Метални навеси за веранди, автомобили, цени

Колко струват металните навеси? Цената на метален навес зависи от много фактори. Според предназначението им, ги разделяме на стоманени навеси за автомобили, веранди, входове, перголи и други подобни. Колкото по-голям е обхватът на конструкцията (разстоянието между подпорите), толкова по-голямо е натоварването на покрива, така че ще е необходима по-здрава, тоест по-скъпа конструкция. Конструкцията може да бъде самостоятелна или конзолна. Точните размери трябва да бъдат изчислени от инженер конструктор. Антикорозионната защита също увеличава цената: стоманата се защитава чрез горещо поцинковане или прахово боядисване или и двете. Цената на обикновен стоманен навес от 25 m2 е около 5 600 лв.

На кого да се доверите за метални навеси? Изпратете запитване до подходящи и надеждни специалисти за монтиране на метални навеси във вашия район - безплатно и без ангажименти! Достатъчно е да попълнете формуляра по-долу.

Поискайте оферта:
Изпратете запитване
Проверете и:
Метални навеси, цена

Цени на метални навеси


Цени на метални навеси. Цени за доставка и монтаж на метален навес с размери 4х4 m , покривът на който е направен от поликарбонатни листове.

290.00 лв/м2

МНОГО НИСКА ЦЕНА
лв/м2

СРЕДНA ЦЕНА
3200.00 лв/м2

НАЙ-ВИСОКА ЦЕНА
ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Метални навеси за веранди, автомобили, цени

ДРУГИ ЦЕНИ ЗА Метални навеси

вашето количество

единица

приблизителна цена

вашата цена

Стоманен навес с ширина 250 см

Цената на метален навес с широчина 250 см, горещо поцинкована конструкция с покрив от поликарбонатни панели заедно с покупката и монтажа на точно определено място и транспорт до 100 km.


лв

лв/м2

м2

лв


лв/%D0%BC2

%D0%BC2
търсене>
ЗАЕДНО:
изпратете търсене >

Дървени навеси


Колко струва дървен навес? Цените на тези навеси зависят от конструкцията, големината, материалите и...

Проверете и: Дървени навеси, цени

Навеси от неръждаема стомана


Колко струват навесите от неръждаема стомана? Неръждаемата стомана е много по-скъпа от поцинкованата...

Проверете и: Навеси от неръждаема стомана Цени

Метални навеси


Колко струват металните навеси? Цената на метален навес зависи от много фактори. Според предназначен...

Проверете и: Метални навеси за веранди, автомобили, цени

Полезен ли ви беше калкулаторът?

Идеи за обзавеждане на дома

Списание със свежи идеи и съвети от нашите автори за организиране на вашето жилищно пространство

Метални навеси – всичко, което трябва дa знаете

1. Метални навеси – какво трябва да знаете?

Металните навеси са отлична защита както при слънчево, така и при лошо време
Металните навеси са отлична защита както при слънчево, така и при лошо време

1.1. Цената на навеса

Инсталирането на метален навес не е пренебрежима инвестиция и затова трябва да помислите внимателно за това. Производителите, т.е. доставчиците на метални навеси, могат да направят точна оферта според вашите изисквания, така че е много важно поне да имате приблизителна представа какво искате и как бихте искали да изглежда крайния продукт. Добрият майстор винаги първо ще ви предложи проверка на място, която ще бъде последвана от по-подробен разговор и споразумение, според което той ще състави оферта. В допълнение към спазването на договорената цена и общите разходи, трябва да обърнете голямо внимание на качеството на крайния резултат, за да не надхвърлите границите на разумен компромис между цена и качество. Металният навес трябва да служи по предназначение за много дълго време, така че и вие трябва да сте доволни също толкова дълго, с това, че се е възвърнала инвестицията.

1.2. Издръжливостта е ключова характеристика

В този случай, когато говорим за качество, имаме предвид, преди всичко, издръжливостта на металния навес. В същото време трябва да се вземат предвид няколко различни фактора - преди всичко, влиянието на метеорологичните условия и други фактори на околната среда, които са много важни за трайността  на навеса. В същото време стоманените и алуминиевите конструкции, които са най-трайни, не са неразрушими, както и навесите от други материали. Металните конструкции най-добре устояват на влага, ултравиолетови лъчи и температурни колебания, но има и други неща като фактори, които произтичат от начина им на използване; например, урината за домашни любимци значително ускорява корозията и така нататък - има много примери.

1.3. Товароносимост на металния навес

Друга важна характеристика на навесите е тяхната товароносимост и според нея най-голямо внимание трябва да се обърне на натоварването от сняг. Ако се сгреши при пресмятането, последствията могат да бъдат катастрофални! Много е важно да знаете какъв е средният снеговалеж на мястото, където ще бъде монтиран навесът. Ако живеете в район, където снеговалежите са обилни всяка година, както конструкцията, така и покривното покритие трябва да са подходящи за това. Навесът трябва да бъде планиран така, че носещите подпори да са с по-големи и здрави профили и да са по-многобройни и плътно разположени.

1.4. Размери

Размерите на навеса се определят според целта и наличното пространство. Решението обикновено се взема от клиента. Ако искате да имате места за паркиране на два автомобила, навесът трябва да бъде 550 см х 550 см; така ще останат половин метър от всяка страна за отваряне на вратите. Ако вашите превозни средства са по-големи, и размерите трябва да се увеличат. Изчислено е, че минималната височина на навеса е между 210 см и 270 см и така е възможно да се паркират обикновени, офроуд и лекотоварни автомобили, както и такива с багажник на покрива. За един автомобил е достатъчен навес от 320-400 х 500 сm, докато за три, той трябва да е поне 750 х 550 сm. По-добре е, когато навесът е по-нисък, защото по този начин всичко под него е по-добре защитено - слънцезащитата трае през по-голямата част от деня, а дъждът и снегът, които падат косо поради вятъра, ще правят по-малко навявания. Затова препоръчваме, в крайна сметка, да прецените добре нуждите си и наличното пространство, така че да не съжалявате по-късно, ако се окаже твърде малко или твърде голямо.

2. Избор на доставчици и изпълнители

2.1. Планирането и изработването оставете на професионалисти

Това е ключовият въпрос! Дори когато говорим за най-обикновено покритие на входната врата или мястото за паркиране, препоръчваме да се консултирате с професионалист. Опитен майстор ще знае как да ви предложи най-доброто решение за всяка заявка. Опитът му е безценен. Твърде често се случва „домашните майстори“ да се захванат за работа, а след това всичко да се разпадне по време на първите валежи. Несъмнено си струва да инвестирате повече пари още първия път и да получите качествен и дълготраен продукт, отколкото да бъдете принудени да платите едно и също нещо повече от веднъж.

2.2. Значение на монтажът и поддръжката

На пазара ще намерите много доставчици, т.е. производители на навеси. Препоръчваме ви да се свържете само с онези, които предлагат цялостна услуга - тоест с тези, които в допълнение към производството и монтажа, първо идват за измерването и споразумението, а след това и за всякакви поправки или промени. Правилният и качествен монтаж е от решаващо значение за качеството и дълголетието на самия навес. Има много доставчици, които се интересуват само от продажбата и оставят монтажа на външни сътрудници, към които след това се отправят всички оплаквания. С една дума, когато възникне проблемът с отговорността, се стига до взаимни обвинения и безкрайни забавяния. Освен това подизпълнителите обикновено са слабо платени, така че увеличават цените на материалите, за да спечелят нещо, а за да не пропуснат нито една работа, работят по-бързо и по този начин по-лошо. Разбира се, те нямат интерес да идват на ремонт, който не могат да таксуват. За всичко това препоръчваме да проверите добре доставчиците и дали те могат да предоставят цялостна услуга със собствените си майстори.

2.3. Проверете потребителския опит

Проверете препоръките за доставчика - ако погледнете онлайн, не забравяйте да прочетете коментарите на предишни клиенти или да се уговорите с доставчика да посетите негови предишни клиенти и да видите работата и може би, да поговорите с тях за това колко са доволни от услугата и дали са получили заявените след продажбени услуги.

3. Различни видове навеси

3.1. Готов или направен по поръчка?

Металните навеси се произвеждат серийно, но също така се правят и по поръчка. Тези, които се произвеждат фабрично, всъщност са готови конструкции с определени характеристики. Размерът на навеса и използваните материали са предварително определени и непроменяеми. Можете също така да монтирате самостоятелно закупения по този начин навес или да наемете специалисти. Когато обаче поръчвате изработка по поръчка, това включва подготовка (фундамент или облицовка), монтаж, възможни промени или довършителни работи на място, както и получаване на строително или друго необходимо разрешение.

3.2. Според предназначението

Металните навеси може да имат много предназначения. Ако това е навес на балкон, тераса или на пергола, под който прекарваме време извън къщата или апартамента, той предпазва както от слънцето, така и от валежите. Има навес за автомобили или вход към къщата. Металният навес е и декоративен елемент, защото подобрява външния вид на входа или градината. Освен това може да защити лятна кухня, кофи за отпадъци или място с някакво друго предназначение.

3.3. Според материала

3.3.1. Стоманен

Стоманените навеси могат да бъдат много елегантни и да осигуряват максимална функционалност. Стоманата е многофункционален материал, много качествен и дълготраен, а експлоатационният му живот се оценява на 30 години. Инсталирането на стоманен навес е бързо и лесно. Подготвените елементи се доставят до мястото на монтаж и се сглобяват в рамките на няколко часа. Методът на сглобяване е такъв, че ако решите да премахнете или преместите навеса някога в бъдеще, за същото време, той може да бъде разглобен и изнесен. Също така, възможно е по-късно да добавите елементи, с които можете да промените външния му вид, размер или предназначение. Стоманата не ръждясва, тъй като в производствения процес се извършва горещо поцинковане, а по-късно самата конструкция може допълнително да бъде защитена или разкрасена  с прахова боя, чрез т.нар. прахово боядисване. Предимството на този процес е, че боята се пече при 200 ° C и следователно е дълготрайна и не се лющи. От друга страна, има толкова много цветове и нюанси, че със сигурност ще намерите такъв, който да ви подхожда напълно. Поддръжката не е необходима, така че съотношението цена-качество е безспорно. 

3.3.2. Алуминиев

Алуминият, като материал за конструкцията, е най-подходящ за по-малки навеси, защото в сравнение със стоманата и дървото позволява по-малки отстояния. Сенниците за тераси, балкони и по-малки басейни са най-често изработени от алуминий. Алуминиевата конструкция е доста устойчива на атмосферни и други външни влияния и лесна се сглобява и приспособява при необходимост. Основното предимство е отличното съотношение цена-качество, издръжливост, здравина и лесна поддръжка. Наклонът на покрива на навеса обикновено е между 5° и 30° и може да издържи натоварване от 220 kg/m2. Сглобяването и разглобяването на такъв навес е много лесно и бързо, поради лекотата на материала.

3.4. Самостоятелни или прикрепени

Самостоятелни метални навеси са тези, които се монтират върху подпори, докато прикрепени са тези, които са свързани с друг обект със стоманени конзоли. Прикрепените навеси обикновено се използват, когато носещата конструкция няма изолация. Ако има такава, тогава тя и покривният слой на стената трябва да бъдат изрязани там, където ще бъдат конзолите, което означава, че ще бъде повредена топлоизолацията на фасадата.

3.5. Различни видове покриви и покривни покрития

Навесите може да бъдат с плосък покрив (минималният пад трябва да бъде 2%) или покрив с един, два или повече ската. Покривните покрития от поли карбонат или стъкло са много популярни, защото пропускат светлина и въпреки това са достатъчно здрави. Те са особено добри за покриване на прозорци, тъй като количеството светлина в стаята не се променя по този начин. Ако няма нужда от осветление, можете да се спрете на други видове като ламарина, керемида, битумна керемида и други.

4. Процес на предварително сглобяване

4.1. Подготовка на терена

Монтажът на навес обикновено изисква известна подготвителна работа и работа на терена. Би било добре, ако имате възможност, да планирате навеса като част от плановете за озеленяване. Разбира се, това е възможно при ново строителство. Как тогава се подготвя земята? Какви ще са основите и дали навесът ще понесе всички товари? Отговорът не може да бъде точен. Конзолен, прикрепен навес изисква специална поясна основа от стоманобетон, тъй като по-голямата част от товара се носи само от едната страна. За самостоятелните навеси, на три или четири подпори, най-вероятно ще са достатъчни точкови бетонни основи. Размерът на основата зависи от размера на конструкцията. Във всеки случай, за вас ще е по-добре изчисляването и изграждането на навеса да е направено от специалисти. За навес, който е свързан с друга сграда от една или две страни, се препоръчва да се монтират конзоли преди завършване на фасадата. Това ще избегне по-късно пробиване, което също може да доведе до загуба на топлина. В този смисъл, избягват се т.нар. топлинни мостове. По-малки навеси над входната врата или на балкона се държат с конзоли към къщата и нямат подпори.

4.2. Необходими разрешителни

Важно е да се има предвид при планирането, че според последния Закон за планиране и строителство от 2018 г. разрешение за строеж не се изисква само за навеси до 10 m2. Като цяло обаче, местното самоуправление има право да приема на територията си разпоредби, специално адаптирани към своите специфични условия, от различни области, включително разрешителни за строеж и ползване, както и решения за сглобяеми, временни или специални обекти, които трябва да имате. Във всеки случай препоръчваме винаги да се допитате за приложимите разпоредби във вашата община или в компетентната инспекция, за да избегнете неудобства.

Daibau.bg, помагаме при оценка на инвестицията и избор на изпълнител за Вашия домИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ
Последни проекти

Навес на 2 балкона- дървен или метален

Направа на навес на два открити балкона. да не е поликарбонат, защото е много шумен, клиентът иска да е стабилна, но олекотена конструкция, която да е в синхрон с цялата сграда. Метален- или дървен- да се реши спрямо предложението на фирмата изпълнител. 1234.8 лв дo 2058 лв

........

Изграждане на козирка на тераса с поликарбон , терасата е с метална конструкция

Изградена метана конструкция, да се направи козирка с плътен поликарбон 617.4 лв дo 1029 лв

........

навеси за 4 тераси

2 тераси с размер 2,8/1м с поликарбонат - висящи навеси.
2 свързани тераси като едната е средно 0,8м, а другата е с размери 2,8/1,6 м - тях със сандвич панел 3528 лв дo 5880 лв

........

ИСКАМ ОФЕРТА НА ИЗПЪЛНИТЕЛ

Цeнa, навес за тераса с размер 3м на 3.50 широчина, 9-10квм
Метални навеси, София

1440 лв дo 2400 лв

Цeнa, Ремонт на покрив на тераса, 22
Метални навеси, Велико Търново

450 лв дo 750 лв

Цeнa, Изграждане на навес над подход за подземен паркинг, 3.30метра на 10метра
Метални навеси, Равда

1620 лв дo 2700 лв

Цeнa, Навес над врата на тераса, 3,2кв.м
Метални навеси, Велико Търново

720 лв дo 1200 лв

Цeнa, Навес за 2 коли, 40
Метални навеси, Пловдив

3150 лв дo 5250 лв

Цeнa, Навес ,дължина 6м на широчина 3.50м, 20 до25м.кв.
Метални навеси, София

1800 лв дo 3000 лв

Цeнa, навес на тераса от стъкло без подпиране с профил от парапета, 10 кв.м
Метални навеси, Варна

1800 лв дo 3000 лв

Цeнa, Метален навес с поликарбонат над балкона, 10кв
Метални навеси, Дупница

1530 лв дo 2550 лв

Цeнa, Демонтаж и монтаж на поликарбонат на покрив, 1000квм жилищна сгтрада
Метални навеси, София

1800 лв дo 3000 лв

Цeнa, Частичен ремонт на покрив, тераси и слягане на бордюр, покрив 1000 квм
Метални навеси, София

4500 лв дo 7500 лв

Цeнa, Изграждане на метален навес на паркинг, 50кв.м.
Метални навеси, Панчарево

6300 лв дo 10500 лв

Цeнa, Навес на тераса Велико Търново- дървен или метален,
Метални навеси, Велико Търново

1800 лв дo 3000 лв

Цeнa, Конструкция,закриване на открита тераса, 12м2
Метални навеси, Бургас

2700 лв дo 4500 лв

Цeнa, Остъкляване на тераса на последен етаж- метален навес тип сандвич панели,
Метални навеси, Варна

2700 лв дo 4500 лв

Цeнa, Навес за тераса от неръждаема стомана, 20 м2
Метални навеси, Обзор

2700 лв дo 4500 лв

Цeнa, Навес над входно стължище къща, 13,6
Метални навеси, София

1800 лв дo 3000 лв

Цeнa, Ремонтиране на съществуващ навес (пергола), 12
Метални навеси, Стара Загора

180 лв дo 300 лв

Цeнa, тераса с покрив, 7кв.м и покрив
Метални навеси, Каварна

3600 лв дo 6000 лв

Цeнa, Ограда- събаряне и изграждане на нова и евентуално навес за коли със сандвич панели, 20м
Метални навеси, Чирпан

6300 лв дo 10500 лв

Цeнa, Метален навес, 48 м2
Метални навеси, Велинград

4050 лв дo 6750 лв

Цeнa, Навес за открита тераса, 4х3м, 4мх3м,1брой
Метални навеси, Варна

2250 лв дo 3750 лв

Цeнa, Изграждане на покрив – 5 м2 над тераса, 5м2
Метални навеси, София

2250 лв дo 3750 лв

Цeнa, Навес за тераса 250см.на 200см в Балчик,
Метални навеси, Балчик

3150 лв дo 5250 лв

Цeнa, Навеси, 10 кв.м
Метални навеси, Велико Търново

1800 лв дo 3000 лв

Цeнa, Навес от метална или дървена конструкция с ламаринен покрив, 12 кв
Метални навеси, Мъглиж

2700 лв дo 4500 лв

Цeнa, Изработка и монтаж на метален навес на тераса, 12 кв - Г образно
Метални навеси, София

2700 лв дo 4500 лв

Цeнa, метална конструкция за навес покрив от дъски, 15 кв.м.
Метални навеси, Трявна

3150 лв дo 5250 лв

Цeнa, навес на тераса, 1 сектор 7,0х1,2 м и 1 сектор 2,0х 2,2 м
Метални навеси, София

2070 лв дo 3450 лв

Цeнa, Допълнителна стая към къща на нивото на втори етаж-9 на 7 м., 63 кв.м
Метални навеси, Белозем

4500 лв дo 7500 лв

Цeнa, навес над каравана, сглобяем, без заварки, покриване с винил, 5х6м
Метални навеси, София

3150 лв дo 5250 лв

Цeнa, Навес от поликарбонат, 3,80 x 2,10 проблизително
Метални навеси, Трявна

1350 лв дo 2250 лв

Цeнa, нова тераса към съществуваща сграда, 4m2
Метални навеси, София

3150 лв дo 5250 лв

Цeнa, Навес, метална конструкция върху площадка с размери 3/6.50м. , 19,5 квм
Метални навеси, Самоков

2250 лв дo 3750 лв

Цeнa, Козитка за тераса, 4х3к.м
Метални навеси, Варна

2700 лв дo 4500 лв

Цeнa, Навес за тераса , 6kv
Метални навеси, Разлог

1350 лв дo 2250 лв

Цeнa, Модерен навес със стъклопакет тип веранда., 28
Метални навеси, Търговище

2250 лв дo 3750 лвВижте други завършени проекти и цени

Метални навеси ценоразпис

Поискайте необвързваща оферта от фирмата

277+ ФИРМИ ЗA Метални навеси
БЕЗПЛАТНИ УСЛУГИ
БЕЗ КОМИСИОННА
ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА

Търсене на добри изпълнители за областта Метални навеси?

 • Метални навеси София
 • Метални навеси Бургас
 • Метални навеси Варна
 • Метални навеси Пловдив
 • Метални навеси Русе
 • Метални навеси Асеновград
 • Метални навеси Благоевград
 • Метални навеси Велико Търново
 • Метални навеси Видин
 • Метални навеси Враца
 • Метални навеси Габрово
 • Метални навеси Горна Оряховица
 • Метални навеси Димитровград
 • Метални навеси Добрич
 • Метални навеси Дупница
 • Метални навеси Казанлък
 • Метални навеси Кърджали
 • Метални навеси Кюстендил
 • Метални навеси Ловеч
 • Метални навеси Монтана
 • Метални навеси Пазарджик
 • Метални навеси Перник
 • Метални навеси Петрич
 • Метални навеси Плевен
 • Метални навеси Разград
 • Метални навеси Сандански
 • Метални навеси Свищов
 • Метални навеси Силистра
 • Метални навеси Сливен
 • Метални навеси Смолян
 • Метални навеси Стара Загора
 • Метални навеси Търговище
 • Метални навеси Хасково
 • Метални навеси Шумен
 • Метални навеси Ямбол
 • Метални навеси Самоков