За района

  Климатици, цени

  Колко струват климатиците? Цената на климатик зависи главно от вида на климатика, неговата мощност (мощността трябва да съответства точно на помещението, в което се монтира) и, разбира се, от доставчика. Приблизителната цена на "обикновен" климатик, който има едно вътрешно и едно външно тяло и мощност от 4 kW, е от около 550 до 720 лв. Към това трябва да се добавят от 120 до 150 лв за монтаж. Освен това, подовите и таванните климатици струват 1 200 лв и повече, а монтирането им е по-скъпо. Препоръчително е устройството да се отваря поне веднъж в сезона и филтрите му да се измиват или почистват, а при повреда да се сменят. Препоръчва се, също така, климатиците да се проверяват от сервизен техник поне веднъж годишно. Цените за обслужване са 35 лв и повече.

  На кого да се доверите за климатик? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на климатици във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени на климатик


  Цени на климатик. Цени на покупка и монтаж на климатици с мощност 3,5 kW.

  560.00 лв/бр

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  лв/бр

  СРЕДНA ЦЕНА
  750.00 лв/бр

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Климатици

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Въздушно охлаждане; климатик без външно тяло

  Цени на покупка и монтаж на климатик без външно тяло.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на сплит климатик

  Цени на покупката и монтаж на стена, с връзка, с инсталации до 4 m и отводняване на кондензат до 5 m.


  бр

  лв/бр

  лв

  Климатици с мощност до 3,7 kW

  Цени за обслужване на климатици. Цени за обслужване на климатици с мощност до 3,7 kW.


  на час

  лв/на час

  лв

  Климатици с мощност до 3,7 kW

  Цени за инсталиране на климатици. Цени за инсталиране на климатици с мощност до 3,7 kW.


  бр

  лв/бр

  лв

  Климатици с мощност до 5,5 kW

  Цени за обслужване на климатици. Цени за обслужване на климатици с мощност до 5,5 kW.


  на час

  лв/на час

  лв

  Климатици с мощност до 5,5 kW

  Цени за инсталиране на климатици. Цени за инсталиране на климатици с мощност до 5,5 kW.


  бр

  лв/бр

  лв

  Климатици с мощност до 8 kW

  Цени за обслужване на климатици. Цени за обслужване на климатици с мощност до 8 kW.


  на час

  лв/на час

  лв

  Климатици с мощност до 8 kW

  Цени за инсталиране на климатици. Цени за инсталиране на климатици с мощност до 8 kW.


  бр

  лв/бр

  лв

  Подови климатици

  Цени на подови климатици. Цена на подов климатик с едно вътрешно и едно външно тяло, за отопление или охлаждане, мощност до 2,5 kW, с монтаж.


  бр

  лв/бр

  лв

  Стенни климатици

  Цени на външен и вътрешен климатик. Цена на сплит климатик с едно вътрешно и едно външно тяло, за отопление или охлаждане, с мощност до 4 kW, с монтаж.


  бр

  лв/бр

  лв

  Таванни климатици

  Цени на таванни климатици. Цени на таванни климатици с едно вътрешно и едно външно тяло. Цена на касетната инсталация на климатик за отопление или охлаждане с издухване в 4 посоки, мощност до 2,5 kW, с монтаж.


  бр

  лв/бр

  лв
  ЗАЕДНО:
  лв
  изпратете търсене >

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Климатици – всичко което трябва да знаете

  1. Какво трябва да знаете преди да купите климатик?

  Много често хората решават да монтират климатик в апартамента си, във вкъщи, в канцеларията или в някакво друго помещение, за да могат, най-често през лятото, да си осигурят приятна температура.климатици

  1.1. Обмислете тези въпроси, преди да направите покупката

  Вид обект – купувате климатик за апартамент, къща или работно помещение?

  Строителство – дали става въпрос за ново или старо строителство?

  Големина на помещението – измерете помещението, за което ще купувате климатик.

  Изолация – има ли изолация това помещение?

  Изложение – дали помещенията са с изглед на север, юг, запад или изток? Дали са в избата, сутерена, на етаж, таван или мансарда?

  Отвори – колко прозорци и врати има и с какви размери? Стъклото им обикновено ли е или е термопан?

  Брой на хората и уредите – колко хора ща бъдат в това помещение? Какви уреди има в него?

  Начин на проветряване на помещението – дали проветряването е естествено или има вентилация с възстановяване?

  Възможности на монтаж – избор на тип вътрешно тяло според спецификата на помещението (за стена, под, таван, прозорец, вградено)

  Начин на отвеждане на кондензираната вода от вътрешното тяло – с обикновено падане или с автоматична помпа?

  Отопление – искате ли климатикът да охлажда и да отоплява помещението?

  1.2. Шум

  Шумът, който се чува при работата на уреда e характеристика, която не трябва да се пренебрегва. Обикновено на самото  устройство има етикет с всички технически данни и дори са означени децибелите, които изразяват нивото на шума. Ако пише 25-30 dB, това означава, че устройството работи съвсем тихо.

  1.3. Мощност

  Когато се избира мощността на устройството, трябва да се има предвид големината на помещението, което ще се охлажда, респективно, отопля. Освен това има и брой на прозорците и вратите, височината на тавана и етажността. За помещения до 25m2 е достатъчен климатик с мощност 2,5 kW, зa 40 m2 - 3,5 kW и така нататък.

  1.4. Енергийна ефективност

  На пазара се предлагат уреди с различен енергиен клас. Диапазонът на класовете се движи  от A+++ до D, при което A+++ е най-ефикасен, а D – най-слаб. Енергийната ефективност е придружена от пестене на ток, тъй като, да речем инверторно устройство с компресор във външното тяло уравновесява работата на вътрешното тяло, така че се включва по-рядко и консумира по-малко.

  2.  Избор на доставчици и изпълнители

  На пазара има безброй доставчици и изпълнители - как да изберем най-подходящите?

  2.1. Гаранция, гаранционен срок

  Първият сигурен знак е даване на гаранция. Доставчиците на качествени климатици дават гаранция за 24 месеца; ако приемете те да инсталират системата, за тази работа те също така дават 24-месечна гаранция.

  2.2. Собствени монтьори и сервизни техници

  Качествената инсталация е много важна. Лошото и непрофесионално инсталиране на устройството може да съсипе всички предимства на качественото устройство. Голямото предимство на доставчика е, че той разполага със собствени монтьори и сервизни техници, тъй като има добър поглед и подробен преглед на всички работи и материали. Това гарантира както качеството на устройството, така и качеството на инсталиране и експлоатация. Също така е много важно клиентът, че купувачът може да се обади на сервизните техници, когато има нужда и те да реагират, и да елиминира всички възможни неизправности за кратко време.

  2.3. Сертификати

  Качеството на доставчика може да бъде потвърдено от подходящата документация, която той предоставя след приключване на работата. В допълнение към техническите спецификации на самия климатик има и сертификати за качество и енергийна ефективност, както и професионални сертификати и други подобни.

  3. Различни видове климатици

  3.1. Преносими климатици

  Преносимите или мобилни климатици могат да бъдат премествани от стая в стая, по ваша преценка. Те са чудесни за по-малки помещения, които се охлаждат или затоплят бързо, като каравани, за които не е възможно да се осигури друг тип климатик. Тяхната слабост е по-малко сила, а предимството им е, че не се нуждаят от сглобяване.

  3.2. Климатици за прозорци

  Обикновено климатиците за прозорци се поставят на первазите на прозорците, така че да са отчасти в стаята, а отчасти навън. За да бъдат поставени, трябва да се направи подходящ отвор. Тъй като те се монтират по не така практичен начин, те са относително по-малко използвани.

  3.3. Климатици без външно тяло

  В помещения, в които не е възможно да се монтира външното тяло на климатика, климатиците могат да се монтират и без него, като вътрешното тяло се поставя на външна стена. Необходими са два отвора с диаметър 16 см са за охлаждане на кондензатора с външен въздух. По отношение на мощността, икономичността и нивото на шум по време на работа, тези климатици не отстъпват по нищо в сравнение с климатиците с две тела.

  3.4. Климатици с две тела

  Най-често търсени и с това и най-използвани са климатиците с две тела или т.нар. сплит-климатици. Те се наричат ​​„сплит” (split) от английската дума, означаваща „разделен, отделен“, което в този случай би означавало разделяне на устройството на две или повече отделни единици. Вътрешното тяло се поставя в стаята, а външното е монтирано отвън. Вътрешните тела могат да бъдат, в зависимост от мястото на монтаж - стенни, таванни, подови, касетъчни или канални. Има и климатици с няколко вътрешни тела и едно външно тяло, което ги активира. Този тип се нарича "мулти-сплит" и може да спести значително по отношение на заемането на по-малко място и по-лесното инсталиране. Сплит климатиците са икономични, имат различна мощност и много добра енергийна ефективност.

  4. Инсталация - ваш собствен майстор или професионален монтаж?

  Правилният избор на климатик със сигурност е много важен. Въпреки това, за да функционира добре в оптимални условия, той трябва да бъде, също така, добре поставен, тоест правилно и професионално монтиран. Само по този начин той може да осигури приятна температура във вашия дом. Независимо дали сте решили да работите сами или да оставите работата на майсторите, мястото, където ще бъдат разположени телата, също е много важно.

  4.1. Инсталиране на външното тяло

  Ако живеете в сграда, преди да инсталирате външното тяло, трябва да проверите дали и какъв вид работа по фасадата е разрешена. Ако е поставен на видимо място, трябва да се внимава да не се застрашава никой или нещо; ако ще е на балкона, няма да се вижда от улицата. Ако живеете в таванско помещение, проверете дали външното тяло може да бъде монтирано на покрив или на открит покрив.

  Когато външното тяло се монтира на фасадата на сграда, която е защитен исторически паметник, тогава трябва да се иска разрешението на Института за защита на паметниците. Ако случаят не е такъв, трябва да се внимава да се вижда възможно най-малко (да е на балкона, фундамента, плоския покрив и т.н.), за да не се разваля външният вид на цялото и да не се пречи на някой от съседите.

  Специално внимание трябва да се обърне на това, носачите, върху които ще бъдат, да са здрави и да имат достатъчна носеща способност, както и на това, да могат да издържат на вибрации, без да ги предават на фасадата.

  Ако външното тяло е поставено на земята, то трябва да бъде фиксирано върху пластмасова основа с минимална височина 10 cm.

  За да може климатикът да работи добре, важно е и въздухът да може да циркулира безпрепятствено около тялото. Тесните ниши или места на стената или до бетонния парапет на балкона не са подходящи места.

  Външните тела не трябва да се поставят до прозорците на спалнята или детската стая. Шумът, който климатикът създава по време на работа, ще ви пречи когато спите до отворен прозорец.

  4.2. Инсталиране на вътрешното тяло

  Вътрешното тяло на климатика винаги трябва да се поставя на най-топлото място в стаята, защото когато това място се охлади достатъчно, навсякъде ще бъде много по-приятно.

  Ако поставите климатика над врати, които се отварят често, работата ще бъде по-малко енергийно ефективна, тъй като охлаждането/отоплението ще се засили всеки път, когато вратата се отваря и затваря.

  Местата в коридора, зад завесите или над шкафове също не се препоръчват - циркулацията на въздуха на такива места е ограничена, така че климатикът ще работи по-слабо.

  Също така, не се препоръчва да поставяте вътрешното тяло до източник на топлина. Тялото има вграден термостат за поддържане на постоянна температура, така че да се включва непрекъснато, дори когато помещението вече е охладено.

  4.3. Технически подробности

  Първата стъпка при инсталирането на климатика е монтирането на носачите на вътрешното и външното тяло. След това в стената се пробиват отвори, през които маркучите ще преминават (маркуч за кондензат и инсталационни свързващи тръби/кабели), като се взима предвид взаимното разстояние между телата. Следващата стъпка е да прекарате маркуча през стената и да поставите вътрешното тяло върху носачите, след това да го свържете с електричество и след това е ред на маркуча за отвеждане на кондензираната вода и въздуха. Тогава е ред на външното тяло да бъде поставено върху носачите и да се свърже. Когато и двете тела са свързани, е необходимо вентилиране; по този начин въздухът и влагата се изхвърлят от охладителната верига посредством вакуумна помпа. При първото включване се проверява също така, нито маркучите, нито вентилите да не пропускат някъде въздух. Маркучите, водещи към външното тяло, се изолират, т.е. омотават се/вакуумират се с изолационна лента (изолирбанд) и се закрепяват към стената. Отворите около маркуча в стената се запълват с пяна, така че или са запечатани или измазани, или се поставя пластмасова решетка (розетка).

  5. Тенденции 2019/2020

  5.1. Енергийна ефективност

  Хората искат да спестят пари, но и да запазят околната среда. Съвременните климатици са решение за двете неща, които се променят и нарастват с годините, а тази тенденция ще продължи и в бъдеще.

  5.2. Интелигентни технологии

  Най-новите технологии позволяват и това, климатиците да бъдат свързани към Wi-Fi. С интелигентните климатици може лесно и практично да се контролира температурата в дома чрез приложения на мобилни телефони и подобни устройства. По този начин се постигат значителни икономии на енергия.

  5.3. Системи без тръби, с регулиране на режима на работа

  Съвременните климатици дават възможност да се регулира скоростта на работа, което има значение за по-голяма ефективност и използваемост.
  Системата работи по-точно и се адаптира към нуждите от охлаждане или отопление на вашия дом. Освен това, когато инсталирате климатика, не е необходимо да пробивате стените за полагане на маркучите.

  5.4. Геотермални решения

  Търсенето на геотермално отопление и охлаждане непрекъснато се увеличава главно поради енергийната ефективност.
  Геотермалните климатични системи се характеризират и с издръжливост и висока използваемост.

  5.5. По-добро качество на въздуха

  Надеждната информация, предоставена от сензорите на съвременните климатици, ви позволява да разберете и колко и какви вредни частици има във въздуха във всеки дом. Ето защо те са снабдени със сензори, свързани към филтри, които автоматично засмукват и изхвърлят замърсения въздух, като същевременно внасят чист и свеж въздух.

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  Монтаж на климатик

  Монтаж на климатик 352.8 лв дo 588 лв

  ........

  Преместване на външно тяло на климатик с удължаване на тръби

  Преместване на външно тяло с удължаване на тръби. Изместването на стойката ще се извърши от друг екип. Отстраняване на шум от вътрешното тяло (най-вероятно лагер). Климатикът е с фреон R410A. 176.4 лв дo 294 лв

  ........

  Ремонт на климатик

  Климатика се намира в апартамента на 12 етаж. Спря да работи. 176.4 лв дo 294 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, Ремонт на климатик, 1
  Климатици, Тетевен

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Покупка и монтаж на инверторен климатик, 1
  Климатици, Ивайловград

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Поставяне на климатик, 1 бр
  Климатици, Търговище

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Ремонт на климатик Fujitsu- смяна на лагери на вътрешно тяло, 1 бр. фуджицо 18
  Климатици, Самоков

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Фирма търси монтажен екип на климатици,
  Климатици, Ямбол

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Диагностика и ремонт на климатицик, 1
  Климатици, Самоков

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Покупка и монтаж на климтик GREE SOYAL 9-ka, 1
  Климатици, Неделино

  1170 лв дo 1950 лв

  Цeнa, Въздуховодна система за подземни гаражи и кухня,
  Климатици, Варна

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Монтаж на климатици, 3 бр, 3
  Климатици, Димитровград

  225 лв дo 375 лв

  Цeнa, Монтажни екипи за климатици,
  Климатици, Пловдив

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Монтаж на климатик,който вече е закупен- 12ка, 35
  Климатици, Враца

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Монтаж на климатик, 16кв
  Климатици, Харманли

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Профилактика на климатична инсталация,
  Климатици, Велико Търново

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Монтаж на климатик 12-ка, 1
  Климатици, Тополовград

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Монтаж на климатик,
  Климатици, Брезник

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Настройка на климатик и оглед за закупуване и монтаж на соларна система за вода,
  Климатици, Драгижево

  990 лв дo 1650 лв

  Цeнa, Оглед и ремонт на климатик,
  Климатици, Кърджали

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Монтаж на климатик,който вече е закупен- 12ка, един брой
  Климатици, Петрич

  54 лв дo 90 лв

  Цeнa, Монтаж на климатик, който предстои да бъде закупен, 1 бг
  Климатици, Елешница

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Монтаж на климатик, 1 бр. Климатик
  Климатици, Разлог

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Преместване на климатик,
  Климатици, Самоков

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, Монтажен екип за град Червен бряг 5980, 1
  Климатици, Червен бряг

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Климатик за охлаждане и отопление, 50 м2
  Климатици, Разлог

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Демонтаж климатик, 1
  Климатици, Горна Оряховица

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, климатик, 14 м.кв
  Климатици, Годеч

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Монтаж на климатик за Село Славяново, 25
  Климатици, Славяново

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, инверторен климатик А +++/А +++, 1 бр за 25 кв. м
  Климатици, Стара Загора

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, климатик за охлаждане и отопление, 20
  Климатици, Горна Оряховица

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Монтаж на климатик Arielli- само оторизирана фирма, за да важи гаранцията, 1 климатик 18ка
  Климатици, Мусачево

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Монтаж на 2 климатика в с.огняново(само монтаж),
  Климатици, Огняново

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Монтаж,
  Климатици, Горна Малина

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, климатик, 16м2
  Климатици, Роман

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Поставяне на наличен климатик, 1 брой
  Климатици, Банско

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, монтаж на климатик в гр. Бяла, обл. Варна.,
  Климатици, Бяла

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Монтаж климатик,
  Климатици, Асеновград

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Вакумиране на климатик, 2 броя
  Климатици, Самоков

  270 лв дo 450 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Климатици ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  319+ ФИРМИ ЗA Климатици
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА