За района

  Ламаринен покрив, ламарина за покрив, Цени

  Колко струва ламаринен покрив? Цената на металните покриви и покрития зависи от качеството на стоманата, вида на защитата (мед, цинк, алуминий-цинк), вида на покритието и, разбира се, от доставчика. Цената на метален покрив без изолация варира от 6,40 до 9,60 лв/m2. Можете да намалите разходите за строителство чрез внимателно планиране. Покривът се покрива с метално покритие от тенекеджия. Добрите майстори, обаче, винаги имат работа, така че не забравяйте да поискате оферта възможно най-скоро.

  На кого да се доверите за монтаж на ламаринен покрив? Изпратете запитване до подходящи и надеждни майстори за ламаринени покриви във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване

  Цени на метални покривни покрития


  Цени на метални покривни покрития. Цени на Цени на метални покривни покрития, трапец Т14. Цени на покривно покритие без изолация.

  20.00 лв/25.00м2

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  лв/25.00м2

  СРЕДНA ЦЕНА
  30.00 лв/25.00м2

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Ламаринени покриви, ламарина за покриви

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Гофрирани прозрачни плочи

  Цени на гофрирани прозрачни плочи. Цени на гофриранг прозрачнж плочж, 125x92 cm, дебелина 1,2 mm.


  бр

  лв/бр

  лв

  Покривни покрития от поликарбонат

  Cena polikarbonskog krovnog pokrivača. Providni polikarbonski krovni pokrivač, debljine 16 mm, širine 210 cm, dužine između 300 i 600 cm.


  м2

  лв/м2

  лв
  ЗАЕДНО:
  лв
  изпратете търсене >

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Метален покрив - всичко, което трябва да знаете

   

  1.   Метални покривни покрития - какво трябва да знаете?

  Металните покриви вече са доста достъпни и предоставят на собствениците редица предимства
  Металните покриви вече са доста достъпни и предоставят на собствениците редица предимства

  Ламаринените покривни покрития стават все по-достъпни, а с това и все по-търсени за почти всички форми на покрива, особено плоските. Сега, в допълнение към ламаринените плоски и извити листове, има и метални керемиди, които е много трудно да се разграничат от традиционните покривни покрития от керемиди, бетон и други материали. Ако се чудите за какви ползи става въпрос, можем да изброим някои нови факти:

  1.1. Ламаринените покриви са все по-търсени

  Доскоро можехте да видите само ламаринени покриви на превъзходно построени сгради, завършени архитектурни здания. Сега е съвсем различно. Поради по-добрите, по-евтини и по-лесни производствени процеси, ламаринените покривни покрития станаха по-достъпни, така че все по-често ги срещаме в частни домове. Според съществуващите статистически данни от строителната индустрия, пазарният дял на ламаринените покриви се увеличава през последните години със скорост от 3 % годишно и в момента възлиза на 15 %. За разлика от това, пазарният дял на бетонните и тухлените покривни покрития намалява с почти същата скорост и сега възлиза на около 59 % от всички монтирани покриви.

  1.2. Ламариненият покрив може да се монтира върху съществуващото покривно покритие

  Ламариненото покривно покритие може да се монтира върху съществуващото покривно покритие, което не трябва да се премахва, освен ако изрично не се изисква от местните строителни разпоредби. Истината е, че премахването на стари материали винаги е желателно, но е свързано и с по-високи разходи. Освен това, случва се между старото и новото метално покритие да се създадат водни пари, които по-късно могат да причинят плесен и гниене на покрива. Тази потенциална опасност може да бъде избегната чрез изграждане на поясни вентилационни канали.

  1.3. Ламариненият покрив не е по-шумен от класическия

  Изглежда, че има вкоренен предразсъдък, че ламаринените покриви са по-шумни, тоест, че ударите от дъжд или градушка върху ламаринена повърхност отекват по-силно в сравнение с обикновените, но това не е вярно, ако покритието се монтира правилно. Ламариненото покритие се монтира върху твърда подложка, а освен това покритието и изолацията създават звукова бариера между покрива и вътрешността на сградата. Във вътрешността на къщата този шум не се регистрира като усилен.

  1.4. Ламариненият покрив не привлича мълнии

  Има и друг предразсъдък по отношение на ламаринените покриви: че те повече привличат мълнии, въпреки че това не е експериментално или статистически потвърдено. Ламаринените покриви по никакъв начин не увеличават риска от мълнии. Освен това, ако мълния удари покрит с ламарина покрив, той е по-малко запалим от класическите покривни материали. Тъй като ламариненото покривно покритие е едновременно електрически проводник и незапалим материал, може да се каже, че това е едно от най-безопасните решения, които се предлагат в момента. Причината, поради която ламаринените покриви не привличат удари от мълнии, е проста: мълнията търси най-близкия и директен път до земята, така че дърветата, телефонните стълбове и подобни конструкции обикновено са много по-добри цели. Според конструкцията си ламариненият покрив е изолиран конструктивен елемент, който няма пряка връзка със земята, поради което няма научна причина за по-често въздействие върху ламаринен покрив от този от керемиди, бетон или битум.

  1.5. В дългосрочен план ламариненият покрив е по-малък разход от останалите

  Вярно е, че доставчиците на ламаринени покриви предлагат гаранции, равни на тези за най-добрите битумни покривни материали (около 30 години), въпреки че от практиката е известно, че ламаринените покриви могат да издържат повече от 50 години. Поради това почти никога не се случва покривът да се сменя отново при едно поколение живеещи в сградата, докато битумът трябва да се сменя поне два пъти. От друга страна, ламаринените покриви са почти два пъти по-скъпи от битума, така че спестяванията със сигурност си заслужават, но в дългосрочен план.

  1.6. Ламариненият покрив е огнеупорен, не гние и не се нарушава от дървояди

  Една от причините за голямото търсене на ламаринени покриви със сигурност е фактът, че той е напълно огнеупорен. Поради разрастващото се строителство, особено в градските райони, сградите се доближават една до друга и опасността от пренасяне на пожар става все по-вероятна. Следователно, не е изненадващо, че търсенето нараства и ако добавим към това, че насекомите не атакуват метала и че опасността от физически и химически щети е минимална - рентабилността на такава инвестиция е безспорна.

  1.7. Ламариненият покрив отразява топлината

  Проучванията показват, че металните покривни покрития отразяват слънчевото излъчване и топлината, което може да намали годишните разходи за отопление и охлаждане с между 10 и 25%. В климатични условия, където разходите за охлаждане са по-високи от тези за отопление, ламариненото покритие може да бъде покрито с блестящи или гранулирани покрития, което увеличава отражателната способност на покрива и подобрява енергийната ефективност.

  1.8. Минимален наклон на ламаринения покрив

  Може да се каже, че мнението е доста закостеняло и че металният покрив може да бъде само този с по-голям наклон, въпреки че гофрираното ламаринено покритие работи чудесно и при плоски покриви. Този тип покривно покритие има повдигнати водонепропускливи фуги и наклон от около 8% е достатъчен, за да може водата да се оттича доста лесно.

  1.9. Силен град може да повреди ламаринен  покрив

  Въпреки че е безспорен факт, че ламаринените покривни покрития са по-устойчиви и издръжливи от другите, те не са неразрушими. За тях най-опасен е силният град. Алуминият и медта са най-чувствителни, докато неръждаемата стомана е по-твърда и по-устойчива на удари. По-малък град рядко може да създаде проблем, но по-едрият е и по-опасен.

  1.10. Монтаж и ремонт на ламариненото покритие

  Самостоятелен монтаж на метално покривно покритие изобщо не се препоръчва; това е професионална и взискателна задача, която изисква технически знания, опит и специални инструменти. Също така, в случай на повреда, което е наистина рядък случай, винаги ще бъде по-добре да наемете професионалист.

  1.11. Ламариненият покрив се рециклира

  Въпреки че ламариненият покрив е много издръжлив, ще дойде време, когато ще трябва да бъде заменен и тогава ще можете да го продадете като вторична суровина.

  2. Как да намерим добър майстор?

  Качеството на ламариненият покрив до голяма степен зависи от професионализма, опита и уменията на майстора. Можете да започнете търсенето на такъв майстор в Интернет или да поискате от доставчиците на метални покривни покрития препоръката за местен майстор. Разбира се, можете също да потърсите такъв майстор на нашия уебсайт Daibau.bg и да се свържете с някои от доказаните компании или лица, с които работим. Когато изпратите запитване през нашия портал, ще получите отговори от няколко от тях, а на същото място можете да проверите отзивите и препоръките, както и коментарите на предишни клиенти във всеки профил. Препоръчваме ви да изберете тези изпълнители, които предлагат поне петгодишна гаранция за работата си. Ако в този период няма проблеми с покрива, едва ли ще има такива по-късно.

  3. Различни видове метални покриви

  Всеки метал има определени предимства и недостатъци, като издръжливост, цвят и цена. Решете кой е подходящ за климата, в който живеете, строителството на къщата и разбира се бюджета, който имате.

  3.1. Стоманен покрив

  Стоманените покриви несъмнено са най-здравият, най-популярният, но и най-евтиният избор. За да се предотврати ръждясването, използваната за този покрив стомана е поцинкована чрез горещ процес (поцинкована стомана) или покрита със сплав от алуминий и цинк. Поцинкованата стомана може да бъде със сребърен цвят, а може да бъде боядисана, за да се защити допълнително и по този начин да се удължи нейния живот. Такъв покрив може да издържи от 30 до 50 години.

  3.2. Алуминиев покрив

  По-лекият, мек и по-скъп метал за покрива е алуминият, който се произвежда в няколко от същите релефни модели; под слой боя - а алуминият почти винаги се боядисва - е трудно да се разграничи за кой материал става въпрос. Алуминият е по-добър избор за крайбрежните райони и тези, където има киселинни дъждове, защото не ръждясва. Такъв покрив може да издържи от 30 до 50 години.

  3.3. Меден покрив

  Медта е най-старият вид метал, използван за покриви от древността до наши дни. Медният покрив е най-трайният и следователно, най-скъпият от всички материали. Подходящ е, защото се реже и обработва лесно. Също така е много важно за медното покритие, че с течение на времето то получава патина от светъл, синьо-зелен цвят, който изглежда особено приятно. За разлика от други метали, където дебелината или профилът са важни, за медта е важно теглото на квадратен метър. Звучи невероятно, но меден покрив може да издържи около 200 години.

  3.4. Покрив от неръждаема стомана

  Оригиналното желязно покривно покритие, използвано в Европа през 18 век, е било покрито с ламарина и олово. Днешната безоловна версия - неръждаема стомана между два слоя ламарина - е устойчива на всякакви атмосферни влияния и без защитен слой боя. Неоцветената неръждаема стомана има еднороден матов сив цвят и нейният живот е около 100 години.

  3.5. Поцинкован покрив

  Подобно на медта и цинка, той е естествено устойчив на ръжда и други атмосферни фактори и не се нуждае от боядисване за защита. Много често се комбинира в сплав с титан поради здравината и допълнителната устойчивост на корозия. Лесно се оформя и обработва. С течение на времето цинкът, също като медта, получава патина с красив синкаво-сив цвят - просто погледнете известните парижки покриви! Издържа, обаче, по-кратко - „само“ 80-100 години.

  4. Поддържане на метални покриви

  Металните покриви почти не изискват поддръжка и са лесни за почистване. Те обаче лесно се надраскват. Ако покривът е боядисан, с течение на времето боята ще започне да се напуква и отлепва, така че трябва да бъде подновена. Металните покриви обикновено са водоустойчиви, но може да протече при съединенията. Стигне ли се до това, знайте, че това не се случва, защото покривът тече, а поради кондензация, която възниква поради неправилен монтаж на покривното покритие, тоест поради лошо изпълнени вентилационни канали. Ето защо е от решаващо значение майсторът или майсторите, които наемате, да са висококвалифицирани, способни и много опитни. Металът е много специфичен материал за покривно покритие и за да бъде поставен добре, майсторът трябва да знае неговите физико-химични характеристики и как ще се държи в определен момент и при определени условия; в този смисъл, от първостепенно значение е да се предвиди за свиването и разширяването на метала.

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  Ламаринен покрив

  Махане стари керемиди,слагане нов ламаринен покрив 4410 лв дo 7350 лв

  ........

  Ламаринен покрив

  ФИРМИ ДА СЕ ОБАЖДАТ 17Ч-19 35280 лв дo 58800 лв

  ........

  Събаряне на покрив и монтиране на нов метален

  Покрив на двуфамилна къща, трябва да се демотира. Имаме потенциален изпълнител за нов метален покрив с термо панели, но сме отворени към предложения евентуално.
  На работа съм цял ден, така че ако не вдигна ще върна обаждане 17640 лв дo 29400 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, Олекотен вилен покрив от метална конструкция, 96 кв, 96 кв
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Димитровград

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, Подмяна на покривна обшивка, 12 кв, 12 кв.метра
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Варна

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Обновяване на ламаринен покрив 250 кв, 250 кв
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Септемврийци

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, четиристкатен ламаринен покрив в/у готова конструкция, 130 кв. м
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Смолян

  1080 лв дo 1800 лв

  Цeнa, Изработка на пана от П-профил и запълваща LT профилирана ламарина, 35-40 пана
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, София

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Изработване на лого за автомивка от ламарина, 19м-дълго на 0.7м високо
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Оризово

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Покрив с ЛТ ламарина, 85
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Смолян

  2160 лв дo 3600 лв

  Цeнa, Ламарина, 20 квадрата
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Садовец

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, покрив, 100 кв
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Добрич

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, фирма за ламаринени покриви, 30 кв. м
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Приморско

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Направа на ламаринен покрив, 110 м2
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Белозем

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Поставяне на ламарина върху готова конструкция-метална кострукция, 140
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Екзарх Йосиф

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Премахване на теч и преглеждане на целия покрив, Po popisu
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Полски Тръмбеш

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Поставяне на ламаринен покрив, след сваляне на керемиди, фолио и двойн, 100
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Щърково

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Ламаринен покрив за кооперация с 2 входа. всеки по 90 кв. м., 90 квм
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Св Никола

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Ламаринен покрив, 60-70квм
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Комщица

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Цялостен ламаринен покрив, 220кв
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Габрово

  45000 лв дo 75000 лв

  Цeнa, ремонт на покрив, 800 м2
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Качествен метален покрив , 310 кв .м
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Велинград

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Махане на старите ламарини и поставяне на нови, 15 м2
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Радомир

  360 лв дo 600 лв

  Цeнa, Подмяна на керемиден покрив с метални панели с каменна вата, 100
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Герман

  4050 лв дo 6750 лв

  Цeнa, Покриване на метални ферми, 48
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Стражица

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, Ламаринени керемиди, 100
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Плевен

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Обшивка борд , 40м.л.
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Пловдив

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Сваляне на цигли и полагане на ламарина, 185
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Плевен

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Ламаринени керемиди, 10м2
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Калояново

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, да се подмени ламаринен покрив,
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Смолян

  1170 лв дo 1950 лв

  Цeнa, Монтаж на покрив от ламарина, 40-50 кв. метра
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Бургас

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, навес смяна керемиди с ламаринени плоскости, 250
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Велико Търново

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Изграждане на ламаринен покрив, 120 кв м
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Ямбол

  1350 лв дo 2250 лв

  Цeнa, метален покрив върху плоча с изолация, 60 кв.м.
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Сливен

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Да покрия навес за дърва, 30 kvm
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Две могили

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Ламаринен покрив 0,5цм, едноскатов покрив, 70кв
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Брестник

  540 лв дo 900 лв

  Цeнa, Плосък наклонен навес сразмери 4 х340 метра, дължина на ската 4 м.,
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Тетевен

  270 лв дo 450 лв

  Цeнa, Заден двор за покриване.Без изоляция, 50 квадратя
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Симеоновград

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, препокриване на съществуващ покрив с LT ламарина, 1000
  Ламаринени покриви, ламарина за покриви, Ахелой

  2250 лв дo 3750 лв  Търсене на добри изпълнители за областта Ламаринени покриви, ламарина за покриви?
  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Ламаринени покриви, ламарина за покриви ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  314+ ФИРМИ ЗA Ламаринени покриви, ламарина за покриви
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА