За района

  Метални навеси за веранди, автомобили, цени

  Колко струват металните навеси? Цената на метален навес зависи от много фактори. Според предназначението им, ги разделяме на стоманени навеси за автомобили, веранди, входове, перголи и други подобни. Колкото по-голям е обхватът на конструкцията (разстоянието между подпорите), толкова по-голямо е натоварването на покрива, така че ще е необходима по-здрава, тоест по-скъпа конструкция. Конструкцията може да бъде самостоятелна или конзолна. Точните размери трябва да бъдат изчислени от инженер конструктор. Антикорозионната защита също увеличава цената: стоманата се защитава чрез горещо поцинковане или прахово боядисване или и двете. Цената на обикновен стоманен навес от 25 m2 е около 5 600 лв.

  На кого да се доверите за метални навеси? Изпратете запитване до подходящи и надеждни специалисти за монтиране на метални навеси във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

  Поискайте оферта:
  Изпратете запитване
  Проверете и:
  Метални навеси, цена

  Цени на метални навеси


  Цени на метални навеси. Цени за доставка и монтаж на метален навес с размери 4х4 m , покривът на който е направен от поликарбонатни листове.

  290.00 лв/м2

  МНОГО НИСКА ЦЕНА
  лв/м2

  СРЕДНA ЦЕНА
  3200.00 лв/м2

  НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Метални навеси

  вашето количество

  единица

  приблизителна цена

  вашата цена

  Стоманен навес с ширина 250 см

  Цената на метален навес с широчина 250 см, горещо поцинкована конструкция с покрив от поликарбонатни панели заедно с покупката и монтажа на точно определено място и транспорт до 100 km.


  м2

  лв/м2

  лв

  %D0%BC2

  лв/%D0%BC2

  лв
  ЗАЕДНО:
  лв
  изпратете търсене >

  Дървени навеси


  Колко струва дървен навес? Цените на тези навеси зависят от конструкцията, големината, материалите и...

  Проверете и: Дървени навеси, цени

  Навеси от неръждаема стомана


  Колко струват навесите от неръждаема стомана? Неръждаемата стомана е много по-скъпа от поцинкованата...

  Проверете и: Навеси от неръждаема стомана Цени

  Метални навеси


  Колко струват металните навеси? Цената на метален навес зависи от много фактори. Според предназначен...

  Проверете и: Метални навеси за веранди, автомобили, цени

  Полезен ли Ви беше калкулаторът?

  Метални навеси – всичко, което трябва дa знаете

  1. Метални навеси – какво трябва да знаете?

  Металните навеси са отлична защита както при слънчево, така и при лошо време
  Металните навеси са отлична защита както при слънчево, така и при лошо време

  1.1. Цената на навеса

  Инсталирането на метален навес не е пренебрежима инвестиция и затова трябва да помислите внимателно за това. Производителите, т.е. доставчиците на метални навеси, могат да направят точна оферта според вашите изисквания, така че е много важно поне да имате приблизителна представа какво искате и как бихте искали да изглежда крайния продукт. Добрият майстор винаги първо ще ви предложи проверка на място, която ще бъде последвана от по-подробен разговор и споразумение, според което той ще състави оферта. В допълнение към спазването на договорената цена и общите разходи, трябва да обърнете голямо внимание на качеството на крайния резултат, за да не надхвърлите границите на разумен компромис между цена и качество. Металният навес трябва да служи по предназначение за много дълго време, така че и вие трябва да сте доволни също толкова дълго, с това, че се е възвърнала инвестицията.

  1.2. Издръжливостта е ключова характеристика

  В този случай, когато говорим за качество, имаме предвид, преди всичко, издръжливостта на металния навес. В същото време трябва да се вземат предвид няколко различни фактора - преди всичко, влиянието на метеорологичните условия и други фактори на околната среда, които са много важни за трайността  на навеса. В същото време стоманените и алуминиевите конструкции, които са най-трайни, не са неразрушими, както и навесите от други материали. Металните конструкции най-добре устояват на влага, ултравиолетови лъчи и температурни колебания, но има и други неща като фактори, които произтичат от начина им на използване; например, урината за домашни любимци значително ускорява корозията и така нататък - има много примери.

  1.3. Товароносимост на металния навес

  Друга важна характеристика на навесите е тяхната товароносимост и според нея най-голямо внимание трябва да се обърне на натоварването от сняг. Ако се сгреши при пресмятането, последствията могат да бъдат катастрофални! Много е важно да знаете какъв е средният снеговалеж на мястото, където ще бъде монтиран навесът. Ако живеете в район, където снеговалежите са обилни всяка година, както конструкцията, така и покривното покритие трябва да са подходящи за това. Навесът трябва да бъде планиран така, че носещите подпори да са с по-големи и здрави профили и да са по-многобройни и плътно разположени.

  1.4. Размери

  Размерите на навеса се определят според целта и наличното пространство. Решението обикновено се взема от клиента. Ако искате да имате места за паркиране на два автомобила, навесът трябва да бъде 550 см х 550 см; така ще останат половин метър от всяка страна за отваряне на вратите. Ако вашите превозни средства са по-големи, и размерите трябва да се увеличат. Изчислено е, че минималната височина на навеса е между 210 см и 270 см и така е възможно да се паркират обикновени, офроуд и лекотоварни автомобили, както и такива с багажник на покрива. За един автомобил е достатъчен навес от 320-400 х 500 сm, докато за три, той трябва да е поне 750 х 550 сm. По-добре е, когато навесът е по-нисък, защото по този начин всичко под него е по-добре защитено - слънцезащитата трае през по-голямата част от деня, а дъждът и снегът, които падат косо поради вятъра, ще правят по-малко навявания. Затова препоръчваме, в крайна сметка, да прецените добре нуждите си и наличното пространство, така че да не съжалявате по-късно, ако се окаже твърде малко или твърде голямо.

  2. Избор на доставчици и изпълнители

  2.1. Планирането и изработването оставете на професионалисти

  Това е ключовият въпрос! Дори когато говорим за най-обикновено покритие на входната врата или мястото за паркиране, препоръчваме да се консултирате с професионалист. Опитен майстор ще знае как да ви предложи най-доброто решение за всяка заявка. Опитът му е безценен. Твърде често се случва „домашните майстори“ да се захванат за работа, а след това всичко да се разпадне по време на първите валежи. Несъмнено си струва да инвестирате повече пари още първия път и да получите качествен и дълготраен продукт, отколкото да бъдете принудени да платите едно и също нещо повече от веднъж.

  2.2. Значение на монтажът и поддръжката

  На пазара ще намерите много доставчици, т.е. производители на навеси. Препоръчваме ви да се свържете само с онези, които предлагат цялостна услуга - тоест с тези, които в допълнение към производството и монтажа, първо идват за измерването и споразумението, а след това и за всякакви поправки или промени. Правилният и качествен монтаж е от решаващо значение за качеството и дълголетието на самия навес. Има много доставчици, които се интересуват само от продажбата и оставят монтажа на външни сътрудници, към които след това се отправят всички оплаквания. С една дума, когато възникне проблемът с отговорността, се стига до взаимни обвинения и безкрайни забавяния. Освен това подизпълнителите обикновено са слабо платени, така че увеличават цените на материалите, за да спечелят нещо, а за да не пропуснат нито една работа, работят по-бързо и по този начин по-лошо. Разбира се, те нямат интерес да идват на ремонт, който не могат да таксуват. За всичко това препоръчваме да проверите добре доставчиците и дали те могат да предоставят цялостна услуга със собствените си майстори.

  2.3. Проверете потребителския опит

  Проверете препоръките за доставчика - ако погледнете онлайн, не забравяйте да прочетете коментарите на предишни клиенти или да се уговорите с доставчика да посетите негови предишни клиенти и да видите работата и може би, да поговорите с тях за това колко са доволни от услугата и дали са получили заявените след продажбени услуги.

  3. Различни видове навеси

  3.1. Готов или направен по поръчка?

  Металните навеси се произвеждат серийно, но също така се правят и по поръчка. Тези, които се произвеждат фабрично, всъщност са готови конструкции с определени характеристики. Размерът на навеса и използваните материали са предварително определени и непроменяеми. Можете също така да монтирате самостоятелно закупения по този начин навес или да наемете специалисти. Когато обаче поръчвате изработка по поръчка, това включва подготовка (фундамент или облицовка), монтаж, възможни промени или довършителни работи на място, както и получаване на строително или друго необходимо разрешение.

  3.2. Според предназначението

  Металните навеси може да имат много предназначения. Ако това е навес на балкон, тераса или на пергола, под който прекарваме време извън къщата или апартамента, той предпазва както от слънцето, така и от валежите. Има навес за автомобили или вход към къщата. Металният навес е и декоративен елемент, защото подобрява външния вид на входа или градината. Освен това може да защити лятна кухня, кофи за отпадъци или място с някакво друго предназначение.

  3.3. Според материала

  3.3.1. Стоманен

  Стоманените навеси могат да бъдат много елегантни и да осигуряват максимална функционалност. Стоманата е многофункционален материал, много качествен и дълготраен, а експлоатационният му живот се оценява на 30 години. Инсталирането на стоманен навес е бързо и лесно. Подготвените елементи се доставят до мястото на монтаж и се сглобяват в рамките на няколко часа. Методът на сглобяване е такъв, че ако решите да премахнете или преместите навеса някога в бъдеще, за същото време, той може да бъде разглобен и изнесен. Също така, възможно е по-късно да добавите елементи, с които можете да промените външния му вид, размер или предназначение. Стоманата не ръждясва, тъй като в производствения процес се извършва горещо поцинковане, а по-късно самата конструкция може допълнително да бъде защитена или разкрасена  с прахова боя, чрез т.нар. прахово боядисване. Предимството на този процес е, че боята се пече при 200 ° C и следователно е дълготрайна и не се лющи. От друга страна, има толкова много цветове и нюанси, че със сигурност ще намерите такъв, който да ви подхожда напълно. Поддръжката не е необходима, така че съотношението цена-качество е безспорно. 

  3.3.2. Алуминиев

  Алуминият, като материал за конструкцията, е най-подходящ за по-малки навеси, защото в сравнение със стоманата и дървото позволява по-малки отстояния. Сенниците за тераси, балкони и по-малки басейни са най-често изработени от алуминий. Алуминиевата конструкция е доста устойчива на атмосферни и други външни влияния и лесна се сглобява и приспособява при необходимост. Основното предимство е отличното съотношение цена-качество, издръжливост, здравина и лесна поддръжка. Наклонът на покрива на навеса обикновено е между 5° и 30° и може да издържи натоварване от 220 kg/m2. Сглобяването и разглобяването на такъв навес е много лесно и бързо, поради лекотата на материала.

  3.4. Самостоятелни или прикрепени

  Самостоятелни метални навеси са тези, които се монтират върху подпори, докато прикрепени са тези, които са свързани с друг обект със стоманени конзоли. Прикрепените навеси обикновено се използват, когато носещата конструкция няма изолация. Ако има такава, тогава тя и покривният слой на стената трябва да бъдат изрязани там, където ще бъдат конзолите, което означава, че ще бъде повредена топлоизолацията на фасадата.

  3.5. Различни видове покриви и покривни покрития

  Навесите може да бъдат с плосък покрив (минималният пад трябва да бъде 2%) или покрив с един, два или повече ската. Покривните покрития от поли карбонат или стъкло са много популярни, защото пропускат светлина и въпреки това са достатъчно здрави. Те са особено добри за покриване на прозорци, тъй като количеството светлина в стаята не се променя по този начин. Ако няма нужда от осветление, можете да се спрете на други видове като ламарина, керемида, битумна керемида и други.

  4. Процес на предварително сглобяване

  4.1. Подготовка на терена

  Монтажът на навес обикновено изисква известна подготвителна работа и работа на терена. Би било добре, ако имате възможност, да планирате навеса като част от плановете за озеленяване. Разбира се, това е възможно при ново строителство. Как тогава се подготвя земята? Какви ще са основите и дали навесът ще понесе всички товари? Отговорът не може да бъде точен. Конзолен, прикрепен навес изисква специална поясна основа от стоманобетон, тъй като по-голямата част от товара се носи само от едната страна. За самостоятелните навеси, на три или четири подпори, най-вероятно ще са достатъчни точкови бетонни основи. Размерът на основата зависи от размера на конструкцията. Във всеки случай, за вас ще е по-добре изчисляването и изграждането на навеса да е направено от специалисти. За навес, който е свързан с друга сграда от една или две страни, се препоръчва да се монтират конзоли преди завършване на фасадата. Това ще избегне по-късно пробиване, което също може да доведе до загуба на топлина. В този смисъл, избягват се т.нар. топлинни мостове. По-малки навеси над входната врата или на балкона се държат с конзоли към къщата и нямат подпори.

  4.2. Необходими разрешителни

  Важно е да се има предвид при планирането, че според последния Закон за планиране и строителство от 2018 г. разрешение за строеж не се изисква само за навеси до 10 m2. Като цяло обаче, местното самоуправление има право да приема на територията си разпоредби, специално адаптирани към своите специфични условия, от различни области, включително разрешителни за строеж и ползване, както и решения за сглобяеми, временни или специални обекти, които трябва да имате. Във всеки случай препоръчваме винаги да се допитате за приложимите разпоредби във вашата община или в компетентната инспекция, за да избегнете неудобства.

  Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия дом  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
  Последни проекти

  дървен/метален навес с покритие поликарбонат

  Здравейте, планираме да изградим навес с размери като на приложената скица. Снимката е илюстративна, но ако може визията и растера на ребрата да се доближава. В зависимост от подпирането на поликарбоната, може растера на ребрата да се обърне и да има столици през около 60 см. Натоварване от сняг около 1.2 kN/m2. 2116.8 лв дo 3528 лв

  ........

  конструкция и покриване на тераса с термопанели

  Метална констукция на тераса и покриването и с термопанели, с възможност за последващо остъкляване. Терасата е на 4-ти, последен етаж. Приблизителни размери на терасата - 1.5х2.5 метра 2116.8 лв дo 3528 лв

  ........

  нов покрив свързващ други три

  Нужен ми е нов покрив за навес над трапецовидна площадка с размери между основите на трите сградите около нея: ширина 550см и дължини на срещуположните страни 500 см и 720 см. Покривът трябва да стане втори скат на покрива на едната сграда и да замени част от покривите на другите две сгради около площадката. Моля вижте хиперлинка за подробности по идеята: https://drive.google.com/drive/folders/15ojLc5s42IznZ_w019PTPwmSb8xaxZ6T?usp=sharing 10584 лв дo 17640 лв

  ........

  ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

  Цeнa, Метален навес- 4 на 4.Едноскатен, 16-20
  Метални навеси, Шумен

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Навес на 2 балкона- дървен или метален, 7-8 кв.м.
  Метални навеси, Шумен

  630 лв дo 1050 лв

  Цeнa, Навеси, пейки, саксийници, други, 12-15 кв.м. в около 10 отделни изделия.
  Метални навеси, Варна

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Метална констукция с покрив сандвич панел и улучна система, 7.7м. х 3.4м
  Метални навеси, Обзор

  3600 лв дo 6000 лв

  Цeнa, Метален навес за тераса, 10 кв, 10 кв
  Метални навеси, Казанлък

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Покриване на открита тераса- навес, метална конструкция, 12-14 кв. м, 12-14 кв. м
  Метални навеси, Варна

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, "Г" образен навес на тераса с метална конструкция и поликарбонат - снимки, 25 кв.м.
  Метални навеси, Долни Цибър

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Метален навес за овална тераса, 3- 3.5 кв.м,
  Метални навеси, Несебър

  225 лв дo 375 лв

  Цeнa, Покриване на 2 навеса с термопанели, покрив и стени на 2 навеса по 30 м2
  Метални навеси, Трявна

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, Козирка от метална конструкция и поликарбонат за тераса, дължина 5 м и ширина 1 м
  Метални навеси, Батак

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Навес от метална конструкция с поликарбонат извит за последен етаж в ж, 9кв и 5кв
  Метални навеси, Бургас

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Бетонни пътеки и кофраж, както и направа на една стая, на плоча+метална конструкция, 50кв.
  Метални навеси, Стара Загора

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, Покритие над тераси-метална конструкция с поликарбонат, 40-50 кв.м
  Метални навеси, Враца

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Навес за тераси, 40кв.м.
  Метални навеси, Свети Влас

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Изграждане на козирка на тераса с поликарбон , терасата е с метална конструкция, 7 кв.м.
  Метални навеси, Варна

  315 лв дo 525 лв

  Цeнa, навеси за 4 тераси, 11 м2
  Метални навеси, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, навес за тераса с размер 3м на 3.50 широчина, 9-10квм
  Метални навеси, София

  1440 лв дo 2400 лв

  Цeнa, Ремонт на покрив на тераса, 22
  Метални навеси, Велико Търново

  450 лв дo 750 лв

  Цeнa, Изграждане на навес над подход за подземен паркинг, 3.30метра на 10метра
  Метални навеси, Равда

  1620 лв дo 2700 лв

  Цeнa, Навес над врата на тераса, 3,2кв.м
  Метални навеси, Велико Търново

  720 лв дo 1200 лв

  Цeнa, Навес за 2 коли, 40
  Метални навеси, Пловдив

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Навес ,дължина 6м на широчина 3.50м, 20 до25м.кв.
  Метални навеси, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, навес на тераса от стъкло без подпиране с профил от парапета, 10 кв.м
  Метални навеси, Варна

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Метален навес с поликарбонат над балкона, 10кв
  Метални навеси, Дупница

  1530 лв дo 2550 лв

  Цeнa, метален навес/шапрон за кола, дължина 7м / ширина 3,5м
  Метални навеси, Пордим

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Демонтаж и монтаж на поликарбонат на покрив, 1000квм жилищна сгтрада
  Метални навеси, София

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Частичен ремонт на покрив, тераси и слягане на бордюр, покрив 1000 квм
  Метални навеси, София

  4500 лв дo 7500 лв

  Цeнa, Изграждане на метален навес на паркинг, 50кв.м.
  Метални навеси, Панчарево

  6300 лв дo 10500 лв

  Цeнa, Метален навес-70м2, 70 2м
  Метални навеси, Куманово

  6300 лв дo 10500 лв

  Цeнa, НАВЕС С БЕТОНОВИ КОЛОНИ, 8 кв.м
  Метални навеси, Пшеничево

  3150 лв дo 5250 лв

  Цeнa, Изработка на козирка над гаражната врата от поликарбонат, .
  Метални навеси, София

  900 лв дo 1500 лв

  Цeнa, Метален Светлосин навес за стълби, 2,40 м широчина на 4 м дължина
  Метални навеси, Момина църква

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Навес на тераса Велико Търново- дървен или метален,
  Метални навеси, Велико Търново

  1800 лв дo 3000 лв

  Цeнa, Конструкция,закриване на открита тераса, 12м2
  Метални навеси, Бургас

  2700 лв дo 4500 лв

  Цeнa, Подмяна на поликарбонат.Терасата е с солидна метална конструкция, 8 квадрата
  Метални навеси, Пловдив

  2250 лв дo 3750 лв

  Цeнa, Остъкляване на тераса на последен етаж- метален навес тип сандвич панели,
  Метални навеси, Варна

  2700 лв дo 4500 лв  Търсене на добри изпълнители за областта Метални навеси?
  Идеи за обзавеждане на дома

  Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

  Метални навеси ценоразпис

  Поискайте необвързваща оферта от фирмата

  315+ ФИРМИ ЗA Метални навеси
  БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
  БЕЗ КОМИСИОННА
  ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА