За района

  Асфалтиране; цени

  Колко струва асфалтиране? Цената на асфалтирането зависи от подготовката на основата и броя на слоевете. За подготвителни работи трябва да платите около 25 до 32 лв/m2. Един слой асфалт коства около от 14 до 19,20 лв/m2, а двуслойният асфалт, който е по-твърд и по-плосък, струва около от 22 до 34 лв/m2.

  На кого да се доверите за асфалтиране? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на асфалт във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени за асфалтиране


  Цени за асфалтиране. Цена на поръчка и полагане на два слоя, груб и фин асфалт. Цени за асфалтиране с дебелина 3 cm и 5 cm, заедно с подготвяне на трамбоване.

  28.00 лв/м2

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  лв/м2

  СРЕДНA ЦЕНА
  31.00 лв/м2

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Асфалтиране

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Изцяло асфалтиране с 5 cm груб асфалт и 3 cm фин асфалт

  Приблизителна цена на асфалтиране с предварителен план - без подготовка на основата под 200 m2.


  м2

  лв/м2

  лв

  Изцяло асфалтиране с 5 cm груб асфалт и 3 cm фин асфалт

  Приблизителна цена на асфалтиране с предварителен план - без подготовка на основата над 200 m2.


  м2

  лв/м2

  лв

  Малки кръпки на асфалт

  Цени на кръпки на асфалт. Цени за закърпване на пукнатини в асфалта. Цени на пълнеж, направен от еластична битумна студена маса. Цени за саниране на пукнатини до 2 cm.


  м2

  лв/м2

  лв
  ЗАЕДНО:
  лв
  изпратете търсене >

  Настилка в двора, бехатон


  Колко струва настилка с плочки? Майсторите начисляват работата си много различно в зависимост от мат...

  Проверете и: Плочки „бехатон“, настилка в двора, Цени

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Асфалтиране - всичко, което трябва да знаете

  1. Асфалтиране - какво трябва да знаете?

  Когато трябва да се направи пътят към къщата и самият двор, е много важно избраният от вас материал да е в подходящ стил и в хармония с околната среда, както и да бъде функционален и дълготраен. Ето защо много хора избират асфалт.

  За лесна поддръжка и дългогодишна трайност, много хора решават да асфалтират пътя за достъп и двора
  За лесна поддръжка и дългогодишна трайност, много хора решават да асфалтират пътя за достъп и двора

  1.1. Предимства

  Едно от основните предимства на асфалтирането е времето, което е необходимо за полагане на асфалта, тъй като върху добре подготвена основа, това може да се извърши и за един ден. Други важни причини са лесна поддръжка и, на практика, неограничен експлоатационен живот. Асфалтът е един от най-устойчивите и издръжливи материали, дори ако се поръсва със сол всяка зима. От него най-лесно се почиства снега и върху него не се задържат нито пясък, нито камъни. Цената на асфалтирането, в сравнение с други видове настилки в двора, е много приемлива. Тя зависи от местоположението, предназначението, размера и дебелината.

  1.2. Недостатъци

  Въпреки че предимствата му са по-многобройни, асфалтът има и недостатъци. През лятото привлича и излъчва топлина. Може да прегрее толкова много, че да причини изгаряния, ако стъпите на него боси. Асфалтът се разширява при високи и се напуква при ниски температури, така че може да се изрони. Впоследствие, в пукнатините се натрупват вода и мръсотия и асфалтът бавно се разпада. Проблем възниква и когато има нужда от полагане на нови проводи и връзки. Асфалтът трябва да бъде изрязан и след това закърпен. Разликите между стария и новия асфалт остават видими както в краищата, така и в цвета. Когато имате настилка от плочки, плочките се изваждат и след ремонта на инсталацията се връщат на място без видими следи.

  2. Професионално и качествено изпълнение на работата

  Точно както когато става въпрос и за други тясно професионални дейности, при асфалтирането е важно всичко да се извършва от опитен и професионален изпълнител, който дава гаранция както за материала, така и за работата си. Положеният професионално асфалт е гаранция за дълготрайността му, затова потърсете опитни майстори, които ще свършат работата според професионалните стандарти и вашите желания.

  3. Видове асфалт

  Изборът на тип асфалт зависи от следните фактори:

  • предназначение на повърхността: път за достъп, пътеки, двор или подобно,
  • вид натоварване: леко, средно, тежко,
  • местоположение на обекта,
  • стойност на инвестицията.

  Независимо кой тип асфалт сте избрали, е необходима добре подготвена основа, тъй като асфалтът не е самоносещ материал, тоест не може да се полага самостоятелно.

  3.1. Еднослойно асфалтиране

  Цената на еднослойното асфалтиране, със сигурност, е най-ниската. Подходящо е за дворове и алеи, които се използват по-рядко.

  Комбинации за еднослойно асфалтиране:

  • за по-леки повърхностни  натоварвания (до 3,5 тона), каменната фракция може да бъде 0-11 или 16 mm, а дебелината на самия асфалтов слой 5-6 cm;
  • при по-тежки повърхностни натоварвания (до 8 тона) каменната фракция може да бъде 0-16 mm, а дебелината на самия асфалтов слой 7-8 cm.

  (Тези данни са информативни. Подходящият вид асфалт и дебелината му се определят на място по време на огледа на терена.)

  3.2. Двуслойно асфалтиране

  Този вид избор е подходящ за изграждане на пътища за достъп и дворове, които освен леки автомобили, трябва да издържат натоварването и на по-тежки превозни средства. Двуслойният асфалт е с по-добро качество, тъй като има по-дебел долен слой от по-едри каменни фракции. Такава повърхност по-добре понася натоварванията при високи температури. По-тънкият горен слой асфалт е от ситна каменна фракция и повърхността е гладка. Дебелината на двата слоя обикновено е 8 cm, като долният слой е около 5 cm, а горният - около 3 cm. Освен с по-добро качество, този тип асфалт е и малко по-скъп, но е по-траен и изглежда по-добре.    

  Комбинации за двуслойно асфалтиране:

  • за по-големи повърхностни натоварвания (до 8 тона) каменната фракция за долния слой е 0-22 mm, а за горния е 0-8/11 mm. Дебелините на долния и горния слой асфалт са по 5 cm;
  • за по-големи и по-тежки повърхностни натоварвания (до 10 тона) каменната фракцията за долния слой е 0-22/32 mm, а за горния е 0-11 mm. Дебелината на долния слой асфалт е 10 сm, а на горния е 3-4 cm.

  (Тези данни са информативни. Подходящият вид асфалт и дебелината му се определят на място по време на огледа на терена.)

  4. Как се извършва работата?

  4.1. Подготовка на основата за асфалтиране

  Ако искате асфалтираната повърхност да издържа дълго и успешно на всички натоварвания - тегло на автомобила, температурни промени, валежи, разпръскване на сол и всичко подобно - много е важно основата да бъде направена по подходящ начин. В противен случай, може да се стигне до пропадане на терена, т.нар свлачища и пукнатини в асфалта и поява на дупки. Основата за повърхностите, предназначени за движение на леки автомобили, се прави чрез изкоп от 0,6 m в земята. Ако за дадена площ се планира по-голямо или голямо натоварване, тогава изкопът е по-дълбок. Когато копаем, не трябва да забравяме за оттичането на дъждовната вода и теренът трябва да има наклон от 2 %, т. е. 2 cm на метър, към страната, противоположна на обекта. Препоръчително е да се монтират отводнителни решетки в страни на пътя.

  Върху терена, получен при изкопа, се изсипват на купчини, големи около 0,4 m, камъни (чакъл или едър агрегат). Преди да се насипе следващия слой, тези купчини се разстилат, за да се получи равномерен слой и добре се уплътняват. Строителни отпадъци или големи камъни, т.е. всичко, което не е с еднаква форма и размер, не трябва да се използва за насипване, тъй като такъв материал не може да се разпределя равномерно, нито да се уплътнява. Следва насипването на втория слой от по-фината фракция от около 0,2 m. Този горен слой от инертни материали ще бъде носещ за асфалта и следователно трябва да бъде още по-добре уплътнен, по-компактен. И двата слоя заедно образуват т.нар. буфер.   

  4.2. Полагане на асфалта

  Както вече споменахме, видът и дебелината на асфалта се определят според предназначението на бъдещата повърхност. Най-често за настилки се прави двуслоен асфалт, с по-груб долен слой от 5 cm и по-фин горен слой с дебелина 3 cm. Когато се насипят, двата слоя трябва да бъдат добре уплътнени с валяк и това обикновено отнема няколко часа. Препоръчваме асфалтирането да се извършва в момент, когато външните температури са около 10 ° C, т.е. в началото на строителния сезон. Това е важно, за да може асфалтът да не се охлажда твърде много между подготовката и полагането и да може да се разстила добре, т.е. да се уплътнява. Дъждовното време не е най-благоприятното, тъй като е по-трудно асфалтовата маса да се залепи за буфера и асфалтът след това по-лесно се напуква. Препоръчва се асфалтът да се положи веднага след като буферът е готов, тъй като ако се остави дълго време и се използва, буферът ще бъде напълно омекотен и разпилян от гумите на минаващи автомобили.

  4.3. Поддръжка и ремонти

  Когато полагате асфалт, наистина не си струва да спестявате от подготовката на основата. Добре уплътненият буфер и качественото насипване и минаване с валяк върху асфалта са от ключово значение за дълготрайността на настилката. За трайността на асфалта е важно и да се направят бордюри, всъщност връзки или преход към други материали. Ако бордюрите не са добре поставени, асфалтът ще се изрони и ще се разбие. През повърхностните пукнатини водата ще проникне в по-дълбоките слоеве и ще ги повреди. В най-лошия случай, целият слой асфалт може да набъбне и да се издигне. Много по-често се появяват дупки, в които се задържат вода и други примеси. С течение на времето на асфалта ще се появят следи от гуми и вдлъбнатини (ако винаги карате по същото трасе и паркирате на едно и също място). Това се вижда лесно, особено през лятото, когато асфалтът омеква поради горещината и когато не трябва да оставяте тежки неща върху него, за да не останат отпечатъци. Асфалтът може да бъде повреден и от течове на масло от превозните средства или от някои други абразиви. Някои от тези петна е невъзможно да се почистят; асфалтът може само да се изреже и да се излее нов.

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  Асфалтиране на двор

  Полагане на асфалт върху почва. 5292 лв дo 8820 лв

  ........

  Възстановяване на асфалтова настилка

  Възстановяване на асфалтова настилка, с. Белащица, нова къща 264.6 лв дo 441 лв

  ........

  Изграждане на горски път с трошенокаменна настилка

  Изсичане на храсти
  Изкоп и подготовка на земно легло
  Основа едротрошен камък
  Основа трошен камък
  Разстилане, подравняване, валиране
  Други дейности при необходимост 1146.6 лв дo 1911 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, Асфалтиране на пространство пред блок, 97 кв.м.
  Асфалтиране, София

  405 лв дo 675 лв

  Цeнa, Асвалтиране на 25кв.м. Паркоместа, 25кв м
  Асфалтиране, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Асфалтиране на двор на къща за гости, който ще се ползва за паркинг, Около 300 кв.м.
  Асфалтиране, Велинград

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, асфалтиране на хале 120 м2, 120
  Асфалтиране, Филиповци

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Асфалтиране на площадката пред къща, Около 35 кв.м
  Асфалтиране, Княжево

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Асфлатиране на път, 200
  Асфалтиране, Желява

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Асфалтиране върху съществуваща бетонна основа, 77 кв. м.
  Асфалтиране, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Полагане на нов асфалт и хидроизолация във вътрешен двор на кооперация, 10-12 кв.м.
  Асфалтиране, София

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, асфалтиране на улица върху съществуващ асфалт, 300
  Асфалтиране, Труд

  4050 лв дo 6750 лв

  Цeнa, 600 кв/м пътна настилка,
  Асфалтиране, Пловдив

  8100 лв дo 13500 лв

  Цeнa, Асфалтиране, 16
  Асфалтиране, Варна

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Асфалт, 4,5см около 10м
  Асфалтиране, Паничери

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Асфалтиране на път с една лента. Сега е черен път насипван с камъни и, 500метра
  Асфалтиране, Борнарево

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Асфалтиране на улица след изкоп, От 3см.до 5см 1.10/4.60
  Асфалтиране, Дупница

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Асфалтиране 600 кв.м, около 200 метра на 3 метра ширина
  Асфалтиране, Храбърско

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, асфалтиране на площадка, 1500
  Асфалтиране, София

  1980 лв дo 3300 лв

  Цeнa, Полагане на асфалт, 400 кв.м
  Асфалтиране, Разград

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Асфалтиране 2.8 м2, 2.8 кв. м.
  Асфалтиране, Белоградчик

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Асфалтиране на площадки в училище, 400 кв.м.
  Асфалтиране, София

  5400 лв дo 9000 лв

  Цeнa, Асфалтиране на подход към къщата, 60квм
  Асфалтиране, Елин Пелин

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Асфалтиране, 140
  Асфалтиране, Волуяк

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, асфалтиране на вътрешен двор, 200 кв.м.
  Асфалтиране, София

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, 10см, 10кв
  Асфалтиране, Варна

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, преасфалтиране на част от двор, 250 кв.м
  Асфалтиране, Варна

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Полагане на бетон или асфалт пред паркоместа под формата на рампа, 30 квм
  Асфалтиране, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Асфалтиране, 22.5
  Асфалтиране, София

  585 лв дo 975 лв

  Цeнa, Асфалтиране върху стар асфалт алея пред гараж, 50kvm
  Асфалтиране, Железница

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, асфалтиране 6+4 на 600 м2, 600 кв2
  Асфалтиране, Пловдив

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, асфалтиране, 2000
  Асфалтиране, София

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Асфалтиране на подстъпа към вътрешния двор на кооперация, 85 м2
  Асфалтиране, София

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, фрезоване 4см, битумен разлив, асфалтиране два слоя по 4см, 1500 кв.м
  Асфалтиране, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Локален път 100м ширина 4м. Да сеположи асфалт, 400кв.м.
  Асфалтиране, Варна

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Асфалтиране на тротоар. Обработка на терена. Насипка дренажна с трамбо,
  Асфалтиране, Велики Преслав

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Подготовка за асвалтиране на терена и асвалтиране,
  Асфалтиране, Кубрат

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Асвалтиране на двор, 200
  Асфалтиране, Перник

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Асфалтиране на двор,
  Асфалтиране, Елешница

  720 лв дo 1200 лв  Вижте други завършени проекти и цени

  Асфалтиране ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  95+ ФИРМИ ЗA Асфалтиране
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА