Ламиниран паркет, поставяне на ламиниран паркет; цени

Колко струва ламинираният паркет? Цената за поставяне на ламиниран паркет е много достъпна. Ламинираният паркет се препоръчва преди всичко за помещения, които не се използват много и затова е много удобно решение за подови настилки. Цената зависи от качеството и текстурата на ламината, подготовката на основата и, разбира се, доставчика на услугата. Ламинираният паркет се реди изключително върху твърда, равна, суха и чиста повърхност. Цената за поръчка и монтаж на ламиниран паркет с "клик" система заедно с материала е между 13 и 24 лв/m 2.

На кого да се доверите за поставяне на ламиниран паркет? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на ламиниран паркет във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълните формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
Изпратете запитване

Цени на ламинат


Цени за поставяне на ламинат. Цени на покупка и поставяне на ламинат.

14.00 лв/м2

МНОГО НИСКА ЦЕНА
лв/м2

СРЕДНA ЦЕНА
24.40 лв/м2

НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Ламиниран паркет, поставяне на ламиниран паркет; цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Ламиниран паркет

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Поставяне на ламинат

Цени за монтаж на ламинат.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Поставяне на плаващ ламинат

Цени за поставяне на плаващ ламинат - подготовка на основата, полагане на подложка и поставяне на ламината.


лв

лв/м2

м2
търсене>
ЗАЕДНО:
изпратете търсене >

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Ламиниран паркет - всичко, което трябва да знаете

1. Ламиниран паркет

Ако искате да смените подовото покритие в дома си, считаме ламината за чудесен избор. Той е много издръжлив, произвежда се в безброй цветове, нюанси, шарки и класове на качество. Преди да се заемете със задачата за смяна на пода в апартамента или къщата ви, няма да е лошо да се запознаете с характеристиките на подовите настилки, както и с ламината, за да знаете с какво се захващате и какво да изберете.

Ламинатът се предлага под формата на дъски или плочки и лесно се полага с кантове, които се съединяват с едно щракване.
Ламинатът се предлага под формата на дъски или плочки и лесно се полага с кантове, които се съединяват с едно щракване.

1.1. Какво е ламинат?

Ламинатът е композитно подово покритие, което означава, че е направено от няколко различни суровини. Обикновено е трипластов и има основа от ПДЧ, слой с някакъв десен и защитно покритие или фолио. Такова подово покритие подхожда на всяка стая в дома и може да бъде поставено без видими преходи, така че да изглежда като едно цяло в помещенията. Ламинатът започва да се произвежда през 1977 г. и оттогава е колкото популярен, толкова и търсен.

1.2. Предимства и недостатъци на ламината

Както при всеки друг материал, ламинатът има своите предимства и недостатъци. Ще ги разгледаме по-подробно, за да получим по-ясна картина и да можем да преценим дали ви подхожда.

Предимства

Ламинатът се произвежда под формата на дъски и плочи, така че да се вписва възможно най -лесно в определената форма на пода. Истинското дърво не се използва при производството на ламинирани подове, което е екологично много желателно, тъй като не е необходимо да се изсичат гори. Ламинатът не отделя летливи органични съединения (ЛОС) и следователно няма нужда от залепване. Ако се притеснявате за опазването на околната среда, знайте, че защитният слой на ламината не е биоразградим. Що се отнася до самия монтаж, ламинатът се поставя лесно и бързо, защото по кантовете на всяка дъска или плоча има от едната страна, т.нар. перо, което влиза в нут от противоположната страна на следващата дъска или плоча. Всъщност, това е популярната система за „щракване“ - когато перото на едната дъска влезе в нута на другата, двете се натискат надолу и се чува ясен звук, което означава, че двете части са се слели, така че подреждането продължава до края по същия начин. Най -хубавото е, че за този тип монтаж не е необходимо лепило или друго свързващо вещество. Тънкият слой на основата от пяна или гума позволява ламинатът да бъде тих и удобен при ходене по него. В допълнение, той е много издръжлив, така че се счита за идеален за семейства с малки деца и домашни любимци. Поддържа се много просто, чрез редовно метене и избърсване.

Недостатъци

Въпреки че ламинираният паркет е на много достъпни цени, той не винаги е добър избор за апартаменти, които имат масивно дърво или теракотни плочи. Ламинатът е чувствителен към влага и не е подходящ за помещения или зони с по -висока влажност. Ако все пак искате ламинат в банята, трябва да се уверите, че всички ръбове са залепени, така че да станат водоустойчиви.

2. Намерете надежден доставчик

Разбира се, много е важно да намерите най-качествения ламинат за вашия дом, за да сте доволни от крайния резултат. Независимо от дизайна, дебелината или цвета, известните марки предлагат напълно висококачествени, издръжливи и устойчиви ламинирани подови покрития, които ще издържат години. Когато купувате, има няколко фактора, на които трябва да обърнете внимание и това са:

2.1. Поставяне

Потърсете ламинат, който се монтира „с щракване“, защото тази система предотвратява проникването на вода в дъските. Полагането на такъв под е просто и бързо, само докато „хванете цаката“.

2.2. Горен защитен слой

Най-добрите видове ламинирани подове, също така, имат много издръжлив водоустойчив слой, който се нанася върху горната повърхност за допълнителна защита.

2.3. Издръжливост

Повечето ламинати са много устойчиви, но търсете тези с маркировка AC4, което означава, че такъв ламинат може да бъде поставен на много натоварени места, без да се страхувате от всякакви повреди.

2.4. Водоустойчивост

Качествените ламинати също са устойчиви на разляти течности и примеси. Подходящи са и за помещения като бани и кухни, без страх, че водата ще ги повреди.

2.5. Разнообразие

Водещите производители на ламинат предлагат множество видове, стилове, цветове и модели. Погледнете внимателно и със сигурност ще намерите дори нюанса, който идеално пасва на вашите мебели.

2.6. Матов или гланцов

Независимо дали харесвате гланцови или матови повърхности, изберете най -качествения ламинат.

2.7. Гаранция

Всеки сериозен производител предлага ясни гаранционни условия. Изберете ламинат, чийто производител предлага 10 или повече години гаранция.

3. Видове и дизайн на ламинирания паркет

Ще намерите ламинирани подови облицовки в различни цветове, шарки, размери и стилове. Независимо дали купувате ламиниран паркет само за една стая или за цял дом, обърнете внимание на основните характеристики, за да изберете подходящия материал за вашите нужди.

3.1. Дървен или пластмасов ламиниран паркет

Дървените ламинирани подове са направени така, че да могат да се обновяват няколко пъти чрез рендосване и лакиране или покритие. Пластмасовият ламинат не може да бъде обработен по този начин и следователно е по-евтин. И двете приличат на истински дървени подове, като пластмасата изисква минимална поддръжка. За разлика от подовите настилки от масивно дърво, ламинираните подови настилки не трябва да бъдат защитени с покрития. Предлагат се с дебелина между 6 и 12 mm. Разликата е в дебелината на средния слой - колкото по-дебела е дъската или плочата, толкова по-устойчива е на удари. По-дебелият ламинат абсорбира по-добре звука, така че е идеален за тавански помещения. Ламинатът се предлага и в размери дъски за кораб или рустикален, което прави пода да изглежда като истинско дърво, но има и ламинирани подови плочки. Те си подхождат чудесно с каменни и теракотни плочки. И накрая, вие избирате дали ламинатът да бъде матов или с висок гланц.

3.2. Ламинат за кухнята

Ако монтирате ламиниран паркет в кухнята, изберете цвят, който съответства на кухненските елементи. Не забравяйте, че преди ламината трябва да се нанесе слой за защита на основата от влага и повреда. Ако искате ламинатът да изглежда като нов възможно най-дълго, ако разлеете или изсипете нещо, незабавно го почистете. Редовното почистване, метене, обиране с прахосмукачка или измиване ще предотврати образуването на прах или мръсотия, така че защитният слой ще бъде годен по-дълго време.

3.3. Сив ламинат

Ако сте любител на модните тенденциите, можем да кажем, че сивото е много популярно през тези години. Сивият ламинат се предлага в няколко нюанса, по-светли и по-тъмни, но също и такива, които изглеждат рустикални или са опростени. Сивият под ще добави специална елегантност към вашия дом, а също така е чудесен за прикриване на недостатъците на интериора. Изберете сиво, което съответства на цвета на стените, мебелите и други елементи. Повечето сиви ламинати приличат на истинско дърво, лакирано със сиво. Това дава по-топла, рустикална атмосфера, защото всяка стая изглежда по-класическа.

3.4. Ламинат в банята

Ако искате ламиниран паркет в банята, потърсете водоустойчив. Изберете такъв с качествен защитен слой, който няма да позволи на водата да проникне в пода. Има производители, които предлагат впечатляващи гаранции на подовете си, затова се опитайте да намерите такива, които предлагат минимум 10 години или повече. Ако ламинатът е твърде гладък, добавете постелки, за да избегнете подхлъзване по влажен под.

3.5. Ламинат за стени

Може да се изненадате, но ламинатът се използва и за облицовка на стени. Изберете такъв с автентичен дизайн или с имитация на дърво. Ще го инсталирате с пистолет за лепило или винтоверт. Измерете и изрежете ламинатните дъски до необходимата дължина, след което ги фиксирайте. Оставете малко пространство между дъските, тъй като материалът се разширява и свива, така че да не се деформира.

3.6. Водоустойчив ламинат

Ако решите да поставите ламинат в кухнята, банята или и в двете, не забравяйте да изберете водоустойчив. Има производители, които декларират своя ламинат като водоустойчив, въпреки че наистина е само водонепропусклив. Най -добрият ламинат за тези помещения е този, който не само не абсорбира вода, но и не ѝ позволява да премине в дълбочина. Не забравяйте да купите такъв, защото в противен случай трайните щети бързо ще станат видими. Ако искате да изолирате ламината за всеки случай, можете да затворите всички фуги и ръбове със силиконова хидроизолация. Това е най -лесният начин да получите желания ламинат, и да сте защитени и вие, и той.

4. Начини за полагане на ламинат

Ако предпочитате сами да извършите работата, но имате съмнения, ето какво бихме могли да ви посъветваме:

4.1. Полагане на ламинат

Първо, изчислете площта на пода, която ще покриете, и добавете още 10-15 % към нея, тъй като винаги има толкова много отпадъци при рязането. Монтажът винаги започва от най-отдалечената от вратата стена, а дъските се изрязват по дължината на тази стена и се поставят успоредно на нея. Преди да монтирате всяка дъска, монтирайте дървени разделители, така че материалът да може естествено да се разширява и свива. Поставете всяка дъска до предишната под наклонен ъгъл, така че перото да влезе в нута и я поставете. Поставете парче дърво до дъската и го ударете няколко пъти с гумен чук, така че дъската, тоест перото, да се побере напълно в нута. Преди да монтирате следващата, уверете се, че всичко е на мястото си. Вече поставените дъски трябва да лежат една до друга равномерно и без празнини. Когато стигнете до края, около външните ръбове, между пода и стените, инжектирайте прозрачен силикон, за да запазите повърхността защитена.

4.1.1. Как се реже ламинат

Ламинатните плочи се режат с настолен циркуляр, кръгов или ръчен триони. За да бъдат ръбовете прави и да не са ощърбени, най -добре е да се използва диамантено острие. Дъските се режат обърнати надолу – това, което ще бъде лицето, когато ги подредите, трябва да се обърне надолу при рязане. Не бързайте, за да направите всеки разрез прав и прецизен.

4.1.2. Как да направите под

Преди да поставите ламината, не забравяйте да премахнете всички стари подови настилки, ако има такива, и да почистите и оберете с прахосмукачка праха и изгнилите места. Извадете и подовите первази, които можете да върнете по-късно, ако е необходимо. Ако сте закупили ламинат без основа, тогава трябва да я вземете отделно и да я поставите по целия под, върху който ще се постави ламинатът. Преди да започнете да режете ламинираните дъски или плочи, подредете ги на пода, за да видите как ще изглеждат най -добре - ако имат някакъв десен или са имитация на дърво, така че всички линии да вървят в една и съща посока, например. Изрежете перата от дъските, които ще са допрени до самата стена. Първият ред до най-отдалечената стена се поставя първи, отдясно наляво. Между двете дъски трябва да има милиметър пространство, поддържано от разделителите. Продължете поставянето, докато не завършите пода.

4.2. Как да поправите пукнатини в ламината

Потърсете и купете комплект за ремонт на ламинат в цвета, който имате. В него може да има цветен кит или восък, а с тях по-малките пукнатини могат да се поправят доста добре. Нанесете кита или восъка бавно върху пукнатината, за да я запълните напълно. Китването е по-добро за малко по-големи щети, а восъкът за по-малки. В комплекта ще получите нож за шпакловка и ще запълните празнината с него, като го държите под ъгъл 45 ° и натискате леко. Оставете китваното място да изсъхне добре и не ходете през тази част от пода през това време. Ако повредата е по -голяма, може да се наложи да смените и тази дъска или плоча, ако този метод за ремонт не успее.

4.3. Как да премахнете боята от ламиниран паркет

Оберете с прахусмукачка и почистете добре целия под, избършете изцапаното с боя място с кърпа от микрофибър или кърпа за прах. Нанесете или натрийте разредителя за боя ИЗКЛЮЧИТЕЛНО върху боядисаното място с памучна кърпа. Оставете разредителя за няколко минути. След това избършете петното със суха кърпа и ако е необходимо, повторете процедурата. Прочетете упътването върху почистващия препарат или разредителя и стриктно ги следвайте; в някои случаи може да се използва и препарат за почистване на прозорци на амонячна основа. Можете, също така, да премахнете остатъците от боя с ацетонов лакочистител. Накрая измийте ламинирания под с топла вода и подсушете добре.

4.4. Как да поставите ламинат върху бетон (замазка)

Отстранете первазите и старите подови настилки, като почистите и изравните голата повърхност с изравняваща смес, за да получите еднаква и равна повърхност. Монтирайте парната мембрана съгласно инструкциите на производителя. Поставете ламинирания под в съответствие с инструкциите, които важат за други подови настилки. Ако полагате ламинат върху прясно направена замазка, оставете достатъчно време, за да изсъхне всичко (поне 30 дни).

Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия домИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Последни проекти

Поставяне на ламиниран паркет

Здравейте,

Търсим си майстор за поставяне на ламиниран паркет на две помещения едното е квадратно с плащ от 22 кв, а другото има чупки и е около 26 кв. Район Младост, София.

Благодаря! 441 лв дo 735 лв

........

Монтаж на ламинат

М-ж на ламинат 8 мм 352.8 лв дo 588 лв

........

РЕДЕНЕ на ламинат (очакван цена до 8лв на квадрат)

РЕДЕНЕ НА ЛАМИНАТ 19 М2
КЛИК 176.4 лв дo 294 лв

........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

Цeнa, Поставяне на ламинат, 13
Ламиниран паркет, Лозенец

450 лв дo 750 лв

Цeнa, Редене на ламинат в село Голяма Раковица. , 15кв
Ламиниран паркет, Раковица

180 лв дo 300 лв

Цeнa, Изграждане на дървена рамка с греди, OCB и ламиниран паркет, 120
Ламиниран паркет, Ощава

1170 лв дo 1950 лв

Цeнa, Ламинат, 45-50 кв. м.
Ламиниран паркет, Лом

360 лв дo 600 лв

Цeнa, Поставяне на ламиниран паркет, 15кв
Ламиниран паркет, София

135 лв дo 225 лв

Цeнa, Да се постави ламинирам паркет, 20 квадратни метра
Ламиниран паркет, Самоков

90 лв дo 150 лв

Цeнa, Лепене на перваз за под, 40метра
Ламиниран паркет, Свети Влас

180 лв дo 300 лв

Цeнa, редене на ламинат , 20
Ламиниран паркет, Монтана

180 лв дo 300 лв

Цeнa, Монтаж на ламинат , 50 кв
Ламиниран паркет, Раднево

225 лв дo 375 лв

Цeнa, Поставяне на ламиниран паркет в нов апартамент, 50
Ламиниран паркет, София

270 лв дo 450 лв

Цeнa, Редене на паркет , 22
Ламиниран паркет, Червен бряг

180 лв дo 300 лв

Цeнa, Боядисване и поставяне на ламинат , 20 квадрата
Ламиниран паркет, Пазарджик

450 лв дo 750 лв

Цeнa, Поставяне на ламинат , 25-28 квадрата
Ламиниран паркет, Габрово

360 лв дo 600 лв

Цeнa, Майстор ламинат , 30 кв.м
Ламиниран паркет, Димитровград

315 лв дo 525 лв

Цeнa, поправка, 50
Ламиниран паркет, Гоце Делчев

90 лв дo 150 лв

Цeнa, Паркет, 4метра на 4 и 50 и 4метра на 2и 50
Ламиниран паркет, Ракитово

360 лв дo 600 лв

Цeнa, ламинат, 13
Ламиниран паркет, Петърч

360 лв дo 600 лв

Цeнa, Монтаж на ламиниран паркет, 18m2
Ламиниран паркет, Хасково

180 лв дo 300 лв

Цeнa, Търся майстор за редене на ламинат в Челопеч , 25 кв. м.
Ламиниран паркет, Пирдоп

180 лв дo 300 лв

Цeнa, Поставяне на ламинат, 50 кв
Ламиниран паркет, Хасково

180 лв дo 300 лв

Цeнa, Поставяне на ламинат, 20 квадрата
Ламиниран паркет, Пирдоп

180 лв дo 300 лв

Цeнa, Поставяне на ламинат, и евентуално много тънка изравнителна замаска, +/- 10кв.м.
Ламиниран паркет, Елин Пелин

180 лв дo 300 лв

Цeнa, Ремонт на ламинат,
Ламиниран паркет, Плевен

45 лв дo 75 лв

Цeнa, Монтаж на ламиниран паркен, 120кв.м.
Ламиниран паркет, Костенец

180 лв дo 300 лвВижте други завършени проекти и цени

Ламиниран паркет ценоразпис

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

160+ ФИРМИ ЗA Ламиниран паркет
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

Търсене на добри изпълнители за областта Ламиниран паркет?

 • Ламиниран паркет София
 • Ламиниран паркет Бургас
 • Ламиниран паркет Варна
 • Ламиниран паркет Пловдив
 • Ламиниран паркет Русе
 • Ламиниран паркет Асеновград
 • Ламиниран паркет Благоевград
 • Ламиниран паркет Велико Търново
 • Ламиниран паркет Видин
 • Ламиниран паркет Враца
 • Ламиниран паркет Габрово
 • Ламиниран паркет Горна Оряховица
 • Ламиниран паркет Димитровград
 • Ламиниран паркет Добрич
 • Ламиниран паркет Дупница
 • Ламиниран паркет Казанлък
 • Ламиниран паркет Кърджали
 • Ламиниран паркет Кюстендил
 • Ламиниран паркет Ловеч
 • Ламиниран паркет Монтана
 • Ламиниран паркет Пазарджик
 • Ламиниран паркет Перник
 • Ламиниран паркет Петрич
 • Ламиниран паркет Плевен
 • Ламиниран паркет Разград
 • Ламиниран паркет Сандански
 • Ламиниран паркет Свищов
 • Ламиниран паркет Силистра
 • Ламиниран паркет Сливен
 • Ламиниран паркет Смолян
 • Ламиниран паркет Стара Загора
 • Ламиниран паркет Търговище
 • Ламиниран паркет Хасково
 • Ламиниран паркет Шумен
 • Ламиниран паркет Ямбол
 • Ламиниран паркет Самоков