За района

  Кухни по поръчка; цени

  Колко струва кухня по поръчка? Можете да обновите кухнята си на много достъпна цена, ако просто боядисате старите кухненски елементи и стени. Препоръчително е да оставите боядисването на професионалист, защото е много взискателно. Можете също така да обновите кухненските шкафове, като замените дръжките, което може да освежи външния вид доста добре. Можете, също така, да замените лицевите страни и плота. Кухнята по поръчка е с около 30% по-скъпа, но за това много по-добра от производствената. Срокът за доставка е от 4 до 7 седмици. Цената варира между 900 и 1300 лв/m2, но имайте предвид, че за пример сме взели средна кухня със стандартен брой елементи.

  На кого да се доверите за мебели за кухня по поръчка? Изпратете запитване до подходящи и надеждни производители на мебели за кухня във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Бързо получаване на оферта– лесно и безплатно!
  Изпратете запитване

  Цени на обзавеждане на кухни


  Цени на кухни. Цени за покупка и монтаж на кухненски елементи от фурнировани ПДЧ. Цени на класическа кухня.

  900.00 лв/м

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  950.00 лв/м

  СРЕДНA ЦЕНА
  1300.00 лв/м

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  Искам оферта на изпълнител

  Други цени за Kухня (2024)

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Кухни - всичко, което трябва да знаете

  1. Кухни – какво трябва да знаете?

  Когато планирате нова кухня или ремонтирате стара, трябва да вземете предвид много неща. Кухнята е център на дома и е много важно тя да е подредена правилно. Планирането ѝ изисква внимателно обмисляне и "око за детайлите". Ще се опитаме да изясним някои от основните елементи на подредбата и поне донякъде да улесним работата ви.

  Тъй като кухнята е сърцето на дома, тя трябва да бъде подредена така, че всеки в нея да се чувства комфортно
  Тъй като кухнята е сърцето на дома, тя трябва да бъде подредена така, че всеки в нея да се чувства комфортно

  1.1. Бюджет

  Преди да започнете работа, ви предлагаме да изчислите колко пари можете да отделите за подобен проект и да изберете ключовите елементи: кухненски елементи, подови и стенни покрития и плотове. Ако искате да намалите разходите, помислете за смяна на фасадите на кухненските елементи или обкова. Освен това, трябва да решите дали да направите плановете сами или да наемете специалист по интериорен дизайн или архитект.

  1.2. Материали, цветове, разпределение

  Тъй като кухнята, със сигурност, е най-сложната и може би най-важната стая в жилищното пространство, тя трябва да бъде такава, че човекът, който се върши кухненската работа и прекарва най-много време в нея, да се чувства достатъчно комфортно и уютно. Не е задължително красивата кухня да бъде и твърде скъпа. Най-важните фактори, на които трябва да обърнете внимание, са:

  1.2.1. Под

  Изборът на типа под е много важен елемент при обзавеждане на кухнята, тъй като тази повърхност е постоянно изложена на натоварване, замърсяване и повреди. Когато избирате материал за кухненския под, първо гледайте на здравината, издръжливостта и лекотата на почистване и едва след това на външния вид и стила. Керамичните плочки, например, отговарят на всички тези условия. Дървеният под е топъл и естествен и изглежда красиво, разбира се, но поддръжката и грижите за него са много взискателни.

  1.2.2. Кухненски елементи от I-ви и II-ри ред

  Наред с модерния облик на кухнята, незаменими са кухненските уреди за вграждане от последно поколение. Хладилникът е особено важен, тъй като заема най-много място. Пространството за поставяне и съхранение на хранителни стоки, прибори и домакински уреди в кухнята е най-голямото предизвикателство. Кухненските елементи трябва да са такива, че да побират всичко необходимо.

  1.2.3. Плот, работен плот

  Планирането на кухня означава и да оставите достатъчно място за рутината, с която сте свикнали, тоест безпрепятствено да си вършите работата. Размерите на работните повърхности зависят от вашите нужди. Като се вземат предвид други факти, важно е материалът, който изберете за кухненския плот, да е издръжлив и лесно да се почиства.

  1.2.4. Стил

  В днешно време кухненското обзавеждане има безброй варианти и това е добре, защото със сигурност ще намерите подходяща за вашите нужди и вкус. Разбира се, размерът му трябва да е подходящ за пространството, с което разполагате.

  1.2.5. Бяла кухня?

  Преди да вземете решение за цвета на кухнята, не забравяйте да помислите за атмосферата на вашия дом. Искате ли да се слее с останалото пространство или обратно – да изпъква? Харесвате ли модерни или старинни кухни, или искате тя да бъде място за някои експерименти или като семейство винаги предпочитате комфорта, т.е. да се наслаждавате на готвене, хранене и общуване? Кухнята като център на семейни събития трябва да удовлетворява много неща. Опитайте по-„пикантни“ цветове като червено, оранжево или жълто, но само за акценти, които ще направят пространството по-интересно. По-студените цветове като зелено, синьо или люляк ще ви осигурят по-спокоен и светъл микроклимат. Във всеки случай, дори обикновената промяна на цвета може да препродаде всяка стая, дори кухнята. Красивият нюанс на сивото придава на пространството изтънченост и елегантност, докато бялото привлича много светлина и енергия.

  2. Наемете специалист по планиране на кухни

  Съвсем сигурно е, че бихте искали пространството, което трябва да бъде използвано максимално, в същото време да е практично, функционално и красиво. За целта ви съветваме да оставите планирането на кухнята на специалист за обзавеждане, архитект или консултант в специализираните магазини. Със своите професионални познания и опит те ще могат да предложат иновативни и полезни решения, които трудно бихте намерили сами. Преди съставяне на офертата те ще Ви посетят, ще огледат и измерят в детайли кухнята, след което ще обсъдят вашите желания и очаквания. След това ще направят скици, чертежи и идейни решения. След като сте договорили всички детайли, някои от проектите на мебелите по поръчка ще бъдат изпратени до дърводелец или мебелен салон. Ако желаете, архитектът може да следи целия проект, до монтажа на кухненските елементи. Препоръчваме ви да договорите финансите с архитекта, особено ако имате малък бюджет. Истинският майстор на своя занаят винаги знае от какво може да спести. Например, можете да предложи отворени рафтове вместо окачени елементи или чекмеджета, или фронтовите части на елементите да са ламинирани, а не лакирани, които от своя страна са много по-чувствителни и по-трудно се поддържат; наистина има безброй примери.

  3. Кухня по поръчка или от специализиран магазин?

  3.1. Кухня, изработена от дърводелец

  Ако изберете кухня по поръчка, възможностите по отношение на цветове, размери, форми или материали стават почти безкрайни.

  Цялата кухня ще бъде точно такава, каквато сте си представяли. Можете да пуснете въображението си, след което да измислите необичайни форми или елементи или да инсталирате нещо като камина, която традиционно не се счита за дял от кухнята и други подобни. Дърводелец може да изработи мебели за цялото таванско помещение според скосените стени и други нестандартни повърхности, така че кухненските елементи да бъдат прецизно адаптирани към всички специфики на пространството. Ръчно изработени мебели се поръчват и от тези, които искат всичко в дома им да е перфектно проектирано. Това е особено важно, когато става въпрос за концепцията за открито пространство, без преградни стени, където кухнята, трапезарията и всекидневната обикновено са свързани, така че те представляват едно цяло. Ако всички проекти на мебелите и обзавеждането са изработени от архитект, дърводелецът много лесно ще направи крайните продукти. Такава кухня ще бъде напълно уникална, напълно адаптирана към това, което желаете, и ще се впише перфектно в пространството, с което разполагате като стил и размери. Никой друг няма да има такава кухня.

  3.2. Маркови кухни

  Серийно изработените кухни, проектирани от някоя от известните марки, може да бъдат висококачествени, практични и в по-голямата си част достъпни. Нещо повече, днес на пазара може да се намерят напълно различни кухни в невероятен ценови диапазон. Фабрично изработените кухни могат да бъдат адаптирани само до известна степен. В повечето случаи можете да изберете някои елементи, компоненти, фронтове, плот, дръжки, водачи, осветление и други подобни. Ако се спрете на такъв вид маркова кухня, ще спестите време и разходи, защото няма да са необходими проекти на архитекта, а и със сигурност няма да се налага да чакате добър дърводелец. Днес почти всички специализирани магазини предлагат професионална помощ и компютърно проектиране на кухня. Те ви водят през целия процес и осигуряват монтаж. Когато поръчате кухня от дърводелец, има по-голяма вероятност доставката да се забави. Кухните от специализирания магазин пристигат в рамките на около шест седмици. Качеството на серийно произведените елементи може да бъде по-добро от ръчно изработените. Разбира се, това до голяма степен зависи от ценовия клас на кухнята, въпреки че същото важи и за дърводелеца. Цената зависи от избора на материал и сложността на изработката. Във фабриката всички етапи на производство включват топ експерти в определени, технически или дизайнерски области и тяхната задача е да разработят всички детайли и да ги направят най-добрия и желан продукт. Производството е комплексно и качествено, защото се осъществява с помощта на високоспециализирани машини, устройства и оборудване в производствените линии, което дърводелските работилници не могат да си позволят. На всичкото отгоре, всеки от произведените компоненти е тестван, за да може да се одобри гаранцията. Серийните мебели, по принцип, са по-евтини от ръчно изработените. В дърводелската работилница всяко парче се изработва индивидуално, което изисква много усилия и труд, както и време. Освен това, дърводелецът купува по-малко материал и следователно плаща повече за него отколкото големите производители. Като цяло се смята, че цените на фабричните кухни са по-ниски с около 30%.

  4. Как да получите нова кухня

  4.1. Списък на кухненските елементи и оборудване

  Направете контролен списък с уреди, апарати и оборудване, които ще са необходими за завършване на кухнята.

  4.2. План на помещението

  За плана на кухнята е важно да знаете и разбирате от ориентация в помещението, което ви е на разположение. За това може да ви помогне архитект, интериорен дизайнер или консултант от специализиран магазин, които освен прецизния чертеж ще въведе и размерите.

  4.3. Как се вземат правилно мерките?

  Подробните и прецизни мерки на всички размери са най-важната част от направата на чертежа, защото почти всички следващи стъпки зависят от тях. Освен това те предотвратяват проблеми, които иначе бихте открили късно и отстранили трудно. Необходими са чертежи на всички стени, прозорци, врати и радиатори и други неподвижни обекти, както и точните позиции на водоснабдяване и отводняване, контакти и ключове. Когато всичко е начертано, следва измерване.

  4.4. Основни правила на кухненския проект

  4.4.1. Размери на кухненските повърхности

  Общата дължина на кухнята за двучленно домакинство трябва да бъде най-малко 3 m, а за всеки член повече, се изчисляват още 50 сm. 60 сm се заемат от хладилника, котлона или готварската печка, както и от мивката. Между печката и мивката трябва да има разстояние най-малко 40 сm, колкото да има стени и окачени елементи. Централните работни плотове са около 90 сm.

  4.4.2. Работен триъгълник

  Основното правило при планирането на кухнята гласи, че общото разстояние между хладилника, мивката и печката не трябва да надвишава 660 сm, като те трябва да се поставят в т.нар. "работен триъгълник" - пътят, който следвате по време на готвене.

  4.4.3. Разстояние между елементите

  Стенните кухненски елементи трябва да са на около 50 сm над плота. Кухненският аспиратор трябва да е на 60 сm над котлона или печката или дори на 80 сm, ако се готви на газ. Измерено по пода, разстоянието между кухненските елементи или поредица от елементи и стената трябва да бъде около 100 см. Кухненската маса трябва да е на около 140 сm от останалите елементи.

  4.4.4. Оптимална височина на плота

  Работният плот обикновено се поставя на височина между 87 и 92 сm, като това зависи най-вече от самите потребители. За хора в инвалидни колички най-удобната височина е между 70 и 80 сm.

  4.5. Разположение на кухнята в пространството

  Когато планирате кухня, трябва да имате предвид характеристиките на наличното пространство и оптималното разположение на кухнята в него.

  4.5.1. Кухня в една линия (кухня бокс)

  Това е най-простото подреждане на елементите и като цяло е оптималното решение за по-малки кухни, тъй като не се губи нито функционалност, нито ефективност. Линейната кухня е съставена от елементи, разположени по едната стена. Монтират се горните и долните или само долните елементи. Макар че класическият кухненски триъгълник не е възможен в този случай, в единия край се поставя хладилник, в средата готварска печка или котлон и фурна, а в другия край на реда мивка. Ако висящите елементи не достигат до тавана, използвайте това пространство, за да държите предметите, които използвате най-малко. Там можете да поставите и декоративни елементи, по-големи съдове, книги, саксии с пълзящи растения или билки – с една дума всичко, което би облагородило помещението и би го направило по-лично.

  4.5.2. Кухня в една линия на два реда

  Този тип кухня се състои от два реда елементи, поставени на противоположни стени. Такъв монтаж на компонентите позволява използването на всеки наличен милиметър. Простата подредба също означава, че са необходими по-малко елементи и следователно по-малко пари. Когато има достатъчно място, от едната страна се поставят работни повърхности, а от другата бяла техника, уреди и апарати. Тази подредба избягва риска от сблъсък, когато няколко души работят едновременно.

  4.5.3. Форма на буква L

  Практично оформление за по-малки и по-големи кухни, при което има елементи, разположени по протежение на две съседни стени; на практика това е L кухня. Въпреки че съединението на стените прави прав ъгъл, което не е най-добрият избор, защото елементите трябва да бъдат направени според него, отвореният дизайн на L-образната кухня предлага множество възможности за поставяне на елементи и работни повърхности. Ако размерите на ъгъла позволяват, най-добре е да поставите там висок елемент за съхранение, което спестява място от другата страна. В единия или другия край на този клон може да се постави допълнително място за закуска; ще бъде колкото практично решение, толкова и приятен ъгъл за семейна среща.

  4.5.4. Формата на буквата U

  Тази подредба на кухненските елементи е чудесна за големи кухни, тъй като се състои от три реда елементи, по протежение на три стени. Има много място за поставяне и съхранение на съдове, прибори и хранителни стоки, въпреки че може да изглежда претъпкано и тясно, тъй като по всички стени има окачени елементи. За да избегнете подобно впечатление, препоръчваме поне от едната страна да няма висящи елементи, а да са празни или с отворени рафтове. Ако има прозорци, не поставяйте нищо около тях. В такава кухня може да се предвиди работен триъгълник с идеални размери и работна повърхност от всяка страна, което дава възможност за работа и боравене на няколко човека едновременно.

  4.5.5. Кухненски остров

  Кухнята с остров в центъра е любим избор на хората, които изберат идеята за отворено жилищно пространство, тъй като в нея могат да се поберат повече работни плотове, а островът може да се използва за съхранение. Кухненският остров обикновено има готварска печка или котлон, мивка и съдомиялна машина, бар и охладител за вино. Може да се използва само за готвене и хранене, ако предпочитате. Вярно е, че за такова подреждане на елементите кухнята трябва да е по-голяма, за да могат повече хора да боравят или да работят едновременно. Островът може да бъде място за работа и общуване със семейството и приятелите, ако около него се настанят повече хора, докато яденето се приготвя. Благодарение на централната си позиция, островът е идеален и за декоративно осветление, което същевременно осветява и работните повърхности.

  4.5.6. Кухненски полуостров

  Полуостровът в кухнята е подобно на островното решение, само че в този случай се опира на една стена. Той е чудесен за по-малки стаи, тъй като заема по-малко място, но предлага предимства, подобни на тези, които характеризират кухненския остров. Полуостровът може да се използва за приготвяне на храна, хранене, готвене или миене на чинии. Освен това, около него е възможно взаимодействие на няколко лица. В по-малка затворена кухня, ако премахнете една или повече стени и по този начин отворите пространството към хола, ще получите също толкова функционална кухня с достатъчно място за съхранение.

  4.6. Вдъхновение

  Можете лесно да намерите вдъхновение за вашата нова кухня, като прелистите печатни или електронни публикации, но също и като събирате снимки на това, което бихте искали да имате в кухнята си. Направете своеобразен колаж от елементи, компоненти, детайли, дизайни, материали, мебели и други подобни, така че нека послужи за основа на идейния проект.

  4.7. Поръчка и монтаж

  Когато знаете точно как ще изглежда вашата бъдеща кухня и имате всички детайли по плана и чертежите, е време да се обадите на експерти.

  Ако сте поръчали маркова кухня в салона, служителите ще се погрижат за нейната доставка и монтаж. Ако не сте уговорили монтажа или сте направили покупка в магазин като универсалния магазин IKEA, препоръчваме ви да наемете добър дърводелец или опитен майстор, който да извърши сглобяването и монтажа. В противен случай страхотната кухня може да се окаже лоша. Преди монтажа ще трябва да се погрижите за водопроводните и електрическите връзки.

  Ако обаче решите да поръчате кухня на дърводелец, трябва да сте сигурни, че сте избрали способен майстор. Съветваме ви да изберете поне три приблизителни оферти на различни майстори, които ще можете да сравните. Проверете техните препоръки и подсигурете самата работа с договор, който ще уточнява материалите, качеството, детайлите на работата, цените, сроковете за доставка и начина на плащане. Дърводелецът ще направи работните си скици по проектите, ваши или на архитекта. Много е важно дърводелецът да повтори измерванията, независимо кой е направил плановете. Въз основа на своите оценки майсторът поръчва материалите и започва работа. В крайна сметка, дърводелецът трябва да достави, сглоби и монтира всичко, което е направил.

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  Искам оферта на изпълнител
  Последни проекти

  Кухненски шкаф

  Трябва ми един долен шкаф под мивка, ш.80см в.77, влиза изтеглящ се кош за отпадъци, оливерник и бойлер 5л. Венге, кант-дръжки на 2 реда 1058.4 лв дo 1764 лв

  ........

  Кухня

  Кухня .... г - образна
  вградени котлони и фурна 4410 лв дo 7350 лв

  ........

  Кухня

  Кухня, изграждане ба плот, горни и долни шкафове, гръб и плот, тип маса 3528 лв дo 5880 лв

  ........

  Искам оферта на изпълнител

  Цeнa, проект на кухня п-образна, дължина 6,70ммм дължина окачващи елементи 3-3,5м
  Kухня, Асеновград

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, кухня по поръчка, Дължина 140м елементите по 30с
  Kухня, Пирдоп

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Изработка на кухня, 135/133/164
  Kухня, Русе

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Кухня г образна по поръчка, 4,5 метра
  Kухня, Монтана

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Изработка на кухня,
  Kухня, Бургас

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Кухня, 1.75см и 1.95см
  Kухня, Благоевград

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, шкаф мифка-120 см.+горен шкаф 175 см, 175 sm.
  Kухня, Враца

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Кухня, 2м/3м на 2.10 височина
  Kухня, Девин

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, цена за кухня с уредите, 2м на 1,50м
  Kухня, Варна

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, изработка на кухня по наличен проект, 336.8x 214.8 - дължина на цялата кухня
  Kухня, Баня

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Нова кухня663, 663 см долен ред, 365 см горен лез
  Kухня, Пловдив

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Кухня, Права кухня 4.77м. Височина 2.60м.
  Kухня, Перник

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Кухня по поръчка,
  Kухня, Пловдив

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Направа на кухня,
  Kухня, Добрич

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Кухня в нов обзавеждан апартамент, 3340 х 2200 млм
  Kухня, Варна

  4050 лв дo 6750 лв

  Цeнa, Кухня, долен ред 2,65 м, ъглова, 2,65 х 0,6 м
  Kухня, Пазарджик

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Браплот с кухненски модули, Дъжина на кухнята 3м.20см. и окачващи елементи 2м.15 см.
  Kухня, Варна

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Кухня, Права, с шкафове до тавана ( около 247 см висока) и 260 широка. С термогръб и термоплот. Основен материал бял пд4 18 мм, а шкафове мдф мат. -мат.
  Kухня, София

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Кухня, Дължина 6 метра
  Kухня, Ботевград

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, П образна кухня, размер 3/3.30 + остров 2/0.8
  Kухня, Каварна

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Кухня, 240/220
  Kухня, Велико Търново

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Поръчка за ъглова кухня, 1.90/1.40/2.50
  Kухня, Поморие

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Кухня- по поръчка или готова, 2 м. 70 см на 3 м.
  Kухня, София

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Изработка и монтаж на кухня от ПДЧ, 3 м дължина
  Kухня, Стара Загора

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, ПДЧ кухненски горни шкафове 240/30/630- изработка, 240/30/630
  Kухня, Сливен

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Проект, изработка и монтанж на кухня, 10 кв, 10 кв
  Kухня, Разград

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Кухня в усвоена тераса, 5метра
  Kухня, София

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Изработка на кухненски бокс с остров, 2.60 х 1.80 (4.80кв м) , остров - 1.20 х 0.5 (1.80 кв.м)
  Kухня, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, монтаж на кухня,
  Kухня, София

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Поръчка и монтаж на Кухненски плот, 4+2=6 м2
  Kухня, Златица

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Доизработка на кухненски мебели, Доизработка на кухненски мебели
  Kухня, Асеновград

  585 лв дo 975 лв

  Цeнa, Кухня по поръчка, 228 Х 145 см височина 247см
  Kухня, Бургас

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Смяна на кухненски аспиратор,
  Kухня, Велико Търново

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Изпълнение на проект за кухня, 1.80 на 3м.
  Kухня, Сливен

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Ъглова кухня около 5 м общо от МДФ, 5
  Kухня, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Проект за кухня и изпълнението му, Само 6 долни и подмяна на вратичките на горните шкафове, или 6долни и 6 горни шкафа
  Kухня, Нова Загора

  3600 лв дo 6000 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Kухня ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  541+ Фирми зa Kухня
  Безплатни услуги
  Без комисионна
  Вземете оферта