За района

  Покривни прозорци, капандури, цени

  Колко струват капандурите (прозорци за покрив)? Цената на капандурите зависи от техния размер, материал на рамката, брой стъкла, начин на отваряне (ниско, средно или високо) и, разбира се, от доставчика. За прозорците за покрив най-важен е монтажът, т.е. поставянето, което включва сухо монтиране и измазване. Времето за изпълнение обикновено е от 7 до 30 дни, а цените варират между 262 и 450 лв/m2 и бихте платили около 416 лв за прозорец с размери 80x160 cm. Необходими са допълнителни от 80 до 140 лв за доставката и монтажа на прозорците и още 120 лв за последващи обработки.

  На кого да се доверите за прозорец за покрив? Изпратете запитване до подходящи и надеждни доставчици на покривни прозорци във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълните формуляра по-долу.

  Бързо получаване на оферта– лесно и безплатно!
  Изпратете запитване

  Цени на прозорец за покрив (капандура)


  Цени на капандура. Цени за покупка и монтаж на прозорец за покрив, с размери 80х160 cm.

  336.00 лв/бр

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  400.00 лв/бр

  СРЕДНA ЦЕНА
  416.00 лв/бр

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  Искам оферта на изпълнител

  Други цени за Прозорци за покриви (2024)

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Капандура, монтаж в плосък покрив

  Цени на RAL монтаж на прозорци според стандарта, с подходящи материали за китване и завинтване в гредите, Bramac, Decra.


  бр

  лв/бр

  лв

  Капандура, монтаж чрез завинтване в греди

  Цени на RAL монтаж на прозорец според стандарта и с подходящи материали за завинтване в гредите, Bramac, Decra..


  бр

  лв/бр

  лв

  Сваляне на капандура

  Цени за сваляне на покривен прозорец, завинтен в гредите, Bramac, Decra.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на капандури за стръмен покрив

  Цени на капандура, неотваряема, върху стръмен покрив, под наклон 35-45 °, TLR, Ø14.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на класическа ПВЦ капандура с дървени первази

  Цени на класическа дървена капандура с отваряне в средата, 78х98 cm, лакирана с лак на водна основа; закалено външно стъкло Thermo Plus, с вентилационен отвор.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на класическа ПВЦ капандура с дървени первази

  Цени на класическа пластифицирана капандура с дървени первази и отваряне в средата, 78х98 cm, лакирана с лак на водна основа; със закалено външно стъкло Thermo Plus, с вентилационен отвор.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на класическа ПВЦ капандура с дървени первази

  Цени на класическа пластифицирана капандура с дървени первази и отваряне в средата, 78х98 cm, лакирана с лак на водна основа; със стандартно защитно стъкло Safety Plus, с отвор за вентилация.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на класическа ПВЦ капандура с дървени первази

  Цени на класическа пластифицирана капандура с дървени первази и отваряне в средата, 78х98 cm, лакирана с лак на водна основа; с троен стъклопакет Energy Star с отвор за вентилация.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на панорамен ПВЦ прозорец за покрив (капандура) с дървени первази

  Цени на панорамен пластифициран покривен прозорец с троен стъклопакет, с дървени первази и отваряне в долната страна, 78х140 cm, лакиран с безцветен лак; стандартно защитно стъкло Safety Plus.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на панорамен ПВЦ прозорец за покрив (капандура) с дървени первази

  Цени на панорамен пластифициран покривен прозорец с троен стъклопакет, с дървени первази и отваряне в долната страна, 78х140 cm, лакиран с безцветен лак; троен стъклопакет Energy Star.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на покривни прозорци (капандури) за плосък покрив

  Цени на капандура, неотваряема, върху плосък покрив, с наклон 0-15 °, TCR, Ø14.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на стандартна панорамена дървена капандура

  Цени на панорамен дървен прозорец на покрив, с троен стъклопакет, с отваряне в долната страна, 78х140 cm, лакиран с безцветен лак; със стандартно защитно стъкло Safety Plus.


  бр

  лв/бр

  лв

  Цени на стандартна панорамена дървена капандура с трислоен стъклопакет

  Цени на панорамена дървена капандура с трислоен стъклопакет, с отвор в долната страна, 78х140 cm, лакирана с безцветен лак; троен стъклопакет Energy Star.


  бр

  лв/бр

  лв
  приблизителна цена
  лв
  Изпратете търсене >

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Прозорци за покрив - всичко, което трябва да знаете

  1. Прозорци за покрив (капандури) - какво трябва да знаете?

  Независимо дали искате да монтирате нови прозорци на покрива или да замените старите, те значително ще повлияят на общото впечатление за помещението, енергийната ефективност, както и на общата стойност на дома. Ето защо е важно да знаете какви опции са ви на разположение.

  Прозорците за покрив пропускат до 30% повече светлина от обикновените!
  Прозорците за покрив пропускат до 30% повече светлина от обикновените!

  1.1. Наклон на покрива

  Във връзка с по-големия или по-малък наклон на вашия покрив, ще е необходимо да се използват различни елементи и обков за монтаж и начин на работа. Така нареченият монтажен комплект осигурява непропускливостта на покривните прозорци, монтирани в наклона на покрива. Изпълнителят, който изберете, ще знае кой комплект и какви прозорци ще са необходими във връзка с това какви са покривът, конструкцията и покривното покритие и кой метод на монтаж да приложите.

  1.2. Положение на таванските прозорци

  Когато избирате място за тавански прозорец, първо погледнете позицията и пътя на слънцето през деня. В случай, че просто нямате такъв избор и прозорецът или прозорците могат да бъдат само на едно място, тогава най-важният ще бъде видът на прозореца, за да се осигури достатъчно осветление на пространството.

  Прозорците със северно изложение никога не са достатъчно светли, затова се уверете, че са възможно най-големи, за да улавят възможно най-много дневна светлина и топлина. Прозорците с източно изложение ще бъдат изложени на пряка слънчева светлина сутрин, което може да бъде чудесно за кухнята или спалнята, в зависимост от това, което предпочитате. Тези на запад слънцето ще затопля следобед и вечер, така че те са идеални за хола. Прозорците с южно изложение ще бъдат осветени през целия ден, което е най-добре за стаите, където прекарвате най-много време.

  1.3. Изолация и вентилация

  Най-новите модели тавански прозорци се характеризират с иновативни начини за вентилация, които ви позволяват да се наслаждавате на чист въздух дори когато прозорецът е затворен. На някои видове прозорци има отвори / канали за вентилация, които позволяват на въздуха да циркулира през филтрите, без да се отваря прозореца. Има и специален филтър, който помага за защита срещу насекоми, особено през лятото, когато има безброй такива. Различните варианти на остъкляване на прозорци влияят и върху топлоизолацията на прозорците. Буквата "U" е знак за топлинна ефективност, така че не забравяйте да я потърсите, когато избирате прозорци. Колкото по-малко е числото до "U", толкова по-добра е топлоизолацията и по-добре ще защити вътрешността на помещението.

  1.4. Щори, венециански щори, жалузи

  Прозорците пропускат до 30% повече светлина от обикновено. Това е главно отлично нещо, но понякога е необходимо да затъмните, тоест да засенчите интериора, за да направите престоя си в такава стая по -приятен. Повечето производители на прозорци за покрив предлагат и щори, които точно съответстват на техния тип и вид. Има и щори, които намаляват загубите на енергия с около 20 %. Има и т.нар „затъмнени“ щори, които напълно затъмняват стаята, което е идеално за, да речем, спални.

  2. Наемете професионалисти

  Монтирането на нови или смяната на стари прозорци не е работа, която можете да вършите сами. Творбите изискват професионални знания, умения и опит, но и повече пари, така че във всеки случай ще имате нужда от помощ. Евентуален независим експеримент може да ви струва колкото материално, толкова и емоционално. Не е лошо, обаче, да сте добре информирани за всички аспекти и възможности, които може да са ви на разположение, преди да се заемете с цялото начинание; това също ще ви улесни много в постигането на споразумение с изпълнителите.

  3. Видове тавански прозорци

  Когато избирате тавански прозорци, най -важното е да изберете точно тези, които отговарят както на покрива, така и на вашите нужди. За да улесним решението, ще ви запознаем с видовете прозорци и техните характеристики.

  3.1. Класически прозорци

  Класическият тавански прозорец има дръжка за отваряне и затваряне отгоре или отдолу. Ако дръжката е нагоре, мебели могат да бъдат поставени под прозореца, за да оставят достатъчно място за манипулиране и почистване. Този тип прозорци се въртят около оста си, така че можете да го обърнете и измиете.

  3.2. Панорамен прозорец

  Такива прозорци се отварят нагоре и следователно достъпът трябва да бъде освободен. За безопасност долният ръб на прозореца трябва да е на поне 110 сm, но не повече от 150 сm от пода, така че да можете да го отворите без никакви проблеми. Панорамните прозорци пропускат много светлина и топлина, както и чист въздух и също така са енергийно ефективни. Такива прозорци внасят впечатление за въздух и комфорт в тавана и със сигурност красива гледка.

  3.3. Групирани прозорци

  За да се създаде впечатление за възможно най -голямо пространство, ефирност и лекота, могат да бъдат сглобени няколко по -малки прозорци. Те могат да бъдат поставени един до друг или един над друг. Прозорците в архитектурата също служат като елементи за отваряне и свързване на интериора и екстериора, както и за постигане на ефекта на по -голяма естественост и неограниченост. Ако таванът в дома ви е висок или поне по -висок от средния, тогава бихте могли да поставите покрив над обикновените и сме сигурни, че разликата веднага ще стане лесно забележима.

  3.4. Балкон или тераса на покрива

  Дори на тавана може да бъдат направени балкон или тераса, което със сигурност би направило пространството по-просторно и по-малко клаустрофобично и би ви позволило да се насладите на слънцето и да се отпуснете. За подобни похвати е най -подходящо да отворите прозореца на покрива, който има врата от долната страна; тези врати се отварят навътре към оградата, а горната част на прозореца се издига нагоре. Балконът на покрива със сигурност осигурява повече светлина, повече свеж въздух, но и директен контакт с външната среда. Неизползвана част от покрива почти винаги може да се направи на тераса или балкон.

  3.5. Специални тавански прозорци

  На пазара могат да се намерят и специални тавански прозорци, като например:

  - линии за нежилищни части на тавана,

  - покривни тавански прозорци за достъп до покрива,

  - прозорци с отвори / канали за вентилация на жилищни помещения, които в същото време служат за достъп до покрива,

  - прозорци с куполи за плоски покриви,

  - прозорци за отстраняване на дим от сградата, които отговарят на изискванията за безопасност,

  - осветителни прозорци за плоски и вълнообразни покривни покрития и осветителни тунели за плоски покриви.

  4. Материали за прозорци на покрива

  4.1. Лакирани дървени рамки

  Лакираното и импрегнирано дърво със сигурност е най-често срещаният материал за тавански прозорци. За тези прозорци се използват предимно бор и дъб, дълбоко импрегнирани преди сглобяването на рамката и след това покрити с акрилен лак, който не уврежда естествената среда. Дървените прозорци са най-подходящи за сухи помещения и винаги е по-добре да имате по-малки размери. Отвън дървените рамки обикновено са защитени с алуминиев профил.

  4.2. Дървени рамки с полиуретаново покритие

  За мокри помещения дървените прозорци с полиуретаново покритие винаги са по -добри, тъй като са устойчиви както на влага, така и на UV лъчение. Тези прозорци са изработени от бук и дъб и са малко по-скъпи от лакираните, защото са по-издръжливи.

  4.3. ПВЦ прозоречни рамки

  Много популярни и търсени са ПВЦ прозорците, изработени от ПВЦ профили и съставени от няколко камери, които не позволяват образуването на т.нар. топлинни мостове. Тези прозорци могат да бъдат с по-големи размери, защото са по-леки от дървените, въпреки че са подсилени с алуминиева или стоманена армировка. Те са чудесни там, където има влага като бани, кухни или помощни помещения. Има и различни цветове и десени и със сигурност можете да намерите нещо, ако има някакви специални изисквания.

  4.4. Алуминиеви рамки

  Алуминият се използва за тавански прозорци с по-големи размери или такива, които по някакъв начин са специфични (подвижни балконски врати, издърпващи се балкони и др.). Най -важното е, че алуминиевият покривен прозорец е такъв, че няма топлинни мостове.

  5. Остъкляване на тавански прозорци

  5.1. Двоен стъклопакет

  Прозорците с двоен стъклопакет и въздушна камера са чудесно решение на много разумна цена. Можете, също така, да изберете вариант на този прозорец с външно защитно стъкло, което го предпазва от градушка и взлом. Топлопроводимостта на такива стъкла е Ug = 1,0 W / m2K.

  5.2. Троен стъклопакет

  Между трите стъкла има два слоя въздух или газ (аргон или криптон). Това е най-често срещаният вид остъкляване днес. Топлопроводимостта на такива стъкла е Ug = 0,5 W / m2K.

  5.3. Четворен стъклопакет

  Този тип остъкляване е много безопасно и икономично, тъй като камерите са пълни с благороден газ. Вярно е, че това е и най -скъпият тип прозорци, но само първоначално, тъй като те през годините спестяват за отопление и охлаждане на пространството, и се изплащат. Такива прозорци са по стандарта на пасивни и нискоенергийни къщи. Топлопроводимостта на такива стъкла е само Ug = 0,3 W / m2K.

  6. Монтаж на тавански прозорци

  Професионалният монтаж е изключително важен за поставянето на тавански прозорци, повече отколкото за обикновените, защото те са изложени на абсолютно всички атмосферни влияния. В допълнение, загубите на енергия поради пропускането на покрива също са много под въпрос. Тъй като покривът е много специфична конструкция, не може да се използва RAL тип прозоречна инсталация, която предотвратява топлинните загуби. Ако обаче, цялата работа се извършва професионално и качествено, топлинните загуби могат да бъдат сведени до минимум. За да се постигне това, се използват външна изолационна рамка, вторична облицовка на водоустойчивия метод на изграждане и монтиране на пароизолация от вътрешната страна, която служи за затваряне на всички отвори и защита на конструкцията от проникване на влага.

  6.1. Място на монтаж на капандурите

  Препоръчително е капандурите да се монтират на височина между 90 и 200 сm от пода. Височината, на която ще бъде прозорецът, зависи най-вече от стената на парапета, височината на самото таванско помещение, но и от обитателите. Общото правило е, че всеки прозорец е поставен така, че лесно да се борави с него, така че таванските прозорци не правят изключение. Не по-малко важно е прозорецът да позволява безпрепятствена гледка, независимо дали се стои или седи в стаята. Ширината на покривния прозорец се регулира спрямо разстоянието на носещите колони и спрямо това, покривната конструкция да се засяга възможно най-малко. На наклонен покрив прозорецът се поставя върху ламели, на задната равнина на покривната конструкция, а ако покривът е плосък, прозорецът се поставя върху греди.

  6.2. Комплект за монтаж на покривен прозорец

  За да се предотврати лош монтаж на покривни прозорци и проблеми от различен тип, винаги се препоръчва използването на специален монтажен комплект. Този комплект се състои от изолационна рамка, която е направена по мярка и монтирана непосредствено преди поставянето на прозореца във вече направения отвор. По този начин изолацията между прозореца и покривната конструкция е оптимална и топлинните загуби са минимални. Покривният прозорец след това се поставя само във вече подготвената изолационна рамка. Инсталационният комплект включва и вторични обшивки, също направени с точния размер на прозореца и служат за предотвратяване на проникването на вода. Освен това, те предпазват прозореца от конденз, който обикновено се задържа под ръба на покрива. Облицовката е фиксирана към рамката на прозореца, а около нея е поставено паропропускливо фолио. Третата част в комплекта е парна защита. Тя просто се поставя около прозореца от вътрешната страна, за да предотврати проникването на влага и пара в конструкцията и по този начин да предпази както изолацията, така и покривната конструкция. Парната защита също се прави по мярка.

  6.3. Обработка от вътрешната страна на таванските прозорци

  Когато монтажът и защитата на покривния прозорец отвън приключат, и вътрешната страна на покривната конструкция също трябва да бъде завършена. В допълнение към покрива, первазите също трябва да бъдат изолирани, което завършва обработката на целия отвор на покрива и прозореца. От долната страна первазът трябва да стои вертикално, а от горната - хоризонтално. Това осигурява оптимална циркулация на въздуха и в същото време максимално използване на светлината. Дървени дъски или гипсокартон се използват главно за первази.

  Търсене на добри изпълнители за областта Прозорци за покриви?

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  Искам оферта на изпълнител
  Последни проекти

  Капандура за плосък покрив

  Имаме нужда от капандура за плосък покрив, да бъде в стъклопакет с триплекс за топлоизолация и здравина. Светлият отвор е 80/80 441 лв дo 735 лв

  ........

  капандура 90/140 на плосък покрив стъклен, да се излиза от него

  изработка на капандура със стъкло за плосък покрив 90/140. Да може да се излиза от нея на покрива. 529.2 лв дo 882 лв

  ........

  покривен прозорец, но наклонът на покрива не е голям

  Интересувам се от покривен прозорец, но наклонът на покрива не е много голям. Интересувам се дали може да се монтира прозорец и ако може да ми се препоръча подходящ продукт. за жилищно помещение, което ще се обитава. 352.8 лв дo 588 лв

  ........

  Искам оферта на изпълнител

  Цeнa, Капандури 120 / 80, 120 / 80
  Прозорци за покриви, София

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, Закупуване, смяна и монтаж на класически покривен прозорец ок. 1,5 кв., един около 1,5 кв. метра
  Прозорци за покриви, Ямбол

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Разширяване отвор в скосен покрив за покривен прозорец, 1 кв м 50/100 см
  Прозорци за покриви, София

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Поставяне на стъкло на капандура, 1 стъкло~1кв.м
  Прозорци за покриви, Русе

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Хоризонтален подвижен капак за вход към таванско помещение, 175 на 72 см
  Прозорци за покриви, Аврен

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, 2 броя капандури за покрив, 2броя*1.00 кв м
  Прозорци за покриви, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Подмяна на стъкло на оберлихти на стълбище, приблизително 80х60 мм -2 бр
  Прозорци за покриви, Бургас

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Плъзгащи панорамни врати, капандури, прозорци, 6 м2 капандури6 м2 прозорци6 м2 панорамни/плъзгащи
  Прозорци за покриви, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Изработка на покрием прозорец, 10 кв
  Прозорци за покриви, Пазарджик

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, В покрив да се направят отвори и да се поставят капандури., 3-4 м2
  Прозорци за покриви, Пловдив

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Смяна на стар счупен покривен прозррец с нова конструкция, 1бр. 70x200 sm
  Прозорци за покриви, Пловдив

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Направа на 2 бр. покривни прозорци под наклон, съчетани с вертикални., 6 кв.м
  Прозорци за покриви, Пловдив

  540 лв дo 900 лв

  Цeнa, Смяна на капандура, 1 бр.
  Прозорци за покриви, Малинова Долина

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, капандура прозорец, 85х65
  Прозорци за покриви, София

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, МЕТАЛЕН ПОКРИВЕН ПРОЗОРЕЦ, КАПАНДУРА ЗА ОБИТАЕМО ПРОСТРОНСНВО, 0,5КВ М. ИЛИ 050м / 1,00м
  Прозорци за покриви, Пловдив

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Три прозореца покривни, 80/160
  Прозорци за покриви, Пещера

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, покривен прозорец, 100 см /100 см
  Прозорци за покриви, Ямбол

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, Смяна на капандура, 70х70
  Прозорци за покриви, София

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, преработка на два прозореца от вътрешна към външна изнесена капандура, 10кв.м., допълнителен покрив, демонтаж-монтаж, ПВС-дограма към тях
  Прозорци за покриви, Добрич

  90 лв дo 150 лв

  Цeнa, монтиране на 3 Velux прозореца на наклонен покрив от гредоред с битумн,
  Прозорци за покриви, Хаджи Димитър

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Смяна на кападура на покрива на блок, 1
  Прозорци за покриви, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Да се вземат размерите, да се изработи и монтира капандурата на покрив,
  Прозорци за покриви, Пловдив

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Нуждаем се от изработка и монтаж на покривен прозорец за таванска стая, 1
  Прозорци за покриви, Попово

  135 лв дo 225 лв

  Цeнa, Здравейте искам да монтира 2 прозореца на покрива. , 2
  Прозорци за покриви, Сливница

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Покривен прозорец и капандура за обитаем покрив, 94
  Прозорци за покриви, Пловдив

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Покривен прозорец 60см височина 100см дължина,
  Прозорци за покриви, София

  180 лв дo 300 лв

  Цeнa, Подмяна на стари с нов капандури. , 3бр
  Прозорци за покриви, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Остъкляване на частична покривна площ, 6 отвора на покривно пространство 1,10м/0,40м
  Прозорци за покриви, Казанлък

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, Прозорец на сачак,
  Прозорци за покриви, София

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Панорамен прозорец за покрив, 9 кв. м
  Прозорци за покриви, Варна

  359.1 лв дo 598.5 лв

  Цeнa, смяна на покрив, 130
  Прозорци за покриви, Банско

  1800 лв дo 3000 лв  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Прозорци за покриви ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  166+ Фирми зa Прозорци за покриви
  Безплатни услуги
  Без комисионна
  Вземете оферта