Плъзгащи се врати, цени

Колко струват плъзгащи се врати? Плъзгащите се интериорни врати се различават както пo големина и по брой на крилата, така и по движещия се механизъм, материалите и повърхностната обработка. Крилото на плъзгащата се врата може да се модифицира при желание, може да се направи остъкление и т.н., въпреки че всяка следваща работа предполага по-високи разходи. Цените варират от 120 лв/m2 и нагоре, без монтаж. Това означава, че цената на стъклена плъзгаща се врата с релси и обков, ще бъде повече от 340лв .

На кого да се доверите за плъзгаща се врата? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на плъзгаща се врата във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълните формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
Изпратете запитване

Цени на интериорни стъклени плъзгащи се врати


Цени на стъклени плъзгащи се врати. Цени на интериорни стъклени плъзгащи се врати с релси и обков.

280.00 лв/бр

МНОГО НИСКА ЦЕНА
лв/бр

СРЕДНA ЦЕНА
440.00 лв/бр

НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Плъзгащи се врати, цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Плъзгащи се врати

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Стъкло за плъзгащи се врати

Стъкло за плъзгащи се интериорни врати. Стъкло за интериорни врати с размери 100х200 cm, с дебелина 10 mm.


лв

лв/бр

бр
търсене>

Монтаж на стъклени плъзгащи се врати

Монтаж на стъклени плъзгащи се врати.


лв

лв/бр

бр
търсене>

Водачи за плъзгащи се врати

Водачи за плъзгащи се стъклени врати. Цени на водачи за плъзгащи се стъклени врати.


лв

лв/бр

бр
търсене>
ЗАЕДНО:
изпратете търсене >

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Плъзгащи се врати - всичко, което трябва да знаете

1. Защо точно плъзгащи се врати?

Красива, приспособима и функционална плъзгащите се врати са лесно решение, ако търсите такова. В съвременната архитектура често се говори за прозрачност, отвореност и плавност на пространството, а плъзгащите се врати осигуряват точно това. Те оставят впечатлението за свободно и безтегловно движение през помещенията, което не може да се каже за обикновените врати. Атрактивни и елегантни, те не заемат много място и въпреки това изпълняват необходимата си функция.

Плъзгащите се врати са чудесно решение за тесни пространства и липса на естествена светлина
Плъзгащите се врати са чудесно решение за тесни пространства и липса на естествена светлина

1.1. Позволяват гъвкавост

Съвременните жилища, проектирани като идея за отворено пространство, отговарят на също такъв начин на живот, въпреки че разделянето на стаите има своите предимства. Плъзгащите се врати позволяват и двете - да затворят и отделят, ако е необходимо, кухнята, трапезарията или хола от останалата част на къщата, или да отворят всичко. Ако например имате гости и децата трябва да спят, или имате тийнейджъри, за които и гласовитото не е достатъчно силно, или, обратно, вие самите копнеете за малко тишина и спокойствие.

1.2. Спестяват място

Без значение какъв тип е - врати, които се припокриват или влизат в стената (коляно или джоб) - най-важното е, че не е нужно да мислите колко свободно пространство трябва да остане за тяхното движение. Интериорните врати, които се плъзгат успоредно на външната врата, отварят или затварят прохода между вътрешното и външното пространство. Ето защо те са чудесни за по -малки жилища - плъзгащи се врати между две стаи, стая и балкон или веранда, или вместо преграда в една стая, те позволяват отварянето или затварянето на пространството, в зависимост от текущата нужда. С плъзгаща се врата, например, можете да отделите работната зона в хола и по този начин да осигурите на себе си или на някой от домакинството концентрацията, необходима за учене или работа.

1.3. Осигуряват свободно движение

Тъй като плъзгащата се врата отваря пространството по начин, който не е възможен с класическата врата, се осигурява и комуникация без препятствия. Вратата може да бъде широка колкото отвора между стаите. Обковът на вратите може да бъде монтиран в отвора, за да не се вижда, така че всичко да изглежда като едно цяло без никакви ограничения. Разбира се, не трябва да изпускаме от поглед факта, че вратата трябва да бъде монтирана по подходящ начин, за да се използва безопасно. Обковът може да бъде и на стената, точно под тавана или на тавана, така че да не е необходима релса в пода, по която да се плъзга. Ако изберете голяма и тежка врата, тя трябва да бъде правилно закрепена, а обковът с достатъчна товароносимост. Препоръчваме ви да се консултирате със специалист по такива въпроси.

1.4. Пропускат светлина

Освен че плъзгащата се врата не ограничава или пречи на комуникацията, тя може да се използва за затваряне на стая или част от нея, без да се прекъсва проникването на светлина и топлина. Това е възможно със стъклена врата; обаче, ако искате вратата да не затъмнява пространството, а да запази дискретността, стъклото може да бъде матово, гранулирано или пясъкоструйно. Подобна връзка е идеална между кухнята, трапезарията и хола или всеки поотделно, така че не сте принудени постоянно да отваряте и затваряте вратата и все пак да имате естествена светлина. Така например, можете да се наслаждавате на излизане с гости и да не се притеснявате дали кухнята е подредена или не.

1.5. Имат стилен ефект, който не вреди на околната среда

Има безброй стилни и дизайнерски модели врати. Те също са чудесен начин за използване на рециклирани материали. Обикновена стара или стилна, дърводелецът може да я превърне в уникална плъзгаща се врата, която ще добави специален акцент на изключителност, традиционност и ценност във вашия дом.

1.6. Материали за плъзгащи се врати

Плъзгащите се врати са специален тип врати, предназначени за жилищни помещения. Те могат да бъдат монтирани на всяка стая вместо класически, люлеещи се врати, но също така и като врати за гардероби и дрешници. Можете например да вземете плъзгаща се врата, „коляно“ или „джоб“ за баня или гардероб, шоджи (японска плъзгаща се врата от оризова хартия в дървена рамка) или френска врата за разделяне на жилищни елементи и единици. Врати като тази са направени от голямо разнообразие от материали, всъщност, има толкова, колкото има модели; вратите, изработени от пясъкоструйно, гранулирано или матирано стъкло в банята, пропускат светлина, но осигуряват и дискретност. Вратите могат да бъдат изработени и от масивно дърво, с куха сърцевина, от композитни смеси, PVC и винил. В зависимост от размерите и начина, по който искате да изглежда вратата, ще се направи и изборът на материал. Можете да изберете лакирани или боядисани, въпреки че за някои материали има ограничен брой цветове, в зависимост от производителя и използваната технология.

2. Изберете качествена врата

Когато избирате плъзгаща се врата, нека водещи за вас да бъдат стилът и старостта на вашия дом, осветлението, изискванията за поддръжка и, разбира се, бюджетът. Ясно е, че няма да е от един и същ тип врата за селската, крайморската или градската среда. Със смяната на вратата ще освежите както дограмата, така и интериора, но се уверете, че всичко е хармонично със съществуващите мебели. Опитайте се да намерите доставчик, който предлага пълна замяна или монтаж на дограма. Това включва консултации с техния специалист, проверка на място, измерване, производство, монтаж и следпродажбено обслужване. Обърнете внимание на гаранциите, които предлагат за своите продукти. Важно е доставчикът да поеме отговорност за проектирането, производството и монтажа, да използва най-качествения материал, независимо дали е дърво, стъкло, метал, ламинат, пластмаса или композити, или комбинации от горното, както и да даде гаранция за своята работа. Добрият доставчик ще се опита да отговори на всички въпроси възможно най-точно и прецизно, за да сте сигурни, че сте в добри ръце и че ще останете доволни от услугата. Всички тези предпоставки най-често се изпълняват от тези с по-дълъг професионален опит и постоянно присъствие на пазара.

3. Видове плъзгащи се врати

3.1. Плъзгаща се врата в „джоб“

Този тип врати са такива, че когато се отворят, влизат в „джоб“, т.е. в специално направена вдлъбнатина в стената или преградата, и по този начин може да остават скрити. Такива плъзгащи се врати трябва да се планират при проектиране на нова сграда или ремонт, за да се монтират подходящите алуминиеви касети, релси и водачи; последващият монтаж ще изисква строителни работи. Крилото на вратата се поставя върху водачите, а стената се затваря с облицовка или первази.

3.2. Плъзгаща се врата по стената

Този вид врати се движат до напълно завършена, обработена и боядисана стена и всички елементи са видими. На стената или тавана над прохода се поставя дървена или алуминиева релса, по която вратата се движи по водачи.

3.3. Плъзгаща се врата по касата на вратата

В отвора на стената се монтира корниз над вратата, а над него дървена или алуминиева релса, по която крилото на вратата се плъзга по водачите.

4. Монтаж и поддръжка на плъзгащи се врати

Интериорните плъзгащи се врати добавят интересна и необичайна нотка към всяко пространство, тъй като те са не само архитектурен, но и стилистичен елемент на интериора. Те предлагат функционална и безопасна за околната среда замяна на класическите врати. Тъй като те са все по-търсени и произвеждани, има все повече решения за лесен и опростен монтаж.

4.1. Монтаж на плъзгащи врати

Самото монтиране на плъзгащи се врати не е трудна работа, но трябва да се направи така, че използването им да е безопасно и дълготрайно. Вратата изглежда и служи най-добре, когато отворът е достатъчно голям, за да се движи тя свободно. Двукрилите плъзгащи се врати изискват пространство от двете страни. Уверете се, че по стените, до които вратата ще се отваря и затваря, няма препятствия като лампи, контакти или нещо подобно. Ако има такива, те трябва да бъдат преместени. Крилото на плъзгащата се врата трябва да е малко по-широко и по-високо от прохода, в който е поставена, за да се затвори напълно. Също така, водачите на вратите трябва да са на височина, която, когато вратата е монтирана, ще остави само 1 cm от пода.

Забележка: Ако изберете по-тежка или по-голяма врата от масивно дърво, например, обадете се на някой, който да ви помогне да я поставите, тъй като ще ви е трудно да се справите сами.

4.1.1. Висяща плъзгаща се врата

Различните доставчици и производители предлагат различни видове и модели врати, а оттам и начини на окачване. Един от начините за монтиране на плъзгаща се врата е окачване - дървена или метална релса е фиксирана към стената над отвора или към тавана, по която се движи вратата, а на пода има друга релса, където колелата отиват, така че вратата не се люлее.

4.1.2. Плъзгащи се врати на колелца

Друг начин за отваряне и затваряне на плъзгащи се врати е да се движи на колелца. Тази система е особено подходяща за помещения, чиито стени нямат достатъчна товароносимост и не издържат на теглото на вратата (конструкция от гипсокартон). В този случай в пода или на пода се монтира релса, по която се движат колелата на вратата, а от горната страна има същата релса. В такива ситуации е чудесно, ако има подови настилки, в които подовата шина може да бъде фиксирана. По този начин по-голямата част от теглото на вратата се носи от долните колела, а горните служат само за балансиране.

4.1.3. Вградена подова шина за врати

Може ли долната шина за плъзгащи се врати да се монтира в пода? Да разбира се. Ако на пода има паркет, изрежете канал през него и поставете шината. Ако става въпрос за керамични плочки, най-добре е да поставите релсата преди плочките, а ако не, може да се прореже канал през тях. Когато на пода има текстилни подови настилки, като килими и мокети, релсата се поставя между тях и пода. Във всички тези примери най-важното е, че релсата е подравнена с подовата повърхност, тъй като е по-безопасна и по-красива от тази, изпъкнала над пода.

4.2. Поддръжка на плъзгащи се врати

Когато приключите успешно с монтирането на вратите, важно е да ги поддържате чисти и в добро състояние. Тъй като не са изложени на атмосферни влияния, те са защитени и не изискват много поддръжка, с изключение на обикновеното почистване. Следвайте инструкциите на производителя за почистване и поддръжка на обкова. Това, което можем да добавим, е следното: почистете обкова и водачите с мека кърпа с добавяне на мек почистващ препарат. За самата врата използвайте средство според материала - за поддръжка на дърво, пластмаса и др. Ако има стъклени повърхности, измийте ги с препарат за почистване на прозорци. Никога не използвайте остри предмети, четки или стъклена вата или абразивни, силни почистващи препарати или белина. Ако обковът се разхлаби, затегнете го или, ако е необходимо, го сменете.

Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия домИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Последни проекти

Подвижна стъклена преградна система

Искам при необходимост да мога да преграждам едно помещение на две части с плъзгаща се преграда на 3 или 4 секции.
Стъклени прегради, които се събират 882 лв дo 1470 лв

........

Плъзкаща се врата с едно неподвижно крило

Плъзкаща се врата с едно неподвижно рамо,без пълнеж и подвижната и непонвижната часн с огледален стъклопакет.Широчина 140см и стандартна височина190-200см 352.8 лв дo 588 лв

........

плъзгаща врата отвор 200 см

плъзгаша врата отвора е 200 см на 2 или 3 части 529.2 лв дo 882 лв

........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

Цeнa, Плъзгащ интериорни врати, 2.60×2.00
Плъзгащи се врати, Лом

270 лв дo 450 лв

Цeнa, Плъзгаща стъклена врата, 1 брой 700/2000
Плъзгащи се врати, Гоце Делчев

585 лв дo 975 лв

Цeнa, Плъзгаща врата, 6 бр. с ширина от около 1м и стандартна височина
Плъзгащи се врати, София

1080 лв дo 1800 лв

Цeнa, Плъзгащи врати за навес, от 2/3 части, стъкло?!, 2,8/1,9 м
Плъзгащи се врати, Борован

90 лв дo 150 лв

Цeнa, 2 плъзгащи врати и няколко рафтове без корпус за килер на балкон, отвор за врати 1.40/2.40м рафтове-дължина-80см/50смшир.
Плъзгащи се врати, София

450 лв дo 750 лв

Цeнa, стъклена плъзгаща врата,
Плъзгащи се врати, София

270 лв дo 450 лв

Цeнa, Плъзгаща врата за децки кът, 217*138m
Плъзгащи се врати, Обеля

180 лв дo 300 лв

Цeнa, да преградя коридор с плъзгаща стъклена врата, 186х267см.
Плъзгащи се врати, Варна

315 лв дo 525 лв

Цeнa, Плъзгащи се врати за гардероб, Две
Плъзгащи се врати, София

270 лв дo 450 лв

Цeнa, ОТВАРЯНЕ НА ОГРАДА НА ДВОР ЗА ВРАТА., ОКОЛО 4 КВ.М.
Плъзгащи се врати, Пещера

630 лв дo 1050 лв

Цeнa, 2 плоскости - плъзгане и 1 плоскост за стена,
Плъзгащи се врати, София

1350 лв дo 2250 лв

Цeнa, Стъклена плъзгаща врата с черна праховонапръскана рамка , 2.33 кв. м.
Плъзгащи се врати, София

360 лв дo 600 лв

Цeнa, Плъзгаща стъклена врата на три части, Широка- 170 ,Висока 220
Плъзгащи се врати, Баня

360 лв дo 600 лв

Цeнa, Плъзгащи врати за преграждане на стая,
Плъзгащи се врати, Бобов дол

360 лв дo 600 лв

Цeнa, Подмяна на преградна стена с гипсокартон такава, 250/350см
Плъзгащи се врати, Бургас

450 лв дo 750 лв

Цeнa, 3 броя плъзгащи врати Височина 210см Ширина 90см, 3бр В210см Ш90см
Плъзгащи се врати, Варна

900 лв дo 1500 лв

Цeнa, Плъзгаща врата разделяща всекидневната, Врата която е 3.5 м
Плъзгащи се врати, Варна

360 лв дo 600 лв

Цeнa, 2 броя Плъзгащи врати, 2,30 /1.70
Плъзгащи се врати, Перник

720 лв дo 1200 лв

Цeнa, Интериорна стъклена плъзгаща врата за баня,
Плъзгащи се врати, Плевен

135 лв дo 225 лв

Цeнa, Метална плъзгаща гаражна врата, 1.60 на 3.50
Плъзгащи се врати, Пазарджик

900 лв дo 1500 лв

Цeнa, Плъзгащи врати, 5.52 кв.м
Плъзгащи се врати, Варна

405 лв дo 675 лв

Цeнa, Четири броя плъзгащи се врати за училище.,
Плъзгащи се врати, Велико Търново

1350 лв дo 2250 лв

Цeнa, Двойна интериорна плъзгаща се врата за дневна.,
Плъзгащи се врати, Самоков

360 лв дo 600 лвВижте други завършени проекти и цени

Плъзгащи се врати ценоразпис

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

46+ ФИРМИ ЗA Плъзгащи се врати
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

Търсене на добри изпълнители за областта Плъзгащи се врати?

 • Плъзгащи се врати София
 • Плъзгащи се врати Бургас
 • Плъзгащи се врати Варна
 • Плъзгащи се врати Пловдив
 • Плъзгащи се врати Русе
 • Плъзгащи се врати Асеновград
 • Плъзгащи се врати Благоевград
 • Плъзгащи се врати Велико Търново
 • Плъзгащи се врати Видин
 • Плъзгащи се врати Враца
 • Плъзгащи се врати Габрово
 • Плъзгащи се врати Горна Оряховица
 • Плъзгащи се врати Димитровград
 • Плъзгащи се врати Добрич
 • Плъзгащи се врати Дупница
 • Плъзгащи се врати Казанлък
 • Плъзгащи се врати Кърджали
 • Плъзгащи се врати Кюстендил
 • Плъзгащи се врати Ловеч
 • Плъзгащи се врати Монтана
 • Плъзгащи се врати Пазарджик
 • Плъзгащи се врати Перник
 • Плъзгащи се врати Петрич
 • Плъзгащи се врати Плевен
 • Плъзгащи се врати Разград
 • Плъзгащи се врати Сандански
 • Плъзгащи се врати Свищов
 • Плъзгащи се врати Силистра
 • Плъзгащи се врати Сливен
 • Плъзгащи се врати Смолян
 • Плъзгащи се врати Стара Загора
 • Плъзгащи се врати Търговище
 • Плъзгащи се врати Хасково
 • Плъзгащи се врати Шумен
 • Плъзгащи се врати Ямбол
 • Плъзгащи се врати Самоков