Тапициране на мебели, цени

Колко струва тапицерията? Основният въпрос, който възниква тук, е дали това е наистина ценна мебел или има само сантиментална стойност. Най-общо казано, по-старите мебели със специално качество или антична стойност винаги си заслужава да бъдат възстановени. Цената на тапицерията зависи от размера и вида на тапицерията, пълнежа, рамките, пружините и конструкцията. Имайте предвид, че почасовият труд и вложеният материал се заплащат. Цената за тапицирането на холова гарнитура е между 620 и 900 лв, дори и нагоре. Цената за тапициране на стол е около 30 и 40 лв/m2, с промяна на пълнежа на седалката и облицовъчния материал. Ако цената на пръв поглед изглежда твърде висока, знайте, че като правило старите мебели винаги са с по-добро качество от съвременните мебели и че си струва да ги обновите, тъй като качеството е в пъти по-високо от фабрично произведеното. Във всеки случай, ще получите качествена мебел, вече хармонизирана с пространството, в което се намира, и тя ще ви служи още доста време.

На кого да се доверите за тапициране на мебели? Изпратете запитване до подходящи и надеждни мебелни специалисти, тапицери на мебели, във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

ЦЕНИ ЗА ТАПИЦИРАНЕ НА ХОЛОВА ГАРНИТУРА


Цени на нова гарнитура за седене. Цени за консултации, производство, транспорт и сглобяване в зависимост от размерите, пълнежа и мебелната тъкан (дамаската).

620.00 лв/бр

МНОГО НИСКА ЦЕНА
лв/бр

СРЕДНA ЦЕНА
900.00 лв/бр

НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Тапициране на мебели, цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА ТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Цени на холова гарнитура

Цени на нова гарнитура за седене. Цени за консултации, производство, транспорт и сглобяване в зависимост от размерите, пълнежа и мебелната тъкан (дамаската).


лв

лв/м

м
търсене>

Тапициране на столове

Цени за тапициране на столове за хранене, с нова пяна с дебелина от 3 cm, без шиене на тапицерските калъфи.


лв

лв/бр

бр
търсене>

Тапициране на столове

Цени за тапициране на столове за хранене, с нова пяна с дебелина от 3 cm и шиене на тапицерските калъфи.


лв

лв/бр

бр
търсене>
ЗАЕДНО:
ИЗПРАТЕТЕ ТЪРСЕНЕ >

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Тапициране на мебели - всичко, което трябва да знаете

1. Тапициране на мебели - какво трябва да знаете?

Тапицирането е процес на обновяване, тоест реставриране на мебелите. Тапицират се мебели, изработени по поръчка или закупени, но обикновено това са по-стари мебели. Тапицерите се занимават с този занаят. На нашия портал Daibau.bg можете да намерите майстори, които предлагат следните услуги:

- холови гарнитури по поръчка,

- обличане на пейки и столове по поръчка,

- различни ремонти,

- изработване или преправяне на възглавници,

- тапицерия на врати,

- обличане на леглото,

- седалки за каравани, ремаркета и плавателни съдове,

- тапициране на автомобилни седалки.

Тапицерията връща красотата, комфорта и стойността на мебелите
Тапицерията връща красотата, комфорта и стойността на мебелите

Преди да започнете да избирате майстор, не е лошо да научите нещо за самата тапицерия. Най-важното решение е изборът на мебелен плат (дамаска). Освен цвета и десена, които трябва да бъдат напълно подходящи за мебелите, много важен е и видът на материала, който може да бъде кожа, памук, лен, полиестер, изкуствена кожа, различни смеси и т.н. Тези материали са съвсем различни на пипане и със сигурност се различават по начина на обработка, износването, скъсването, водоустойчивостта или водопропускливостта, устойчивостта на петна, почистващите препарати и други подобни. Кожата е много издръжлива, но доста студена на допир, докато по-късно причинява изпотяване. Изкуствената кожа е много по-евтина, въпреки че започва да се бели бързо. При други видове тъкани няма такива проблеми, въпреки че те се износват по-бързо. За тапицерия се използват специални тъкани, известни като дамаска. Когато решите какво искате, оставете останалото на майстора. След десет дни вашият фотьойл, стол или възглавници ще бъдат като нови.

2. Как да намерите добър тапицер?

Качествената тъкан, пълнеж, дърво и пружини са най-важни за добрата тапицерия. Без добър майстор обаче, няма качествена услуга. Ако търсите такъв, отделете малко време, за да попитате и да разгледате снимки на направените мебели и препоръки и коментари на клиенти. Направете списък с тези, които отговарят на условията, и им изпратете запитване. След това лесно ще сравните получените отговори и ще изберете майстор. Можете да направите всичко това по най-простия и бърз начин чрез нашия портал Daibau.bg.

3. Тапицирани мебели

3.1. Тапицерия на столове

Трудно е да се отървете от старите мебели, най-вече заради сантименталната или историческата им стойност. Това важи особено за такива, които са ви любими и които често използвате, така че и ги износвате повече. Такива са например столове или фотьойли. За щастие те могат да бъдат възстановени. Тапицерът ще провери състоянието на дървото, пълнежа, пружините или дървото и самия плат и ще ги замени и поднови, ако е необходимо. Така столът на баба ви ще блести в съвсем нов облик. Правилното и навременно възстановяване поддържа качеството и с течение на времето увеличава стойността на такива мебели.

3.2. Холови гарнитури

Честото и дългосрочно лежане на дивана има своята цена: колкото за материалите, толкова и за вашето здраве. Диванът се износва с течение на времето, текстилът се разтяга, изтънява или къса, пяната или пълнежните елементи се степват. Ако обаче е с добро качество, не го изхвърляйте. Претапицирането на холовата гарнитура е много по-добър избор от купуването на нова. Свържете се с майстора във вашия район и изберете дамаската, цвета и десена. С известни усилия и умения вашата мебел ще бъде като нова. Можете, също така, да се уговорите за тапицеране на пейки, табуретки, възглавници и всичко останало. Претапицираната мека мебел ще освежи цялата стая. Холовата гарнитура, направена по поръчка и според вашите желания, качествено, може да стои редом с най-скъпите мебели, когато имат еднакво добра конструкция, материали и тапицерия.

3.3. Тапицерия на вратите

Тапицираните врати не само изглеждат страхотно, но и значително увеличават топло- и звукоизолацията. Ако имате входна врата, обърната към шумна улица, това е чудесно решение за вас. Над вратата обикновено се поставя слой пяна с по-висока плътност и дебелина 5 см и парче изкуствена кожа, устойчиво на външни влияния и износване.

3.4. Тапицерия за автомобил

Автомобилите обикновено се считат за символ на състоянието. Важно е не само как изглеждат отвън, но и отвътре. По-елегантният интериор също прави шофирането по-приятно. Ако искате тапицерия на седалки, можете да се обърнете към майстори, тапицери на автомобили, за които това е специалност. Подобно на други тапицерии, тапицерията на автомобила се износва с течение на времето, така че можете да организирате ремонт или смяна. Претапицират се седалките и пространството между тях, воланът, вътрешните страни на вратата, таванът и др. Можете да изберете кожа или изкуствена кожа, авто мебелна тъкан, микрофибър, алкантар. Те се предлагат в различни цветове и десени. Тапицерите на автомобили се занимават с тапицерия на седалки и други елементи в автомобилите, но също така и на всички други превозни средства, плавателни съдове и каравани.

4. Процес

Тапицирането на стари мебели започва с оценка на стойността и процеса. По този начин се преценява рентабилността на работата. Специално имайте предвид, че старинните, оригинални мебели често имат голяма стойност. При реставриране на такива мебели трябва да се използват стари материали, максимално близки до оригиналите - дърво, юта, морска трева, сено, памук или вълна - тъй като това е единственият начин да се запази автентичността им. А текстилът трябва да е подходящ, максимално подобен на оригинала по качество и десен. Следващата фаза е отстраняване на повредени части, смяна на пълнежа или пружините, дървените части. Когато всички вътрешни елементи са завършени, идва ред на самата тапицерия, която им придава нов блясък. Редовното почистване с прахосмукачка и четкане, както и поправки или защитни калъфи, могат значително да удължат живота на такива мебели.

4.1. Мебелни тъкани

За тапицерията трябва да изберете подходящата дамаска сред много видове мебелни тъкани, които се различават по качество, структура, текстура, здравина, издръжливост, устойчивост на почистващи препарати и със сигурност - по цена. Най-скъпият материал е естествената кожа, защото е много издръжлива и здрава. Не се препоръчва за градински мебели, защото „не диша“ и при контакт с нея кожата ни веднага започва да се изпотява. Изкуствената кожа е по-евтина и на пръв поглед изглежда почти еднакво, въпреки че бързо се напуква и започва да се бели. Други видове дамаски са всъщност коприна, памук, лен и полиестер или различни смеси. За да са подходящи за тапицерия, те трябва да са по-дебели от тъканите за дрехи. Не по-малко важни са пяните, тоест дунапренът за тапицерия, които трябва да бъдат с определена дебелина, мекота, плътност и твърдост, но и еластични, за да могат да се върнат в първоначалното си положение и да не губят формата си дори след продължителна, постоянна употреба.

Когато изберете само плат, вие всъщност избирате цвят и десен. Днешните производствени технологии са такива, че буквално всичко може да бъде направено във всякакъв цвят и зависи само от вашия вкус какво ще изберете. По принцип, по-светлите цветове и бежовите нюанси образуват хармонично цяло с повечето мебели. Ярките цветове правят определена мебел особено забележима. Същото се отнася и за десени, които могат да бъдат райета, точки, квадрати, геометрични, пиктограми, флорални или, сега особено популярни т.нар. животински принт. Независимо колко смели сте обаче, погрижете се за впечатлението, което ще остави цялото пространство като цяло.

5. Цени за тапициране на мебели

Тапицирането на мебели е далеч по-изгодно в сравнение с купуването на нови. Когато мислите за обличане на столове или холови гарнитури, първо сравнете цените за смяна и на нови мебели. Цената на тапицерията се влияе най-вече от състоянието на мебелите, тъй като то, също така, определя какво трябва да се направи. Платът скъсан ли е, пълнежът изтънен ли е, пружините са ръждясали или става въпрос за механична повреда на дървените части на конструкцията? Следващата ставка в цената са материалите и най-вече - мебелната тъкан. Естествената кожа е най-скъпа. Изкуствената кожа, дънкови или други видове дамаски определено са по-евтини. Когато избирате плат за тапицерия, не гледайте изключително цената, защото качеството също е много важно – приеценете така, че той да издържи поне толкова дълго, колкото и досега. Цената, разбира се, включва работа, тоест времето, необходимо за тапициране. Пресметнато е, че цената за тапицирането на холова гарнитура е около 1 000 евро, а на стол - около 100 евро.

DAIBAU.BG, ПОМАГАМЕ ПРИ ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИЯТА И ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ВАШИЯ ДОМПРЕТАПИЦИРАНЕ НА КУХНЕНСКИ СТОЛОВЕ

Претапицитане със смяна на дунапрена на 6 бр кухненски стола. 882 1 дo 1470 лв


........

ПРАТАПИЦИРАНЕ НА ЪГЛОВ ДИВН

Да се претапицира целия диван без кожа само дамаска плюш или нещо по-Ваш избор! 352.8 1 дo 588 лв


........

ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ

Претапициране на ъглов холов диван 1323 1 дo 2205 лв


........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ГЕЙМИНГ СТОЛ, СЕДАЛКА, ШИРИНА НА СЕДАЛКАТА 55 CM
Тапициране на мебели, Септември

45 лв дo 75 лв

ЦEНA, ТАПИЦЕР НА МЕБЕЛИ, 1ФОТЬОЙЛ
Тапициране на мебели, Благоевград

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, ТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАН, 3МЕСТЕН /ТРОЙКА
Тапициране на мебели, София

270 лв дo 450 лв

ЦEНA, СЕДАЛКА И ГРЪБ ЗА ПОРТМАНТО, СЕДАЛКА - 0,4 М2; ГРЪБ С КАПИТОНИРАНЕ - 1,29 М2
Тапициране на мебели, София

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, ДВА БРОЯ КУХНЕНСКИ СТОЛОВЕ С ЧЕРНА ЕКО КОЖА , 3 КВ М
Тапициране на мебели, София

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАН ,
Тапициране на мебели, Мездра

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, ИСКАМ ДА ПРЕТАПИЦИРАМ НОВИТЕ СИ ТРАПЕЗНИ СТОЛОВЕ, 6 БР ТРАПЕЗЕН СТОЛ
Тапициране на мебели, Шумен

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА 6 БР. ПЛАЖНИ ШЕЗЛОНГИ , 6 БР.ПРИ ПЪРВА ВЪЗМОЖНОСТ
Тапициране на мебели, Царево

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, ПРЕТАПЕЦИРАНЕ НА СЕДАЛКА ЗА ЛЮЛКА, 5 КВ
Тапициране на мебели, Габрово

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, ТАПЕЦИРАНЕ НА ШЕЗЛОНГ, 2КВ
Тапициране на мебели, Стара Загора

27 лв дo 45 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА СТОЛОВЕ И ДИВАН, 1 БР ДИВАН, 6 БР СТОЛОВЕ
Тапициране на мебели, Монтана

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ТАПИЦИРАНЕ НА КОЖЕН ДИВАН С ДАМАСКА, 2М
Тапициране на мебели, София

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, ТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАН. КЪМ ДИВАНА ИМА И 4 ВЪЗГЛАВМИЦИ, ОТ КОИТО 2ТЕ ИГРА, 1 ДИВАН С 4 ВЪЗГЛАВНИЦИ.
Тапициране на мебели, Велико Търново

135 лв дo 225 лв

ЦEНA, ТАПИЦЕРИЯ НА ЪГЛОВА ГАРНИТУРА,
Тапициране на мебели, Момчилград

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА СТОЛОВЕ, 6 СТОЛА
Тапициране на мебели, Перник

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, ДИВАН, 10
Тапициране на мебели, Стражица

126 лв дo 210 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА 2 КРЕСЛА, 1 ДВУМЕСТЕН ДИВАН И 6 СТОЛА.,
Тапициране на мебели, Рибарица

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ, 15 -20 КВ.
Тапициране на мебели, Дупница

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ЪГЛОВ ДИВАН, 1 БРОЙ
Тапициране на мебели, Габрово

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ЕДИН СТОЛ С КОЖА, ЕДИН СТОЛ
Тапициране на мебели, Русе

45 лв дo 75 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА СТАРА ХОЛОВА ГАРНИТУРА, 1 ДИВАН, 2 ФОТЬОЙЛА И 2 ТАБУРЕТКИ
Тапициране на мебели, Лясковец

108 лв дo 180 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА КАНАПЕ, 220 Л.М.
Тапициране на мебели, Смолян

135 лв дo 225 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА КОЖЕНИ ДИВАН И ФОТИОЙЛИ, ГРОЙКА ДИВАН И ДВА ФОТИОЙЛА
Тапициране на мебели, Перник

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАН, Ш240 Д155 В90
Тапициране на мебели, София

45 лв дo 75 лв

ЦEНA, ТАПИЦИРАНЕ НА 8 СТОЛА С КОЖА, 8 СТОЛА
Тапициране на мебели, Боазът

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ЛЕЖАНКА НА ДИВАН, 3.5
Тапициране на мебели, Велико Търново

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА КОЖЕНА СПАЛНЯ, 3
Тапициране на мебели, Габрово

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, ИМАМ ОКОЛО 20 ДЪРВЕНИ СТОЛА. ИСКАМ ДА СЕ ПОСТАВЯТ ВЪЗГЛАВНИЦИ С ТАПИЦ, 20
Тапициране на мебели, Троян

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ ДИВАН,
Тапициране на мебели, Враца

9 лв дo 15 лвВижте други завършени проекти и цени

Тапициране на мебели ЦЕНОРАЗПИС

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

32+ ФИРМИ ЗA ТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

ТЪРСЕНЕ НА ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЗА ОБЛАСТТА ТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ?

 • Тапициране на мебели София
 • Тапициране на мебели Бургас
 • Тапициране на мебели Варна
 • Тапициране на мебели Пловдив
 • Тапициране на мебели Русе
 • Тапициране на мебели Асеновград
 • Тапициране на мебели Благоевград
 • Тапициране на мебели Велико Търново
 • Тапициране на мебели Видин
 • Тапициране на мебели Враца
 • Тапициране на мебели Габрово
 • Тапициране на мебели Горна Оряховица
 • Тапициране на мебели Димитровград
 • Тапициране на мебели Добрич
 • Тапициране на мебели Дупница
 • Тапициране на мебели Казанлък
 • Тапициране на мебели Кърджали
 • Тапициране на мебели Кюстендил
 • Тапициране на мебели Ловеч
 • Тапициране на мебели Монтана
 • Тапициране на мебели Пазарджик
 • Тапициране на мебели Перник
 • Тапициране на мебели Петрич
 • Тапициране на мебели Плевен
 • Тапициране на мебели Разград
 • Тапициране на мебели Сандански
 • Тапициране на мебели Свищов
 • Тапициране на мебели Силистра
 • Тапициране на мебели Сливен
 • Тапициране на мебели Смолян
 • Тапициране на мебели Стара Загора
 • Тапициране на мебели Търговище
 • Тапициране на мебели Хасково
 • Тапициране на мебели Шумен
 • Тапициране на мебели Ямбол
 • Тапициране на мебели Самоков
 • © 2022 DaiBau.bg | Всички права са запазени