Покривни работи, цени

Колко струва покрив? Цените на покривните работи може да се различават значително. Най-важни са размерът на покрива или навеса, конструкцията на покрива, покритието и, разбира се, майсторът на покриви. Ще намерите ценовата листа в калкулатора, така че сами лесно ще стигнете до цената за поправка на покрива или за покрив при ново строителство.

На кого да се доверите за направата на покрив? Изпратете запитване до подходящи и надеждни майстори на покриви във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

ЦЕНИ НА ПОКРИВНИ РАБОТИ


Цени на покривни работи. Цени за изработката на цял класически покрив, с всички дърводелски, тенекеджийски и покривни работи, както и покупката и монтажа на метални покривни покрития.

75.00 лв/м2

МНОГО НИСКА ЦЕНА
лв/м2

СРЕДНA ЦЕНА
85.00 лв/м2

НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Покривни работи, цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА ПОКРИВНИ РАБОТИ

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Покрив с керемиди

Изработване на цялостен покрив с керемиди. Цени за изработка на класически покрив заедно с всички дърводелски, покривни и тенекеджийски работи, както и покупката и поставянето на керемиди:


- Покупка на дървени дъски за облицовка с дебелина 2,4 cm,
- Полагане на подпокривно покритие,
- Покупка и поставяне на летви и контра-летви,
- Покупка и полагане на ветрозащитни покрития,
- Покриване на покрива с керемиди,
- Покупка и поставяне на вентилационни керемиди и снегозащити,
- Покупка и полагане на ПВЦ мрежа за ветрозащита,
- Покриване на билото с капаци (керемиди за билото),
- Покупка и монтаж на крайни капаци.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Поставяне на облицовка

Дъсчена облицовка. Цени за полагане на облицовка от дъски с дебелина 2,5 cm.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Уплътнение на покрива

Цени за покупка и монтаж на вторичен покрив, водоустойчива бариера отгоре и пароизолация отдолу - фолио Tyvek HD Plus или Tondach Fol-S.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Покривни летви

Цени на покрив с дървени летви; летвии контра-летви, 5/8 см и 5/4, комплект с консумативи.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Покривно покритие Tondach

Цени за купуване и монтаж на покривно покритие Tondach Carmen Engob, сив гранит, заедно с консумативи.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Покривно покритие Bramac

Цени за купуване и монтаж на покривно покритие Bramac Donau, заедно с консумативи.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Покривно покритие Tegola

Цени за купуване и монтаж на покривно покритие Tegola Canadese, заедно с консумативи.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Покривно покритие Creaton

Цени за купуване и монтаж на покривно покритие Creaton Harmony, сиво, заедно с консумативи.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Керемиди за билото, капаци

Цени за покупка и монтаж на капаци и фолио за билото, както и крайни капаци.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Сваляне на старото покривно покритие

Цени за премахване на стари покривни покрития, ламаринени елементи и износени летви с извозване до сметище.


лв

лв/м2

м2
търсене>

Вентилационна лента за покрива

Цени за покупка и монтаж на вентилационна лента - вентилационна мрежа и решетка на ръба на стрехата.


лв

лв/м

м
търсене>

Плочки за санитарна вентилация

Цени за покупка и монтаж на керемиди за санитарна вентилация.


лв

лв/бр

бр
търсене>

Покривни вентилационни керемиди

Цена за покупка и монтаж на покривни вентилационни керемиди.


лв

лв/бр

бр
търсене>
ЗАЕДНО:
ИЗПРАТЕТЕ ТЪРСЕНЕ >

Сламени покриви


Колко струва сламен покрив? Сламеният покрив не е най-доброто решение, защото изисква много ръчна ра...

Проверете и: Сламени покриви, Цени

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Покрив, изработване на покрив - всичко, което трябва да знаете

1. Какво трябва да знаете за изработването на покрив и за покривните покрития?

Покривното покритие предпазва както къщата, така и вас от въздействието на атмосферните условия; покривното покритие предотвратява проникването на топлина, вятър, вода и влага в тавана и конструкцията, което предотвратява образуването на мухъл и гъби, които в крайна сметка биха прояли и унищожили материалите. Покривът трябва да е водоустойчив, тоест със скатове, които отвеждат водата. Съставна част на покрива и покривното покритие, са и ламаринените елементи - жлебове, фуги, вилици, разделители, снегозащити и други - и система за отвеждане на атмосферната вода - хоризонтални и вертикални улуци. Хидроизолацията на покрива се постига чрез определени материали, които са непропускливи за вода и се монтират без фуги или с водоустойчиви фуги. Самият покрив е направен под определен наклон, така че да се образуват била и скатове (правоъгълни, трапецовидни или полукръгли), през които водата се оттича по-бързо от покрива и улуците към земята. Не трябва да се подчертава, че всички допълнителни елементи за проходи и фуги също трябва да са водоустойчиви.

Майстор на покриви е този, чиято основна задача е да постави покривното покритие на сградата
Майстор на покриви е този, чиято основна задача е да постави покривното покритие на сградата

 

1.1. Избор на покривно покритие

Когато избирате покривно покритие, най-важното е да изберете това, което е подходящо за формата, степента на наклон и еластичността на покрива. Разбира се, много е важно при какъв климат се намира къщата и какви са средните местни метеорологични условия и архитектурната типология. Покривното покритие се избира и според предназначението на сградата - фамилна къща, индустриална сграда или спомагателна сграда, навес - но и според това дали е нова сграда или стара сграда. Всички съществуващи в момента материали се прилагат в новото строителство, докато за възстановяване на стари или защитени културни обекти трябва да се използват точно определени материали и методи на работа. Разбира се, нито цената, нито законовите разпоредби са незначителни. По-старите сгради или защитени културни обекти обикновено са такива, че за тях трябва да се търсят камък, дърво или сламени материали. Дървени шиндли (керемиди от рязано дърво)  се правят ръчно само на няколко места на Балканите, но е много трудно за намиране. Предлага се в Германия, но понякога се използват заместители. Използването на заместител, обаче, не е разрешено за паметници на културата.

2. Изграждане на покрива и избор на майстори

Майстор на покриви е този, чиято основна задача е да монтира покривното покритие върху различни сгради. Те могат да бъдат новопостроени, а може да става въпрос и за обновяване на стари сгради. За нови покриви майсторът използва най-различни покривни покрития – по форма, размер, материали - от керемиди до метал и други подобни. Що се отнася до ремонтите, първо е задължително да се провери покривът - качеството и състоянието на конструкцията и подконструкцията. Въз основа на оценката, майсторът взима решение за вида и метода на обновяване. Работата започва с отстраняване на повредените части и подмяната им. Накрая целият покрив или само подменената част се покрива с покривното покритие. Всичко това са малки покривни работи и майсторът може да ги направи сам. Що се отнася до новия покрив, в изграждането му  участват различни професионалисти като дърводелци и тенекеджии. Тъй като днес преплитането на тези занаятчийски работи е все по-силно изразено, обикновено една компания събира всички тези хора и предлага цялостни решения за извършване на строителните работи.

Изберете майстор, т.е. изпълнител, с най-голямо внимание. Все по-малко са качествените, адекватно обучени и оборудвани работници, особено за по-комплексни работни места. Има производители, които организират обучения, но те обикновено не са съвсем подходящи или пълни; системното многогодишно обучение е рядкост. По този начин производителите не могат да контролират и да наблюдават изпълнителите. Затова проверете много внимателно всички препоръки, сертификати или удостоверения за опит и качество на работа. Не препоръчваме да решавате да извършвате тази работа самостоятелно, предимно поради вашата собствена безопасност. Работи се на височина, при трудни условия, а самата работа е сложна. Щетите, които може да бъдат причинени от лошо извършена работа, ще бъдат големи, както и последиците.

3. Най-често срещаните видове покривни пркрития

Много е важно майсторът,  който изберете, да знае как да работи с различни материали. Той трябва да знае характеристиките на всеки от тях, кога и как се използват и със сигурност, как се поддържат.

3.1. Метални листове

Една от най-добрите характеристики на метала като покривно покритие е ниското му тегло. Покривното покритие за площ от около 150 m2 може да тежи около 1000 kg. По-новите видове метални покривни покрития са поръсени със специален прах (прахово покритие), поради което изглеждат по-добре, а освен това той е и звукоизолатор. Покривното покритие е прикрепено към покрива по краищата, което предотвратява плъзгането по скатовете. Има и метални покрития, които са направени на парчета, т.е. листове, достатъчно големи, за да преминат от върха до ръба на покрива. Това значително опростява и ускорява монтажа и закрепването, тъй като няма напречни фуги и така покривът не се пробива. Една от отрицателните характеристики на металното покривно покритие е неговата чувствителност към температурни промени и образуване на конденз. Производителите, обаче, са намерили решение - произвеждат ламаринени сандвич панели с изолация (стиропор, полиуретан, минерална вата и др.), които предотвратяват образуването и задържането на влага, а от друга страна, действат като топло- и звукоизолация. Трябва обаче да се каже, че металните покривни покрития са най-скъпият материал.

3.2. Битумно покривно покритие  или тегола

При проектирането на по-сложни, начупени покриви най-често се използва битумно покритие, което не се нуждае от допълнителни елементи за монтаж. Предимството му е много ниското тегло - квадратен метър тежи около 10 kg. Покритията всъщност са битумни плочи с основа, носещ слой от битумни или стъклени влакна и слой от кварцово покритие от горната страна. Кварцовото покритие може да бъде с различен цвят и в същото време е UV защита. Битумните покриви могат да се използват за всякакъв тип сгради, както и за всякакви наклони на билото. Има и битумни покривни покрития, чийто повърхностен слой е покрит с мед.

3.3. Фиброцимент

Фиброциментовите покривни покрития имат най-достъпната цена. Предимството им е, че се произвеждат в размерите на бившите азбестови плочи, които днес са забранени. Така че сега, когато трябва да се подменят азбестовите покриви, най-практично е да се купят тези, направени от влакнест цимент, тъй като тогава не трябва да се сменят нито поддържащите греди, нито напречните летви на покрива. Тъй като обаче са изминали около двадесет години от забраната за азбестовите плоскости, сега е време да заменим първоначално монтираните плочи от фиброцимент. Разходите за ремонт на покрива са много по-ниски, защото целият покрив не трябва да се сменя. Покривното покритие от фиброцимент, също така, е един от най-леките естествени покриви (около 19 kg на m2) и може да се използва за всички видове сгради и наклон на билото над 7 °. Не по-малко важно е, че не е необходимо да се прави вторичен покрив, тъй като материалът е естествен и въздухопропусклив, така че върху него не може да се появи конденз.

3.4. Бетон

Бетонните покриви най-добре издържат на температурните колебания, които са характерни за нашия климат. Благодарение на специалната производствена технология и повърхностните защитни слоеве, бетонното покривно покритие е устойчиво както на замръзване, така и на влага. Освен това, повърхностният слой често се обработва с кварцов оксид, който предпазва от UV лъчение, както и от образуването на лишеи и мъх. Бетонните покриви, също така, са доста достъпни. Подходящ за всички видове покриви, които имат наклон 15 ° и повече. За наклон на билото между 15 ° и 22 ° трябва да се монтира вторичен покрив, така че съединителните материали да имат по-големи припокривания.

3.5. Керемиди

Керемиденото покривно покритие е най-естественото, защото е направено от глина. Глината се смесва с вода и се суши на въздух, след което се пече във фурна. Глината е 100% рециклируем материал и в същото време много издръжлив, дълготраен и много достъпен. Устойчив е на UV лъчение, киселини, основи, механични повреди, пожар и замръзване. Днес съществуват и такива видове керемиди, които могат да се поставят и на покриви от 15 ° и повече.

4. Процес

4.1. Преглед и измерване

Майсторът на покриви ще дойде при вас, ще прегледа и измери покрива. Той ще ви каже какво мисли, ще ви посъветва и ще ви информира. Въз основа на цялата информация, той ще ви даде и предварителна оферта за поставяне или смяна на покривното покритие.

4.2. Договорена дата

Ако приемете офертата, обикновено се прави авансово плащане в размер на 50% от сумата и споразумение за датите, т.е. началото и края на работата. В същото време имайте предвид, че тези условия не може да бъдат строги, защото напълно зависят от метеорологичните условия. Най-важното, обаче, е да имате всички подробности за споразумението на хартия и да подпишете договор или проформа фактура, за да сте сигурни какво точно сте се уговорили.

4.3. Изпълнение

Поставянето на покривно покритие на средностатистическо фамилно жилище обикновено отнема около седмица. Работата се извършва в следния ред:

1. Първо се монтират скеле и защита на краищата на покрива.

2. В случай на саниране, първо се отстранява старото покритие и се изхвърлят отпадъците.

3. Цялата покривна конструкция трябва да бъде внимателно прегледана и изследвана, като евентуалните повреди трябва да бъдат отстранени и повърхностите, т.е. носещите греди, да бъдат подготвени.

4. Поставянето на ново покривно покритие и всички допълнителни и свързващи елементи, обикновено отнема един ден.

5. Накрая целият покрив се проверява и почиства отново.

DAIBAU.BG, ПОМАГАМЕ ПРИ ОЦЕНКА НА ИНВЕСТИЦИЯТА И ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ВАШИЯ ДОМРЕМОНТ НА ПОКРИВ

цялостен ремонт на покрив 8820 1 дo 14700 лв


........

СМЯНА НА КАПАНДУРА

Скупена е сегашната капандура на тавана в сграда от 1941 г. Трябва да се подмени с нова. Размери около 70х70 см. 705.6 1 дo 1176 лв


........

РАЗПОКРИВАНЕ И ИЗГРАЖДАНЕ НА НА НОВ ПОКРИВ

Разпокриване, изграждане на нова конструкция и полагане на старите керемиди, измазване на кумините и поставяне на улуци. 7056 1 дo 11760 лв


........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

ЦEНA, ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ТЕЧ, СТРАНИЧНА ЧАСТ ОТ ПОКРИВ 10М2
Покривни работи, Извор

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, РЕМОНТ НА ПОКТРИВ, 300 КВ МЕТРА
Покривни работи, Павликени

4500 лв дo 7500 лв

ЦEНA, ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ , 150
Покривни работи, Бургас

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, НАПРАВА НА НОВ ПОКРИВ, 130КВ.М
Покривни работи, Добрич

3600 лв дo 6000 лв

ЦEНA, РЕМОНТ ПОКРИВ СКЛАД. МАХАНЕ НА КЕРЕМИДИ И НАПРАВА ХИДРОИЗОЛАЦИЯ. , 20 КВ. М.
Покривни работи, Ведрово

1170 лв дo 1950 лв

ЦEНA, РЕМОНТ НА ПОКРИВ КЕРЕМИДИ, 211 М2
Покривни работи, Светлен

9000 лв дo 15000 лв

ЦEНA, ИЗГРАЖДАНЕ НА ТЕРАСА,РЕМОНТ НА ПОКРИВ, 150
Покривни работи, Велинград

3150 лв дo 5250 лв

ЦEНA, ПРЕГЛЕД И ДИАГНОСТИЦИРАНЕ НА ПРОБЛЕМ С ПОКРИВ/ИЗОЛАЦИЯ, 50
Покривни работи, Созопол

450 лв дo 750 лв

ЦEНA, ОБШИВКА НА ПОКРИВ , 7 М
Покривни работи, Варна

450 лв дo 750 лв

ЦEНA, НАМАЛЯВАНЕ,ИЗМАЗВАНЕ ,НОВИ ШАПКИ И ОБШИВКИ- 20 КОМИНА, 200-250
Покривни работи, София

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, РЕМОНТ НА ПОКРИВ, ВЪТРЕШНА СТЪЛБА ДЪРВЕНА, 200КВМ
Покривни работи, Батак

3600 лв дo 6000 лв

ЦEНA, ПОДМЯНА НА ПОКРИВ, 160М2
Покривни работи, Русе

3150 лв дo 5250 лв

ЦEНA, БОРД ОТ ЕТАЛБОНД , 60 М НА 40 СМ ВИСОЧИНА
Покривни работи, Стара Загора

450 лв дo 750 лв

ЦEНA, ПРЕМАХВАНЕ НА ГРЕДОРЕД, ОТЛИВАНЕ НА ПЛОЧИ НА ДВА ЕТАЖА И РЕМОНТ НА ПОК, 70КВАДРАТА НА ЕТАЖ - 2 ЕТАЖА + ПОКРИВ
Покривни работи, Левка

3600 лв дo 6000 лв

ЦEНA, НАВЕС, ОКОЛО 25 КВ. М.
Покривни работи, Пазарджик

2700 лв дo 4500 лв

ЦEНA, ТЕЧОВЕ ПО ПОКРИВА СМЯНА НА ЗАМАЗКА ОКОЛО ДВА КОМИНА С ЛАМАРИНЕНА ОБШИВКА., 2 ДО 4 М2
Покривни работи, Боровица

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ИЗРАБОТВАНЕ НА ПОКРИВ, 70 НВ.М
Покривни работи, Свищов

4500 лв дo 7500 лв

ЦEНA, ПОКРИВ НА КЪЩА, 60 КВ. М
Покривни работи, Стрелча

4500 лв дo 7500 лв

ЦEНA, ДЪРВЕН ПОКРИВ ТЕРАСА ПАНЕЛКА, 6 КВ.М.
Покривни работи, Дружба 1

2700 лв дo 4500 лв

ЦEНA, ЗАМАЗКА КАПАЦИ НА ПОКРИВ,
Покривни работи, Правешка Лъкавица

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, МОНТИРАНЕ НА ШАПКИ / ВЪЗДУХОВОДИ НА КОМИНИ, 2 КОМИНА - 5 ШАПКИ
Покривни работи, София

270 лв дo 450 лв

ЦEНA, ЕКИП ЗА ПОКРИВ, 95
Покривни работи, Крумовград

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, МОНТАЖ НА ИНОКСОВИ КОМИНИ, 2 БР
Покривни работи, Дрента

360 лв дo 600 лв

ЦEНA, РЕМОНТ НА ПОКРИВ НА СТАРА СЕЛКСА КЪЩА , 100КВ.М.
Покривни работи, Чирпан

2700 лв дo 4500 лв

ЦEНA, НАГРАЖДАВАНЕ НА КОМИН 1БР, ЕДИН КОМИН
Покривни работи, Лом

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, РЕМОНТ НА ПОКРИВ В КООПЕРАЦИЯ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА, ОКОЛО 100 КВ.М.
Покривни работи, Горна Оряховица

1350 лв дo 2250 лв

ЦEНA, ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ПОКРИВА И САНИРАНЕ НА ДВУЕТАЖНА КЪЩА ,
Покривни работи, Харманли

3600 лв дo 6000 лв

ЦEНA, СМЯНА НА УЛУЦИ, 40
Покривни работи, Габрово

630 лв дo 1050 лв

ЦEНA, МАЙСТОР ЗА РЕМОНТ НА ПОКРИВ НА ВХОД НА БЛОК , 100КВ.
Покривни работи, Добрич

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, РЕМОНТ НА ПОКРИВ, 14
Покривни работи, Априлци

0 лв дo 0 лв

ЦEНA, ИЗГРАЖДАНЕ НА КОМИН , 11М. ИЛИ 13М.
Покривни работи, Бургас

900 лв дo 1500 лв

ЦEНA, ХИДРОИЗОЛAЦИЯ НA ПЛОCЪК ПОКРИВ 70 КВ М,
Покривни работи, Пещера

1800 лв дo 3000 лв

ЦEНA, МЕТАЛЕН КОМИН , КОЙТО ДА СЕ ПОСТАВИ В СЪЩЕСТВУВАЩ ЗИДАН КОМИН. Ф 140, 8-9 МЛ
Покривни работи, София

180 лв дo 300 лв

ЦEНA, НАВЕС 5М./7М., 5М./7М.
Покривни работи, Бургас

2250 лв дo 3750 лв

ЦEНA, КОМИН, 10М2
Покривни работи, Дупница

270 лв дo 450 лв

ЦEНA, ОБШИВАНЕ С ПЛАСТИФИЦИРАНА ЛАМАРИНА НА КОРНИЗИ И ФАСАДНИ ЕЛЕМЕНТИ, КОРНИЗИ НА ХРАМ "СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ" ГР.БУРГАС
Покривни работи, Бургас

900 лв дo 1500 лвВижте други завършени проекти и цени

Покривни работи ЦЕНОРАЗПИС

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

285+ ФИРМИ ЗA ПОКРИВНИ РАБОТИ
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

ТЪРСЕНЕ НА ДОБРИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЗА ОБЛАСТТА ПОКРИВНИ РАБОТИ?

 • Покривни работи София
 • Покривни работи Бургас
 • Покривни работи Варна
 • Покривни работи Пловдив
 • Покривни работи Русе
 • Покривни работи Асеновград
 • Покривни работи Благоевград
 • Покривни работи Велико Търново
 • Покривни работи Видин
 • Покривни работи Враца
 • Покривни работи Габрово
 • Покривни работи Горна Оряховица
 • Покривни работи Димитровград
 • Покривни работи Добрич
 • Покривни работи Дупница
 • Покривни работи Казанлък
 • Покривни работи Кърджали
 • Покривни работи Кюстендил
 • Покривни работи Ловеч
 • Покривни работи Монтана
 • Покривни работи Пазарджик
 • Покривни работи Перник
 • Покривни работи Петрич
 • Покривни работи Плевен
 • Покривни работи Разград
 • Покривни работи Сандански
 • Покривни работи Свищов
 • Покривни работи Силистра
 • Покривни работи Сливен
 • Покривни работи Смолян
 • Покривни работи Стара Загора
 • Покривни работи Търговище
 • Покривни работи Хасково
 • Покривни работи Шумен
 • Покривни работи Ямбол
 • Покривни работи Самоков
 • © 2023 DaiBau.bg | Всички права са запазени