Машинна мазилка, Цени

Колко струва машинната мазилка? Машинното нанасяне на мазилка е по-бързо и евтино, макар и със същото качество като ръчната мазилка. Цената на поръчката и работата на стени или тавани варира между 8,43 и 10,56 лв/m2. Когато се споразумеете с майсторите, работата може да приключи за няколко дни, въпреки че добрите майстори са много заети и трябва да бъдат резервирани възможно най-скоро, особено ако площта е по-малка от 50 m2.

На кого да се доверите за машинна мазилка? Изпратете запитване до подходящи и надеждни изпълнители на машинна мазилка във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълните формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

ЦЕНИ НА МАШИННА МАЗИЛКА


Цени на машинна мазилка. Цени на доставка на материали и машинна мазилка на тавани и стени.

14.40 лв/м2

МНОГО НИСКА ЦЕНА
лв/м2

СРЕДНA ЦЕНА
20.00 лв/м2

НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Машинна мазилка, Цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА МАШИННА МАЗИЛКА

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Машинна мазилка; варов разтвор 1,5 cm, гладка

Цени на мазилка с варов разтвор, 1,5 cm, с изглаждане, без шлайфане. Дебелина на нанасяне ±0,5 cm/2m2.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Машинна мазилка; варов разтвор 1,5 cm, гладка

Цени на мазилка с варов разтвор, 1,5 cm, с изглаждане, без шлайфане. Дебелина на нанасяне ±0,5 cm/2m2.; двуслойна вароциментова мазилка, 1,5 cm, гладка. Цени на двуслойна мазилка с вароциментен разтвор, 1,5 cm, с изглаждане без шлайфане. Дебелина на нанасяне ±0,5 cm/2m2.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Машинна мазилка; вароциментова еднослойна мазилка без свързващ слой за по-късно изглаждане и шлайфане


лв

лв/м2

м2
търсене>
ЗАЕДНО:
ИЗПРАТЕТЕ ТЪРСЕНЕ >

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Машинна мазилка - всичко, което трябва да знаете

1. Машинна мазилка - какво трябва да знаете?masinna-mazilka.jpg

1.1. Какво е мазилка?

Мазилканта е последният слой, който се нанася върху стените в последните етапи на строителството. Нанася се както върху вътрешната, така и върху външната повърхност на сградата. Освен че защитава бетонните или тухлените стени, мазилката покрива всички видове инсталации. Мазилката оптически прикрива и различни видове грапавини, пукнатини и неравности, което придава по-красив вид на стените. За измазване се използват различни смеси от мазилки, които се нанасят с инструменти, използвайки множество стилистични техники. Крайният вид на стените зависи от избраната смес, добавки и техники за мазилка.

1.2. Ръчна или машинна мазилка?

Класическото ръчно измазване е бавна и взискателна работа, която изисква опитен майстор. Ето защо, машинното измазване е по -евтино. Освен това, при машинното измазване се използват готови смеси на мазилки, които не съдържат циментови свързващи вещества. Разтворите без цимент се адаптират по-лесно към физическите характеристики на сградата. Разбира се, машинното измазване е по -бързо, особено ако стените са гладки и ако повърхностите са големи. Финансовите спестявания също не са за пренебрегване. Когато става въпрос, обаче, за по -малки квадратури, поради задължителната подготовка на основата за машинно измазване, е по -добре да изберете на ръчна мазилка.

2. Избор на изпълнители

Можете да се информилрате за изпълнителите чрез роднини, приятели или препоръки, а също така, ще намерите отлични майстори на нашия портал, Daibau.bg; с препратки от тези, които препоръчваме, ще намерите оценки и коментари от предишни клиенти. Съветваме ви да се свържете своевременно с избраните от вас, защото добрите майстори винаги са ангажирани. Особено ако площта за измазване е по -малка от 50 m2. Когато уговорите дата с изпълнителя, имайте пред вид, че мазилката ще приключи след няколко дни. Когато сключвате договор с изпълнител, отговорите на следните въпроси ще бъдат ценна помощ:

- Това нова сграда ли е или ремонт?

- Каква е въпросната повърхност (стена, таван, бетон, тухла ...)?

- Колко прозорци/врати има на тези стени?

- Каква мазилка искате (с гипс, вар, цимент, с допълнение, комбинирана)?

- Каква е повърхността, която трябва да се направи - груба, фина ...?

- Необходимо ли е да се измазват каналите с инсталации?

- Каква е прогнозната площ за измазване?

3. Видове машинни мазилки

Чрез машинно измазване се получава по-еднакъв и равномерен слой, а при постоянно смесване в смесителя разтворът става по-хомогенен. По този начин се избягва образуването на бучки, напукване и появата на дупки и видими петна и така окончателният вид е по-красив. Външният вид, както и звуковата и топлоизолацията зависят от избрания вид мазилка. Ще изброим нещо за най-често използваните видове мазилка.

3.1. Гипсово-циментова мазилка

По-грубият вид на мазилката, напомнящ ръчно изработена, се постига с гипсово-циментова машинна замазка. Този вид мазилка и измазване са по-добри за влажни помещения и фасади, защото тя е по-твърда и по-устойчива на удари. Също така, издържа добре на различни натоварвания.

3.2. Гипсово-варова мазилка

По-гладка и мека, но по-чувствителна е машинно направената гипсово-варова мазилка. С нея се измазват само вътрешни стени в помещения без влага. За бани, мазета или подобни помещения с повече влага тази мазилка не се препоръчва.

3.3. Мазилка за изолация

Смес от мазилка с примеси на изолационни вещества като глинопор действа като топлоизолатор. Този вид мазилка може да се прилага и машинно.

3.4. Декоративна мазилка

Тази мазилка е направена с добавяне на акрил и други свързващи вещества вместо цимент. Много леко и лесно се получава съвсем гладка и красива повърхност. Единственият недостатък, ако можете да се каже, е, че поради изкуствените влакна в него, той не позволява на стената да "диша добре".

3.5. Глинена мазилка

Специални смеси са глинени разтвори. Глината е естествен материал и затова климатът в такива помещения е по-здравословен и по-приятен. Глинената мазилка е най -добрият екологичен вид мазилка и може да се нанася ръчно или машинно.

4. Режим на работа

4.1. Оборудване за мазилка

Измазването на стени или тавани може да се направи много по-лесно и по-бързо с работни инструменти. Има няколко вида инструменти и машини. Някои от тях са универсални и с тях могат да се смесват и нанасят всякакви мазилки, а има и специални инструменти. Смесителят се пълни ръчно със смес от прахообразен разтвор, който се купува в специализирани магазини и складове, така че към него се добавя определено количество вода и се разбърква, докато се получи хомогенна, еднородна, влажна смес от мазилка. Разтворите за ръчно и машинно измазване имат много сходен химичен състав. Разликата е, че машинните мазилки имат по-фини гранули от пясък и специални добавки за машинно нанасяне.

4.2. Правилна подготовка на основата

В случаите, когато има пукнатини или други дефекти по стената, това трябва да се поправи преди измазването. Първо повредената част трябва да бъде разбита и остъргана, а след това поправена по подходящ начин. Ако са тухли, те трябва да бъдат фиксирани. За укрепване на тази част от стената, особено ако има няколко различни материала, се поставя защитна мрежа. Преди измазването всички повърхности трябва да са твърди и сухи. За разлика от ръчното измазване, преди машинно измазване повърхностите не се грундират.

4.3. Измазване

Машинната мазилка се нанася в два слоя. Първият слой трябва да е с дебелина около 2,5 сm и да се нанесе с пистолет по хоризонтални линии. Вторият слой, със същата дебелина се нанася по вертикални линии. Най-важното е, че първият слой изсъхва добре преди нанасянето на втория, който от своя страна трябва да бъде възможно най -равномерен. След като мазилката изсъхне и се втвърди, тя се обработва по същия начин като тази, която е нанесена на ръка.

DAIBAU.BG, ПОМАГАМЕ ПРИ ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИЯТА И ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ВАШИЯ ДОММАШИННА ВАРО ЦИМЕНТОВА МАЗИЛКА

Здравейте. Искам да направя 100 квадрата таван на 2 етажа на къща в село Искрец, до Своге е на около 10км. 60км от София. Стените и пода също трябва да се правят. Стените са за шпаловка, а пода за мазилка.
Но първо са таваните. 1764 1 дo 2940 лв


........

4-СТАЕН АПАРТАМЕНТ,ЩЕТИ ОТ ТЕЧАЩ ПОКРИВ.НУЖЕН РЕМОНТ НА СТЕНИ И ТАВАНИ

4-стаен апартамент с поражения от течащ покрив.Необходими шпаковки на тавани и обновяване на мазилки стени.По преценка ръчно и машинно. 4410 1 дo 7350 лв


........

ИЗМАЗВАНЕ НА СТЕНИ 2,5 - 3СМ , ДВА КУФАРА

измазване на стените 1411.2 1 дo 2352 лв


........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

ЦEНA, МАШИНА МАЗИЛКА ВАРОЦИМЕНТОВА ОСНОВА, 200
Машинна мазилка, Бобошево

1260 лв дo 2100 лв

ЦEНA, ВЪТРЕШНА МАШИННА МАЗИЛКА, 400
Машинна мазилка, Кюстендил

2520 лв дo 4200 лв

ЦEНA, ВАРИ ЦИМЕНТОВА МАЗИЛКА С РАБИЧНА МРЕЖА, И ШПАКЛОВКА С ГРУНД, И МРЕЖА, 500
Машинна мазилка, Априлци

3150 лв дo 5250 лв

ЦEНA, ИЗМАЗВАНE, 380 KVM
Машинна мазилка, Правец

2430 лв дo 4050 лв

ЦEНA, БЯЛА МАЗИЛКА , МАШИНА, ХОРА , 50
Машинна мазилка, Пловдив

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, ГИПСОВА МАШИННА МАЗИЛКА НА СТЕНИ, ОКОЛО 300 КВ. М., 300 КВ.М.
Машинна мазилка, Елин Пелин

1890 лв дo 3150 лв

ЦEНA, МАЗИЛКА, 80КВ
Машинна мазилка, Каспичан

450 лв дo 750 лв

ЦEНA, МАШИННА ЗАМАЗКА, ПОМЕЩЕНИЕ ВТОРИ ЕТАЖ НА НОВА СГРАДА ЗА ОФИСИ ОКОЛО 240 КВ.М. , СЕГА СЕ ЗАВЪРШВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА СТЕНИТЕ НА ПОМЕЩЕНИЯТА 4 НА БРОЙ И КОРИДОР С ГИПС КАРТ
Машинна мазилка, Варна

1530 лв дo 2550 лв

ЦEНA, МАШИННА МАЗИЛКА НА КЪЩА, 300
Машинна мазилка, Кърджали

2250 лв дo 3750 лв

ЦEНA, ТУРБОЗОЛНА МАЗИЛКА, 1000КВМ
Машинна мазилка, Божурище

4050 лв дo 6750 лв

ЦEНA, ТУРБОЗОЛ, 500
Машинна мазилка, Севлиево

3150 лв дo 5250 лв

ЦEНA, ПОЛАГАНЕ МАШИННА МАЗИЛКА ОГРАДА, 50 М2
Машинна мазилка, Осоица

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, МАШИННА МАЗИЛКА , 150М2
Машинна мазилка, Нови хан

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ГИПСОВА МАЗИЛКА НА КЪЩАТА НИ, 300КВМ
Машинна мазилка, Банкя

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, ВЪНШНА СТЕНА ОКОЛО 20КВ. М.,
Машинна мазилка, Велико Търново

1350 лв дo 2250 лв

ЦEНA, ИЗМАЗВАНЕ НА СТАЯ, 60
Машинна мазилка, Пирдоп

450 лв дo 750 лв

ЦEНA, МАШИННА МАЗИЛКА, 1000КВМ
Машинна мазилка, Стара Загора

5850 лв дo 9750 лв

ЦEНA, ТУРБОЗОЛНА МАЗИЛКА, 300
Машинна мазилка, София

2250 лв дo 3750 лв

ЦEНA, ИЗМАЗВАНЕ НА СТЕНИ, 160 КВМ
Машинна мазилка, Алдомировци

1035 лв дo 1725 лв

ЦEНA, ИЗМАЗВАНЕ НА КАЛКАН, 150 КМ.М
Машинна мазилка, Плевен

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ВЪТРЕШНО СТЕНИ, 250
Машинна мазилка, Казанлък

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, ВАРО-ЦИМЕНТОВА ВЪНШНА МАЗИЛКА, 114 КВ.М.
Машинна мазилка, Ямбол

720 лв дo 1200 лв

ЦEНA, ВАРОЦЕМЕНТОВА МАЗИЛКА , 450
Машинна мазилка, Ракитово

2970 лв дo 4950 лв

ЦEНA, МАШИННА ГИПСОВА МАЗИЛКА, 200 КВ. М.
Машинна мазилка, Елин Пелин

1350 лв дo 2250 лв

ЦEНA, ВЪТРЕШНО ИЗМАЗВАНЕ НА КЪЩА, 130-140М2
Машинна мазилка, София

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ИЗМАЗМАНЕ НА ЗГРАДА ОТ ВЪН . ВИСОЧИНАТА НА ЗГРАДАТА Е 4 МЕТРА ., 140
Машинна мазилка, Бяла Слатина

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ВЪНШНА МАЗИЛКА, 75
Машинна мазилка, Пазарджик

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, МАШИННА МАЗИЛКА НА СТЕНИ ЗА КЪЩА, 550КВМ
Машинна мазилка, София

3600 лв дo 6000 лв

ЦEНA, ВЪНШНА МАЗИЛКА НА КЪЩА,ТУХЛА, 140
Машинна мазилка, Горна Малина

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, МАШИННА МАЗИЛКА, 550КВМ
Машинна мазилка, Шумен

4050 лв дo 6750 лв

ЦEНA, ВАРОЦИМЕНТОВА МАЗИЛКА НА ПЪРВИ ЕТАЖ ОТ СТРОЯЩА СЕ МАЛКА КЪЩА, 134 KVM
Машинна мазилка, Казичене

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ГИПСОВА МАЗИЛКА, 300КВ
Машинна мазилка, Варна

2250 лв дo 3750 лв

ЦEНA, ТУРБОЗОЛ ВЪРХУ ТУХЛА, 190КВ
Машинна мазилка, Пролеша

1350 лв дo 2250 лв

ЦEНA, ВЪТРЕШНА МАЗИЛКА , 150
Машинна мазилка, Мездра

990 лв дo 1650 лв

ЦEНA, ИЗМАЗВАНЕ НА НОВОСТРОЯША СЕ КЪЩА С МАШИННА МАЗИЛКА, 1000КВМ
Машинна мазилка, София

4500 лв дo 7500 лв

ЦEНA, МАШИННА МАЗИЛКА КНАУФ,
Машинна мазилка, Пловдив

900 лв дo 1500 лвВижте други завършени проекти и цени

Машинна мазилка ЦЕНОРАЗПИС

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

99+ ФИРМИ ЗA МАШИННА МАЗИЛКА
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

ТЪРСЕНЕ НА ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЗА ОБЛАСТТА МАШИННА МАЗИЛКА?

 • Машинна мазилка София
 • Машинна мазилка Бургас
 • Машинна мазилка Варна
 • Машинна мазилка Пловдив
 • Машинна мазилка Русе
 • Машинна мазилка Асеновград
 • Машинна мазилка Благоевград
 • Машинна мазилка Велико Търново
 • Машинна мазилка Видин
 • Машинна мазилка Враца
 • Машинна мазилка Габрово
 • Машинна мазилка Горна Оряховица
 • Машинна мазилка Димитровград
 • Машинна мазилка Добрич
 • Машинна мазилка Дупница
 • Машинна мазилка Казанлък
 • Машинна мазилка Кърджали
 • Машинна мазилка Кюстендил
 • Машинна мазилка Ловеч
 • Машинна мазилка Монтана
 • Машинна мазилка Пазарджик
 • Машинна мазилка Перник
 • Машинна мазилка Петрич
 • Машинна мазилка Плевен
 • Машинна мазилка Разград
 • Машинна мазилка Сандански
 • Машинна мазилка Свищов
 • Машинна мазилка Силистра
 • Машинна мазилка Сливен
 • Машинна мазилка Смолян
 • Машинна мазилка Стара Загора
 • Машинна мазилка Търговище
 • Машинна мазилка Хасково
 • Машинна мазилка Шумен
 • Машинна мазилка Ямбол
 • Машинна мазилка Самоков
 • © 2023 DaiBau.bg | Всички права са запазени