецът, всъщност, е фиксиран прозорец, който не се отваря. Той служи само за осветяване на пространството и се поставя там, където не се изисква проветрение, което да се извършва през прозореца или по други начини. Тъй като няма обков, панти, крилото не се отваря, цената му може да бъде на половината от цената на другите видове прозорци.

Еднокрилни прозорци

Този прозорец има рамка и крило, което се отваря наляво или надясно. Обикновено може да се отваря и косо, тоест в положение „кип“. Ако искате добра вентилация на пространството, е необходимо да го правите 3 пъти на ден по около 10 минути. Ако прозорецът е отворен на "кип", тогава вентилацията е постоянна. Тази функция е много полезна, особено когато вали или духа вятър и стаята не може да се проветри чрез класическо отваряне на прозореца.

Двукрилни прозорци

Този прозорец е изграден от две крила в рамка. Крилата могат да бъдат с еднакъв размер (симетрични) или различни (асиметрични). Двукрилият прозорец между крилата обикновено има поддържаща шпрпосна, но има и типове без нея. Ако има, и двете крила могат да се отварят и затварят хоризонтално и вертикално. Ако няма поддържащ стълб, крилата се отварят само хоризонтално, а в положение "кип" може да се отваря само едното крило.

3.2.2. Прозорци за покрив

Класически прозорец за покрив (капандура)

Класическият прозорец има дръжка за отваряне само в горната част на рамката. Това позволява различни неща да се държат под прозореца, тъй като те не пречат на движението на крилото на прозореца.

Панорамен прозорец за покрив

Панорамният прозорец има дръжка само от долната страна на рамката. Тези панорамни прозорци осигуряват по-добра гледка и пропускат повече въздух и дневна светлина в пространството.

4. Монтаж и поддръжка на прозорци

4.1. Монтаж

Ако искате новите прозорци да са дълготрайни и да осигуряват енергийна ефективност, трябва да се уверите, че са монтирани правилно. При монтажа най-важното е да съедините и уплътните отвора между стената и рамката. Също така е важно крилата да се отварят и затварят съвсем лесно, без да задират или провисват.

Процес на монтиране

Когато прозорците пристигнат, майсторите първо се грижат да защитят мебелите и обзавеждането; след това старите прозорци се свалят. Отворите в стените, в които са били прозорците, обикновено изискват допълнително дообработване, така че всички ръбове отново да са равни, прави и правоъгълни, а височината и ширината да съответстват на новите прозорци. Когато прозорците се фиксират в отворите, е време да запълните отворите, тоест да ги уплътните с подходящи материали. Когато всичко приключи, проверете функционалността. Преди да си тръгнат, монтажистите ще ви оставят сертификати за качество и инструкции за употреба.

Видове монтаж на прозорци:

Класически монтаж

Този тип е най-често срещаният у нас. Отворите около прозорците са уплътнети с полиуретанова пяна.

Еко-монтаж

В този случай, запечатването се извършва с гъвкава, екологична, еластична пяна. Такава пяна се приспосоляба към външните атмосферни условия и по този начин осигурява пестене на енергия. Тази пяна е особено подходяща и препоръчителна при ремонт на стари сгради.

RAL монтаж

Този тип монтиране на прозорци винаги се използва при изграждането на нискоенергийни и пасивни сгради и особено при ново строителство. Монтажът RAL осигурява най-добрата топлоизолация и минимални топлинни загуби. От вътрешната страна прозорците са уплътнени с паропропусклива маса, а отвън с еластична полиуретанова (слабо разширяваща се) пяна, която позволява парата да напуска пространството, но не може да влезе. RAL монтажът, също така, предотвратява проникването на вода в стените и по този начин образуването на конденз.

4.2. Поддръжка

Още при производството си, дървените прозорци са покрити със защитни средства, така че когато се монтират, е достатъчна минимална, но редовна поддръжка. Това всъщност означава, че те се нуждаят поне веднъж годишно от добро измиване със слаб препарат и мека кърпа и след това смазване на обкова, пантите и механизма за отваряне/затваряне. Във връзка с това, доколко са изложени на атмосферно влияние, те трябва да бъдат боядисани, смазани или пребоядисани след първите десет години (в зависимост от оригиналния краен слой). По-късно това трябва да се повтаря на всеки пет години. Освежаването и новата защита ще удължат живота на прозорците и ако искате, можете да промените цвета им. Дървените прозорци обикновено много по-лесно се поправят, отколкото PVC или алуминиевите прозорци.

 

DAIBAU.BG, ПОМАГАМЕ ПРИ ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИЯТА И ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ВАШИЯ ДОМСМЯНА НА ДОГРАМА

Смяна на дограма на едноетажна къща, шест прозореца 1080 лв дo 1800 лв


........

ДЪРВЕН СТЪКЛОПАКЕТ

1 бр. прозорец -185/205, 1 бр. прозорец-185/210, 1 бр. прозорец-160/235, 1 бр. прозорец-150/235, 1 бр. прозорец-235/235, 1 бр. прозорец-205/235, 2 бр. прозорец- 65/90 за баня и 1 бр. входна врата 240/110. 900 лв дo 1500 лв


........

ИЗРАБОТКА НА ДЪРВЕНА ДОГРАМА

Интересува ме изработка на дървена дограма с двоен или троен стъклопакет 1800 лв дo 3000 лв


........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

ЦEНA, 2 ПРОЗОРЦИ (ВКЛЮЧИТЕЛНО БАЛКОНСКА ВРАТА),
Дървени прозорци, София

270 лв дo 450 лв

ЦEНA, ДЪРВЕНИ ПРОЗОРЦИ, 9 КВ. М
Дървени прозорци, Изток

720 лв дo 1200 лв

ЦEНA, ДВА ДВОЙНИ ПРОЗОРЕЦА,
Дървени прозорци, Лясковец

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, ВРАТИ И ПРОЗОРЦИ, 6 ВРАТИ И 6 ПРОЗОРЕЦА
Дървени прозорци, Девенци

2700 лв дo 4500 лв

ЦEНA, ДЪРВЕНИ ПРОЗОРЦИ, 10 БР.
Дървени прозорци, Русе

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, СЕЛСКА ПОРТАЛА , 7 МЕТРА КВАДРАТНИ
Дървени прозорци, Дряново

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, ДЪРВЕНИ КАПАЦИ 160/130МОЛЯ ЗА GSM, ЗА ВРЪЗКА, 160/130
Дървени прозорци, Брезник

270 лв дo 450 лв

ЦEНA, ДОГРАМА ЗА 66 М2 , 10
Дървени прозорци, Силистра

1080 лв дo 1800 лв

ЦEНA, ДЪРВИНИ ПРОЗОРИЦИ ПО СРЕДНА ЦЕНА 180 ЛВ М2, 2 ПРОЗОРИЦА С БАЛКОНИ ВРАТА: ВРАТАТА H 2,1 М, ШИР0,7; ПРОЗОРЕЦ H 1,7 ШИР 1,4 С 2 ЧАСТИ (ЕДНО СЕ ОТВОРЯВА НА 180 ГР)
Дървени прозорци, Несебър

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, ДЪРВЕНИ ПРОЗОРЦИ, 12,5КВ.М
Дървени прозорци, Сливен

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, ПРОЗОРЦИ, 6М2
Дървени прозорци, Асеновград

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, ДЪРВЕНА ДОГРАМА, 20М2
Дървени прозорци, Плевен

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, 3 БРОЯ ПРИЗОРЦИ, 120 НА 140 СМ
Дървени прозорци, Елена

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, ПРОЗОРЦИ, 7БР
Дървени прозорци, Горна Оряховица

270 лв дo 450 лв

ЦEНA, ДВЕ ОТВАРЯЕМИ И ЕДНА НЕОТВАРЯЕМА ЧАСТ, 4,9
Дървени прозорци, София

450 лв дo 750 лв

ЦEНA, ИНТЕРЕСУВАМ СЕ ОТ ИЗРАБОТКА НА ДЪРВЕНА ДОГРАМА ЗА КЪЩА НА СЕЛО. , 8 КВАДРАТНИ МЕТРА
Дървени прозорци, Левски

540 лв дo 900 лв

ЦEНA, ДЪРВЕНИ ПРОЗОРЦИ, ДЪРВЕНИ ВХОДНА ВРАТА,
Дървени прозорци, Ивайловград

720 лв дo 1200 лв

ЦEНA, ЖАЛУЗИ И ВЪТРЕШЕН ПАРАПЕТ, 15КВ ЖАЛУЗИ, 7 МЕТРА ПАРАПЕТ
Дървени прозорци, Тутракан

1800 лв дo 3000 лвВижте други завършени проекти и цени

ДЪРВЕНИ ПРОЗОРЦИ ЦЕНОРАЗПИС

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

68+ ФИРМИ ЗA ДЪРВЕНИ ПРОЗОРЦИ
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

ТЪРСЕНЕ НА ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЗА ОБЛАСТТА ДЪРВЕНИ ПРОЗОРЦИ?

 • Дървени прозорци Асеновград
 • Дървени прозорци Благоевград
 • Дървени прозорци Бургас
 • Дървени прозорци Варна
 • Дървени прозорци Велико Търново
 • Дървени прозорци Видин
 • Дървени прозорци Враца
 • Дървени прозорци Габрово
 • Дървени прозорци Горна Оряховица
 • Дървени прозорци Димитровград
 • Дървени прозорци Добрич
 • Дървени прозорци Дупница
 • Дървени прозорци Казанлък
 • Дървени прозорци Кърджали
 • Дървени прозорци Кюстендил
 • Дървени прозорци Ловеч
 • Дървени прозорци Монтана
 • Дървени прозорци Пазарджик
 • Дървени прозорци Перник
 • Дървени прозорци Петрич
 • Дървени прозорци Плевен
 • Дървени прозорци Пловдив
 • Дървени прозорци Разград
 • Дървени прозорци Русе
 • Дървени прозорци Самоков
 • Дървени прозорци Сандански
 • Дървени прозорци Свищов
 • Дървени прозорци Силистра
 • Дървени прозорци Сливен
 • Дървени прозорци Смолян
 • Дървени прозорци София
 • Дървени прозорци Стара Загора
 • Дървени прозорци Търговище
 • Дървени прозорци Хасково
 • Дървени прозорци Шумен
 • Дървени прозорци Ямбол
 • © 2022 DaiBau.bg | Всички права са запазени