За района

  Тапициране на мебели, цени

  Колко струва тапицерията? Основният въпрос, който възниква тук, е дали това е наистина ценна мебел или има само сантиментална стойност. Най-общо казано, по-старите мебели със специално качество или антична стойност винаги си заслужава да бъдат възстановени. Цената на тапицерията зависи от размера и вида на тапицерията, пълнежа, рамките, пружините и конструкцията. Имайте предвид, че почасовият труд и вложеният материал се заплащат. Цената за тапицирането на холова гарнитура е между 620 и 900 лв, дори и нагоре. Цената за тапициране на стол е около 30 и 40 лв/m2, с промяна на пълнежа на седалката и облицовъчния материал. Ако цената на пръв поглед изглежда твърде висока, знайте, че като правило старите мебели винаги са с по-добро качество от съвременните мебели и че си струва да ги обновите, тъй като качеството е в пъти по-високо от фабрично произведеното. Във всеки случай, ще получите качествена мебел, вече хармонизирана с пространството, в което се намира, и тя ще ви служи още доста време.

  На кого да се доверите за тапициране на мебели? Изпратете запитване до подходящи и надеждни мебелни специалисти, тапицери на мебели, във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени за тапициране на холова гарнитура


  Цени на нова гарнитура за седене. Цени за консултации, производство, транспорт и сглобяване в зависимост от размерите, пълнежа и мебелната тъкан (дамаската).

  620.00 лв/бр

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  лв/бр

  СРЕДНA ЦЕНА
  900.00 лв/бр

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Тапициране на мебели

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Тапициране на столове

  Цени за тапициране на столове за хранене, с нова пяна с дебелина от 3 cm, без шиене на тапицерските калъфи.


  бр

  лв/бр

  лв

  Тапициране на столове

  Цени за тапициране на столове за хранене, с нова пяна с дебелина от 3 cm и шиене на тапицерските калъфи.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на холова гарнитура

  Цени на нова гарнитура за седене. Цени за консултации, производство, транспорт и сглобяване в зависимост от размерите, пълнежа и мебелната тъкан (дамаската).


  м

  лв/м

  лв
  ЗАЕДНО:
  лв
  изпратете търсене >

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Тапициране на мебели - всичко, което трябва да знаете

  1. Тапициране на мебели - какво трябва да знаете?

  Тапицирането е процес на обновяване, тоест реставриране на мебелите. Тапицират се мебели, изработени по поръчка или закупени, но обикновено това са по-стари мебели. Тапицерите се занимават с този занаят. На нашия портал Daibau.bg можете да намерите майстори, които предлагат следните услуги:

  - холови гарнитури по поръчка,

  - обличане на пейки и столове по поръчка,

  - различни ремонти,

  - изработване или преправяне на възглавници,

  - тапицерия на врати,

  - обличане на леглото,

  - седалки за каравани, ремаркета и плавателни съдове,

  - тапициране на автомобилни седалки.

  Тапицерията връща красотата, комфорта и стойността на мебелите
  Тапицерията връща красотата, комфорта и стойността на мебелите

  Преди да започнете да избирате майстор, не е лошо да научите нещо за самата тапицерия. Най-важното решение е изборът на мебелен плат (дамаска). Освен цвета и десена, които трябва да бъдат напълно подходящи за мебелите, много важен е и видът на материала, който може да бъде кожа, памук, лен, полиестер, изкуствена кожа, различни смеси и т.н. Тези материали са съвсем различни на пипане и със сигурност се различават по начина на обработка, износването, скъсването, водоустойчивостта или водопропускливостта, устойчивостта на петна, почистващите препарати и други подобни. Кожата е много издръжлива, но доста студена на допир, докато по-късно причинява изпотяване. Изкуствената кожа е много по-евтина, въпреки че започва да се бели бързо. При други видове тъкани няма такива проблеми, въпреки че те се износват по-бързо. За тапицерия се използват специални тъкани, известни като дамаска. Когато решите какво искате, оставете останалото на майстора. След десет дни вашият фотьойл, стол или възглавници ще бъдат като нови.

  2. Как да намерите добър тапицер?

  Качествената тъкан, пълнеж, дърво и пружини са най-важни за добрата тапицерия. Без добър майстор обаче, няма качествена услуга. Ако търсите такъв, отделете малко време, за да попитате и да разгледате снимки на направените мебели и препоръки и коментари на клиенти. Направете списък с тези, които отговарят на условията, и им изпратете запитване. След това лесно ще сравните получените отговори и ще изберете майстор. Можете да направите всичко това по най-простия и бърз начин чрез нашия портал Daibau.bg.

  3. Тапицирани мебели

  3.1. Тапицерия на столове

  Трудно е да се отървете от старите мебели, най-вече заради сантименталната или историческата им стойност. Това важи особено за такива, които са ви любими и които често използвате, така че и ги износвате повече. Такива са например столове или фотьойли. За щастие те могат да бъдат възстановени. Тапицерът ще провери състоянието на дървото, пълнежа, пружините или дървото и самия плат и ще ги замени и поднови, ако е необходимо. Така столът на баба ви ще блести в съвсем нов облик. Правилното и навременно възстановяване поддържа качеството и с течение на времето увеличава стойността на такива мебели.

  3.2. Холови гарнитури

  Честото и дългосрочно лежане на дивана има своята цена: колкото за материалите, толкова и за вашето здраве. Диванът се износва с течение на времето, текстилът се разтяга, изтънява или къса, пяната или пълнежните елементи се степват. Ако обаче е с добро качество, не го изхвърляйте. Претапицирането на холовата гарнитура е много по-добър избор от купуването на нова. Свържете се с майстора във вашия район и изберете дамаската, цвета и десена. С известни усилия и умения вашата мебел ще бъде като нова. Можете, също така, да се уговорите за тапицеране на пейки, табуретки, възглавници и всичко останало. Претапицираната мека мебел ще освежи цялата стая. Холовата гарнитура, направена по поръчка и според вашите желания, качествено, може да стои редом с най-скъпите мебели, когато имат еднакво добра конструкция, материали и тапицерия.

  3.3. Тапицерия на вратите

  Тапицираните врати не само изглеждат страхотно, но и значително увеличават топло- и звукоизолацията. Ако имате входна врата, обърната към шумна улица, това е чудесно решение за вас. Над вратата обикновено се поставя слой пяна с по-висока плътност и дебелина 5 см и парче изкуствена кожа, устойчиво на външни влияния и износване.

  3.4. Тапицерия за автомобил

  Автомобилите обикновено се считат за символ на състоянието. Важно е не само как изглеждат отвън, но и отвътре. По-елегантният интериор също прави шофирането по-приятно. Ако искате тапицерия на седалки, можете да се обърнете към майстори, тапицери на автомобили, за които това е специалност. Подобно на други тапицерии, тапицерията на автомобила се износва с течение на времето, така че можете да организирате ремонт или смяна. Претапицират се седалките и пространството между тях, воланът, вътрешните страни на вратата, таванът и др. Можете да изберете кожа или изкуствена кожа, авто мебелна тъкан, микрофибър, алкантар. Те се предлагат в различни цветове и десени. Тапицерите на автомобили се занимават с тапицерия на седалки и други елементи в автомобилите, но също така и на всички други превозни средства, плавателни съдове и каравани.

  4. Процес

  Тапицирането на стари мебели започва с оценка на стойността и процеса. По този начин се преценява рентабилността на работата. Специално имайте предвид, че старинните, оригинални мебели често имат голяма стойност. При реставриране на такива мебели трябва да се използват стари материали, максимално близки до оригиналите - дърво, юта, морска трева, сено, памук или вълна - тъй като това е единственият начин да се запази автентичността им. А текстилът трябва да е подходящ, максимално подобен на оригинала по качество и десен. Следващата фаза е отстраняване на повредени части, смяна на пълнежа или пружините, дървените части. Когато всички вътрешни елементи са завършени, идва ред на самата тапицерия, която им придава нов блясък. Редовното почистване с прахосмукачка и четкане, както и поправки или защитни калъфи, могат значително да удължат живота на такива мебели.

  4.1. Мебелни тъкани

  За тапицерията трябва да изберете подходящата дамаска сред много видове мебелни тъкани, които се различават по качество, структура, текстура, здравина, издръжливост, устойчивост на почистващи препарати и със сигурност - по цена. Най-скъпият материал е естествената кожа, защото е много издръжлива и здрава. Не се препоръчва за градински мебели, защото „не диша“ и при контакт с нея кожата ни веднага започва да се изпотява. Изкуствената кожа е по-евтина и на пръв поглед изглежда почти еднакво, въпреки че бързо се напуква и започва да се бели. Други видове дамаски са всъщност коприна, памук, лен и полиестер или различни смеси. За да са подходящи за тапицерия, те трябва да са по-дебели от тъканите за дрехи. Не по-малко важни са пяните, тоест дунапренът за тапицерия, които трябва да бъдат с определена дебелина, мекота, плътност и твърдост, но и еластични, за да могат да се върнат в първоначалното си положение и да не губят формата си дори след продължителна, постоянна употреба.

  Когато изберете само плат, вие всъщност избирате цвят и десен. Днешните производствени технологии са такива, че буквално всичко може да бъде направено във всякакъв цвят и зависи само от вашия вкус какво ще изберете. По принцип, по-светлите цветове и бежовите нюанси образуват хармонично цяло с повечето мебели. Ярките цветове правят определена мебел особено забележима. Същото се отнася и за десени, които могат да бъдат райета, точки, квадрати, геометрични, пиктограми, флорални или, сега особено популярни т.нар. животински принт. Независимо колко смели сте обаче, погрижете се за впечатлението, което ще остави цялото пространство като цяло.

  5. Цени за тапициране на мебели

  Тапицирането на мебели е далеч по-изгодно в сравнение с купуването на нови. Когато мислите за обличане на столове или холови гарнитури, първо сравнете цените за смяна и на нови мебели. Цената на тапицерията се влияе най-вече от състоянието на мебелите, тъй като то, също така, определя какво трябва да се направи. Платът скъсан ли е, пълнежът изтънен ли е, пружините са ръждясали или става въпрос за механична повреда на дървените части на конструкцията? Следващата ставка в цената са материалите и най-вече - мебелната тъкан. Естествената кожа е най-скъпа. Изкуствената кожа, дънкови или други видове дамаски определено са по-евтини. Когато избирате плат за тапицерия, не гледайте изключително цената, защото качеството също е много важно – приеценете така, че той да издържи поне толкова дълго, колкото и досега. Цената, разбира се, включва работа, тоест времето, необходимо за тапициране. Пресметнато е, че цената за тапицирането на холова гарнитура е около 1 000 евро, а на стол - около 100 евро.

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  претапициране на лежанка ( фотьойол-шезлонг)

  Искам да се претапицира само с нов плат, който ще закупя лично. Моля за цена на услугата и време за изпълнение. 352.8 лв дo 588 лв

  ........

  Претапициране на диван - двойка

  плат и тапицер 264.6 лв дo 441 лв

  ........

  Претапициране на еднолицев матрак

  Матракът на спалнята ни е здрав, но дунапренът вече е много смачкан. Бихме искали да се сложи качествена мемори пяна и нова тапицерия. Матракът е еднолицев с размер 144/190. Моля за ориентировъчна цена 264.6 лв дo 441 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, Претапициране на френска телефонна пейка, 2
  Тапициране на мебели, София

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Претапициране на мека мебел, Един диван тройка, ъглов и един фотьойл
  Тапициране на мебели, София

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Тапицер за 10-12 бр. стола с кожа и плат,
  Тапициране на мебели, Дряново

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Тапициране на диван, 2метра
  Тапициране на мебели, Благоевград

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Поправка на част от диван,
  Тапициране на мебели, Враца

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, малък диван претапициране с текстил, 2
  Тапициране на мебели, София

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Претапициране на модулен диван 5 м и шест стола у дома,
  Тапициране на мебели, Благоевград

  225 лв дo 375 лв

  Цeнa, Претапициране на диван, 140*2м
  Тапициране на мебели, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Претапициране на диван в хол,
  Тапициране на мебели, Габрово

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Претапициреане,
  Тапициране на мебели, София

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Тапециране на холна гарнитура, 1 диван
  Тапициране на мебели, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Тапицерия за холава, 1 метър
  Тапициране на мебели, Брестовица

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, пране диван и тапицирани столове, разтегателен диван, 8 стола, 5 табуретки и кухненски ъгъл
  Тапициране на мебели, Габрово

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, кантиране на ученически бюра,
  Тапициране на мебели, Пазарджик

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Претапицирани на диван и 2 фотьойла, 20кв.м.
  Тапициране на мебели, Ловеч

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, тапициране на пейки, 2 метра на 50 см
  Тапициране на мебели, София

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Нов пружинен матрак и облегалка на стар диван в Лясковец, 4 кв.
  Тапициране на мебели, Лясковец

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, тапициране на ъглова холна гарнитура, 6 кв.м.
  Тапициране на мебели, София

  0 лв дo 0 лв

  Цeнa, Реставрация и претапициране на мека мебел, 1 Диван и 2 кресла
  Тапициране на мебели, София

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Тапициране на ъглов диван, 3 кВ метра
  Тапициране на мебели, Поморие

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, претапециране на столове, 6 броя
  Тапициране на мебели, Варна

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Тапициране на ъглов диван, 2,40м/1/70м
  Тапициране на мебели, Поморие

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Претапициране,
  Тапициране на мебели, Красно село

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, тапицерия на диван,
  Тапициране на мебели, Търговище

  0 лв дo 0 лв

  Цeнa, претапициране на диван, 175 см дължина, 50 см широчина
  Тапициране на мебели, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, столове, 7 пълнеж
  Тапициране на мебели, Лагера

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, претапициране и нов пълнеж за 4 стола, стандартен трапезен стол
  Тапициране на мебели, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Цялостно претапициране на диван със смяна на вътрешността., 200 / 100 см
  Тапициране на мебели, Долна Диканя

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Претапициране на офис столове, 12 броя
  Тапициране на мебели, Божурище

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, претациране на нови лежанки - 2 броя,
  Тапициране на мебели, Поморие

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, тапициране, 10 бр.столове/седалка и облегалка и голям диван във формата на "П"-лежанка, двойка и тройка
  Тапициране на мебели, Смолян

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Претапициране на холни столове, 6 броя
  Тапициране на мебели, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, тапициране на седалки на кухненски столове, 4 броя седалки
  Тапициране на мебели, Враца

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Претапициране на 4 бар стола, 4бр.
  Тапициране на мебели, София

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Претапициране на 2 бар стола и 1 табуретка-пуф, Пуфа е 40х40х40, столовете са 40см далбочина и 18 см височината на облегалката
  Тапициране на мебели, Равда

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Тапицерия за два дивана, 4.
  Тапициране на мебели, Хасково

  270 лв дo 450 лв  Вижте други завършени проекти и цени
  Търсене на добри изпълнители за областта Тапициране на мебели?

  Тапициране на мебели ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  33+ ФИРМИ ЗA Тапициране на мебели
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА