Тапициране на мебели, цени

Колко струва тапицерията? Основният въпрос, който възниква тук, е дали това е наистина ценна мебел или има само сантиментална стойност. Най-общо казано, по-старите мебели със специално качество или антична стойност винаги си заслужава да бъдат възстановени. Цената на тапицерията зависи от размера и вида на тапицерията, пълнежа, рамките, пружините и конструкцията. Имайте предвид, че почасовият труд и вложеният материал се заплащат. Цената за тапицирането на холова гарнитура е между 620 и 900 лв, дори и нагоре. Цената за тапициране на стол е около 30 и 40 лв/m2, с промяна на пълнежа на седалката и облицовъчния материал. Ако цената на пръв поглед изглежда твърде висока, знайте, че като правило старите мебели винаги са с по-добро качество от съвременните мебели и че си струва да ги обновите, тъй като качеството е в пъти по-високо от фабрично произведеното. Във всеки случай, ще получите качествена мебел, вече хармонизирана с пространството, в което се намира, и тя ще ви служи още доста време.

На кого да се доверите за тапициране на мебели? Изпратете запитване до подходящи и надеждни мебелни специалисти, тапицери на мебели, във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

ЦЕНИ ЗА ТАПИЦИРАНЕ НА ХОЛОВА ГАРНИТУРА


Цени на нова гарнитура за седене. Цени за консултации, производство, транспорт и сглобяване в зависимост от размерите, пълнежа и мебелната тъкан (дамаската).

620.00 лв/бр

МНОГО НИСКА ЦЕНА
лв/бр

СРЕДНA ЦЕНА
900.00 лв/бр

НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Тапициране на мебели, цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА ТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Цени на холова гарнитура

Цени на нова гарнитура за седене. Цени за консултации, производство, транспорт и сглобяване в зависимост от размерите, пълнежа и мебелната тъкан (дамаската).


лв

лв/м

м
търсене>

Тапициране на столове

Цени за тапициране на столове за хранене, с нова пяна с дебелина от 3 cm, без шиене на тапицерските калъфи.


лв

лв/бр

бр
търсене>

Тапициране на столове

Цени за тапициране на столове за хранене, с нова пяна с дебелина от 3 cm и шиене на тапицерските калъфи.


лв

лв/бр

бр
търсене>
ЗАЕДНО:
ИЗПРАТЕТЕ ТЪРСЕНЕ >

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Тапициране на мебели - всичко, което трябва да знаете

1. Тапициране на мебели - какво трябва да знаете?

Тапицирането е процес на обновяване, тоест реставриране на мебелите. Тапицират се мебели, изработени по поръчка или закупени, но обикновено това са по-стари мебели. Тапицерите се занимават с този занаят. На нашия портал Daibau.bg можете да намерите майстори, които предлагат следните услуги:

- холови гарнитури по поръчка,

- обличане на пейки и столове по поръчка,

- различни ремонти,

- изработване или преправяне на възглавници,

- тапицерия на врати,

- обличане на леглото,

- седалки за каравани, ремаркета и плавателни съдове,

- тапициране на автомобилни седалки.

Тапицерията връща красотата, комфорта и стойността на мебелите
Тапицерията връща красотата, комфорта и стойността на мебелите

Преди да започнете да избирате майстор, не е лошо да научите нещо за самата тапицерия. Най-важното решение е изборът на мебелен плат (дамаска). Освен цвета и десена, които трябва да бъдат напълно подходящи за мебелите, много важен е и видът на материала, който може да бъде кожа, памук, лен, полиестер, изкуствена кожа, различни смеси и т.н. Тези материали са съвсем различни на пипане и със сигурност се различават по начина на обработка, износването, скъсването, водоустойчивостта или водопропускливостта, устойчивостта на петна, почистващите препарати и други подобни. Кожата е много издръжлива, но доста студена на допир, докато по-късно причинява изпотяване. Изкуствената кожа е много по-евтина, въпреки че започва да се бели бързо. При други видове тъкани няма такива проблеми, въпреки че те се износват по-бързо. За тапицерия се използват специални тъкани, известни като дамаска. Когато решите какво искате, оставете останалото на майстора. След десет дни вашият фотьойл, стол или възглавници ще бъдат като нови.

2. Как да намерите добър тапицер?

Качествената тъкан, пълнеж, дърво и пружини са най-важни за добрата тапицерия. Без добър майстор обаче, няма качествена услуга. Ако търсите такъв, отделете малко време, за да попитате и да разгледате снимки на направените мебели и препоръки и коментари на клиенти. Направете списък с тези, които отговарят на условията, и им изпратете запитване. След това лесно ще сравните получените отговори и ще изберете майстор. Можете да направите всичко това по най-простия и бърз начин чрез нашия портал Daibau.bg.

3. Тапицирани мебели

3.1. Тапицерия на столове

Трудно е да се отървете от старите мебели, най-вече заради сантименталната или историческата им стойност. Това важи особено за такива, които са ви любими и които често използвате, така че и ги износвате повече. Такива са например столове или фотьойли. За щастие те могат да бъдат възстановени. Тапицерът ще провери състоянието на дървото, пълнежа, пружините или дървото и самия плат и ще ги замени и поднови, ако е необходимо. Така столът на баба ви ще блести в съвсем нов облик. Правилното и навременно възстановяване поддържа качеството и с течение на времето увеличава стойността на такива мебели.

3.2. Холови гарнитури

Честото и дългосрочно лежане на дивана има своята цена: колкото за материалите, толкова и за вашето здраве. Диванът се износва с течение на времето, текстилът се разтяга, изтънява или къса, пяната или пълнежните елементи се степват. Ако обаче е с добро качество, не го изхвърляйте. Претапицирането на холовата гарнитура е много по-добър избор от купуването на нова. Свържете се с майстора във вашия район и изберете дамаската, цвета и десена. С известни усилия и умения вашата мебел ще бъде като нова. Можете, също така, да се уговорите за тапицеране на пейки, табуретки, възглавници и всичко останало. Претапицираната мека мебел ще освежи цялата стая. Холовата гарнитура, направена по поръчка и според вашите желания, качествено, може да стои редом с най-скъпите мебели, когато имат еднакво добра конструкция, материали и тапицерия.

3.3. Тапицерия на вратите

Тапицираните врати не само изглеждат страхотно, но и значително увеличават топло- и звукоизолацията. Ако имате входна врата, обърната към шумна улица, това е чудесно решение за вас. Над вратата обикновено се поставя слой пяна с по-висока плътност и дебелина 5 см и парче изкуствена кожа, устойчиво на външни влияния и износване.

3.4. Тапицерия за автомобил

Автомобилите обикновено се считат за символ на състоянието. Важно е не само как изглеждат отвън, но и отвътре. По-елегантният интериор също прави шофирането по-приятно. Ако искате тапицерия на седалки, можете да се обърнете към майстори, тапицери на автомобили, за които това е специалност. Подобно на други тапицерии, тапицерията на автомобила се износва с течение на времето, така че можете да организирате ремонт или смяна. Претапицират се седалките и пространството между тях, воланът, вътрешните страни на вратата, таванът и др. Можете да изберете кожа или изкуствена кожа, авто мебелна тъкан, микрофибър, алкантар. Те се предлагат в различни цветове и десени. Тапицерите на автомобили се занимават с тапицерия на седалки и други елементи в автомобилите, но също така и на всички други превозни средства, плавателни съдове и каравани.

4. Процес

Тапицирането на стари мебели започва с оценка на стойността и процеса. По този начин се преценява рентабилността на работата. Специално имайте предвид, че старинните, оригинални мебели често имат голяма стойност. При реставриране на такива мебели трябва да се използват стари материали, максимално близки до оригиналите - дърво, юта, морска трева, сено, памук или вълна - тъй като това е единственият начин да се запази автентичността им. А текстилът трябва да е подходящ, максимално подобен на оригинала по качество и десен. Следващата фаза е отстраняване на повредени части, смяна на пълнежа или пружините, дървените части. Когато всички вътрешни елементи са завършени, идва ред на самата тапицерия, която им придава нов блясък. Редовното почистване с прахосмукачка и четкане, както и поправки или защитни калъфи, могат значително да удължат живота на такива мебели.

4.1. Мебелни тъкани

За тапицерията трябва да изберете подходящата дамаска сред много видове мебелни тъкани, които се различават по качество, структура, текстура, здравина, издръжливост, устойчивост на почистващи препарати и със сигурност - по цена. Най-скъпият материал е естествената кожа, защото е много издръжлива и здрава. Не се препоръчва за градински мебели, защото „не диша“ и при контакт с нея кожата ни веднага започва да се изпотява. Изкуствената кожа е по-евтина и на пръв поглед изглежда почти еднакво, въпреки че бързо се напуква и започва да се бели. Други видове дамаски са всъщност коприна, памук, лен и полиестер или различни смеси. За да са подходящи за тапицерия, те трябва да са по-дебели от тъканите за дрехи. Не по-малко важни са пяните, тоест дунапренът за тапицерия, които трябва да бъдат с определена дебелина, мекота, плътност и твърдост, но и еластични, за да могат да се върнат в първоначалното си положение и да не губят формата си дори след продължителна, постоянна употреба.

Когато изберете само плат, вие всъщност избирате цвят и десен. Днешните производствени технологии са такива, че буквално всичко може да бъде направено във всякакъв цвят и зависи само от вашия вкус какво ще изберете. По принцип, по-светлите цветове и бежовите нюанси образуват хармонично цяло с повечето мебели. Ярките цветове правят определена мебел особено забележима. Същото се отнася и за десени, които могат да бъдат райета, точки, квадрати, геометрични, пиктограми, флорални или, сега особено популярни т.нар. животински принт. Независимо колко смели сте обаче, погрижете се за впечатлението, което ще остави цялото пространство като цяло.

5. Цени за тапициране на мебели

Тапицирането на мебели е далеч по-изгодно в сравнение с купуването на нови. Когато мислите за обличане на столове или холови гарнитури, първо сравнете цените за смяна и на нови мебели. Цената на тапицерията се влияе най-вече от състоянието на мебелите, тъй като то, също така, определя какво трябва да се направи. Платът скъсан ли е, пълнежът изтънен ли е, пружините са ръждясали или става въпрос за механична повреда на дървените части на конструкцията? Следващата ставка в цената са материалите и най-вече - мебелната тъкан. Естествената кожа е най-скъпа. Изкуствената кожа, дънкови или други видове дамаски определено са по-евтини. Когато избирате плат за тапицерия, не гледайте изключително цената, защото качеството също е много важно – приеценете така, че той да издържи поне толкова дълго, колкото и досега. Цената, разбира се, включва работа, тоест времето, необходимо за тапициране. Пресметнато е, че цената за тапицирането на холова гарнитура е около 1 000 евро, а на стол - около 100 евро.

DAIBAU.BG, ПОМАГАМЕ ПРИ ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИЯТА И ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ВАШИЯ ДОМПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ФОТЬОИЛ

претапициране на фотьойла и почистване на дървените части с моя дамаска 141.12 1 дo 235.2 лв


........

ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАН, 3-МЕСТЕН, 220Х90СМ

1. Цена за работата;
2. Колко метра дамаска (приблизително) би била необходима (ако можете да прецените по снимките);
3. Необходим размер на дунапрена, ориентировъчна цена;
4. Цена (ако се смята оттделно) за смяна на поддържащите дунапрена колани от долната страна (евентуално да се сложат на по-малко разстояние един от друг за по-голяма стабилност);
5. Транспорт на дивана - в Студентски град сме. 352.8 1 дo 588 лв


........

ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАНИ В С.СИНЕМОРЕЦ

претапициране на 2 бр. разтегателни дивани 705.6 1 дo 1176 лв


........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

ЦEНA, ЕДИНИЧНИ ЛЕГЛА , 22
Тапициране на мебели, Банско

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, ПЛЕТАПИЦИРАНЕ НА ЪГЛОВ ДИВАН, ФОТЬОЛ И ДВЕТА БУРЕТКИ, 250/120/60
Тапициране на мебели, Подуяне

225 лв дo 375 лв

ЦEНA, ТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАН И ФОТЬОЙЛИ, 1БР. ДИВАН, 2БР. ФОТЬОЙЛИ
Тапициране на мебели, Враца

450 лв дo 750 лв

ЦEНA, ИСКАМ ДА ТАПИЦИРАМ 2БР.ФОТЪОЛИ , 2
Тапициране на мебели, Пирдоп

135 лв дo 225 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ФОТЬОЙЛ С ЕСТЕСТВЕНА КОЖА, 1 БР 3КВ
Тапициране на мебели, Грамада

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ХОЛОВА ГАРНИТУРА СЪС СМЯНА НА ВАТАТА, ТРОЙКА ДИВАН – Д 160/В 80/ШИРИНА НА СЕДАЛКАТА 60 ДВОЙКА – Д 120/ В 80/ ШИРИНА НА СЕДАЛКАТА 60 ФОТЬОЙЛИ – Д 60/ В 80/ СЕДАЛКА 60/55 ТАБУРЕТКА – 50/50 +
Тапициране на мебели, София

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ, ДИВАН, КАНАПЕ И ФОТЬОЙЛ
Тапициране на мебели, София

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, ИМАМ НУЖДА ДА ПРЕТАПИЦИТАМ МАЛКО КРЕЛО И ТАБУРЕТКА С ПЛАТ БЯЛО БУКЛЕ, КРЕСЛО И ТАБУРЕТКА
Тапициране на мебели, Пловдив

45 лв дo 75 лв

ЦEНA, ТРИКОЛКА ДА ПРЕТАПИЦИРАМ, 2М
Тапициране на мебели, Перник

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА КУХНЕНСКИ ДИВАН., 4 МЕСТЕН, ЪГЛОВ
Тапициране на мебели, Габрово

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ., ДИВАН, ДВА ФОТЬОЙЛА И ТАБУРЕТКА. ПРИБЛИЗИТЕЛНО 8 M2.
Тапициране на мебели, Гоце Делчев

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, НАПРАВА НА ТАПИЦИРАНИ СТОЛОВЕ, 6 БРОЙ СТОЛА
Тапициране на мебели, София

135 лв дo 225 лв

ЦEНA, ОФИС СТОЛ, 3
Тапициране на мебели, Хиподрума

45 лв дo 75 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА СТОЛОВЕ, 8 БР.
Тапициране на мебели, Пловдив

225 лв дo 375 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАН, 1 ДИВАН ТРОЙКА
Тапициране на мебели, Благоевград

225 лв дo 375 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ДВА ФОТЬОЙЛА, ФОТЬОЙЛИТЕ СА С НИСКИТЕ ОБЛЕГАЛКИ
Тапициране на мебели, Хасково

270 лв дo 450 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ, 3-А,РЕКЛАЙНЕР
Тапициране на мебели, Велико Търново

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, ТАПИЦИРАНЕ / ПОПРАВКА, 1
Тапициране на мебели, Надежда II

45 лв дo 75 лв

ЦEНA, ТАБУРЕТКА ЗА СПАЛНЯ, 1
Тапициране на мебели, Перник

45 лв дo 75 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА 6БР. СТОЛОВЕ ОТ ЕКО КОЖА В ТЕКСТИЛ, 6БР.
Тапициране на мебели, София

450 лв дo 750 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРЕНА НА СТАР ДИВАН, 1
Тапициране на мебели, Велико Търново

675 лв дo 1125 лв

ЦEНA, ТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАН, 3-4 КВ. М.
Тапициране на мебели, Ботевград

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАН , МАЛКО ДИВАНЧЕ 1.2 М
Тапициране на мебели, Благоевград

135 лв дo 225 лв

ЦEНA, ТАПИЦИРАНЕ НА ГЕЙМЪРСКИ СТОЛ, 1 БРОЙ СТОЛ
Тапициране на мебели, София

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА КОЖЕН КОМПЮТЪРЕН СТОЛ , 1
Тапициране на мебели, Пазарджик

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, ТАПЕЦИРАНЕ, 80 /100. БРОЯ
Тапициране на мебели, Пазарджик

9000 лв дo 15000 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА ДИВАН И СТОЛОВЕ, 1 ДИВАН 4 СТОЛА 3 ТАБУРЕТКИ
Тапициране на мебели, Пазарджик

1350 лв дo 2250 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ СЕДАЛКИ НА ТРАПЕЗАРЕН СТОЛ , 6 БР. 45 Х 40 СМ. ДАМАСКАТА ОТ МЕН, НЕ Е НЕОБХОДИМА ПОДМЯНА НА ПЪЛНЕЖА.
Тапициране на мебели, София

315 лв дo 525 лв

ЦEНA, ДА СЕ ТАПИЦИРА ЕДИНО КРЕСЛО ПЛАТАГО ИМАМ, 1
Тапициране на мебели, Велико Търново

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА 20 СТОЛА, 20 СТОЛА
Тапициране на мебели, Панагюрище

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА МЕКА МЕБЕЛ, ХОЛОВ ЪГЛОВ ДИВОН И ГРЪБ НА СПАЛНЯ, 2 БРОЯ
Тапициране на мебели, Несебър

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА КУХНЕНСКИ СТОЛОВЕ, 6 БР
Тапициране на мебели, Шумен

450 лв дo 750 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ С ДАМАСКА ПЛЮШ ЧЕРНО И БЯЛО, 4КУХНЕНСКИ СТОЛА И 2БАР СТОЛЧЕТА
Тапициране на мебели, Младост 1

270 лв дo 450 лв

ЦEНA, ПРАТАПИЦИРАНЕ НА ЪГЛОВ ДИВН, 1 БРОЙ 1,70 НА2.00
Тапициране на мебели, Хасково

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, ПРЕТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ , 4
Тапициране на мебели, Велико Търново

675 лв дo 1125 лв

ЦEНA, ТАПИЦЕР, 1.40 НА 2.00М
Тапициране на мебели, София

180 лв дo 300 лвВижте други завършени проекти и цени

Тапициране на мебели ЦЕНОРАЗПИС

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

30+ ФИРМИ ЗA ТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

ТЪРСЕНЕ НА ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЗА ОБЛАСТТА ТАПИЦИРАНЕ НА МЕБЕЛИ?

 • Тапициране на мебели София
 • Тапициране на мебели Бургас
 • Тапициране на мебели Варна
 • Тапициране на мебели Пловдив
 • Тапициране на мебели Русе
 • Тапициране на мебели Асеновград
 • Тапициране на мебели Благоевград
 • Тапициране на мебели Велико Търново
 • Тапициране на мебели Видин
 • Тапициране на мебели Враца
 • Тапициране на мебели Габрово
 • Тапициране на мебели Горна Оряховица
 • Тапициране на мебели Димитровград
 • Тапициране на мебели Добрич
 • Тапициране на мебели Дупница
 • Тапициране на мебели Казанлък
 • Тапициране на мебели Кърджали
 • Тапициране на мебели Кюстендил
 • Тапициране на мебели Ловеч
 • Тапициране на мебели Монтана
 • Тапициране на мебели Пазарджик
 • Тапициране на мебели Перник
 • Тапициране на мебели Петрич
 • Тапициране на мебели Плевен
 • Тапициране на мебели Разград
 • Тапициране на мебели Сандански
 • Тапициране на мебели Свищов
 • Тапициране на мебели Силистра
 • Тапициране на мебели Сливен
 • Тапициране на мебели Смолян
 • Тапициране на мебели Стара Загора
 • Тапициране на мебели Търговище
 • Тапициране на мебели Хасково
 • Тапициране на мебели Шумен
 • Тапициране на мебели Ямбол
 • Тапициране на мебели Самоков
 • © 2023 DaiBau.bg | Всички права са запазени