За района

  Щампован бетон, Цени

  Колко струва щампованият бетон? Цените са различни в зависимост от размера и състава на бетона, сложността на шарката, различните добавки и покрития и със сигурност от майстора. Основният фактор е сложността на шарката и дебелината на бетона. Двуцветният бетон е приблизително от 100 до 140 лв/m2.

  На кого да се доверите за щампован бетон? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на майстори за щампован бетон - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Бързо получаване на оферта– лесно и безплатно!
  Изпратете запитване

  Цени на штампования бетон
  80.00 лв/м2

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  90.00 лв/м2

  СРЕДНA ЦЕНА
  140.00 лв/м2

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  Искам оферта на изпълнител

  Други цени за Щампован бетон (2024)

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Двуцветен штампован бетон


  м2

  лв/м2

  лв
  приблизителна цена
  лв
  Изпратете търсене >

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Щампован бетон - всичко, което трябва да знаете

  1. Щампован бетон – какво трябва да знаете?

  1.1. Какво е щампован бетон?

  Най-вероятно вече сте попадали на такава повърхност някъде в околността, само че не сте знаели, че е щампован бетон. Това е смес от цимент и бетон, използвана за настилки, докато смес от цимент и гипс се използва за вертикални елементи, като стени или откоси.

  Щампованият бетон е декоративен, релефен материал, който често имитира естествени елементи като камък, тухла и дърво.
  Щампованият бетон е декоративен, релефен материал, който често имитира естествени елементи като камък, тухла и дърво.

  Щампованият бетон се характеризира с двоен ефект: декоративност, тоест желания естетически вид и необходимата защита на материалите. Разпознаваема характеристика на този тип бетон всъщност е начинът, по който се обработва: чрез специални гумени шаблони, които се използват за отпечатване на шарки в прясната смес, като по този начин се получава крайната структура, текстура, форма и цвят (например имитация на камък, тухла и др.). На външен вид щампованият бетон може да изглежда като скала, но в действителност това не е камък, а бетон с щампа – откъдето идва и името щампован бетон. Този начин на бетониране има отлични естетически и технически характеристики и е подходящ практически за всеки двор. Ако сте уморени от монотонни бетонни настилки или асфалт, щампованият бетон е страхотно решение, което ще украси и разкраси двора ви. Този тип бетон може да имитира различни материали, от камък и тухла, чак до мрамор и дори дърво, ката при това е много достъпно решение.

  1.2. Щампован бетон и бетонни плочи

  Щампованият бетон се изработва в два варианта - може да се излива в кофраж по същия начин като класическия бетон. Този метод дава равномерна повърхност, която се прекъсва, но не непременно, само от разделителни линии. Така се изработват предимно по-малки подови повърхности, жардениери и стени. Има обаче и фабрично произведени щамповани бетонни плочи, които се подреждат една до друга или една върху друга, което води до павирани пътеки или алеи, както и стени.

  1.3. Използване на щампован бетон

  Щампованият бетон се използва за изграждане на алеи, пътеки или паркинги в дворове, за направа на стълби, кашпи или подпорни и укрепващи стени, както и обикновени стени, но може да се използва и за плотове в ресторанти, фасади на къщи или дори като декорация - като изкуствени камъни в градината. Освен това, на разположение на майсторите са множество начини за повърхностна обработка, всичко, което е необходимо, е подходящ гумен шаблон и довършителни работи. В крайна сметка всички методи за обработка на бетон са по-евтини от оригиналните, естествени материали и следователно по-рентабилни.

  1.4. Предимства на щампования бетон

  Щампованият бетон има много предимства. Една от най-големите със сигурност е ниската цена, което е причината за нарастващата му популярност. За много по-малка сума ще получите имитация дори на много скъпи материали, като камък и дърво. Безспорното предимство на този вид бетон е, че е практически неразрушим и издържа дори на най-неблагоприятните атмосферни условия. Щампованият бетон е подходящ за настилка на дворове, пътеки и алеи, но може да се използва и за откоси, дворни огради и стени, както и като повърхностна декорация. Освен това, така обработеният бетон не изисква специално подготвена, много твърда и уплътнена основа както асфалта, което значително опростява цялата работа и със сигурност спестява пари и време. Също така, счита се за голямо предимство това, че изборът на цветове и дизайн е практически неограничен.

  1.5. Недостатъци на щампования бетон

  Може да се каже, че фабрично произведените щамповани бетонни плочи могат да причинят определени неудобства, по отношение на по-взискателната поддръжка. Всъщност, тъй като плочите се подреждат една до друга, винаги има някаква празнина между тях, в която вятърът може да издуха семена на плевели. Въпреки че самите плочи лесно се поддържат, е необходимо редовно да се отстраняват тези издънки. За друга слабост се счита грапавата им повърхност, върху която, ако се пренебрегне, може да се появи мъх, така че самите плочи ще започнат да променят цвета си и да станат зеленикави и донякъде хлъзгави. Има, обаче, много качествени почистващи препарати в т.нар. хоби програми на машини и устройства за поддържане на двора, които най-често работят на принципа на помпите с високо налягане и с които подобни отлагания се отстраняват много лесно. От друга страна, има много малко работа около повърхностите, които се правят чрез изливане, независимо дали са подове или стени. При такива повърхности от щампован бетон няма поддръжка, тъй като те нямат фуги, тоест разделителни фуги.

  2. Изработка на щампован бетон

  2.1. Направа на строителен изкоп и уплътняване на повърхността

  Работата по монтажа на щампован бетон започва с изкопаване на строителна яма. Всъщност това не е "яма" в истинския смисъл на думата, а определена повърхност, от която е отстранен слой почва с дебелина 0,3 m. Когато тази основа е оразмерена и подготвена, започва изливането на обикновен бетон. За пътеки, път за достъп и паркиране това означава насипване на чакъл с различна гранулация и уплътняване (с виброплоча или валяк) за получаване на твърда, компактна и непропусклива повърхност. Теоретично щампованият бетон може да се излива или полага под формата на плочи върху съществуващ бетон и асфалт, но все пак трябва да се осигури необходимата дълбочина от 0,3 m.

  2.2. Изливане на бетон

  Когато повърхността е уплътнена и укрепена, се монтира армировъчна мрежа и след това може да се започне изливане и изравняване на бетона. Докато това се прави, трябва да се внимава новообразуваната повърхност да има наклон от поне 2°, защото в противен случай водата няма да може да се оттича и да се стича към ръбовете и по-нататък в отводнителния канал.

  2.3. Релефна текстура и цветове

  Докато бетонът е все още пресен и достатъчно мек, за да се оформи, започва създаването на релефна текстура. Външният вид на повърхността зависи от това какъв искате да бъде крайният резултат – някаква форма, структура, мозайка или имитация на различни естествени материали като камък, дърво или нещо подобно. Независимо какво искате, релефът се прави с гумен шаблон, който се притиска в бетонната основа. Ако искате да промените и цвета на бетона, повърхността може да се поръси с пигменти на ръка.

  2.4. Разделители (фуги)

  Освен това, докато бетонът е все още мек, разделителните линии могат да бъдат прорязани на подходящи разстояния. Това може да стане ръчно, чрез рязане в частично изсъхнал бетон или с готови разделителни ленти. Разделителните фуги позволяват на материала да се разширява и свива при температурни разлики през лятото и зимата. Разширенията позволяват на материала да "работи", както се нарича популярно, без напукване, защото оставят достатъчно място за такива естествени промени в материала. Накрая бетонната повърхност се почиства и покрива със защитни покрития.

  2.5. Обработка на съществуващи повърхности

  Щампованият бетон може да бъде подходящ и като метод за обработка на съществуващи повърхности. Клиентите обикновено избират този начин на работа, когато става въпрос за склонове или стени, които искат да разкрасят. Съществуващите повърхности могат да бъдат третирани по два начина. Първият е по-често срещан и става дума за нанасяне на няколко сантиметра бетон върху съществуващия материал. Докато е свеж, шаблонът се притиска в този слой и след изсъхване се обработва допълнително. Вторият метод е по-сложен и не е подходящ за всички текстури, а само за по-плитки. Този метод включва изливане на тънък слой бетон - само около 1 сm.

  3. Поддръжка

  Повърхността на щампования бетон се поддържа много лесно. Много бързо и успешно се измива със силна струя вода от различни модели машини за почистване под налягане, която в същото време, заедно с примесите, премахва мъха и водораслите. Ако се полагат щамповани бетонни плочи, е необходимо редовно да се почистват фугите между тях и да се премахват плевелите.

  4. Цветове и шарки

  Щампованият бетон предлага много варианти на цветове и шарки. Изборът на вид, тип, форма и цвят на повърхностни текстури, имитиращи различни материали –камък, тухла, дърво, гранит, мрамор или порфирни плочки и кубчета, керамика и други – е наистина неограничен и зависи само от въображението, волята и средствата на клиента. Квалифицирани и опитни майстори могат да направят щампованият бетон да изглежда буквално по всякакъв начин; наред с това, че на много по-добра цена, отколкото за оригинални материали, може да се постигне структурата и текстурата на всеки естествен материал, щампованият бетон може да бъде изработен като една цяла матова или гланцова повърхност или от парчета с фуги. Така ще получите градина във всяко едно отношение подхождаща на къщата.

  5. Щампован бетон - цени

  В зависимост от площта и състава на бетона, сложността на десена, различните добавки и покрития и със сигурност от майстора, цените може да бъдат различни. Основният фактор е сложността на шаблона и дебелината на бетона. Стойността на двуцветният бетон е приблизително от 48 до 80 лв/m2.

  Търсене на добри изпълнители за областта Щампован бетон?

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  Искам оферта на изпълнител
  Последни проекти

  щампован бетон

  веранда 40кв и алея12кв/м 4410 лв дo 7350 лв

  ........

  Пътека от щампован бетон с форма на павета/тухли

  Жалаем да се отлее и да се щампова бетон със следните размери:

  510см x 90см алея
  180см x 95см площадка
  4 стъпала 32см х 80см

  Прилагам снимки на мястото и щампата към която се стремим. 1058.4 лв дo 1764 лв

  ........

  Щампован бетон 30 кв.м

  Да се налее 30 кв.м. бетон и да се щампова 2646 лв дo 4410 лв

  ........

  Искам оферта на изпълнител

  Цeнa, щампован бетон двор 150м2, 150
  Щампован бетон, Банкя

  6300 лв дo 10500 лв

  Цeнa, Около 90 кв.м. алея за къща с щампован бетон, около 90
  Щампован бетон, Съдиево

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, 90 кв.м. полагане на щампован бетон и подготовка на терена, 90
  Щампован бетон, Васил Левски

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Полагане на щампован бетон дворно място 60 кв.м., 60 кв.м.
  Щампован бетон, Бургас

  2340 лв дo 3900 лв

  Цeнa, Подготвяне и поставяне на 120 кв м щампован външен бетон, 120 м2
  Щампован бетон, Ястребово

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, Цялостно изграждане на щампован бетон,работа,кофраж,материали, 35 кв.м.
  Щампован бетон, Първенец

  1620 лв дo 2700 лв

  Цeнa, щампован бетон 60-70m2, 60-70m2
  Щампован бетон, София

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Щампован бетон, 170 квадрата
  Щампован бетон, Павел баня

  6300 лв дo 10500 лв

  Цeнa, щампован бетон 80м2, 80м2
  Щампован бетон, Банкя

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Алея за автомобил и пешеходци, 300 кв.м
  Щампован бетон, Елена

  9000 лв дo 15000 лв

  Цeнa, Настилка за дворни стълби- щампован бетон или декоративен камък, 100
  Щампован бетон, Пловдив

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, щампован бетон върху бетонна площадка, около 50-60 кв.м.
  Щампован бетон, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Щампован бетон, 80м2²
  Щампован бетон, Варна

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Щампован бетон около 100-110 кв. (паркомясто и пътека около нова къща), 100-110 кв. м
  Щампован бетон, Созопол

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Пътека от порта до къща, около 80-90 см широка, дължина 40 метра, 35-40 кв.м
  Щампован бетон, Нови хан

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Настилка върху циментова външна тераса, противоплъзгаща, 60 м2
  Щампован бетон, София

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Ремонт на щам. Битон, 5кв
  Щампован бетон, Пловдив

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Щампован бетон на двор, 30 кв, 30 кв.м.
  Щампован бетон, Поморие

  1530 лв дo 2550 лв

  Цeнa, Полагане на щампован бетон в гараж 30 кв, 30 кв
  Щампован бетон, Шумен

  2970 лв дo 4950 лв

  Цeнa, Щампован бетон на тераса 30-35 кв. м, 35
  Щампован бетон, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Щампован бетон, Около 50-60 квадрата
  Щампован бетон, Дълбок извор

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, щампован бетон с дебелина не повече от 20мм(ако е възможно)), 400
  Щампован бетон, Шемшево

  18000 лв дo 30000 лв

  Цeнa, Щампован бетон, 40 кв, 40 кв
  Щампован бетон, Пловдив

  1980 лв дo 3300 лв

  Цeнa, Щампован бетон върху бетонни площадки около къща,между 70-80 кв.м., 80 кв.м.
  Щампован бетон, Своге

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Полагане на щампован бетон около къща- СНИМКИ, 90 кв.м.
  Щампован бетон, Пловдив

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Щампован бетон, 15 кв.м
  Щампован бетон, Бургас

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Облицовка на дувар h65 см, 20 кв.м
  Щампован бетон, Ловеч

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Щампован бетон около къща, 60 кв.м обща площ - пътеки /с дебелина поне 7 см/ около къща. В момента има пътеки от бетон , напукан 2 см.
  Щампован бетон, Ребърково

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Изпълнение на щампован бетон - около 1500 м2, приблизително 1500 м2-20 броя къщи
  Щампован бетон, Ахтопол

  9000 лв дo 15000 лв

  Цeнa, 70 кв м щампован бетон,
  Щампован бетон, Трявна

  585 лв дo 975 лв

  Цeнa, щампован бетон, 20 квадрата
  Щампован бетон, Каблешково

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Щамбован бетон, 130
  Щампован бетон, Съединение

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Щампован бетон, 60кв.м.
  Щампован бетон, Церово

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Щампован бетон, 40 кв м
  Щампован бетон, Ямбол

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Изливане на бетон и щамповане, двор на къща, 60 кв.м.
  Щампован бетон, Добрич

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, почистване, изливане и щамповане на бетона на тротоар, 50
  Щампован бетон, Добринище

  0 лв дo 0 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Щампован бетон ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  119+ Фирми зa Щампован бетон
  Безплатни услуги
  Без комисионна
  Вземете оферта