За района

  Интериорни врати, Цени

  Колко струва интериорна врата? Плъзгащите се интериорни врати варират между 330 и 750 лв в зависимост от вида, начина на отваряне и материалите. Цената на фурнирована интериорна врата с каса варира между 550 и 750 лв. Винаги са по-скъпи плъзгащите се по стената врати, още по-скъпи са тези, които влизат в стената, а най-скъпи са вратите от закалено стъкло. Ще платите най-малко за ПВЦ интериорна врата със стандартни размери, чиято цена е около 150 лв. Най-скъпи са, разбира се, алуминиевите интериорни врати, които струват около 570 лв. Времето за доставка обикновено е 1-2 месеца.

  На кого да се доверите за интериорна врата? Изпратете запитване до подходящи и надеждни производители на интериорни врати във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Бързо получаване на оферта– лесно и безплатно!
  Изпратете запитване

  Цени на интериорни фурнировани врати


  Цени за доставка и монтаж на интериорни фурнировани врати, стандартни размери, с каса.

  550.00 лв/бр

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  700.00 лв/бр

  СРЕДНA ЦЕНА
  750.00 лв/бр

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  Искам оферта на изпълнител

  Други цени за Интериорни врати (2024)

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Интериорна алуминиева врата

  Цени за доставка и монтаж на интериорни алуминиеви врати, стандартни размери.


  бр

  лв/бр

  лв

  Интериорна дървена врата

  Цени за доставка и монтаж на интериорни врати от масивна дървесина, стандартни размери.


  бр

  лв/бр

  лв

  Интериорна ПВЦ врата

  Цени за доставка и монтаж на интериорни ПВЦ врати, стандартни размери.


  бр

  лв/бр

  лв

  Интериорна плъзгаща се врата

  Цени за доставка и монтаж на интериорни плъзгащи се врати, стандартни размери.


  бр

  лв/бр

  лв

  Врата-хармоника

  Цени за доставка и монтаж на интериорни сгъваеми врати-хармоника, стандартни размери. Най-евтиният вариант е ПВЦ сгъваема врата от около 120 лева, последвана от пластмасова сгъваема врата с имитация на бук за около 160 лева, а най-скъпи са пластмасовите сгъваеми врати с имитация на алуминий.


  бр

  лв/бр

  лв
  приблизителна цена
  лв
  Изпратете търсене >

  Плъзгащи се врати


  Колко струват плъзгащи се врати? Плъзгащите се интериорни врати се различават както пo големина и по...

  Проверете и: Плъзгащи се врати, цени

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Интериорни врати – всичко, което трябва да знаете

  1. Дървени, алуминиеви или ПВЦ интериорни (вътрешни) врати

  При избор на материал, на ваше разположение са дърво, алуминий и ПВЦ, както и техните комбинации със стъкло, така че можете да избирате по желание. Изберете материала за вратата когато избирате и материалите за пода (паркет, ламинат) и вътрешните стени, защото това е най-добрият начин за съчетаване на цветовете, материалите и текстурата, така че те да се допълват и да стоят добре заедно. Дървото може да бъде клен, бреза, смърч, махагон, бук, дъб и др.; освен това има комбинации на  дърво и стъкло, дърво и алуминий, стъкло и алуминий.

  Елегантните и съвременни дървени врати придават особен характер на помещението
  Елегантните и съвременни дървени врати придават особен характер на помещението

  1.1. Дървени врати

  Дървото е най-подходящият материал за интериорни врати. Тъй като е естествен материал, той създава атмосфера за добро посрещане и за топлина и това вече е достатъчна причина да го изберете. На ваше разположение са дървени интериорни врати в невероятен брой цветове и нюанси, текстури и рамки, така че просто трябва да намерите такава по ваш вкус, независимо какво търсите. Има и фурнири, лакове, масла и покрития. В крайна сметка, вратата може да бъде класическа или масивна.

  Масивната интериорна врата е направена от трислойна, напречно залепена плоча с дебелина до 4 сm. Наред с напречно залепените плочи, могат да се използват и други елементи - залепени фурнирни слоеве, дъски или летви.

  1.2. Фурнировани врати

  Фурнированите интериорни врати са комбинация от външен вид за масивно дърво и лекота на дървеното крило. Изборът на фурнир е толкова голям, колкото и дървесните видове, но дъбът и орехът се считат за най-добрите, преди всичко поради тяхната твърдост и издръжливост. Всъщност, фурнированите врати са дървени, покрити със фурнир, което им придава модерен и елегантен вид и улеснява поддръжката.

  1.3. Остъклени дървени врати

  Комбинацията от дърво и стъкло е много често срещан избор, защото обогатява външния вид на вратата и пространството. Стъклените части в дървените врати помагат за по-добро естествено осветление, дори когато вратата е затворена, така че може би затова те са сред най-продаваните интериорни врати. Стъклото върху тях е винаги висококачествено и защитно, от различни видове и с различен рисунък.

  1.4. Стъклени врати

  Стъклените врати се използват за специални цели, тоест там, където трябва да се направи визуален преход или е необходимо повече естествена светлина, но така че шумът и течението да останат от другата страна. По принцип, избираме между класически врати с монтирана стъклена част, която може да бъде отстрани или над вратата (така нареченото горно осветление) и врати, които са изцяло стъклени. От съображения за безопасност, всички врати са изработени от закалено стъкло, така че те могат допълнително да бъдат третирани пароструйно, боядисани, гравирани или покрити с фолио, за да се получи желаният визуален ефект.

  1.5. Aлуминиеви врати

  Алуминият много по-често се използва за направата на входни и външни врати поради своята твърдост и защита срещу взлом. Такъв здрав материал не е необходим за интериорна врата, особено след като е по-скъп в сравнение с дървото. Въпреки това, той много често се използва за рамки на стъклени плъзгащи се интериорни врати.

  1.6. ПВЦ врати

  Въпреки че дървото изразява домашна атмосфера, топлина и комфорт във всяко пространство, факт е, че това е по-скъп материал от ПВЦ. Затова, интериорните врати от изкуствен материал (ПВЦ), стават все по-популярни. Те са лесни за монтиране и поддръжка, по-леки са и се предлагат в много размери, форми и видове. С помощта на различни цветове, покрития и декоративно фолио, те могат да бъдат направени така, че да изглеждат като от истинско дърво. Рамките за ПВЦ врати също са направени така, че да се отварят и затварят лесно и безшумно. За сметка на ниската цена на изкуствения материал, от който е самата врата, различни аксесоари могат да бъдат по-многобройни или по-скъпи; тук спадат защита срещу взлом, форма, цвят и други подобни.

  1.7. Допълнение от филц за вратите

  ПВЦ е един от най-често използваните материали за облицоване на интериорните врати. За многослойни интериорни врати филцът се използва като аксесоар от вътрешната страна и за по-добра топло- и звукоизолация.

  2. Начини  на отваряне

  След размерите и изборът на материал, начинът на затваряне е третият важен фактор за избора на подходящата врата. Вие решавате какъв ще е начинът на движение на вратата, въз основа на оформлението на стаята, тоест, наличното пространство, както и на нещата, които се намират в тази стая, така че да можете да се движите свободно, да отваряте и затваряте вратата, без да я удряте в стените или предметите.

  2.1. Крилни врати

  Крилните врати са най-често срещани в апартаменти и къщи. Те имат проста система за затваряне и отваряне с помощта на брава и дръжка. Ако изберете такава врата, тогава трябва да имате предвид размера на пространството и препятствията, тъй като крилото заема много място. Мебелите или положението на интериорните врати може да са пречка за отварянето им напълно. Касата е необходим елемент, тъй като към нея е прикрепена вратата. Касата може да бъде с ширина между 85 и 175 mm, която може да бъде увеличена до 300 mm. Вратата се движи с помощта на пантите, на които е монтирана. Най-често срещаният материал за крилните врати е дървото в комбинация със стъкло. По-нататък ще намерите повече информация за материалите.

  2.2. Плъзгащи се врати

  Плъзгащите се врати са по-подходящи за по-малки помещения, такива, в които монтирането на крилни врати би означавало още по-малко пространство. Ето защо плъзгащите се врати са най-доброто решение за тесни апартаменти, в които така или иначе има много малко свободно пространство. Плъзгащите се интериорни врати се считат за по-тихи и по-спокойни в сравнение с обикновените, крилни врати, а и се предлагат в многоброен атрактивен дизайн. Плъзгащите се врати се движат по водачи. Водачите на плъзгащите се врати могат да бъдат разположени отгоре - това са окачени плъзгащи се врати, или обковът може да бъде и отгоре, и отдолу. Плъзгащите се врати могат да се отварят директно в стената или по нея. Може да се каже, че единственият им недостатък е, особено на тези, които минават по стената, че по-слабо  изолират помещението от топлина и  шум.

  2.3. Врати - хармоника

  Вратата-хармоника се отваря и затваря чрез сгъване. Напоследък такива врати се срещат все по-често в съвременните къщи като преградни стени или прегради между кухнята и хола, за да не се разпространяват миризми. Интериорните врати-хармоника не изискват никакъв специален монтаж, нито имат ограничения по размери. Те могат да бъдат поставени на ширина и до 1,8 m.

  3. Допълнителни елементи

  3.1. Дръжки за врати

  Дръжките на вратите са не само функционален, но и естетически елемент. Дръжката трябва да бъде избрана според материала, формата, вида и стила на вратата. Най-често срещаният материал е алуминий, следван от месинг, неръждаема стомана, ПВЦ и, все по-често, дърво. Според формата на дръжката различаваме L-профил и топки, като те могат да бъдат фиксирани или движещи се. Кръглите дръжки се използват главно за входни врати, за да забавят отварянето и по този начин да бъдат по-безопасни. Дръжките биват: от една част (с щит) и от две части (с розетка), дръжки, които имат т. нар. механизъм пеперуда, дръжки с отвор за ключ и цилиндър, дръжки с предпазител и ръкохватка, дръжки със защитен и забавящ движението на вратата механизъм и така нататък.

  3.2. Каси на вратите

  Касите на вратите се монтират на стената в отвора за вратата заедно с пантите, на които се окачва крилото. Касата е колкото технически, толкова и естетичен елемент и трябва да е в хармония с крилото, да бъде устойчива на механични натоварвания, промени в температурата и влажността. Касата обикновено е направена от масивно дърво или ПДЧ, въпреки че има и от ПВЦ, алуминий или комбинация от тези материали.

  Скритите каси са особено модерни сега - тези, които се равняват по стената и крилото на вратата. По този начин остава видим само ръбът между вратата и стената, а касата напълно се скрива или с мазилка, или с гипсокартон. Алуминиевата каса и носачите се монтират преди измазване и боядисване на стената, за да може бояджията добре да подравни и обработи всички ръбове, така че да не се виждат.

  3.3. Стил

  Според визията, която искате да получите и естетическата хармония с пространството, изберете стила на вратата. Първо помислете за околното пространство, в което ще бъде поставена вратата: къщата нова ли е или стара? Класическа или съвременна? Жилищна или за работа? Какви материали и какви цветове преобладават? Искате ли вратата да бъде скрита или да прави впечатление? Висока или широка? Отговорът на всеки от тези въпроси ще стесни малко избора ви, докато стигнете до най-добрия.

  Класическите врати имат ясни, видими каси, орнаменти, витражи и други подобни, което може да изглежда сякаш влизате в замък. Съвременните врати са по-редуцирани, с акцент върху изчистените и прости линии. Те са направени предимно от дърво или алуминий. В знака на съвременния минимализъм има врати, които са напълно безлични, компактни със скрити панти, защото акцентът е само върху повърхността, която може да бъде неутрална или с богата текстура и с графични форми. Със сигурност няма да сгрешите, ако първо се консултирате с интериорен дизайнер и изберете врата по поръчка.

  3.4. Противопожарни  врати

  Противопожарни врати се използват за помещения, в които искаме да предотвратим разпространението на огън, тоест да забавим пожара. В семейните къщи или сгради това са предимно котелни помещения. Можете да изберете стоманена, алуминиева или дървена противопожарна врата. Тази защитна врата трябва да бъде винаги затворена, за да се предотврати разпространението на дима. Обикновените противопожарни врати предпазват от огън средно 30 минути (EI30), а има и по-скъпи, чиято защита трае до 90 минути (EI90). Когато купувате такава защитна врата, обърнете внимание на идентификационния стикер, на който трябва да бъдат посочени всички технически данни и спецификации, като: органът, издал сертификата, продължителността на защитата, производителят и номерът на документа.

  4. Размери на интериорните врати

  Преди закупуване и монтиране на интериорната врата трябва да бъдат посочени точните размери. Под ширина се разбира ширината на целия отвор на стената. Ширината на интериорната врата е различна, в зависимост от предназначението на стаята. Санитарните помещения като тоалетни и бани или сервизни помещения като складове или перални са затворени с обикновени интериорни врати с ширина 75-80 cm, а стаите могат да имат врати с ширина до 120 cm. Вратата, през която трябва да мине инвалидната количка, трябва да бъде широка най-малко 90 cm.

  5. Проекти

  5.1. Монтаж

  Монтажът на интериорната врата е процес, който изисква прецизност, така че вратата да може да се движи без спиране, без падане на крилата или напукване на касата. Първо се проверява състоянието на отвора в стената, който трябва да е равен и прав и с 3-4 сm по-широк и с 1-2 сm по-висок от външните размери на касата на вратата. В подготвения отвор се поставя касата в правилната позиция и се фиксира с трупчета и летви. Това е последвано от регулиране на крилото на вратата, запълване на процепа между стената и касата с изолационен материал, който обикновено е пяна. Когато пяната стегне, се отрязва излишното и крилото на вратата се окачва на пантите; на края се монтират бравата и дръжките.

  5.2. Врати по поръчка

  Ако искате нещо специално, врати, различни от тези в салоните, било по външен вид, било по размери или по начина на отваряне, тогава е най-добре да ги направите по поръчка. Опишете идеята си на дърводелеца и приложете скица или снимка. Поръчаната врата ще бъде напълно съобразена с вашите идеи и пространство. Просто оставете въображението си да се развихри!

  5.3. Поправки

  Поради честото използване, натоварване или проникване на влага, вратата може да се повреди. Крилото на вратата може да се огъне или да падне от пантите, пантите да започнат да скърцат, касата да се надуе, металните части да ръждясат и така нататък. В такива случаи се изисква поправка. Майсторът ще се погрижи за поправката на дървени или плъзгащи се врати, дръжки, изолация, смазване, резервни части, счупено стъкло и подобни, дребни поправки. Ако нищо от това не помогне, помислете за смяна на вратата.

  6. Какви са цените на интериорните врати?

  Цените на интериорните врати зависят от размерите, начина на отваряне, технологичните условия, материалите и производителите. Интериорните врати от PVC обикновено са най-евтините, но към тази цена трябва да се добавят и разходите за монтаж.

  6.1. Крилни врати – цени

  За ПВЦ врати трябва да отделите най-малко пари, а цената им варира между 80 и 150 лева. Дървените интериорни врати са почти 100% по-скъпи и варират между 300 и 420 лева. Най-много би трябвало да платите за алуминиевите врати, защото те струват и до 570 лева.

  Фурнированите интериорни врати варират между 180 и 240 лева за врата от съвременни варианти и престижни компании.

  6.2. Плъзгащи се врати – цени

  Цените на тези интериорни врати варират между 330 и 750 лева, в зависимост от вида, начина на отваряне и материала. Обикновено плъзгащите се врати със закалено стъкло са по-скъпи.

  6.3. Врати-хармоника – цени

  Вратите-хармоника или сгъваеми врати обикновено са с достъпна цена. Те се използват като преградни стени, а крилата им са предимно от пластмаса. Цените на такива интериорни врати-хармоника варират между 75 и 85 лева. 

  Търсене на добри изпълнители за областта Интериорни врати?

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  Искам оферта на изпълнител
  Последни проекти

  Интериорна врата

  4 броя 1236.564 лв дo 2060.94 лв

  ........

  Интериорна врата, каса в каса

  Интериорна врата, каса в каса , вземане на размери, монтаж 705.6 лв дo 1176 лв

  ........

  10 броя интериорни врати

  10 бр. интериорни врати 8820 лв дo 14700 лв

  ........

  Искам оферта на изпълнител

  Цeнa, монтаж на 3 броя интериорни врати, 3
  Интериорни врати, Бургас

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, 4 интериорни евтини врати с монтаж,
  Интериорни врати, Кюстендил

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, 6 интериорни врати,
  Интериорни врати, Пловдив

  540 лв дo 900 лв

  Цeнa, Избиване на врата и поставянето и., 180x90
  Интериорни врати, Каварна

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Монтаж на интериорни врати с касата маистор, 4
  Интериорни врати, Свищов

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Плъзгащисе врати за вграден гардероб, 2, общо пространство за затваряне 2,30 метра, височина 2,60 метра
  Интериорни врати, Слатина

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, изработка и монтаж на 6 броя интерирни врати, 6 броя
  Интериорни врати, София

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, 6 броя врати за баня с монтаж, 200/70cm-6 броя
  Интериорни врати, Правец

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Плъзгаща интериорна врата, 1бр врата, с едно крило, модел рустик( окачено плъзгане)
  Интериорни врати, Пловдив

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Закупуване и монтаж на интернет врати, 6 бр.интериорни врати
  Интериорни врати, Варна

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, оферта за интериорни врати, 100 кв. м.
  Интериорни врати, София

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Да се сложи интериорна врата на баня в апартамент, 1 бр
  Интериорни врати, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Ремонт на затваряне на дървена врата, 1
  Интериорни врати, Варна

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Монтаж на 1 Бр интериорна врата,
  Интериорни врати, Болярци

  54 лв дo 90 лв

  Цeнa, Изработка на нови врати за монтаж върху стари каси (без къртене), 8 бр.
  Интериорни врати, София

  2520 лв дo 4200 лв

  Цeнa, Изолирани плъзгащи се стъклени врати и сгъваеми врати- английски език,
  Интериорни врати, Риш

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Стъклена врата за баня- плъзгаща се, Приблизително шир. 70 см и вис. 2 м
  Интериорни врати, Иван Вазов

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Монтиране на налична интериорна плъзгаща се врата. Фирмата остави няка, 1
  Интериорни врати, София

  63 лв дo 105 лв

  Цeнa, Демонтаж и монтаж на интериорни врати, 4
  Интериорни врати, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Интериорни врати и 1 външна-Закупуване, доставка и монтаж, 5 врати 82/195 Външна врата 186/84
  Интериорни врати, Радомир

  1980 лв дo 3300 лв

  Цeнa, Монтаж на Алуминиева врата за баня, 68*198 алуминиева врата
  Интериорни врати, София

  63 лв дo 105 лв

  Цeнa, Монтаж на интериорни врати, 5
  Интериорни врати, Бургас

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Тапицерия на алуминиева врата, изработване на каса и монтаж,
  Интериорни врати, София

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Изработка на сгъваема V-образна врата, 80/200м или 75/200
  Интериорни врати, Велинград

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Монтажници на врати с владеене на английски или немски език, 21 врати
  Интериорни врати, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, интериорна плъзгаща се врата, 1бр
  Интериорни врати, Долни Дъбник

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Интериорни врати, 5 броя
  Интериорни врати, Ветрен

  2070 лв дo 3450 лв

  Цeнa, Подрязване (скъсяване) дължината на МДФ врата, 3 - 4 см
  Интериорни врати, Айдемир

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Изработка и монтаж на плъзгаща врата, дъб сонома, интериорна, около 130- 140 см шир., Стандартна височина, около 130- 140 см широчина
  Интериорни врати, Мененкьово

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Изработка и монтаж на 1бр вградена (в стена от гипскартон) плъзгаща се врата, Един брой, интериорна, стандартен размер
  Интериорни врати, София

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Интериорни врати,без смяна на метални каси, 3 бр- баня,хол и кухня
  Интериорни врати, Габрово

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Покупка и монтаж на 2бр ДЪРВЕНИ интериорни врати, 70 х 200 и 90 х 200
  Интериорни врати, Долна баня

  315 лв дo 525 лв

  Цeнa, Интериорни врати с монтаж, 2 броя
  Интериорни врати, Албена

  315 лв дo 525 лв

  Цeнa, Врата, 90*190
  Интериорни врати, Исперих

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Монтаж на интериорни врати, 4 бр
  Интериорни врати, Берковица

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Входна и Преходна интериорна врата за апартамент,
  Интериорни врати, Несебър

  360 лв дo 600 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Интериорни врати ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  251+ Фирми зa Интериорни врати
  Безплатни услуги
  Без комисионна
  Вземете оферта