За района

  Полагане на бетон цени

  Колко струва бетонирането? Цената на бетона зависи от неговото качество. Ако се вземе бетон със стандартни стойности C25/30, цената варира между 110 и 130 лв/m3. Ако добавим арматура и съпътстващите работи, цената се увеличава с от 120 до 170 лв/m3.

  На кого да се доверите за изливане на бетон? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на бетон във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълните формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени за бетониране


  Цени за бетониране с подготвителни и довършителни работи. Цената за доставка и изливанеэна бетон C30, заедно с армировка и свързаните с нея дърводелски работи, монтаж на кофраж за използване на арматура 90kg/m3.

  110.00 лв/м3

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  120.00 лв/м3

  СРЕДНA ЦЕНА
  130.00 лв/м3

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Изливане на бетон

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Цени на бетоновите работи на обикновена къща на квадратен метър

  Цени за доставка и изливане на бетон C25/30, както и за доставка, плетене, вързване и полагане на армировка със съпътстващите дърводелски работи.


  м2

  лв/м2

  лв

  Армирана плоча над мазето или етаж, с дебелина 18 cm

  Цена за доставка и изливане на бетон C25/30 за армирана плоча с дебелина 18 cm.


  м3

  лв/м3

  лв

  Вертикални укрепващи елементи (шайби)

  Цени за бетониране на вертикални шайби за усилване срещу земетресения и вибрации, 30x30 cm, 30x20 cm и 20x20 cm.


  м3

  лв/м3

  лв

  Колона от армиран бетон 25х25 cm

  Цена за изливане на бетон C25/30 за стоманобетонни пилоти.


  м3

  лв/м3

  лв

  Стоманобетонен носач, греда над врати, 25x 40 cm

  Цена за изливане на бетон C25/30 за стоманобетонни греди.


  м3

  лв/м3

  лв

  Оребрена арматура RA, напречно сечение Ø14 mm

  Цена на покупка, плетене, връзване и полагане на желязна оребрена арматура RA 400/500 Ø14 mm и повече, транспорт до мястото на монтаж и други съпътстващи работи.


  кг

  лв/кг

  лв

  Мрежеста арматура Q335

  Цена на покупка, плетене, връзване и полагане на армираща мрежа Q335, транспорт до мястото на монтаж и други съпътстващи работи.


  кг

  лв/кг

  лв
  приблизителна цена
  лв
  изпратете търсене >

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Изливане на бетон - всичко, което трябва да знаете

  1. Какво е бетон?

  Въпреки че се използва почти навсякъде в съвременното строителство, бетонът в никакъв случай не е модерно изобретение. Още римляните го използват за своите сгради като Пантеона. Днешните смеси на бетон от портланд цимент са откритие на британския инженер Джоузеф Аспдин, който го прави през 19 век в кухнята си. Аспдин, всъщност, търси комбинация от съставки в съответните пропорции и ги намира всички в природата. Така той смесва портланд цимент в комбинация с два ключови елемента и е получил бетон, строителен материал, който се използва ежедневно по целия свят.

  Въпреки че със сигурност има разлики между различните видовете бетон, всеки от тях съдържа три основни съставки: портланд цимент, вода и пълнител
  Въпреки че със сигурност има разлики между различните видовете бетон, всеки от тях съдържа три основни съставки: портланд цимент, вода и пълнител

  1.1. Основни компоненти на бетона

  Въпреки че със сигурност има разлики между различните видове бетон, всеки от тях съдържа три основни съставки: портланд цимент, вода и пълнеж от чакъл или пясък или и двете. Получената твърда смес има якост на натиск като тази на стомана. Портланд циментът съдържа естествени материали, които включват варовик, пясък, шисти, желязо, глина и пепел. Производителите изливат тези суровини в цилиндрични пещи за бетон и ги загряват до 1500 ° C. По време на този процес водата и въглеродният диоксид се изпаряват, образувайки нови съединения, наречени клинкер. След това клинкерът се смила на фин прах, към който се добавя гипс, който служи за контрол и регулиране на скоростта на втвърдяване, когато се добавя отново и вода. Тази смес е известна като портланд цимент. Бетонните смеси съществуват в различни форми и са с различно предназначение. В стандартна бетонна смес пълнежът е смес от пясък и фин чакъл. Така наречената "пясъчна смес" е смес, в която има само по-фин пясък и без чакъл. Подходящ е за закърпване и различни бетонни занаятчийски работи. Още по-фините инертни материали са в смеси, използвани за свързване на тухли и блокове, т. е. хоросан. За да се променят свойствата му, към бетона могат да се добавят различни подобрители. Например, бетонните смеси за основи и анкери включват епоксиди, които увеличават здравината на бетона. Стоманобетонът е с добавени стъклени влакна, които намаляват напукването. Има и други добавки, които ускоряват или забавят времето за втвърдяване и изсъхване на бетона.

  1.2. Какво трябва да знаете за издръжливостта на бетона?

  Причините за напукване на бетона могат да бъдат корозия на метали, цикли на замръзване и размразяване и химични реакции на алкални инертни материали. Основната причина за влошаването на бетона, обаче, е излагането на влага. Съществува погрешно схващане, че бетонът е непропусклив, но водата лесно прониква през микропорите на бетона. Добре изработената и напълно суха бетонна плоча с дебелина 4 cm или повече е непроницаема за вода от повърхността, но не е защитена срещу водни пари. Следователно, необходимо е бетонът да бъде по-малко пропусклив, което да забави неговото разпадане. Наред с други неща, това се постига и чрез намаляване на съотношението вода и цимент, еднородност и плътност на инертните материали, както и използването на добавки и инхибитори на парата. Чрез намаляване на пропускливостта на бетона и подходяща вентилационна система, трайността му може да се увеличи. Освен това, свиването на бетона може да причини издитане на ръбовете на плочата в сединенията, както и пукнатини. Ако горната и долната повърхност на плочата имат различни нива на влажност и неравномерна температура, горната повърхност се свива и цялата плоча се огъва.

  2. Намерете добър доставчик

  Изборът на подходящ доставчик и изпълнител за полагане на бетон играе много важна роля за дълголетието на конструкцията на сградата, пътя  за достъп или дворните пътеки или площадки. Опитните изпълнители знаят какви трябва да бъдат основите, какъв вид бетонова смес е необходима за съществуващите климатични условия, разстоянията между арматурата и носещите конструкции, колко твърд трябва да бъде бетонът, за да се предотврати напукване и свиване, както и много други фактори. За да направите всичко това, внимателно изберете надежден и опитен изпълнител с добри препоръки.

  3. Видове бетон

  3.1. Обикновен бетон

  Това е един от най -често използваните видове, най-вече за изграждане на пътеки, алеи и прости конструкции, тъй като не изискват висока якост на опън. Състои се от цимент, пясък и инертни материали, смесени с вода, обикновено в съотношение 1: 2: 4. Тъй като не е подсилен по никакъв начин, той е неподходящ за носещи конструкции, защото лошо предава напрежението, причинено от вибрации, натоварвания, вятър и други подобни.

  3.2. Лек бетон

  Този вид бетон е известен също като клетъчен или топлоизолационен бетон и е течен, така че е възможно да се направи предварително и да се излее в кофража, като след това той сам се разлива допълнително под силата на гравитацията и собственото му тегло. Най-често се използва за изработка на подови плочи, прозоречни панели и покриви. Видовете инертни материали, използвани за лек бетон, са синкав цимент, експандирани шисти и глина. Този тип бетон има ниска топлопроводимост, най-вече около 0,3 W/mK, в сравнение с обикновения бетон, който има 10-12 W/mK.

  3.3. Бетон с висока плътност

  Такива бетони се наричат ​​тежки и са по -плътни от другите, защото се произвеждат от натрошен камък, тоест по-груби инертни материали. Този вид бетон осигурява по-добра радиационна защита и най-често се използва за изграждане на атомни електроцентрали и подобни съоръжения.

  3.4. Железобетон

  Стоманобетонът (AB) е композит с много широко приложение в съвременното строителство. За да се увеличи общата му здравина, към бетона, преди да се втвърди, се полага арматура (стоманени пръти, жици, мрежи или влакна), кбтоа най-често се поставят преди изливане на бетона. Това подсилване, познато като  армировка, служи за устойчивост на опън, тъй като самият бетон издържа на натиск. Така комбинираните армировка и бетон заедно създават здрава връзка и ефективно действат като единен конструктивен елемент.

  3.5. Фабрични/сглобяеми бетонни елементи

  Бетонът от този вид се произвежда, излива във форми и се суши при фабрични условия. Формите се изработват според нуждите, т.е. според необходимата форма и размер и могат да се използват повече от веднъж. Получените по този начин бетонни елементи най-често се използват за сглобяеми конструкции, тъй като образуват цялостна конструкция заедно с другите елементи. Обикновено се използват като структурни компоненти като стенни панели, носачи, колони, подове, стълби, тръби, тунели и други.

  3.6. Пренапрегнат бетон

  Пренапрегнатият бетон (бетон за пренапрегнати конструкции) е конструктивен материал, който позволява такова предварително изчислено напрежение на конструктивните елементи, че да издържат на напрежението, което ще имат при натоварване. Пренапрегнатият бетон съчетава висока якост на натиск на бетона и висока якост на опън на стоманата. В стоманобетона напрежението се поема от стоманената армировка, докато пренапрегнатият бетон прехвърля натоварването от предизвиканото напрежение върху целия конструктивен елемент. Ето защо често се използва за подови опори, колони, пилони, железопътни траверси и конструкции като мостове, резервоари, покриви и самолетни писти.

  3.7. Стъклен бетон

  Стъкленият бетон, тоест бетон, армиран със стъкло, е строителен материал, който често се използва за оформяне на външни облицовки. Състои се от много твърди алкалоустойчиви влакна, добавени към бетонни смеси. Влакната действат като основен поддържащ компонент, докато бетонът ги държи в определено положение и прехвърля натоварването. По този начин и бетонът, и влакната запазват своите физико-химични характеристики, докато качествата им се обединяват и по този начин образуват много здрав композит.

  3.8. Пенобетон

  Този е обикновен бетон, известен още като пенобетон, поради микроскопичните мехурчета (от няколко хилядни до няколко стотни от сантиметра), които съставляват 4-7 % от обема на бетона. Тези мехурчета всъщност са микрокамери, в които водата се задържа и замръзва, което намалява вътрешното налягане върху бетона.

  3.9. Самоуплътняващ се бетон

  Откритието на този самоуплътняващ се бетон е, по мнението на много експерти, едно от най-важните последни постижения в бетонната технология. Това е неотделящ се бетон, който лесно се излива под собственото си тегло и запълва цялото пространство, ограничено от кофража, без да е необходимо допълнително компресиране и да го направи по-компактен с вибрации. Поради тези изключителни характеристики на саморазливни и самоудебеляващи се използва най-вече при изграждането на сложни бетонни рамки.

  3.10. Умен бетон

  Умната технология за бетон предлага алтернативен метод за запазване състоянието на стоманобетонните конструкции. При производството по-фините въглеродни влакна се добавят към бетона в обичайната смес, което подобрява механичните характеристики на бетона и по този начин структурата има по-добра реакция на деформации и натоварвания. Напреженията и деформациите на бетонните конструкции се намаляват, но също така се идентифицират възможни проблеми преди срутването на бетона. Интелигентният бетон разпознава малки дефекти в структурата на бетона и затова се използва за проверка на състоянието и ремонт на конструкции, особено след земетресение.

  3.11. Бетонни влакна

  Бетонните влакна като композитен материал са съставени от смес от цимент, бетон или хоросан и малки, равномерно разпръснати влакна.

  3.12. Полимербетон

  Полимерните бетони се различават от епоксидни, полиестерни, винилови и други. Епоксидите са най-голямата категория, тъй като се използват най-много в строителството. Те са много популярни поради превъзходните си якостни характеристики, устойчивост на вибрации, както и отличната си адхезия към бетонни и метални повърхности.

  4. Начини за производство на бетон

  4.1. Съвети за смесване на бетон

  Известно е, че бетонът се втвърдява, когато към него се добави вода. Химичната реакция, която протича, се нарича хидратация и тъй като циментът съдържа пет елемента, които участват в тази реакция, процесът е по-сложен. За здравината на бетона най-важни са калциевите силикати, които съставляват 75% от сместа. По време на хидратацията се получава натриев хидроксид и топлина, така че по време на смесването трябва да се носят ръкавици. Стойността на pH на мокрия бетон достига 12 и повече, така че сместа е много абразивна и често работата с бетон може да причини изгаряния. Необходими са точни количества вода за пълна хидратация. Ако сипете по-малко от препоръчаното количество, бетонът няма да е достатъчно здрав, а ако е повече, сместа ще бъде слаба. Бетонът не трябва да изсъхва, за да се втвърди, така че конструкциите могат да се изливат и под вода. Така, когато процесът на хидратация приключи, излишната вода в бетонната смес преминава в порите, което може да отслаби цялата структура. Голяма част от тази вода се изпарява незабавно, въпреки че може да отнеме години, докато цялата вода в сместа изчезне напълно. Когато бълкане на бетон, водата трябва да е достатъчна, за да стане сместа течна и използваема, но не прекалено много, така че да не е рядка като супа. По-малки количества бетон могат също да се смесват в миксер или корито за зидария от изкуствен материал, така че бетонната смес да се смеси с вода и равномерно да се изравнява с ръчен миксер. За по-големи количества се препоръчва използването на електрически смесител или поръчка за доставка на готов бетон, който се транспортира в камиони бетонобъркачки.

  4.2. Изливане на бетона

  Кофражът е най-сложната част от бетонирането. По същество пресният бетон е вискозна течност и ще се разлее неконтролируемо, ако не се излее в подготвената форма, тоест кофраж. Строителите правят кофража предимно с OSB или шперплат. Тъй като кофражът е временна конструкция, важно е той да е добре поставен, а не да изглежда добре. Той трябва да е достатъчно здрав, за да издържи тежестта на изливането на бетона и не трябва да има никакви дупки или пукнатини, през които бетонът може да изтече. Важно е да използвате гладък шперплат, например за стени, където бетонът ще се види по-късно, защото тази повърхност ще остане трайно притисната в бетона. Опитните строители на такива места използват самозалепващи ленти за шперплат, така че след отстраняване на кофража остават напълно гладки бетонни повърхности. Винаги е по-добре да сглобявате кофража с винтове, а не с пирони, защото по време на отстраняването на кофража, пироните могат да надраскат пресния бетон. Кофражните винтове се използват и за сух монтаж.

  4.3. Армиране на бетонни конструкции

  Въпреки че бетонът има висока якост на натиск, неговата якост на опън дори не е се доближава до тази на стоманата. Конструкции като стени и плочи могат да се напукат от тежестта. За да се предотврати това, строителите подсилват всяка основна конструкция с армировка; стоманени пръти се поставят в стените и основите, а стоманени арматурни мрежи се поставят при производството на основи и подови плочи. Изработването на стоманена армировка е също толкова взискателно, колкото кофража. Мрежата и прътите се предлагат в различни диаметри. Размерът, тоест "фи", както го наричат ​​майсторите, се избира според якостта на опън, необходима за определен обект. Винаги е по-добре диаметърът да бъде по-голям отколкото по-малък от необходимото. Армировката може да се огъне и с ръчен инструмент, наречен стреме, за да се получи необходимата форма, въпреки че има и машини или можете да се споразумеете за това с продавача на бетон, ако поръчате готов.

  4.4. Обработка и боядисване на бетон

  В зависимост от това как искате да изглежда бетонът, когато е готов, зависи и от неговото довършване, всъщност от работния процес. Обикновено довършването започва с шлайфане, докато бетонът е още мокър. В някои случаи, като например изграждането на гараж, замазката може да бъде последният слой. Ако изливате бетон за тераса или под във вила, вероятно ще искате той да бъде допълнително полиран, преди да се втвърди. Това може да стане чрез шлайфане или полиране със специални машини, когато бетонът е напълно сух. Полирането на бетон е наистина умение, което изисква знания и опит. Целта е с такава обработка да се изведат на повърхността по-малките парчета от пълнеж и прах и да се направи напълно гладка повърхност. Ако се прекали, повърхността може да започне да се бели или напуква след известно време. Към бетона може непосредствено преди изливането да се добавят бои или пък да се купи вече боядисан. След като се втвърди, бетонът може да бъде боядисан и с 

  покритие на основата на киселини или с боя за бетон. Киселината предизвиква химическа реакция с химикалите в бетона, създавайки различни земни цветове. Боята се използва, ако искате различни цветове или нюанси.

  4.5. Запечатване на бетона

  Ако имате бетонна работена плоча или плот в дома си или подът в банята ви е от бетон, ще е необходимо тези повърхности да бъдат запечатани, така че нито вода, нито примеси да проникнат в порите. Повечето бетонни уплътнители всъщност са водоразтворим полиуретан или акрил. Преди нанасяне на покритието бетонът трябва да се почисти с препарат и вода или под налягане и да се изсуши, а покритието се нанася с четка или валяк и след това се оставя да изсъхне. Добре е тази процедура да се повтаря редовно, на всеки няколко години, за да продължи възможно най-дълго и да изглежда като нова.

  Търсене на добри изпълнители за областта Изливане на бетон?

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  Подпорна стена,кофраж основи плоча

  Подпорна стена около 23м2 основи за избено помещение и плоча кофраж армиране бетон 3528 лв дo 5880 лв

  ........

  Бетонова основа за ограда на имот

  Изграждане на бетонова основа за ограда тип оградни пана. П-образно с обща дължина 155 м. 8820 лв дo 14700 лв

  ........

  30 квадрата зидария фасонирани тухли,4 колони наливане бетон

  Изграждане на стени с фасонирани тухли,изливане с бетон 4 колони по 1 метър да се удължат с още 1.разбиване на стари стени и извозвване на боклука 17640 лв дo 29400 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, Полагане на бетон и арматура на площадка около цялата къща, 1-ви етаж, 100 кв м
  Изливане на бетон, Брягово

  5400 лв дo 9000 лв

  Цeнa, около 2 куб.м бетон само изливане. Основа за ограда дълга 12 метра, 12 метра, шир.25 см,дълбочина 60 см
  Изливане на бетон, Хераково

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Подпорна бетонна ограда, Висока 1м. И дълга 12м
  Изливане на бетон, Перник

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, бетонна основа за ограда,
  Изливане на бетон, Елин Пелин

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Груб строеж - пристройка към къща, Ш8.25 х Д8-70квм
  Изливане на бетон, Стара Загора

  18000 лв дo 30000 лв

  Цeнa, Плоча и колони, 15кв.м.
  Изливане на бетон, Ихтиман

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Направа на плоча върху 4 стени за паркомясто, Плочата е около 30м2
  Изливане на бетон, Габрово

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Бетонна плоча като тераса, 80m2
  Изливане на бетон, Монтана

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Бетониране на двор върху земята, 320кв.м. 30/10м
  Изливане на бетон, Стара Загора

  13500 лв дo 22500 лв

  Цeнa, Полагане на бетон, 220 квадратни метра
  Изливане на бетон, Карлово

  9000 лв дo 15000 лв

  Цeнa, Фундамент с размери 8 метра на 3 метра за поставяне на контейнер, Контейнер с размери 7м на 2,40м. Височина 2,40м.
  Изливане на бетон, Котеновци

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Изливане на бетон замаска на двора. Състои се от 100кв.,
  Изливане на бетон, Сливен

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, гараж, 24
  Изливане на бетон, Мездра

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, изливане на железобетонна плоча 4х9м, 4x9m
  Изливане на бетон, Царацово

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, фундамент на къща от контейнери, 15 сантиметра
  Изливане на бетон, Беланица

  9000 лв дo 15000 лв

  Цeнa, Изравняване на дворна площадка с бетон, 60 кв.м.
  Изливане на бетон, Ново село

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, изграждане на нова подпорна стена, 6 м
  Изливане на бетон, Русе

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Бетониране на площатка на блок, 12х6х0.15 метра
  Изливане на бетон, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Гараж с фундамент, 25-30м2
  Изливане на бетон, Делян

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Циментиране на под в гаража, Дължина 9.60м и ширина 4м
  Изливане на бетон, Граф Игнатиево

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Направа на фундамент, 10м на 11м височина 15см
  Изливане на бетон, Мараш

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, бетоновоз, София, център, бетоновоз
  Изливане на бетон, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Фундамент, 35 кв.м 20см.
  Изливане на бетон, Бобов дол

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Изкопаване на основи,армиране,леене на бетон,изливане на фундамент, 70 квадрата
  Изливане на бетон, Шумен

  9000 лв дo 15000 лв

  Цeнa, изграждане на стълбище от бетон -32 стъпала, 35 кв кофраж, 9 тона бетон
  Изливане на бетон, Бучин проход

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Ресан бетон 40 м2, 40м2
  Изливане на бетон, Пловдив

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, основа за ограда 69 м,ивични основи и фундамент 10x10, 200
  Изливане на бетон, Сливен

  18000 лв дo 30000 лв

  Цeнa, Бетонна плоча до къща в дворно място, която ще се ползва за паркиране., Приблизително Широчина 4м дължина 7м височина 20см
  Изливане на бетон, Пудрия

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, основа на ограда, плоча за гараж, ограда около 25 л.м, гараж около 35 кв.м
  Изливане на бетон, Габрово

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Микроцимент върху стари плочки, 2,80 m x 3,20 m Височина 2 , 50 m
  Изливане на бетон, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Изливане на бетон за покрив, 80квм
  Изливане на бетон, София

  9000 лв дo 15000 лв

  Цeнa, попълване на плоча между мазе и гараж, 1 на 2 метра приблизително
  Изливане на бетон, Варна

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Гладка Плоча, фундамент 80 м2, 80 kvm
  Изливане на бетон, Варна

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, Фундамент за контейнер по проект, 28м2
  Изливане на бетон, София

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Доставка, 21 кубика-120м2
  Изливане на бетон, Красна поляна

  0 лв дo 0 лв

  Цeнa, Изливане на бетон веранда/плошадка от 25 кв.м., 4м дължина , 6м ширина, 10см височина
  Изливане на бетон, Панчарево

  1800 лв дo 3000 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Изливане на бетон ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  371+ ФИРМИ ЗA Изливане на бетон
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА