Щампован бетон, Цени

Колко струва щампованият бетон? Цените са различни в зависимост от размера и състава на бетона, сложността на шарката, различните добавки и покрития и със сигурност от майстора. Основният фактор е сложността на шарката и дебелината на бетона. Двуцветният бетон е приблизително от 48 до 80 лв/m2.

На кого да се доверите за щампован бетон? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на майстори за щампован бетон - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

ЦЕНИ НА ШТАМПОВАНИЯ БЕТОН
32.00 лв/м2

МНОГО НИСКА ЦЕНА
лв/м2

СРЕДНA ЦЕНА
40.00 лв/м2

НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Щампован бетон, Цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА ЩАМПОВАН БЕТОН

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Двуцветен штампован бетон


лв

лв/м2

м2
търсене>
ЗАЕДНО:
ИЗПРАТЕТЕ ТЪРСЕНЕ >

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Щампован бетон - всичко, което трябва да знаете

1. Щампован бетон – какво трябва да знаете?

1.1. Какво е щампован бетон?

Най-вероятно вече сте попадали на такава повърхност някъде в околността, само че не сте знаели, че е щампован бетон. Това е смес от цимент и бетон, използвана за настилки, докато смес от цимент и гипс се използва за вертикални елементи, като стени или откоси.

Щампованият бетон е декоративен, релефен материал, който често имитира естествени елементи като камък, тухла и дърво.
Щампованият бетон е декоративен, релефен материал, който често имитира естествени елементи като камък, тухла и дърво.

Щампованият бетон се характеризира с двоен ефект: декоративност, тоест желания естетически вид и необходимата защита на материалите. Разпознаваема характеристика на този тип бетон всъщност е начинът, по който се обработва: чрез специални гумени шаблони, които се използват за отпечатване на шарки в прясната смес, като по този начин се получава крайната структура, текстура, форма и цвят (например имитация на камък, тухла и др.). На външен вид щампованият бетон може да изглежда като скала, но в действителност това не е камък, а бетон с щампа – откъдето идва и името щампован бетон. Този начин на бетониране има отлични естетически и технически характеристики и е подходящ практически за всеки двор. Ако сте уморени от монотонни бетонни настилки или асфалт, щампованият бетон е страхотно решение, което ще украси и разкраси двора ви. Този тип бетон може да имитира различни материали, от камък и тухла, чак до мрамор и дори дърво, ката при това е много достъпно решение.

1.2. Щампован бетон и бетонни плочи

Щампованият бетон се изработва в два варианта - може да се излива в кофраж по същия начин като класическия бетон. Този метод дава равномерна повърхност, която се прекъсва, но не непременно, само от разделителни линии. Така се изработват предимно по-малки подови повърхности, жардениери и стени. Има обаче и фабрично произведени щамповани бетонни плочи, които се подреждат една до друга или една върху друга, което води до павирани пътеки или алеи, както и стени.

1.3. Използване на щампован бетон

Щампованият бетон се използва за изграждане на алеи, пътеки или паркинги в дворове, за направа на стълби, кашпи или подпорни и укрепващи стени, както и обикновени стени, но може да се използва и за плотове в ресторанти, фасади на къщи или дори като декорация - като изкуствени камъни в градината. Освен това, на разположение на майсторите са множество начини за повърхностна обработка, всичко, което е необходимо, е подходящ гумен шаблон и довършителни работи. В крайна сметка всички методи за обработка на бетон са по-евтини от оригиналните, естествени материали и следователно по-рентабилни.

1.4. Предимства на щампования бетон

Щампованият бетон има много предимства. Една от най-големите със сигурност е ниската цена, което е причината за нарастващата му популярност. За много по-малка сума ще получите имитация дори на много скъпи материали, като камък и дърво. Безспорното предимство на този вид бетон е, че е практически неразрушим и издържа дори на най-неблагоприятните атмосферни условия. Щампованият бетон е подходящ за настилка на дворове, пътеки и алеи, но може да се използва и за откоси, дворни огради и стени, както и като повърхностна декорация. Освен това, така обработеният бетон не изисква специално подготвена, много твърда и уплътнена основа както асфалта, което значително опростява цялата работа и със сигурност спестява пари и време. Също така, счита се за голямо предимство това, че изборът на цветове и дизайн е практически неограничен.

1.5. Недостатъци на щампования бетон

Може да се каже, че фабрично произведените щамповани бетонни плочи могат да причинят определени неудобства, по отношение на по-взискателната поддръжка. Всъщност, тъй като плочите се подреждат една до друга, винаги има някаква празнина между тях, в която вятърът може да издуха семена на плевели. Въпреки че самите плочи лесно се поддържат, е необходимо редовно да се отстраняват тези издънки. За друга слабост се счита грапавата им повърхност, върху която, ако се пренебрегне, може да се появи мъх, така че самите плочи ще започнат да променят цвета си и да станат зеленикави и донякъде хлъзгави. Има, обаче, много качествени почистващи препарати в т.нар. хоби програми на машини и устройства за поддържане на двора, които най-често работят на принципа на помпите с високо налягане и с които подобни отлагания се отстраняват много лесно. От друга страна, има много малко работа около повърхностите, които се правят чрез изливане, независимо дали са подове или стени. При такива повърхности от щампован бетон няма поддръжка, тъй като те нямат фуги, тоест разделителни фуги.

2. Изработка на щампован бетон

2.1. Направа на строителен изкоп и уплътняване на повърхността

Работата по монтажа на щампован бетон започва с изкопаване на строителна яма. Всъщност това не е "яма" в истинския смисъл на думата, а определена повърхност, от която е отстранен слой почва с дебелина 0,3 m. Когато тази основа е оразмерена и подготвена, започва изливането на обикновен бетон. За пътеки, път за достъп и паркиране това означава насипване на чакъл с различна гранулация и уплътняване (с виброплоча или валяк) за получаване на твърда, компактна и непропусклива повърхност. Теоретично щампованият бетон може да се излива или полага под формата на плочи върху съществуващ бетон и асфалт, но все пак трябва да се осигури необходимата дълбочина от 0,3 m.

2.2. Изливане на бетон

Когато повърхността е уплътнена и укрепена, се монтира армировъчна мрежа и след това може да се започне изливане и изравняване на бетона. Докато това се прави, трябва да се внимава новообразуваната повърхност да има наклон от поне 2°, защото в противен случай водата няма да може да се оттича и да се стича към ръбовете и по-нататък в отводнителния канал.

2.3. Релефна текстура и цветове

Докато бетонът е все още пресен и достатъчно мек, за да се оформи, започва създаването на релефна текстура. Външният вид на повърхността зависи от това какъв искате да бъде крайният резултат – някаква форма, структура, мозайка или имитация на различни естествени материали като камък, дърво или нещо подобно. Независимо какво искате, релефът се прави с гумен шаблон, който се притиска в бетонната основа. Ако искате да промените и цвета на бетона, повърхността може да се поръси с пигменти на ръка.

2.4. Разделители (фуги)

Освен това, докато бетонът е все още мек, разделителните линии могат да бъдат прорязани на подходящи разстояния. Това може да стане ръчно, чрез рязане в частично изсъхнал бетон или с готови разделителни ленти. Разделителните фуги позволяват на материала да се разширява и свива при температурни разлики през лятото и зимата. Разширенията позволяват на материала да "работи", както се нарича популярно, без напукване, защото оставят достатъчно място за такива естествени промени в материала. Накрая бетонната повърхност се почиства и покрива със защитни покрития.

2.5. Обработка на съществуващи повърхности

Щампованият бетон може да бъде подходящ и като метод за обработка на съществуващи повърхности. Клиентите обикновено избират този начин на работа, когато става въпрос за склонове или стени, които искат да разкрасят. Съществуващите повърхности могат да бъдат третирани по два начина. Първият е по-често срещан и става дума за нанасяне на няколко сантиметра бетон върху съществуващия материал. Докато е свеж, шаблонът се притиска в този слой и след изсъхване се обработва допълнително. Вторият метод е по-сложен и не е подходящ за всички текстури, а само за по-плитки. Този метод включва изливане на тънък слой бетон - само около 1 сm.

3. Поддръжка

Повърхността на щампования бетон се поддържа много лесно. Много бързо и успешно се измива със силна струя вода от различни модели машини за почистване под налягане, която в същото време, заедно с примесите, премахва мъха и водораслите. Ако се полагат щамповани бетонни плочи, е необходимо редовно да се почистват фугите между тях и да се премахват плевелите.

4. Цветове и шарки

Щампованият бетон предлага много варианти на цветове и шарки. Изборът на вид, тип, форма и цвят на повърхностни текстури, имитиращи различни материали –камък, тухла, дърво, гранит, мрамор или порфирни плочки и кубчета, керамика и други – е наистина неограничен и зависи само от въображението, волята и средствата на клиента. Квалифицирани и опитни майстори могат да направят щампованият бетон да изглежда буквално по всякакъв начин; наред с това, че на много по-добра цена, отколкото за оригинални материали, може да се постигне структурата и текстурата на всеки естествен материал, щампованият бетон може да бъде изработен като една цяла матова или гланцова повърхност или от парчета с фуги. Така ще получите градина във всяко едно отношение подхождаща на къщата.

5. Щампован бетон - цени

В зависимост от площта и състава на бетона, сложността на десена, различните добавки и покрития и със сигурност от майстора, цените може да бъдат различни. Основният фактор е сложността на шаблона и дебелината на бетона. Стойността на двуцветният бетон е приблизително от 48 до 80 лв/m2.

DAIBAU.BG, ПОМАГАМЕ ПРИ ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИЯТА И ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ВАШИЯ ДОМЩАМПОВАН БЕТОН 70 КВ.М.

Слагане на щампован бетон на тераса 70кв.м. 6174 1 дo 10290 лв


........

НАПРАВА ПЛОЩАДКА ОКОЛО 40 ЛВ.М. И ПЪТЕКА ОКОЛО КЪЩА 15 М ДЪЛГА НА 1 М

Имам стари плочки, които за здрави, но искам да задигна с около 8-10 см. нивото и мисля да го направя със щампован бетон. Както и 13 м
пътека около къщата пътека. Сегашната е тясна и доста стара пак с бетон, и върху нея мисля да се направи щампован бетон. 2646 1 дo 4410 лв


........

200 КВ. М ЩАМПОВАН БЕТОН

Щампован бетон
4410 1 дo 7350 лв


........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

ЦEНA, ДВОР НА КЪЩА. ИМИТАЦИЯ НА КАМЪК, БЕЖАВ ЦВЯТ, 50 КВ М
Щампован бетон, Ветрен

450 лв дo 750 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН- В СТИЛ ДЪРВО, 13
Щампован бетон, Плевен

270 лв дo 450 лв

ЦEНA, ИЗГРАЖДАНЕ НА ПЛОЩАДКА , 70
Щампован бетон, Варна

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, ОФЕРТА ЗА ЩАМПОВАН БЕТОН, 190КВ.М.
Щампован бетон, Бургас

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ПЪТЕКИ ОТ ЩАМПОВАН БЕТОН И ИЗГРАЖДАНЕ НА КОФРАЖ ЗА ОГРАДИ, ЩАМПОВАН БЕТОН, ОКОЛО 70 КВ.М. КОФРАЖ ОКОЛ 15 КВ. М.
Щампован бетон, Сухата река

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, НАСТИЛКА ЗА ДВОР ПРЕД КЪЩА.- ЩАМПОВАН БЕТОН, 70 КВ.МЕТРА
Щампован бетон, Аврен

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН,
Щампован бетон, София

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, 20 КВ. МЕТРА, 20КВ.М
Щампован бетон, Бяла Слатина

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, ПЪТЕКИ И ПАРКОМЕСТА ОКОЛО КЪЩА, 130-140
Щампован бетон, Божурище

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, ШАМПОАН БЕТОН , 10 КВ М
Щампован бетон, Ловеч

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, ПРЕМАХВАНЕ НА ПЛОЧКИ И ИЗЛИВАНЕ НА БЕТОН,
Щампован бетон, Враца

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, НАСТИЛКА ОКОЛО БАСЕЙН- ЩАМПОВАН ИЛИ ШЛАЙФАН БЕТОН, 60 КВМ
Щампован бетон, Самоков

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН, 70
Щампован бетон, Панагюрище

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН ПРЕД КЪЩАТА , 10
Щампован бетон, Нова Загора

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, НАПРАВА НА ПЛАЩАТКА, 70
Щампован бетон, Пазарджик

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ПЪТЕКИ ОКОЛО КЪЩА С ЩАМПОВАН БЕТОН,
Щампован бетон, София

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН , 150
Щампован бетон, Асеновград

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ЗДРАВЕЙТЕ, ИНТЕРЕСУВА МЕ НАПРАВАТА НА ЩАМПОВАН БЕТОН, 130
Щампован бетон, Байлово

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ДВОРНИ АЛЕИ ОТ ЩАМПОВАН БЕТОН, 100КВ
Щампован бетон, Благоевград

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, НАПРАВА НА ПЛОЩАДКА ПРЕД ГАРАЖИ ,
Щампован бетон, Симеоново

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, БЕТОН ЩАМПОВАН, 70
Щампован бетон, Тръстеник

1170 лв дo 1950 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН,
Щампован бетон, Харманли

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ЗА ПЪТЕКИ, 67 КВАДРАТА
Щампован бетон, Пловдив

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ПЪТЕКИ И ПАРКИНГ - ЩАМПОВАН БЕТОН,
Щампован бетон, Асеновград

2700 лв дo 4500 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН , 50KV
Щампован бетон, Устина

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, НАСТИЛКА ПРЕД ЖИЛИЩНА СГРАДА - ДВОР, 70
Щампован бетон, Севлиево

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, ПЪТЕКИ ОТ ЩАМПОВАН БЕТОН, 250
Щампован бетон, София

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, БЕТОНИРАНЕ НА ДВОР, ВЪРХУ СТАРИЯТ(НАПУКАН И С ДУПКИ, ВЕЧЕ ИЗЛИЗА ТРЕВА,
Щампован бетон, Драговищица

1350 лв дo 2250 лв

ЦEНA, ПОЧИСТВАНЕ ПОДГОТОВКА И БЕТОНИРАНЕ, 100КВ
Щампован бетон, Батак

2250 лв дo 3750 лв

ЦEНA, ДВОР НА КЪЩА, 100
Щампован бетон, Перущица

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН, 50
Щампован бетон, Шумен

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, ПЪТЕКИ- ЩАМПОВАН БЕТОН , 60М2
Щампован бетон, Радомир

720 лв дo 1200 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАНЕ СОКЪЛ НА КЪЩА, 20 КВ М И 5 СТЪЛБИ
Щампован бетон, Момчилград

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН, 50КВ
Щампован бетон, Димитровград

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН ГОТОВА ПРОДУКЦИЯ , 80
Щампован бетон, Ихтиман

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, ЩАМПОВАН БЕТОН НА ПЛОЩАДКИ И ПЪТЕКИ ОКОЛО КЪЩА, 150
Щампован бетон, Свищов

720 лв дo 1200 лвВижте други завършени проекти и цени

Щампован бетон ЦЕНОРАЗПИС

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

102+ ФИРМИ ЗA ЩАМПОВАН БЕТОН
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

ТЪРСЕНЕ НА ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЗА ОБЛАСТТА ЩАМПОВАН БЕТОН?

 • Щампован бетон София
 • Щампован бетон Бургас
 • Щампован бетон Варна
 • Щампован бетон Пловдив
 • Щампован бетон Русе
 • Щампован бетон Асеновград
 • Щампован бетон Благоевград
 • Щампован бетон Велико Търново
 • Щампован бетон Видин
 • Щампован бетон Враца
 • Щампован бетон Габрово
 • Щампован бетон Горна Оряховица
 • Щампован бетон Димитровград
 • Щампован бетон Добрич
 • Щампован бетон Дупница
 • Щампован бетон Казанлък
 • Щампован бетон Кърджали
 • Щампован бетон Кюстендил
 • Щампован бетон Ловеч
 • Щампован бетон Монтана
 • Щампован бетон Пазарджик
 • Щампован бетон Перник
 • Щампован бетон Петрич
 • Щампован бетон Плевен
 • Щампован бетон Разград
 • Щампован бетон Сандански
 • Щампован бетон Свищов
 • Щампован бетон Силистра
 • Щампован бетон Сливен
 • Щампован бетон Смолян
 • Щампован бетон Стара Загора
 • Щампован бетон Търговище
 • Щампован бетон Хасково
 • Щампован бетон Шумен
 • Щампован бетон Ямбол
 • Щампован бетон Самоков
 • © 2022 DaiBau.bg | Всички права са запазени