За района

  IR панели, цени

  Колко струват IR панелите? Отоплението на по-малки помещения или сгради с инфрачервени панели (IR) е по-евтино от отоплението с класически отоплителни системи. В сравнение с отоплението с радиатори или подово отопление, това е по-евтино, защото консумира по-малко; инфрачервените лъчи нагряват телата в помещението, а не самото пространство и топлинните загуби са минимални. Инсталирането на IR панели също е по-евтино и те отопляват по-добре и по-бързо, създавайки по-здравословна атмосфера. Освен това, разходите за поддръжката им са ниски и те могат да бъдат инсталирани и използвани отново, например след ремонт. Цените за IR панели се различават в зависимост от мощността, размера и производителя. Цените им варират от 420 до 620 лв. В края на зимния сезон често има специални отстъпки.

  На кого да се доверите за монтажа на IR панелите? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на IR панели във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени на IR (инфрачервени) панели


  Цени за IR отопление. Цени на IR (инфрачервени) панели с мощност от 350W.

  420.00 лв/бр

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  480.00 лв/бр

  СРЕДНA ЦЕНА
  600.00 лв/бр

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА IR панели

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  IR панели - всичко, което трябва да знаете

  1. IR панели (панели с инфрачервени лъчи) - какво трябва да знаете?

  Нагревател с инфрачервени лъчи
  Нагревател с инфрачервени лъчи

   

  1.1. Какво представляват инфрачервените лъчи?

  Инфрачервените лъчи са тези, които ни карат да усещаме топлината, сякаш слънцето грее посред зимен ден. Общоприето е, че ни е студено, защото температурата на въздуха е ниска. Вярно е обаче, че инфрачервените лъчи, които идват от Слънцето, пътуват безпрепятствено през вселената и загряват всеки обект, на който попаднат, включително телата ни. Инфрачервеното лъчение е форма на електромагнитно излъчване в червения край на спектъра на видимата светлина. Думата облъчване често се използва в отрицателен смисъл и хората обикновено я свързват с нещо вредно, като радиация, въпреки че всъщност означава само процеса на излъчване на енергия. Подобно на видимата светлина, инфрачервената светлина е 100% безопасна и се излъчва от тялото ни.

  1.2. Конвенционално отопление на помещения

  Обикновено отоплението се извършва чрез нагряване на въздуха в помещението. Например радиаторното отопление е такова. Радиаторът се загрява и предава топлина на околния въздух; тъй като топлият въздух е по -лек, той се издига, а студеният въздух заема мястото си около радиатора, защото е по -тежък и „се срутва“. Студеният въздух се нагрява отново и се получава т.нар кръжене. Повечето конвенционални отоплителни системи, обаче, излъчват и инфрачервени вълни. Например, ако някога сте седяли до открита камина, сигурно сте усетили топлината на лицето си. Ако поставите ръцете си пред лицето си, инфрачервените лъчи ще ги нагреят, а не лицето ви, защото бихте прекъснали потока на вълните с ръцете си.

  1.3. Отопление с IR панели

  Отоплението с IR панели е сравнително нов начин за отопление в домакинството. Панелът излъчва инфрачервени лъчи, които пътуват свободно по въздуха и загряват всеки предмет, на който попаднат. Обектите поглъщат тези лъчи, тъй като молекулите в тях вибрират и генерират топлина.

  Когато лъчите влизат в контакт с човешкото тяло, те проникват на дълбочина около 2,5 сm и по този начин създават усещане за топлина. Ако тялото ви не е на пряк път на въздух, тогава има определени предмети, мебели, стени, под и други подобни, които ги абсорбират и излъчват обратно към вас. Електрическите IR панели не изискват никакви специални, допълнителни устройства или канали, а само обикновен контакт. Панелите могат да се поставят по-високо на стената или на тавана, така че да са извън обсега на деца или домашни любимци. Те могат да се нагряват до температура от около 70 ° C, както и класическите радиатори.

  1.4. Пестене на енергия

  Тъй като инфрачервеното отопление работи чрез нагряване на повърхности в пространството, а не на въздуха, както конвенционалните видове, това също означава, че те консумират по -малко енергия за същото количество топлина. В допълнение, отопляемите стени и предмети запазват топлината поради своята маса, така че те постепенно я излъчват в пространството. За разлика от това, въздухът няма маса. Когато помещенията се отопляват по класическите начини, топлината бързо изчезва, веднага щом вратата или прозорецът се отворят, така че е необходимо постоянно да се затоплят отново, за да се чувствате комфортно. Между другото, на IR панелите е буквално достатъчна минута, за да достигнат пълна работна температура и са много по -ефикасни и ефективни от радиаторите или подовото отопление.

  1.4.1. IR панели - консумация

  Точните разходи за консумация на електроенергия се изчисляват индивидуално за всеки обект. Разходите до голяма степен зависят от топлинните загуби, навиците на живот на живущите и други подобни. Общите изчисления показват, че средното семейство изразходва около 2300 литра нафта за отопление на по-слабо изолирана къща с площ от около 150 квадратни метра. В къща от 150 квадратни метра, която не е изолирана, се изразходват около 2500 литра нафта. При отопление чрез IR панели сметката трябва да се намали наполовина, всъщност, около 900 евро/година. Ако отоплявате къщата си с газ, преминаването към инфрачервени панели ще ви спести около 40% годишно. Цената на отоплението с IR панели е подобна на цената на отоплението с термопомпа.

  1.5. Предимства и недостатъци на IR панелите

  1.5.1. Предимства на IR панелите

  - Панелите с инфрачервени лъчи имат доста дълъг живот (около 30 години).

  - Използват малко електричество.

  - Те осигуряват равномерна температура навсякъде и в цялото помещение.

  - Те могат да се комбинират със съществуващата отоплителна система.

  - Панелите са компактни единици, проектирани да се вписват идеално в интериора; произвеждат се под формата на огледала и картини.

  - Не предизвикват циркулация на прах в стаята, затова са чудесни за хора с дихателни проблеми.

  - Те предотвратяват натрупването на влага по повърхностите и по този начин образуването на мухъл.

  - Лесно се инсталират и поддържат. Няма нужда от комин, котелно помещение, радиатори или задължително обслужване на печката или комина.

  - Те не отделят вредни газове. Ако са свързани към една от системите за възобновяема енергия (слънчеви колектори, например), те дават 100% чиста и безвредна топлина.

  - Самият метод на отопление е много по -ефективен от класическите, така че разходите са по -ниски.

  - Инфрачервените панели загряват обектите и повърхностите в промещенията (стени, подове, мебели ...), които абсорбират, задържат и постепенно излъчват тази топлина. По този начин стаите не се охлаждат веднага щом отворите вратата или прозореца, така че можете да проветрявате по -често.

  1.5.2. Недостатъци на IR панелите

  - Топлата вода за битови нужди не може да се нагрява чрез инфрачервени панели, затова трябва да се инсталира допълнително устройство (термопомпа, електрически нагревател или подобно).

  - Инфрачервените панели, от друга страна, дори не могат да охлаждат пространството, така че и за това трябва да се инсталира допълнително устройство.

  - Панелите са два пъти по -скъпи от радиаторите. Въпреки че разходите могат да бъдат възстановени от спестяванията, постигнати през първата година, инвестицията е значителна.

  - За да усетите всички предимства на инфрачервеното отопление, не трябва да има бариера между вас и панела, което понякога не може да бъде постигнато.

  2. Избор на доставчици

  Наистина на пазара има безброй доставчици на инфрачервени панели. Съветваме ви да проверите цялата информация и препратки, особено офертите. Изберете такъв, който има дългогодишен опит и действителни резултати зад гърба си. Трябва, също така, да обърнете внимание на рекламните продукти, които всъщност не са инфрачервени панели, точно както се обозначават устройствата като европейски, а те в действителност са произведени в Китай и само се сглобяват в Европа. Такива доставчици продават инфрачервени панели за година или две, предлагат многогодишни гаранции и след това заличават фирмата и гаранциите стават невалидни. Такива продукти обикновено са краткотрайни, консумират много повече електроенергия, отколкото е посочено в спецификацията и т.н.

  3. Видове нагреватели с инфрачервени лъчи

  3.1. Спектър на къси и дълги вълни

  Спектърът на инфрачервените вълни е широк. Има инфрачервени лъчи с различна дължина на вълната - къса A, средна B и дълга C. Инфрачервената сауна е оборудвана с нагревател, който използва инфрачервени къси вълни (IRA) и предизвиква и усилва изпотяването. Инфрачервените дълги вълни 5-15 μm (IRC) се използват за отопление на жилищни помещения, офиси и други съоръжения. Те нагряват обекти във вътрешното пространство за дълго време и това определено е най -ефективният вид отопление. За различни видове нагреватели, като тези, които отопляват градините на заведения за обществено хранене, работилници и подобни по -големи помещения, инфрачервените късо вълнови тръби с нажежаема жичка са по -добри.

  3.2. Видове нагреватели според употребата

  3.2.1. IR панели

  IR панелите обикновено отопляват или доотоплят жилищни и офис площи. Панелите се монтират на стена или таван.

  3.2.2. IR камини и печки

  Тези устройства са предназначени предимно за добре изолирани интериори. Най -търсени са тези с формата на камини.

  3.2.3. Гаражни и промишлени IR нагреватели

  Нагревателите с инфрачервени лъчи могат да се използват и в производствени съоръжения като работилници и гаражи. Поради високата отоплителна мощност и размера на самия нагревател, те са предназнамени предимно за големи пространства. Местата, които имат най -голяма полза от такива стенни нагреватели, са складове, хангари, товарни рампи на докове и други подобни.

  3.2.4. Външни нагреватели с инфрачервени лъчи

  Външните IR нагреватели са практично и безопасно решение за външно отопление. Те са предназначени за тераси и балкони, както и за градини на заведения за хранене през зимните месеци. Те, от друга страна, също могат да отопляват входове, фоайета, атриуми и други подобни. Можете да изберете нагреватели, работещи с пропан, природен газ или електричество.

  3.2.5. IR нагреватели и панели за баня

  Днес панелите с инфрачервени лъчи се използват най -често за отопление и доотопляне на бани, които заместват старите нагреватели с инфрачервени лъчи, които също са били много често срещани в миналото.

  3.3. Видове нагреватели по вид гориво

  Нагревателите с инфрачервени лъчи са такива, че са много ефективни при всякакъв вид енергия, тоест гориво, с която се захранват.

  3.3.1. Електричество

  IR панелите, както и гаражните или индустриалните нагреватели се захранват предимно с електричество. За тази цел електрическите устройства трябва да бъдат подходящо разположени във всички помещения. Трябва, също така, да се внимава с правилното им разпределение, така че те да нагряват еднакво и равномерно според мащността и размера си, а и пропорционално на техния размер, изолация, географско разположение и подобни фактори.

  3.3.2. Пропан

  Предимството на IR нагревателите с пропан е тяхната мобилност. Те могат да бъдат премествани от място на място, според нуждите, както навън, така и вътре - накратко, те се нагряват, където и да ги поставите. Пропановите нагреватели са много издръжливи, направени само за трудни условия на работа във всяка среда. Те могат да имат допълнителни термостати и защита от прегряване. Те лесно и бързо се инсталират и включват и също толкова бързо се загряват.

  3.3.3. Природен газ

  Има и IR нагреватели с природен газ, въпреки че не се използват у нас. Те се използват предимно за външно отопление, тъй като ефективно разпространяват топлината, където е необходимо. Те дори могат да бъдат свързани към система, монтирани на стени или таван, или да бъдат самостоятелни единици, които са много практични за тераси, градини, градини и други подобни, особено в зимни заведения за обществено хранене. Задължително е IR нагревателите с пропан или природен газ да бъдат поставени и инсталирани от професионален монтажист.

  4. Монтаж и поддръжка на панелите с инфрачервени лъчи

  Едно от многото предимства на IR панелите е, че монтажът им е бърз и лесен, без големи строителни работи. Инсталирането на IR панели на тавана се счита за оптималното, тъй като след това топлината ще се разпространява по-равномерно, може би в комбинация с конвенционалното отопление, така че енергийната ефективност ще бъде максимална. Ако IR панелът е на тавана, краката ви няма да са хладни, тъй като той загрява също и пода. Усещането за топлина и комфорт е подобно на това при монтиране на подово отопление. Разбира се, панелите трябва да са с достатъчна здравина. IR панелите са много дълготрайни и не се изисква обслужване или поддръжка.

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  Гараж с термопанели- 8на 10кв 3.50 висока

  Гараж 0 лв дo 0 лв

  ........

  Извеждане на вътрешен комин през покрива на пристройка

  Кюнецът е изведен през стената, а трябва комин през покрива. 529.2 лв дo 882 лв

  ........

  Ремонт на ИР панела

  Има нужда от майстори за пускане на готова Стара система за топла вода панели с бойлер и серпентина 352.8 лв дo 588 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  IR панели ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  10+ ФИРМИ ЗA IR панели
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА