Асфалтиране; цени

Колко струва асфалтиране? Цената на асфалтирането зависи от подготовката на основата и броя на слоевете. За подготвителни работи трябва да платите около 25 до 32 лв/m2. Един слой асфалт коства около от 14 до 19,20 лв/m2, а двуслойният асфалт, който е по-твърд и по-плосък, струва около от 22 до 34 лв/m2.

На кого да се доверите за асфалтиране? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на асфалт във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

ЦЕНИ ЗА АСФАЛТИРАНЕ


Цени за асфалтиране. Цена на поръчка и полагане на два слоя, груб и фин асфалт. Цени за асфалтиране с дебелина 3 cm и 5 cm, заедно с подготвяне на трамбоване.

12.00 лв/м2

МНОГО НИСКА ЦЕНА
лв/м2

СРЕДНA ЦЕНА
18.00 лв/м2

НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Асфалтиране; цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА АСФАЛТИРАНЕ

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Изцяло асфалтиране с 5 cm груб асфалт и 3 cm фин асфалт

Приблизителна цена на асфалтиране с предварителен план - без подготовка на основата под 200 m2.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Изцяло асфалтиране с 5 cm груб асфалт и 3 cm фин асфалт

Приблизителна цена на асфалтиране с предварителен план - без подготовка на основата над 200 m2.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Малки кръпки на асфалт

Цени на кръпки на асфалт. Цени за закърпване на пукнатини в асфалта. Цени на пълнеж, направен от еластична битумна студена маса. Цени за саниране на пукнатини до 2 cm.


лв

лв/м2

м2
търсене>
ЗАЕДНО:
ИЗПРАТЕТЕ ТЪРСЕНЕ >

Настилка в двор, бехатон


Колко струва настилка? Майсторите начисляват работата си много различно в зависимост от материалите,...

Проверете и: Плочи „бехатон“, настилка в двор, Цени

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Асфалтиране - всичко, което трябва да знаете

1. Асфалтиране - какво трябва да знаете?

Когато трябва да се направи пътят към къщата и самият двор, е много важно избраният от вас материал да е в подходящ стил и в хармония с околната среда, както и да бъде функционален и дълготраен. Ето защо много хора избират асфалт.

За лесна поддръжка и дългогодишна трайност, много хора решават да асфалтират пътя за достъп и двора
За лесна поддръжка и дългогодишна трайност, много хора решават да асфалтират пътя за достъп и двора

 

1.1. Предимства

Едно от основните предимства на асфалтирането е времето, което е необходимо за полагане на асфалта, тъй като върху добре подготвена основа, това може да се извърши и за един ден. Други важни причини са лесна поддръжка и, на практика, неограничен експлоатационен живот. Асфалтът е един от най-устойчивите и издръжливи материали, дори ако се поръсва със сол всяка зима. От него най-лесно се почиства снега и върху него не се задържат нито пясък, нито камъни. Цената на асфалтирането, в сравнение с други видове настилки в двора, е много приемлива. Тя зависи от местоположението, предназначението, размера и дебелината.

1.2. Недостатъци

Въпреки че предимствата му са по-многобройни, асфалтът има и недостатъци. През лятото привлича и излъчва топлина. Може да прегрее толкова много, че да причини изгаряния, ако стъпите на него боси. Асфалтът се разширява при високи и се напуква при ниски температури, така че може да се изрони. Впоследствие, в пукнатините се натрупват вода и мръсотия и асфалтът бавно се разпада. Проблем възниква и когато има нужда от полагане на нови проводи и връзки. Асфалтът трябва да бъде изрязан и след това закърпен. Разликите между стария и новия асфалт остават видими както в краищата, така и в цвета. Когато имате настилка от плочки, плочките се изваждат и след ремонта на инсталацията се връщат на място без видими следи.

2. Професионално и качествено изпълнение на работата

Точно както когато става въпрос и за други тясно професионални дейности, при асфалтирането е важно всичко да се извършва от опитен и професионален изпълнител, който дава гаранция както за материала, така и за работата си. Положеният професионално асфалт е гаранция за дълготрайността му, затова потърсете опитни майстори, които ще свършат работата според професионалните стандарти и вашите желания.

3. Видове асфалт

Изборът на тип асфалт зависи от следните фактори:

- предназначение на повърхността: път за достъп, пътеки, двор или подобно,

- вид натоварване: леко, средно, тежко,

- местоположение на обекта,

- стойност на инвестицията.

Независимо кой тип асфалт сте избрали, е необходима добре подготвена основа, тъй като асфалтът не е самоносещ материал, тоест не може да се полага самостоятелно.

3.1. Еднослойно асфалтиране

Цената на еднослойното асфалтиране, със сигурност, е най-ниската. Подходящо е за дворове и алеи, които се използват по-рядко.

Комбинации за еднослойно асфалтиране:

- за по-леки повърхностни  натоварвания (до 3,5 тона), каменната фракция може да бъде 0-11 или 16 мм, а дебелината на самия асфалтов слой 5-6 cm;

- при по-тежки повърхностни натоварвания (до 8 тона) каменната фракция може да бъде 0-16 мм, а дебелината на самия асфалтов слой 7-8cm.

(Тези данни са информативни. Подходящият вид асфалт и дебелината му се определят на място по време на огледа на терена.)

3.2. Двуслойно асфалтиране

Този вид избор е подходящ за изграждане на пътища за достъп и дворове, които освен леки автомобили, трябва да издържат натоварването и на по-тежки превозни средства. Двуслойният асфалт е с по-добро качество, тъй като има по-дебел долен слой от по-едри каменни фракции. Такава повърхност по-добре понася натоварванията при високи температури. По-тънкият горен слой асфалт е от ситна каменна фракция и повърхността е гладка. Дебелината на двата слоя обикновено е 8 cm, като долният слой е около 5 cm, а горният - около 3 cm. Освен с по-добро качество, този тип асфалт е и малко по-скъп, но е по-траен и изглежда по-добре.    

Комбинации за двуслойно асфалтиране:

- за по-големи повърхностни натоварвания (до 8 тона) каменната фракция за долния слой е 0-22 mm, а за горния е 0-8/11 mm. Дебелините на долния и горния слой асфалт са по 5 cm;

- за по-големи и по-тежки повърхностни натоварвания (до 10 тона) каменната фракцията за долния слой е 0-22/32 mm, а за горния е 0-11 mm. Дебелината на долния слой асфалт е 10 сm, а на горния е 3-4 cm.

(Тези данни са информативни. Подходящият вид асфалт и дебелината му се определят на място по време на огледа на терена.)

4. Как се извършва работата?

4.1. Подготовка на основата

Ако искате асфалтираната повърхност да издържа дълго и успешно на всички натоварвания - тегло на автомобила, температурни промени, валежи, разпръскване на сол и всичко подобно - много е важно основата да бъде направена по подходящ начин. В противен случай, може да се стигне до пропадане на терена, т.нар свлачища и пукнатини в асфалта и поява на дупки. Основата за повърхностите, предназначени за движение на леки автомобили, се прави чрез изкоп от 0,6 m в земята. Ако за дадена площ се планира по-голямо или голямо натоварване, тогава изкопът е по-дълбок. Когато копаем, не трябва да забравяме за оттичането на дъждовната вода и теренът трябва да има наклон от 2%, т. е. 2 cm на метър, към страната, противоположна на обекта. Препоръчително е да се монтират отводнителни решетки в страни на пътя.

Върху терена, получен при изкопа, се изсипват на купчини, големи около 0,4 m, камъни (чакъл или едър агрегат). Преди да се насипе следващия слой, тези купчини се разстилат, за да се получи равномерен слой и добре се уплътняват. Строителни отпадъци или големи камъни, т.е. всичко, което не е с еднаква форма и размер, не трябва да се използва за насипване, тъй като такъв материал не може да се разпределя равномерно, нито да се уплътнява. Следва насипването на втория слой от по-фината фракция от около 0,2 m. Този горен слой от инертни материали ще бъде носещ за асфалта и следователно трябва да бъде още по-добре уплътнен, по-компактен. И двата слоя заедно образуват т.нар. тампон.   

4.2. Полагане на асфалта

Както вече споменахме, видът и дебелината на асфалта се определят според предназначението на бъдещата повърхност. Най-често за настилки се прави двуслоен асфалт, с по-груб долен слой от 5 cm и по-фин горен слой с дебелина 3 cm. Когато се насипят, двата слоя трябва да бъдат добре уплътнени с валяк и това обикновено отнема няколко часа. Препоръчваме асфалтирането да се извършва в момент, когато външните температури са около 10 ° C, т.е. в началото на строителния сезон. Това е важно, за да може асфалтът да не се охлажда твърде много между подготовката и полагането и да може да се разстила добре, т.е. да се уплътнява. Дъждовното време не е най-благоприятното, тъй като е по-трудно асфалтовата маса да се залепи за тампона и по-лесно се напуква. Препоръчва се асфалтът да се положи веднага след като тампонът е готов, тъй като ако се остави дълго време и се използва, тампонът ще бъде напълно омекотен и разпилян от гумите на минаващи автомобили.

4.3. Поддръжка и ремонти

Когато полагате асфалт, наистина не си струва да спестявате от подготовката на основата. Добре уплътненият тампон и качественото насипване и минаване с валяк върху асфалта са от ключово значение за дълготрайността на настилката. За трайността на асфалта е важно и да се направят бордюри, всъщност връзки или преход към други материали. Ако бордюрите не са добре поставени, асфалтът ще се изрони и ще се разбие. През повърхностните пукнатини водата ще проникне в по-дълбоките слоеве и ще ги повреди. В най-лошия случай, целият слой асфалт може да набъбне и да се издигне. Много по-често се появяват дупки, в които се задържат вода и други примеси. С течение на времето на асфалта ще се появят следи от гуми и вдлъбнатини (ако винаги карате по същото трасе и паркирате на едно и също място). Това се вижда лесно, особено през лятото, когато асфалтът омеква поради горещината и когато не трябва да оставяте тежки неща върху него, за да не останат отпечатъци. Асфалтът може да бъде повреден и от течове на масло от превозните средства или от някои други абразиви. Някои от тези петна е невъзможно да се почистят; асфалтът може само да се изреже и да се излее нов.

DAIBAU.BG, ПОМАГАМЕ ПРИ ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИЯТА И ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ВАШИЯ ДОМПОЛАГАНЕ НА ТРОШЕНОКАМЕННА НАСТИЛКА

Искам на улица от земна маса да се положи трошенокаменна настилка за да се подобри проходимостта по улицата. Размера на улицата е 175 м. дълга и 4 м. широка. 1350 лв дo 2250 лв


........

АСВАЛТИРАНЕ НА ДВОР

Асвалтиране на двор основа бетон 900 лв дo 1500 лв


........

АСФАЛТИРАНЕ НА 150 М2 АЛЕЯ ЗА АВТОМОБИЛИ ОТ УЛИЦАТА ДО КЪЩАТА

Подготовка и асфалтиране на 150 м2 алея за афтомобил от улицата до къща, с едно допълнително оширение за парко място, както и плавно слизане към улицата. Терена е на земя, така че трябва да се подготви преди поставяне на асфалта. Добавяне на няколко линейни отводнявания. 1800 лв дo 3000 лв


........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ НА СТОПАНСКИ ДВОР И ПЪТИЩА КЪМ НЕГО НА ЛОГ.ЦЕНТЪР, 8 000М2
Асфалтиране, Русе

4500 лв дo 7500 лв

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ НА ЗАДЪНЕНА УЛИЦА - ТУПИК, 100М, ОКОЛО 500М2
Асфалтиране, Кладница

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ НА ПЛОЩАДКАТА ЗА КОЛАТА ДО КЪЩАТА, 50
Асфалтиране, Разлог

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ НА МОСТ , 180 КВ
Асфалтиране, Казанлък

4500 лв дo 7500 лв

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ С ПОДГОТОВКА НА ОСНОВАТА, 900
Асфалтиране, Ковачевци

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ,
Асфалтиране, Бобов дол

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ASFALTIRANE PRED KASHTATA MI NA UL.EMILIAN STANEV 56 OKOLOVRASTEN 100 ,
Асфалтиране, Хладилника

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ НА ДВОР ВЪРХУ БЕТОН, 180
Асфалтиране, Ямбол

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ НА ДВОР, 150КВ.М
Асфалтиране, Капитан Димитриево

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, АСФАЛТОПОЛАГАНЕ НА ПРИБЛИЗИТЕЛНО 4ДКА ПЛОЩ, 4000M2
Асфалтиране, Троян

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ ДО 5 СМ, 1000
Асфалтиране, Плевен

9 лв дo 15 лв

ЦEНA, 4000 M2 АСФАЛТ ЗА ШЕЛ РУСЕ, 40000
Асфалтиране, Русе

4500 лв дo 7500 лв

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ НА ТЕРЕН, В БЛИЗОСТ ДО ГЛАВЕН ПЪТ 13000 КВ.М. ,
Асфалтиране, Ябланица

90 лв дo 150 лв

ЦEНA, НАПРАВА НА АСФАЛТОВИ КРЪПКИ В ДВОР, ОКОЛО 300 КВ. М.
Асфалтиране, Ловеч

1530 лв дo 2550 лв

ЦEНA, БЕТОН, 50
Асфалтиране, Луково

270 лв дo 450 лв

ЦEНA, АСФАЛТИРАНЕ НА ДВОР, 300М/КВ
Асфалтиране, Разлог

4050 лв дo 6750 лвВижте други завършени проекти и цени

АСФАЛТИРАНЕ ЦЕНОРАЗПИС

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

46+ ФИРМИ ЗA АСФАЛТИРАНЕ
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

ТЪРСЕНЕ НА ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЗА ОБЛАСТТА АСФАЛТИРАНЕ?

© 2022 DaiBau.bg | Всички права са запазени