За района

  Водопроводчици, цени

  Колко струва монтаж на водопровод? Цените на водопроводите са различни за различните къщи. Разходите зависят от разстоянието до отделните връзки, сложността на терена, разположението на помещенията и броя на вертикалите. Цената на канализацията заедно с външното оформяне за средна фамилна къща, е приблизително 12,8 лв/m2, което би означавало около 8 000 лв. Цената за реконструкция на водопровода и обратните води, заедно с материала, за по-малка баня ще бъде около 1280 лв. За по-малко работа, като фин монтаж на санитария, трябва да се отделят около от 10 до 40 лв на елемент. Цената на груб и фин монтаж на водопровод в средна фамилна къща е от 12 до 17 лв/m2 полезна площ.

  На кого да се доверите за инсталиране на ВиК? Изпратете запитване до подходящи и надеждни майстори за ВиК във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени на ВиК, водопроводни инсталации


  Цени на ВиК, водопроводни инсталации. Цени на груби и фини работи по инсталиране на водопроводни инсталации на метър дължина.

  12.00 лв/м

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  15.00 лв/м

  СРЕДНA ЦЕНА
  17.00 лв/м

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Водопроводчик

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  ВиК, водопроводни инсталации, груби работи

  Монтиране на санитария в банята. Монтаж на вани, душове, тоалетни чинии, чешми, мивки.


  бр

  лв/бр

  лв

  ВиК, водопроводни инсталации, груби работи

  Монтиране на санитария в банята с площ около 5 м2. Монтаж на вана, душ, тоалетна чиниия, чешма, блок за баня.


  бр

  лв/бр

  лв

  ВиК, водопроводни инсталации, фини работи

  Монтиране на санитария в банята. Монтаж на вани, душове, тоалетни чинии, чешми, мивки.


  бр

  лв/бр

  лв

  ВиК, водопроводни инсталации, фини работи

  Монтаж на санитария в баня с площ от около 5 м2. Монтаж на вана, душ, тоалетна чиния, фонтан, блок за баня.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени за монтиране на душ кабина, с включени материали и труд


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени за монтиране и изграждане на вана, с включени материал и труд


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени за монтиране на чешма, с включени материали и труд


  бр

  лв/бр

  лв

  Монтиране на блок за баня

  Цени за инсталиране на блок за баня, с включен труд и покупка на допълнителни материали.


  бр

  лв/бр

  лв

  Класически тръбопроводи, 2 cm

  Цени на класически тръбопроводи със съединения и шумоизолирани съединения, заварени съединения. Цени на монтаж и свързване.


  м

  лв/м

  лв

  Класически тръбопроводи, 4 cm

  Цени на класически тръбопроводи със съединения и шумоизолирани съединения, заварени съединения. Цени на монтаж и свързване.


  м

  лв/м

  лв

  Вградено казанче//Моноблок

  Цени на покупка и монтаж на вградено казанче. Цени за монтаж на скоби, зидария на вграденото казанче и бутони за пускане на вода, без керамични работи.


  бр

  лв/бр

  лв

  Канализация

  Цени за проверка на канализацията. Цени за проверка на канализация с камера. Цени за проверка с камера и издаване на доклад.


  на час

  лв/на час

  лв

  Монтаж на 120 литров бойлер

  Цени за инсталиране на бойлер. Цената за монтаж и свързване на бойлер от 120 литра, заедно с монтажа на тръбите и предпазния клапан.


  бр

  лв/бр

  лв

  Монтаж на бойлер от 50 до 80 литра

  Цени за инсталиране на бойлер. Цената за монтаж и свързване на бойлер от 50 до 80 литра, заедно с монтажа на тръбите и предпазния клапан.


  бр

  лв/бр

  лв

  Монтаж на тоалетно казанче

  Цени за монтиране на тоалетно казанче. Цени за монтиране на високо казанче.


  бр

  лв/бр

  лв

  Свързване на съдомиялната машина

  Цени за свързване на съдомиялна машина. Цени за свързване на съдомиялна машина към вече подготвена инсталация. Цени без материали и допълнителни, непредвидени работи.


  бр

  лв/бр

  лв

  Чистене на отходни тръби

  Цени за почистване на отходни тръби. Цени за отпушване и почистване на отходни тръби. Цени за почистване на отходни тръби, без пътни разходи и допълнителни работи.


  бр

  лв/бр

  лв
  приблизителна цена
  лв
  изпратете търсене >

  Водопровод и канализация


  Колко струват водопроводните работи? Водопроводните работи, по-малките, както и ремонтите, се заплащ...

  Проверете и: Водопровод и канализация, цени

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Водопроводи - всичко, което трябва да знаете

  1. ВиК работи - какво трябва да знаете?

  Преди започване на работа, всички места на санитарните проводи и оборудване трябва да бъдат точно отбелязани
  Преди започване на работа, всички места на санитарните проводи и оборудване трябва да бъдат точно отбелязани

   

  1.1. Първо: добър план

  Преди началото на строителните работи или ремонта на част или цялото съоръжение, както и във всички подобни ситуации, най-важен е подробният и точен план. Що се отнася до водопроводните инсталации, най-практично е, когато всички помещения с отвеждане на вода (било то кухни, бани, тоалетни, перални и др.) са разположени една до друга или една над друга, на една и съща ос. По този начин се намалява броят и дължината на проводите и по този начин разходът на материали е по-малък. В допълнение към спестяването на пари има и други предимства: линиите са по-къси, имат по-малко връзки и цялата система работи по-добре и е по-лесна за поддръжка и е възможно по-късните ремонти, замени или адаптации са по-лесни. Освен това, когато всички мокри възли са в една линия и шумът е по-малък.

  1.2. Намаляване на шума и ехото

  За да сведете до минимум шума и да предотвратите неговото разпространение при използване на водопровод, е важно:

  1. инсталациите да бъдат с подходящи размери и да са праволинейни, с възможно най-малко промени в посоката,

  2. тръбите да са фиксирани към стените,

  3. фиксаторите и носачите на тръбите трябва да бъдат направени от еластичен материал, който няма да предава вибрации на стената,

  4. тръбите трябва да бъдат изолирани с лек еластичен материал.

  1.3. Тръби за обратните води

  Отводните, канализационните инсталации, по-рано са били от олово и техният живот е бил по-кратък (40-50 години). Абразивните препарати са ги корозирали, скъсявайки още повече живота им, така че определено трябва да бъдат заменени по време на ремонта. Днешните отводни тръби са пластмасови и следователно много по-трайни и дълготрайни. Когато инсталирате такива PVC тръби, трябва да се вземе предвид тяхното положение, т.е. падът, който трябва да бъде 1% на метър, т.е. 2-5 см на 2-5 метра тръба. Дебитът няма да е добър, ако падането е по-голямо или по-малко от това - ако наклонът е по-голям, водата ще се оттече, но утайката ще се задържи и по този начин ще създаде запушвания. Ако тръбите са поставени вертикално, тогава поради гравитацията всичко ще падне на дъното, така че е най-добре да имате 45 ° коляно, въпреки че най-ефективният поток се осигурява от 90 ° коляно и е най-лесно да се почисти, защото той е най-достъпен.

  1.4. Съединителни тръби

  В къщи и сгради от по-стари години може да се срещнат и тръби от чугун или олово. Продължителността на живота на чугуна е по-голяма от 150 години, така че такива инсталации не трябва да се променят. Когато обаче към тях са прикрепени PVC тръби, е необходимо да се използват специални фуги и лепилни смолисти ленти за тези фуги, което ще ги направи непропускливи. За ново строителство се препоръчва да се монтира само един Т-клон и отдушник. Вентилационният отвор трябва да бъде най-малко Ø7,5 см и служи за освобождаване на вакуума, който се създава в тръбите. Без отдушник вакуумът ще изтегли водата от сифона, оставяйки утайката, чиято неприятна миризма ще се разпространи в помещението. В по-старите къщи и сгради, поради височината на връзката с вертикалния канал, възможностите за промяна на положението на тоалетната чиния са ограничени, тъй като спадът трябва да остане най-малко 2%. Това може да бъде решено чрез монтиране на тоалетната чиния на стената, вместо на пода, като по този начин се получава необходимата височина на наклон.

  2. Професионален и качествен монтаж

  При ново строителство водопроводните инсталации се извършват съгласно подробни планове на проектната документация, тоест като част от механичните инсталации. Не е необходима такава документация или съгласие за ремонтиране на инсталацията в старата сграда, независимо дали става дума за къща или апартамент. Важно е само да наемете опитен водопроводчик, който ще знае как да замени и инсталира водопроводи и канализации по качествен и ефективен начин. Когато провери и определи съществуващата ситуация, той ще ви даде оценка с всички подробности за работата.

  3. Видове водопроводни тръби

  След Втората световна война, до 90-те години, се използват поцинковани водопроводни тръби, които имат трайност около 50 години. Днес, най-често се използват т.нар тръби от алумпласт, които са направени от три слоя алуминий и три слоя пластмаса. Животът им е по-дълъг и водата в тях е по-чиста, защото няма корозия. Предимството на тези тръби е както по-лесен, така и по-бърз монтаж. През последните години, особено за по-взискателни съоръжения, се монтират все повече и повече тръби от неръждаема стомана, които са висококачествени и многофункционални - те се използват за питейна вода, отопление, газ и др.

  4. Как се монтира водопроводът?

  4.1. Подготовка

  Така наречените груби работи по монтажа на водопроводната инсталация започват, когато са завършени носещите стени и мазилки, както и подовите плочи и циментовите замазки. Когато се извършва машинно измазване, инсталациите се поставят в първия, по-тънък слой веднага след завършване на стените. Върху стените се отбелязва височина 100 сm от нивото на последния подов слой. Препоръчваме дебелината на пода да бъде най-малко 15 сm, защото днес в него се полагат все повече инсталации (подово и радиаторно отопление, електрически инсталации и др.). След това се отбелязват точните места на всички санитарни елементи (тоалетна чиния, мивка, душ, вана, биде, перални машини и т.н.), тъй като тръбите и връзките за водоснабдяване и канализация са поставени в съответствие с тази подредба. Това е особено важно при избора на вградено казанче и стенна тоалетна чиния и някои видове мивки.

  4.2. Тръбопроводи и връзка с обществените проводи

  Домашните инсталации, обикновено са свързани с обществено водоснабдяване и канализация. Между проводите в къщата и комуналните връзки, на определено място е поставен водомер. Според разпоредбите, в къщата това може да бъде ниша в стената, яма в двора или шахта пред сградата. Тези шахти имат подходящи капаци. Вводопроводните и канализационните тръби се разполагат по стените или по подовете. Грубите водопроводни работи включват полагане на канализационни тръби и тръби за топла и студена вода. Монтажът на тръби се извършва по два начина: първият е, когато от всеки санитарен елемент към канализацията, тоест колекторът, има една тръба; вторият е, когато санитарните елементи са свързани заедно към една тръба и обратната връзка отива към канализацията. Когато става въпрос за многоетажна сграда, тогава тръбите са свързани така, че всеки етаж да има собствен канализационен канал и собствен водомер.

  Тръбите в стените и подовете се поставят в оребрени (гофрирани) тръби. Ако възникне неизправност, те могат да бъдат заменени в завършения обект. Важно е само да има достъп до тръбната връзка, т.е. входящите и отвеждащите тръби. Те се монтират едновременно. Отходните тръби трябва да имат отдушник, който да излиза на покрива и след това навън. В тази фаза се монтират и вградени тоалетни казанчета и носачи за стенни тоалетни чинии и бидета. Ако има възможност за инсталиране както на пясъчни филтри, така и на устройство за намаляване на налягането, ще бъде чудесно. Устройството за намаляване или изравняване на налягането в тръбите всъщност е ареатор и значително намалява шума. Когато всичко приключи в тази фаза на груба работа, налягането във водопроводните тръби и херметичността на отходните тръби се тестват.

  4.3. Фина водопроводна инсталация

  Когато мазилката приключи и се монтират подовите и стенните покрития, следва монтирането на санитарен фаянс. Тоалетни чинии, бидета, мивки, вани и други неща се поставят на техните места, а накрая – чешмите, пералните и съдомиялните машини.

   

  Търсене на добри изпълнители за областта Водопроводчик?

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  Изграждане на водомерна шахта

  Изграждане на нова водомерна шахта във водоснабден имот. Късае се за пристрайка в имота. Има проект съгласуван във ВиК. 352.8 лв дo 588 лв

  ........

  смяна на подов сифон в баня

  смяна на подов сифон в банята. Старият е пробит според мен 176.4 лв дo 294 лв

  ........

  ВиК тръби във фундамента

  Полагане на ВиК тръби при полагане на фундамент. 882 лв дo 1470 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, Смяна на кран във водомерна шахта,
  Водопроводчик, Сопот

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, плочки и ВиК, баня 2м/1.5м и баня 2.5м/1.5м
  Водопроводчик, София

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Ремонт на спукана тръба за мръсна вода, 1
  Водопроводчик, София

  225 лв дo 375 лв

  Цeнa, доизграждане на ВИК система на къща и да се преправи канализацията,
  Водопроводчик, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Монтиране на градински фонтани, 1кв.м
  Водопроводчик, Балчик

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, смяна на мръсен канал, 8 етажа
  Водопроводчик, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Монтаж душ кабина, 1бр...90/90
  Водопроводчик, София

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Изграждане на вик водомер,тръби до стаята от шахтата до стаята е 21мет, 21м
  Водопроводчик, Русе

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Ремонт на градинска чешма, 1м
  Водопроводчик, Пирдоп

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, изграждане на водопровод и канализация на къща, 1 баня+тоалетна, 1 тоалетна, кухня
  Водопроводчик, Радомир

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Отстраняване на възникнал теч от желазна тръба, 1л.м.
  Водопроводчик, Перник

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Монтаж на тоалетно казанче,
  Водопроводчик, Монтана

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Спешно! Водопроводчик за установяване на теч, 1
  Водопроводчик, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Смяна на тръба поради повреда край батерията за топла вода, 2 линейни метра
  Водопроводчик, Шумен

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Извод за куння и баня и допълниелни денйности 20 кв., 20 кв. м
  Водопроводчик, Орландовци

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Пускане на партида вода на парцел,
  Водопроводчик, Кранево

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Оферта за хидрофорна система, за напролет, 1 инсталация
  Водопроводчик, Дончево

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Изграждане на шахта и свързване към централен водопровод, 2 м
  Водопроводчик, Перник

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Спиране на силен теч от батерия за топла вода, 1
  Водопроводчик, Велико Търново

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, Отваряне на канал за подов сифон за баня, ок. 20см
  Водопроводчик, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Подмяна на вертикалната мръсна канализация, 4 етажа
  Водопроводчик, Бургас

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Поставяне на сифон,
  Водопроводчик, Шумен

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Монтаж структура за вграждане ALCA, 0.5
  Водопроводчик, Смолян

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Подмяна на водопроводна тръба,от метал към пластмаса- 5м дължина + връзки, Муфа1, коляно1, тройник 1
  Водопроводчик, Белоградчик

  405 лв дo 675 лв

  Цeнa, Смяна на тръби, монтиране на бяла техника и санитария, 6
  Водопроводчик, Брезник

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Ремонт тоалетно казанче,
  Водопроводчик, Полски Тръмбеш

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Ремонт на баня, 2х2 м- смяна на ВиК и поставяне на нови плочки, 2х2 м
  Водопроводчик, Русе

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Отпушване на канал на мивка на апартамент, 1
  Водопроводчик, Кюстендил

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, Монтаж на помпа за отпадни води и довеждащи тръби до септична яма,
  Водопроводчик, Ловеч

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, смяна на казанче, смяна на поставка за душ, смяна на смесител, 5 кв.м
  Водопроводчик, София

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, Почистване на поцинкован водопровод за топла вода,
  Водопроводчик, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Преместване и удължаване на тръби и полагане на фаянс по стени и под в баня, 4 кв.м.
  Водопроводчик, Смолян

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, ВиК-Нов апартамент ремонт, 200
  Водопроводчик, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Пломбиран водомер и монтаж, 1 водомер
  Водопроводчик, Девин

  45 лв дo 75 лв

  Цeнa, Присъединяване към канализация- консултация за необх документация и свързване към канализацията,
  Водопроводчик, Горна Малина

  225 лв дo 375 лв

  Цeнa, Смяна на тръби, 4-5 кв.м.
  Водопроводчик, Панчарево

  270 лв дo 450 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Водопроводчик ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  282+ ФИРМИ ЗA Водопроводчик
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА